Reparation Av Bensintrimmare: Fel På Bensintrimmare Och Hur Du Fixar Dem Med Egna Händer. Varför Fyller Han Ett Ljus På En Pensel?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Bensintrimmare: Fel På Bensintrimmare Och Hur Du Fixar Dem Med Egna Händer. Varför Fyller Han Ett Ljus På En Pensel?

Video: Reparation Av Bensintrimmare: Fel På Bensintrimmare Och Hur Du Fixar Dem Med Egna Händer. Varför Fyller Han Ett Ljus På En Pensel?
Video: Reperation Av Husqvarna R65 2024, Maj
Reparation Av Bensintrimmare: Fel På Bensintrimmare Och Hur Du Fixar Dem Med Egna Händer. Varför Fyller Han Ett Ljus På En Pensel?
Reparation Av Bensintrimmare: Fel På Bensintrimmare Och Hur Du Fixar Dem Med Egna Händer. Varför Fyller Han Ett Ljus På En Pensel?
Anonim

Underhållet av en personlig tomt eller ett angränsande område är inte komplett utan hjälp av en bensinkniv. Under den varma årstiden får detta verktyg maximalt arbete. Innan du börjar använda borstklipparen bör du förbereda den korrekt. Det är också viktigt att övervaka verktygets användbarhet och eliminera störningar i tid. Du kan hantera de vanligaste felen på egen hand genom att lära dig lite mer om bensinklipparen.

Enhet

Bensin trim flikar är enkla. Verktygets huvudelement är en tvåtakts- eller fyrtaktsförbränningsmotor. Den är ansluten med en växellåda till en axel som överför kraften till skärelementet. Tråden som förbinder dem är dold i den ihåliga axeln. Förgasaren, luftfiltret och startmotorn (startmotorn) finns också bredvid motorn.

Motokosa klipper gräset med en fiskelina eller kniv, som kan rotera med en enorm hastighet på 10 000-13 000 varv per minut . Linjen är monterad på trimmerhuvudet. Strängens sektion är från 1,5 till 3 mm. Den största nackdelen med denna typ av skärelement är dess snabba slitage. Som ett resultat måste du spola tillbaka eller byta ut linjen, ibland görs detta med byte av spolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskelinan används oftast vid gräsklippning, och för att ta bort buskar och täta tjocklekar är det bättre att föredra knivar (skivor). De kan ha olika former och storlekar.

Bladen och växellådan är täckta med ett skyddshölje, vilket garanterar säkerhet under arbetet . Den har speciella hål genom vilka fett levereras. För att göra borstklipparen lättare att använda har den ett bälte med ett fästelement. Det gör att du kan fördela enhetens vikt jämnt, vilket gör det lättare att arbeta med den.

Ett handtag är fäst på bensinknivens stång, där det finns knappar och spakar för kontroll. Handtaget kan vara U, D eller T. För att tanka en pensel med en tvåtaktsmotor används en blandning av bensin och olja . Det måste hällas i bränsletanken.

I fyrtaktsmodeller hälls bensin i bränsletanken och olja separat i vevhuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Symtom på vanliga problem

Genom att känna till bensinknivens inre struktur och principen för dess användning kan du enkelt felsöka med egna händer. Vissa uppdelningar är vanligast och utmärks som de viktigaste.

Motorfel bör letas efter om borstklipparen inte fungerar eller inte ens startar. Du bör också vara uppmärksam på denna del av flätan om ovanliga ljud hörs under drift eller stark vibration känns. Ett igensatt luftfilter kan också orsaka motorproblem

Bild
Bild

Om bränsle inte kommer in i förbränningskammaren bör du leta efter orsaken i det igensatta bränslefiltret. Det är också värt att titta på om verktyget inte körs med låga hastigheter

Bild
Bild

Det finns ingen gnista. Detta är inte ovanligt när tändstiftet översvämmas av bränsle

Bild
Bild

Borstsaxstången vibrerar kraftigt, vilket gör det svårare att arbeta med den

Bild
Bild

Reduktionsapparaten överhettas på kort tid, vilket känns under driften av lie

Bild
Bild

Vid låga varvtal vänder linjen dåligt, vilket påverkar prestandan

Bild
Bild

Startgallret är igensatt - orsaken till överhettning av motorn och driftstopp. Startmotorn kan också gå sönder när sladden går sönder när den startar för plötsligt

Bild
Bild

Förgasarstoppning kan bero på användning av bränsle av låg kvalitet. Det är också viktigt att uppmärksamma förgasaren i tid om blandningen flyter

Bild
Bild

Bensinklipparen stannar efter avstängning om förgasaren är felaktigt inställd

Bild
Bild

botemedel

Det är bäst att börja reparera bensinknivar med en steg-för-steg-kontroll av huvudkomponenterna. Det första du ska kontrollera är bränslet i behållaren, samt förekomsten av smörjmedel på verktygets huvudkomponenter. Det är också viktigt att veta vilken kvalitet och hur stor andel bränsle och olja som används. Om något går fel kan kolvsystemet misslyckas och bytet är dyrt.

Därefter är det värt att bedöma tändstiftens användbarhet och prestanda . Resultatet bedöms utifrån närvaron av en gnista när det kommer i kontakt med verktygskroppen. Om felet sitter i kontakten måste du ta bort spänningskabeln från den.

Därefter skruvas ljuset av med en speciell nyckel.

Bild
Bild

Vid förorening rekommenderas att byta ut den mot en ny och torka ljuskanalen. Det gör de också om det finns sprickor eller flis på ljuskroppen. Mellanrummet mellan elektroderna är 0,6 mm. Klämning av ett nytt ljus görs också med en speciell nyckel. I slutet måste en spänningskabel anslutas till den.

Det kommer att vara användbart att inspektera filter, både bränsle och luft . Om blockeringarna är starka är det bästa lösningen att byta ut dem. Luftfiltret kan tvättas med vatten och tvättmedel och sedan torkas. Det är också ibland blött i bensin. Efter torkning och installation är det viktigt att väta filtret med olja, som används i en blandning med bränsle.

Bild
Bild

Det är mycket enkelt att åtgärda problemet i form av en bensinskärare som stannar omedelbart efter start - det är tillräckligt att justera förgasaren enligt schemat som anges i dokumentationen. Ibland måste du lossa förgasarventilerna för att göra det lättare att mata in blandningen i den.

Ibland stannar penseln på grund av intag av en stor mängd luft. I detta fall är det nödvändigt att öka motorvarvtalet för att släppa det. Se också till att kontrollera bränsleslangen för eventuella skador. Byt vid behov till en ny.

Det är viktigt att hålla växellådan ren och dess växlar måste alltid behandlas med specialfett . Det är värt att notera att det inte alltid är möjligt att reparera växellådan och startmotorn på egen hand, därför är det mer lämpligt att byta ut dem mot nya om dessa enheter går sönder.

Bild
Bild

När du minskar motoreffekten bör du vara uppmärksam på avgassljuddämparen, eller snarare, på nätet i den . Det kan bli täppt av sot från bränd olja. Detta fel åtgärdas genom rengöring av nätet. Detta kan göras med en liten tråd eller nylonborste och tryckluft.

Bild
Bild

Kopplingen i bensinknivar kan gå sönder på grund av slitage på dynorna eller en trasig fjäder. I båda fallen byts defekta delar ut. Ibland blir kopplingen oanvändbar, den kan också bytas ut mot en ny . Vid försäljning finns det både färdigmonterade kopplingar och separata element för dem (bricka, trumma, etc.).

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer från specialister

Att undvika reparationer och bidra till klipparens långa livslängd är snabbt. Det första att börja med är att läsa instruktionerna innan du börjar. Det är viktigt när penselklipparen används för att övervaka hur bra motorn kyls. Se till att hålla start- och cylinderribbor rena. Annars kan motorn snabbt försämras på grund av överhettning.

Periodiskt motorunderhåll kan avsevärt förlänga borstsaxens livslängd . Den består i ständig inspektion och rengöring av motorn. För att tvätta en kall motor tas en mjuk borste. Det måste ta bort smuts från ytan. och.

Plastdelar rengörs med speciella lösningsmedel

Bild
Bild

Bränsle får inte vara kvar i borstsaxen i mer än 30 dagar. Om gräsklipparen kommer att vara inaktiv utan arbete är det bättre att tömma bränsleblandningen. För de flesta verktyg är 92 bensin lämplig, som under inga omständigheter ska ersättas med diesel eller bensin med ett lägre oktantal. Det är bäst att använda olja för tvåtaktsmotorer i blandningen. Det rekommenderas inte att göra bränslesammansättningar för framtida bruk, eftersom de så småningom förlorar sina ursprungliga egenskaper och kan leda till att borstklipparen går sönder.

I slutet av den frekventa användningen av spytten, till exempel med senhöstens ankomst, bör bensinklipparen förberedas för förvaring . Först måste du tömma bränsleblandningen och sedan starta motorn. Detta är nödvändigt så att den återstående blandningen i förgasaren är förbrukad. Därefter rengörs enheten noggrant från smuts och förvaras. Om du följer penseln korrekt kan även den kinesiska visa hög prestanda under lång tid.

Rekommenderad: