Justera Förgasaren Till En Bensinkniv: Hur Man Ställer In En Borstsax Med Egna Händer? Förgasare I Bensintrimmer. Hur Rengör Jag Det?

Innehållsförteckning:

Video: Justera Förgasaren Till En Bensinkniv: Hur Man Ställer In En Borstsax Med Egna Händer? Förgasare I Bensintrimmer. Hur Rengör Jag Det?

Video: Justera Förgasaren Till En Bensinkniv: Hur Man Ställer In En Borstsax Med Egna Händer? Förgasare I Bensintrimmer. Hur Rengör Jag Det?
Video: Gör rent en 2-takts förgasare 2024, Maj
Justera Förgasaren Till En Bensinkniv: Hur Man Ställer In En Borstsax Med Egna Händer? Förgasare I Bensintrimmer. Hur Rengör Jag Det?
Justera Förgasaren Till En Bensinkniv: Hur Man Ställer In En Borstsax Med Egna Händer? Förgasare I Bensintrimmer. Hur Rengör Jag Det?
Anonim

En bensinkniv eller trimmer, trots sin relativa enkelhet (jämfört med en bilmotor), misslyckas förr eller senare. Det kommer en tid då lång driftstopp och omstart av bensinenheten inte kan undvikas - underhåll behövs. I avancerade fall krävs reparation, eller snarare ersättning av slitna delar med samma nya. Innan du ställs inför behovet av att byta ut dina slitna delar krävs förgasarunderhåll - rengöring, sköljning, omkonfigurering av mekanismer.

Bild
Bild

Förgasare

Bensokos (pensel) innehåller en bas - en kaross av aluminium, i vilken resten av delarna är placerade och fungerar harmoniskt som en helhet. Förgasarkroppen har en diffusor - ett slag med inre kanaler genom vilka luft pumpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju större tvärsnitt av diffusorn, desto mer aktivt tillförs syre tillsammans med luft-ett oxidationsmedel, i vilket bränslet bränns (bensin-oljeblandning).

Kanaler som förgrenar sig från diffusorslaget levererar bränsle, med vilket den forcerade luften blandas och bär bensinångor med sig. Utanför huvudförgasarutrymmet finns:

  • jets;
  • mini bränslepump;
  • enhet som reglerar blandning av bränsle med luft.

Den senare bildar den mycket explosiva blandningen som antänds i förgasarens förbränningskammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Insprutning och filtrering av bränsle i motorn är bensinknivarna nästa.

  1. Gasventilen styr mängden luft som tillförs diffusorn. Ju mer luft som tillförs, desto mer syre behöver bensinen förbränna, och desto mer kraft genereras i form av värme. Värmeenergin omvandlas vidare till mekanisk energi.
  2. Membranpumpen levererar den mängd bensin som krävs.
  3. Därefter passerar bensinen genom motorns drossel.
  4. Bränsle rinner genom insugnings- och avgasventilerna.
  5. Bränslet filtreras med ett nätfilter.
  6. Genom nålventilen kommer den också in i kammaren med membranet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förgasarens iscensättning är enligt följande

  1. Luft kommer in i kanalen med ett luftspjäll. Spjället ställer in önskat luftflöde.
  2. I bensininjektionsenheten är diffusorn smalare - detta är nödvändigt för att ge en högre luftflödeshastighet.
  3. Bränslet passerar genom facket med flottören och passerar munstycket, går in i denna förträngning av röret. Flytkammaren doserar bensintillförseln. I detta fack är trycket i jämvikt. I ett smalare rör går det ner. På grund av skillnaden i båda tryckvärdena, bensin och passerar genom strålen.
  4. Det accelererade flödet sprutar bensin och omvandlar det till aerosolångor. Den resulterande bensin-luftblandningen är klar för antändning i förbränningskammaren.
  5. Efter att ha passerat genom bränsleledningen finns denna blandning i förgasarcylindern.
Bild
Bild

Slutsats: För att ställa in önskad effekt, först och främst, kommer du att justera hastigheten på bränsleförbränning med hjälp av luftspjället. Om gapet är för litet och syre i en sådan blandning är mindre än 10%, brinner inte bränslet, därför startar inte motorn eller stannar omedelbart.

När det gäller att köpa en kinesisk trimmer är det värt att överväga att den skiljer sig lite från den europeiska- samma 2- eller 4-taktsmotor och drivning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De sparar dock på kvaliteten på delar, vilket tvingar konsumenten att byta dem oftare. Kontrollera vilka kompatibla delar som icke-kinesiska företag erbjuder för din enhet.

Stora problem

Fel på en förgasare eller trimmer förgasare, trots den relativa lättheten att eliminera dem, kräver ibland en lång sökning med elimineringsmetoden. De främsta orsakerna är:

  • otillfredsställande kvalitet på bensinreningen;
  • igensättning av luftfilter;
  • ackumulering av avlagringar och kolavlagringar i förgasarens fack och slag.

Var och en av problemen har sina egna skäl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Defekt bränslepump

Det mest återkommande felet är slitage på membranet. Som ett resultat av dess avvikelse. Bränslepassagerna förseglas inte vid vissa stadier i motorcykeln. Orsakerna är följande:

  • du har arbetat med borstklipparen eller trimmern för länge utan avbrott;
  • drivs med bränsle av låg kvalitet;
  • avgaser kommer in i impulskanalen.
Bild
Bild

Ett deformerat membran har flera dåliga konsekvenser:

  • det finns inte tillräckligt med bensin eller syre i den genererade brännbara blandningen;
  • motorn startar efter 10 eller fler misslyckade försök;
  • motorn knackar, klirrar under drift, etc.;
  • arbetskolven är deformerad.
Bild
Bild

Som ett resultat är bränslepumpens inre utrymme förorenat från impulskanalens sida.

Silen är igensatt

Orsakerna till att filtret täpps till är bränslerengöring av dålig kvalitet, skador på slangen och / eller tillförselhuvudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Justeringsspaken misslyckades

Slitage på spakens kontaktkant är en följd av ett ofullständigt renat bränsle, i vilket sandkorn eller partiklar av lera, metall eller andra inneslutningar som inte är lösliga i flytande kolväten har hamnat. Det finns ett problem med bränsleinsprutning, motorn fungerar inte korrekt utan belastning.

Bild
Bild

Inloppsnålen är trasig

Inloppsnålen går sönder på grund av metall- och stenpartiklar i bensinen. Som ett resultat sitter inloppsnålens säte inte tätt mot den, bränsleblandningen flyter . Det finns för mycket luft i den brännbara blandningen som skapas av förgasaren, vilket kan få motorn att "nysa" under drift. Slutligen kan nålen fastna på grund av bensin av låg kvalitet, eller om enheten har varit inaktiv under en lång tid.

Bild
Bild

Blockerar justeringsutrymmet

Insättningar kan byggas upp i kontrollfacket. Nålen stänger inte hålet helt, och mycket bensin kommer in i bränslekammaren - motorn rinner över det, fyller eventuellt också tändstiftet. På grund av detta innehåller bensin-luftblandningen en ökad mängd bensinångor. Effektiviteten sjunker märkbart.

Bild
Bild

Justeringsmembran skadat

Membranet deformeras ofta (går ibland sönder) på grund av att borstklipparen eller trimmern kontinuerligt fungerar i flera timmar. Om du missbrukar detta "chock" -läge uppstår membranskador oftare. Nya uppdelningar kommer att sprinkla som ett ymnighetshorn:

  • kolven går sönder;
  • antalet misslyckade motorstartförsök kommer att öka dramatiskt;
  • bränsleblandningen innehåller för lite bensin;
  • den användbara (termiska) effekten kommer att sjunka kraftigt.
Bild
Bild

Intagskontrollspaken fastnar

Stopp i justeringsspaken är en följd av felaktig installation, oavsiktlig böjning. Kontaktytan får fel position. Detta kommer att störa den extra bensininjektionen.

Bild
Bild

Spjäll slitet

Gas- och luftspjället blir oanvändbart på grund av inträngande av damm, metallpartiklar etc. med luftflödet. Skadade spjäll ser ut som sandblästrade delar . På grund av slitage på spjällen minskar motorns verkningsgrad och störningar detekteras. Kolven och cylindern är slitna.

Spjällen blir oanvändbara på grund av felaktigt underhåll av luftfiltret eller dess nedbrytning.

I vissa fall är detta filter helt enkelt inte lämpligt för din pensel- eller trimmermodell. I slutändan kommer motoraxeln att lida - dess bitar faller in i motorkanalerna, vilket gör att kolven går sönder.

Bild
Bild

Förgasaren kan inte justeras

Det faktum att justeringen är för grov (det går inte att ställa in parametrarna exakt) är skyldiga till fjädrarna på justeringsskruvarna. En borstklippare eller trimmer tillverkare kan leverera onödigt tjocka och styva fjädrar . Andra kan hittas antingen i verkstäder där liknande utrustning repareras eller köpas från någon återförsäljare eller officiell företrädare för företaget som tillverkade motorn för din trimmer eller kraftlift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trasig primer

Primer-en handhållen minipump för tvångspumpning av bränsle i förgasaren. Det kan vara nödvändigt att pumpa 20 ml bensin manuellt för att starta motorn framgångsrikt.

Bild
Bild

Elimineringsmetoder

Lista över kommande arbeten med motorn kan vara följande:

  • byte av bränslepump;
  • demontering och spolning av silen;
  • byte av justeringsspaken;
  • det är också nödvändigt att rengöra justeringsutrymmet;
  • byte av membranet (eller hela blocket där detta membran finns);
  • justering av inlopps-, utlopps- och nålventiler;
  • byte av spjäll;
  • rengöring av bränslekanaler och diffusor;
  • byte av skruvfjädrar;
  • byte av primer.

Alla dessa jobb kan inte utföras. Det visar sig ofta att många av dem inte behövs om ett specifikt fel omedelbart upptäcks.

Bild
Bild

Justera förgasaren på en bensinkniv

Att diagnostisera och justera förgasaren med egna händer kan ta bara några minuter.

Skölj filtren innan du startar dem (se instruktionerna). Du kan justera förgasaren själv med hjälp av tre justerskruvar.

Starta motorn för att få rätt. Dina handlingar är följande.

  1. Hitta tomgångshastighetsgränsen. För att göra detta, skruva loss skruven L åt höger och sedan till vänster. Vändningssteget är en kvarts varv moturs.
  2. Med skruven T kan du justera motorns tomgångsvarvtal: öka när du vrider skruven medurs, minska - tvärtom. Den justerade motorn fungerar tryggt utan belastning och utan uppvärmning. Uppvärmd - överskattar inte hastigheten.
  3. Om du inte justerar borstklipparen, utan trimmern, ger T -skruvens varv en större reserv när det gäller varvtal. För båda typerna av enheter ställs stabila varv in när klipphöjden väljs med kniven (eller linan).
  4. Den sista skruven vrids H. Den ställer in hastigheten på bensin med luft på nära maximalt varvtal, motoreffekt, motorns uppvärmningstemperatur och bränsleförbrukning.
Bild
Bild

Gör så här för att ställa in motorn med skruv H

  1. Öppna gasreglaget och tryck på gasreglaget vid full gas.
  2. Vrid skruven H medurs tills motorvarvtalet minskar.
  3. Vrid samma skruv långsamt moturs tills motorn ger ett oregelbundet varvtal.
  4. Vrid propellern något tillbaka (medurs) tills motorn går smidigt. Det är viktigt att förstå denna linje.

Finjustering resulterar i fullständig förbränning och ett brunvitt tändstift. Ett bensinfyllt ljus är mycket mörkare än ett icke-påfyllningsbart ljus.

Rekommenderad: