Självgående Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Modellerna Av Snöslungor, Snöslungor Med Borste. Hur Väljer Man En Professionell Modell?

Innehållsförteckning:

Video: Självgående Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Modellerna Av Snöslungor, Snöslungor Med Borste. Hur Väljer Man En Professionell Modell?

Video: Självgående Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Modellerna Av Snöslungor, Snöslungor Med Borste. Hur Väljer Man En Professionell Modell?
Video: AL-KO Snöslungor 2024, Maj
Självgående Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Modellerna Av Snöslungor, Snöslungor Med Borste. Hur Väljer Man En Professionell Modell?
Självgående Bensin Snöslunga: Betyg På De Bästa Modellerna Av Snöslungor, Snöslungor Med Borste. Hur Väljer Man En Professionell Modell?
Anonim

Snöblåsaren har blivit en oumbärlig följeslagare i områden där det regnar mycket på vintern. Denna teknik gör att du snabbt kan rensa området och göra ett minimum av dina egna ansträngningar.

Särdrag

En självgående bensin snöslunga är annorlunda genom att den inte kräver någon ansträngning från användarens sida för att flytta utrustningen runt platsen. Användarvänligheten gjorde enheten mycket populär. Det räcker bara med att rikta enheten i önskad riktning, då rör sig snöslungan oberoende längs en given bana och med en inställd hastighet.

Bild
Bild

Till salu finns både bandmodeller och hjul, som kännetecknas av brett gummi och djupt mönster. Vilket som är bättre är svårt att säga, eftersom båda alternativen har nödvändigt grepp och utmärks av manövrerbarhet. Om det behövs kan du ta bort snö med en liten lutning, detta påverkar inte utrustningens prestanda på något sätt.

Alla modeller som presenteras i ett stort sortiment på marknaden kan delas in i tre typer efter vikt:

  • lungor som väger högst 55 kg;
  • medium med en vikt av 55-80 kg;
  • tung - 80-90 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också möjligt att klassificera sådana enheter enligt tekniska parametrar, till exempel kaststräckan för den borttagna snön. Ju kraftfullare tekniken är, desto tyngre är den och följaktligen desto större räckvidd. I mitten är den maximala mängden som snöblåsaren kan kasta snö 15 meter. Lätta kompakta modeller har en indikator på flera meter, vanligtvis upp till fem.

Om vi betraktar självgående och icke-självgående modeller från en konstruktiv synvinkel, kännetecknas de förstnämnda av närvaron av flera skruvar, extra utrustning med strålkastare, vilket tillåter användning av utrustning även i skymningen. Sådana enheter är populära bland verktyg.

Vid köp av sådan utrustning bör användaren inte bara ta hänsyn till egenskaperna hos en viss modell, utan också till de förhållanden under vilka den är planerad att använda den.

Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Tekniken i fråga skapas enligt ett typiskt schema. Skopan, genom vilken snön rensas, installeras på framsidan. Storleken på denna del av snöslungan beror på modellen. Ju större dess bredd och höjd, desto mer produktivitet kan tekniken skryta med . Skruven monteras horisontellt, eftersom i detta läge, när den roterar, rör sig snömassan in i pumphjulet, vilket är nödvändigt för att utrustningen ska kasta den borttagna snön åt sidan över en lång sträcka. Alla dessa element drivs av en motor, som också är ansvarig för rotationen av larven eller hjulen.

Så att användaren i kallt väder inte har problem med att starta motorn, har tillverkaren tillhandahållit närvaron av en elektrisk startmotor, som är ansluten till en vanlig 220 V strömförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En manuell startare installeras dessutom som en reserv. Ett värmesystem finns på handtagen, som skyddar händerna mot frostskador under drift av utrustningen. De har också manöverspakar med skopans placering och växling av skruvens hastighet. Moderna modeller erbjuder användaren upp till sex hastigheter framåt och två bakåt. I dyrare versioner finns det en speciell regulator som ansvarar för rännans läge. Den kan användas medan snöblåsaren är i rörelse. Snökastområdet är också ett justerbart värde.

Om du måste arbeta på natten är det värt att köpa en modell som innehåller halogenstrålkastare. De skiljer sig från andra i sitt höga effekt- och belysningsområde.

För att utrustningen ska kunna röra sig fritt off-road, levererar tillverkarna breda mjuka däck med pannor på.

Bild
Bild

Hjulblockering är en extra funktion som tillhandahålls av en sprinten. Det är nödvändigt att öka fordonets längdförmåga. Skopans design har en speciell tillförlitlighet och styrka, som tillhandahålls genom användning av ytterligare förstyvningar. Det finns en scapula på baksidan. Du kan också observera en platta av metall i strukturen, som är nödvändig för att skära av det ackumulerade snöskiktet. Skopans höjd justeras med hjälp av de installerade skorna.

Pumphjulet är också tillverkat av en hållbar metalllegering som har unika hållfasthetsegenskaper. Det är täckt med ett antikorrosionsskikt, så det behåller sina ursprungliga egenskaper under lång tid. Det finns också ett maskverk i konstruktionen, genom vilken mekanisk rotation överförs från motorn till axeln. Därifrån aktiveras skruven monterad på starka bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Snöblåsare säljs till olika priser, allt beror på tillverkare, modell, utrustning. De har alla fördelar och nackdelar. Det är värt att säga att enheter som produceras av tyska företag sällan går sönder, eftersom denna kvalitet är känd över hela världen. Vissa användare med minimal teknisk kunskap kan åtgärda mindre fel på egen hand, men om vi pratar om stabilt arbete är det naturligtvis bättre att kontakta en specialist.

Bild
Bild

Snöslungor är populära för följande fördelar:

  • manövrerbarhet;
  • snabbt rensa det önskade området;
  • kräver inte operatörens ansträngning;
  • de har inte en tråd som trasslar ihop sig under fötterna;
  • strålkastare finns i designen, så rengöring kan göras i mörkret;
  • överkomlig kostnad;
  • kan användas vid vilken som helst minus temperatur;
  • inga stora reparationskostnader;
  • ta lite förvaringsutrymme;
  • ljuda inte under drift.
Bild
Bild

Men även med så många fördelar är denna teknik inte utan nackdelar, inklusive:

  • speciella krav för typen av bränsle;
  • komplexiteten i inställningarna;
  • kräver regelbundna oljebyten.
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Professionella snöslungor har unika tekniska egenskaper. Inte den sista platsen i betyget upptar amerikanska, kinesiska modeller och ryska tillverkade enheter, men tysk utrustning är alltid i ledande positioner.

Listan över de mest efterfrågade enheterna innehåller följande modeller

Hantverkare 88172 är utrustad med en fyrtaktsmotor som fungerar utmärkt vid låga temperaturförhållanden. Snösträngen är 610 mm. Utrustningen rör sig med en kapacitet på 5,5 liter. med., medan det bara finns två bakväxlar och sex framväxlar. Vikten av snöslungans struktur är 86 kilo. Utrustningen monteras i Amerika, där den genomgår den striktaste kvalitetskontrollen. Som ett resultat kan enheten prisas för sin tillförlitlighet, motståndskraft mot stress, hållbarhet och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell är inte utan sina nackdelar, till exempel är rännan tillverkad av plast, den är lägre i betyg än den järn.

När det gäller startmotorn är den tillverkad enligt den europeiska standarden och måste anslutas till ett 110 V -nätverk.

Daewoo Power Products DAST 8570 har en bredd och höjd för fångst av snömassan på 670/540 mm. Sådan professionell utrustning klarar även ett stort territorium, eftersom dess motoreffekt är 8,5 hästkrafter. Strukturens vikt har ökats till 103 kilo. Denna sydkoreanska maskin kan kasta snö upp till 15 meter. För användarens bekvämlighet värms handtagen upp.

Bild
Bild

" Patriot Pro 658 E "- en inhemsk snöslunga, som är utrustad med en bekväm panel. På grund av dess läge var det möjligt att minska bördan för operatören. Modellen har en inbyggd motor med en effekt på 6,5 hästkrafter. Tekniken kan röra sig med sex hastigheter framåt och två hastigheter bakåt. Den totala vikten av strukturen är 88 kilo, medan snöfångningsbredden är 560 mm och skopans höjd är 510 mm. Pumphjulet och rännan är tillverkade av högkvalitativt stål. Rännan kan svängas upp till 185 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Champion ST656 " de kan prisas för sin kompakthet, tack vare vilka de kan manövreras även i trånga områden. Snöavskiljningsparametern är 560/51 centimeter, där det första värdet är bredden, och det andra är höjden. Motorn har en kapacitet på 5,5 hästkrafter. Tekniken har två bakåtväxlar och fem växlar framåt. Snöslungan utvecklas av amerikanska designers och tillverkas i Kina och Amerika.

Bild
Bild
Bild
Bild

MasterYard ML 7522B utrustad med en pålitlig motor med 5,5 hästkrafter. Vikten på snöslungan är 78 kilo. Tillverkaren har försökt tänka över styrsystemet på ett sådant sätt att det är bekvämt för operatören. Metallslamsystemet har en lång livslängd. För att göra tekniken mer manövrerbar på vägarna, fanns ett differentialspärr i dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Huter SGC 8100C " - en bandmonterad enhet, som är idealisk för att utföra ett stort arbete i svår terräng. Fångningsbredden är 700 mm, medan skopans höjd är 540 mm. En mycket kraftfull motor med en kraft på 11 hästkrafter är installerad inuti. Tekniken visar utmärkt prestanda under svåra förhållanden. Bränsletanken på 6,5 liter gör att snöslungan fungerar längre. Skruven är tillverkad av en hållbar legering, på grund av vilken den kan ta bort ett tätt islager. I grundkonfigurationen har tillverkaren tillhandahållit inte bara uppvärmda handtag utan även strålkastare, tack vare vilka du kan rengöra även i skymningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" DDE / ST6556L " - den perfekta snöslungan för hemmet utanför staden. Designen är utrustad med en bensinenhet med en genomsnittlig effekt på 6,5 liter. med., konstruktionens vikt är 80 kilo. Parametrarna för infångningens bredd och höjd är 560/510 mm. Det maximala avståndet till vilket snömassan kan kastas är 9 meter. Rännan kan vid behov vridas 190 grader. Designen ger stora hjul med ett brett mönster, vilket gör att du kan röra dig tryggare på en snöig bana.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en snöslunga är det värt att göra en detaljerad genomgång av dess tekniska parametrar. Kraftfulla och pålitliga enheter är tunga, dyra, kan rensa ett stort område snabbare, men i vissa fall är det ingen mening att betala för mycket för prestanda. Ett av de viktigaste urvalskriterierna är alltid kraftenheten. Andra tekniska indikatorer, inklusive vikt, bredd och höjd på greppet, avvisas från det. När det gäller tillförlitlighet intar tyska snöslungor en ledande position, eftersom de utmärks av högkvalitativ montering, en tydlig passform för alla element i strukturen.

Billig utrustning i det beskrivna segmentet visar motoreffekt upp till 3,5 hästkrafter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är billiga modeller som kan användas på en liten gård. De är populära för sin manövrerbarhet, låga vikt, kompakta mått, vilket gör att enheten kan användas på gångvägar och verandor. Om ett stort territorium finns framför ett lanthus är det bättre att välja en modell med en kapacitet på upp till 9 hästkrafter eller mer. Som regel används denna utrustningsnivå i allmännyttiga företag och sportklubbar på fälten.

På andra plats när det gäller värde är parametrarna för fångst av snömassan. Ju bredare och högre skopan för snöslungan desto snabbare kan utrustningen rensa området. I de enklaste modellerna är skopan 300 mm bred och 350 mm hög. Dyrare modifieringar kan skryta med en bredd på upp till 700 mm och en höjd på upp till 60 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte dåligt när snöblåsarens design ger möjlighet att justera mellanmålets läge, skopans höjd och rännans vinkel . Det blir mer bekvämt att arbeta med sådana möjligheter. Ytterligare tillbehör säljs alltid. Du kan välja en enhet med en borste så att den försiktigt rengör ytan. De flesta snöslungor har en bränsletankkapacitet på 3,6 liter, men det finns kompakta modeller där denna parameter är 1,6 liter, liksom ganska rymliga dyra modifieringar där mängden bränsle i tanken är 6,5 liter.

Utrustning för 1,6 liter kan fungera utan att stanna i upp till två timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper snöröjningsutrustning bör motorns startsystem ägnas särskild uppmärksamhet, eftersom elstartaren är mer tillförlitlig. Det finns enheter där både ett manuellt startsystem och ett elektroniskt är installerat. Den första har formen av en spak som du måste dra för att starta motorn. I kallt väder skiljer sig en sådan förrätt inte vid stabil drift. Den elektriska startmotorn presenteras i utformningen av den aktuella tekniken i form av en knapp. Strömförsörjning sker från ett batteri eller ett standardnätverk. Användaren måste ha ett utlopp i närheten, genom vilket snöslungan startas.

Av hela konstruktionen av snöröjningsutrustning är rännan den mest sårbara delen, därför är det önskvärt att den är tillverkad av en hållbar legering. Vissa tillverkare, för att minska produktionskostnaderna, använder plast som material för tillverkningen, men det skadas lätt av is och stora partiklar som fastnar i snön. I det här fallet är en metallränna dyrare för köparen, men i allmänhet är konstruktionen av snöröjningsutrustning mer motståndskraftig mot stress, därför glädjer den sig med sin hållbarhet och tillförlitlighet. Det är möjligt att använda en sådan enhet oftare, eftersom metallen inte deformeras även när den kolliderar med ett hinder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftfunktioner

Varje tillverkare ger sina egna rekommendationer för drift av utrustning, som beskrivs i bifogade instruktioner.

  • Tekniken i fråga har särskilda krav på bränslekvaliteten. Oljebyte måste utföras strikt efter det tillbringade antalet drifttimmar tillsammans med rengöring av filtren.
  • Utrustningskontrollsystemet är placerat på handtaget, som vissa justeringsspakar, så det är önskvärt att detta element inte utsätts för mekanisk spänning.
  • Små haverier kan undvikas om en snabb teknisk inspektion av utrustningen utförs av specialister, och inte för att demontera enheten själv. Vid fel och behov av reparationer är det bäst att använda originaldelar och -komponenter, eftersom de är frästa exakt till önskade dimensioner.
  • Det är förbjudet att röka när du tankar bilen med bensin.
  • Det är värt att vara försiktig så att stora föremål i form av stenar och grenar inte faller på skruven.

Rekommenderad: