Hur Startar Jag En Bensintrimmer? Hur Startar Jag En Bensinkniv Ordentligt Efter Vintern? Hur Startar Jag Borstklipparen Utan Start?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Startar Jag En Bensintrimmer? Hur Startar Jag En Bensinkniv Ordentligt Efter Vintern? Hur Startar Jag Borstklipparen Utan Start?

Video: Hur Startar Jag En Bensintrimmer? Hur Startar Jag En Bensinkniv Ordentligt Efter Vintern? Hur Startar Jag Borstklipparen Utan Start?
Video: HUR MAN STARTAR EN GRÄSRÖJARE 2024, April
Hur Startar Jag En Bensintrimmer? Hur Startar Jag En Bensinkniv Ordentligt Efter Vintern? Hur Startar Jag Borstklipparen Utan Start?
Hur Startar Jag En Bensintrimmer? Hur Startar Jag En Bensinkniv Ordentligt Efter Vintern? Hur Startar Jag Borstklipparen Utan Start?
Anonim

Hur man startar trimmern på rätt sätt är en fråga som ägarna är förbryllade med om en enhet går sönder. Och efter en lyckad trimmerreparation försöker ägaren undvika att upprepa samma situation.

Förkunskaper

Anledningen till att trimmern misslyckas är kanske:

  • överflöd av tanken;
  • överdriven pumpning av bränsle till motorer utrustade med en manuell kompressor;
  • slitage i ventilen, cylindrar, injektorer, kamföljare och andra rörliga delar;
  • tankarna är slut på bensin och / eller olja;
  • tändstiftet är ur funktion;
  • igensatta bränsle- eller luftfilter;
  • ventilerna i motorn är ur linje eller brända.
Bild
Bild

Kontrollen börjar med närvaron av olja och bränsle både i tankarna och en liten del av det i motorsystemet. En”tom” motor startar inte, trots en full tank, liksom en överfylld.

Hur startar jag en trimmer eller bensinfräs?

Den nya trimmern är enkel under idrifttagningen.

  1. Kontrollera enhetens motortyp. Trimmare är utrustade med en 2- eller 4-taktsmotor.
  2. Köp olja för denna typ av motor. Bensin för trimmer - AI -92/93/98, säljs på alla bensinstationer.
  3. Blanda olja med bensin. Mineralolja blandas i förhållandet 1: 34 med bensin, syntet - i förhållandet 1: 50. Följ trimmertillverkarens rekommendationer för oljeviskositet (se etiketten på kolven). Multigrade olja 5W-30 används oftare. Använd inte otestade biloljor.
  4. Häll en liten mängd (till exempel 0,5 liter) av det resulterande bränslet i tanken.
  5. Stäng luftspjället genom att skjuta önskad spak (se instruktioner).
  6. Vrid tändningsnyckeln (eller handtaget) till "på" -läget - annars startar inte trimmern. Nybörjare gör ofta detta misstag.
  7. Pumpa in lite bränsle i förgasaren - om det finns en manuell "vippare" med separat knapp eller spak (se instruktioner). Det tar 4-7 klick.
  8. Placera trimmern på en plan yta.
  9. Dra försiktigt i startsnöret tills du känner att det saktar ner. Dra sedan ut det skarpt, men inte helt. Upprepa denna rörelse upp till 4 gånger till.
  10. Om motorn inte startar, öppna luftspjället igen, annars kommer ljusen att flöda av bensin med ytterligare rörelser av sladden. Utför 2-3 försök att starta motorn med handbromsen öppen.
  11. Om motorn fortfarande inte startar stänger du choken och gör några andra försök att starta den.
  12. Efter att ha startat motorn, tryck på gasreglaget för att gå på tomgång.

Låt motorn värmas upp - 5-10 minuter räcker. Börja inte klippa direkt efter en kallstart - trimmotorn ska köras in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Starta borstklipparen för första gången eller efter en lång period av inaktivitet

En penselklippare skiljer sig från en trimmer genom att det inte är en fiskelina som fungerar som gräsklippare, utan en mekanisk reducerare eller en växelbaserad vinsch utrustad med en kniv. Knivdrivningen är mycket kraftfullare än skogsmekanismen - en kraftfull bensinskärare används också vid buskning. Både kinesiska och europeiska bensinskärare är inte annorlunda när den deklarerade kraften är verklig.

För att smörja reduktionsväxlarna används litol eller fett . Efter att ha kontrollerat växellådan, förbered själva motorn för arbete - enligt ovanstående instruktioner. Om starten misslyckas finns problemet redan i motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsätter bränsle genom tändstiftets hål

Om trimmerns motor inte har manuell pumpning och enheten inte startar, tillsätt lite bränsle till själva motorn genom tändstiftet. Gör följande.

  1. Kontrollera om bränslenivån i tanken är tillräcklig för att tömma en liten mängd. Det tar bara 20 ml.
  2. Ta bort tändkåpan och skruva loss den med en tändnyckel.
  3. Om tändstiftet är smutsigt på en begagnad trimmer, skölj och tänd den. Det bör inte finnas några avlagringar på tändstiftselektroderna. Skada inte mittledarens keramiska isolator. I en ny trimmer, kontrollera tändstiftet för tillverkningsfel.
  4. Sätt tillbaka tändstiftet och kontrollera tändningen (urladdning mellan elektroderna) när startmotorn startas.
  5. Ta bort ljuset igen. Häll 20 ml bensin i plugghålet med en 20 eller 50 cc spruta.
  6. Sätt i och fixa tändstiftet, ställ in värdet på dess tekniska gap åtminstone och inte mer än en millimeter.
  7. Fyll på bränsle med primingknappen (eller spaken) - om din trimmermodell har en. Tryck på knappen var fjärde sekund.

Försök nu starta motorn. Stäng luftspjället direkt efter start.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollerar tändsystemet

Om trimmern redan har använts ska du kontrollera användbarheten hos det borttagna (för tillfället) tändstiftet genom att byta ut det med något annat. Om du vid inspektion av ett ljus, till exempel, keramiska dielektriska material sönderfallit, böjda elektroder, köp exakt samma, med fokus på produktkoden stämplad på själva delen och kontrollera det med en markör i trimmerns bruksanvisning. Ett tändstift utan isolator och / eller med böjda elektroder kommer inte att producera normala gnistor när det utlöses.

Om tändstiftet är i ordning, men gnisttändning av bränsle inte observeras, kontrollera tändspolen med en ohmmeter (multimeter) . Brist på avläsningar (oändligt motstånd) är ett tecken på en trasig lindning. Om den sintras på grund av överhettning på grund av sväng-till-sväng-stängning kommer det inte att finnas tillräckligt med spänning för gnistnedbrytning.

Eftersom en mycket tunn tråd används för den, på grund av vilken den omvandlar 12,6 volt från batteriet till 30 000, är det mycket svårt att fixa det (spola tillbaka) även i garageförhållanden. Spolbyte kommer att krävas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av motorn

Om en begagnad trimmer inte startar och misstanken faller på en smutsig motor måste den rengöras innan den startas. Gör följande för att rengöra förgasaren med ett speciellt lösningsmedel.

  1. Ta bort plastlock och luftfilter.
  2. Efter att ha fått tillgång till förgasaren, ta bort och demontera den.
  3. Spraya lösningsmedelsstråle i huvudstrålen eller andra processportar på motorn (spola igenom). Se till att det inte finns något främmande på motorn.
  4. Sätt ihop hela systemet i omvänd ordning. Förbered önskad bränsleblandning (om motorn är 2-takts) eller häll lämplig olja och bensin i var och en av tankarna (om motorn är 4-takts) separat.
  5. Upprepa stegen för att starta motorn från de tidigare instruktionerna.

Om uppstarten misslyckas krävs fullständig demontering av förgasaren, ventiljustering, kolvkontroll och fullständig rengöring av munstyckena. Uppställningen av denna process varierar beroende på typ av motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera gnistskyddets integritet

En trimmer utan start är en följd inte bara av problem med den brännbara startmotorn och själva motorn, utan också av ett igensatt avgassystem. Gnistskyddet måste låta avgaserna passera fritt. Den ligger i ljuddämparen. Dess syfte är att förhindra att glödande gnistor försvinner utåt . Om de annars kommer i kontakt med brandfarliga material, till exempel samma bensin, kan dessa gnistor tända dem. Om det finns kolavlagringar på den måste ljuddämparen demonteras och själva nätet rengöras med en metallborste.

Bild
Bild

Ostabil förgasarfunktion

Motoriskt beteende under oregelbunden drift manifesterar sig på ett av följande sätt:

  • kortvarig drift av motorn i allmänhet - starten misslyckas;
  • motorn startar och går - men stannar efter en eller flera minuters körning.
Bild
Bild

Orsaker:

  • otillräcklig bränslepumpning eller dess frånvaro;
  • felaktig dosering av bensin och olja (för trimmare med 4-taktsmotor);
  • du har förberett fel blandning själv (för 2-taktsmotorer);
  • du slog ut fabriksinställningen med justeringsskruvarna på förgasaren.

"Behandling" av enheten från detta problem är att byta ut en sliten förgasare eller rengöra dess delar från kolavlagringar och hartser. Efter spolning krävs ofta justering av ventiltåget. Här behöver du redan specialnycklar och sonder för att ställa in det normala ventilspelet. Om orsaken till haveriet fortfarande inte finns i motorn, diagnostisera tändsystemet. Starta sedan motorn utan att avvika ett steg från instruktionerna ovan.

Bild
Bild

Det finns tillfällen då inte ens en fullständig rengöring och iteration av motorn ger resultat. Motorn stannar fortfarande, oavsett vad du gör. Orsaken är ett brott mot justeringen av bränsletillförseln med en av skruvarna på förgasaren. Motorn får inte nödvändiga delar av bensin - och stannar regelbundet. Om du skruvar loss denna skruv i motsatt riktning kommer motorn att röka med oförbränd bensin och sot, och lukten av bränning kommer att vara av skalan . Kontakta i så fall ett reparationscenter för motorcyklar.

Den andra skruven som styr tomgång är inte kritisk. Du kan justera inaktivparametrarna som du vill.

Bild
Bild

Tappar bränsle från bensintanken

Bensin, utspädd med olja för tvåtaktsmotorer, är utformad på ett sådant sätt att de långsammare lagren sjunker till botten och de lättare flyter upp. Bensin, där det finns för mycket olja, är i detta fall ett tunt lager (från hela bränslevolymen) som har sjunkit till botten. Bränsleledningen, som kommunicerar med tankens botten, suger först in den - genom ansträngningarna från bränslepumpsystemet på själva motorn . Följaktligen koksar motorn, som förbrukar denna "oljade" bensindel, dess ventiler, kanaler och kolvar under förbränning. Situationen räddas inte av nästa portion bensin, där det nästan inte finns någon olja alls: kol och tjära kan inte längre tvättas bort utan hjälp av ett lösningsmedel. Kolvar och ventiler arbetar med en mycket högre belastning än avsett - varför de misslyckas i förtid. Om föroreningen av delarna är för stor startar trimmern helt enkelt inte.

I motorer med ökad strukturell komplexitet tillgriper de ultraljudsrengöring, utfört i ett tekniskt center (bilservicecenter).

Bild
Bild

Efter avslutad session på bensintrimmer med en tvåtaktsmotor, töm den återstående bensinen från tanken . Efter att borstklipparen eller trimmern har tagits ut, till exempel efter vintern, skakas bränslet och hälls i tanken. De lagrar sådan bensin i burkar av rostfritt stål och förvarar den inte hela tiden i enhetens tank. Om du arbetar på en trimmer varje dag när du beställer behöver du inte tömma gasen i slutet av arbetsdagen.

Rekommenderad: