Hur Klipps Gräset Ordentligt Med En Linjetrimmer? Installation Av Mekanismen Och Förberedelse Av Trimmern För Arbete. Rätt Klippmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Hur Klipps Gräset Ordentligt Med En Linjetrimmer? Installation Av Mekanismen Och Förberedelse Av Trimmern För Arbete. Rätt Klippmetoder

Video: Hur Klipps Gräset Ordentligt Med En Linjetrimmer? Installation Av Mekanismen Och Förberedelse Av Trimmern För Arbete. Rätt Klippmetoder
Video: Så får du grön gräsmatta i sommar 2024, Maj
Hur Klipps Gräset Ordentligt Med En Linjetrimmer? Installation Av Mekanismen Och Förberedelse Av Trimmern För Arbete. Rätt Klippmetoder
Hur Klipps Gräset Ordentligt Med En Linjetrimmer? Installation Av Mekanismen Och Förberedelse Av Trimmern För Arbete. Rätt Klippmetoder
Anonim

Att klippa din gräsmatta är det viktigaste sättet att ge din gräsmatta ett välskött utseende. Den moderna ägaren vill inte klippa med en vanlig lie för hand och skaffar sig en mekanisk lie eller en trimmer. Om valet föll på en trimmer, uppstår frågan om hur man försiktigt ska klippa gräset med det för att inte skada träd och buskar (om sådana finns).

Egenskaper hos trimmern med line och sladd

En trimmer är en känsligare maskin än en fullvärdig el- eller bensinkniv. Och linjetrimmern är ännu mer känslig. Sladd - i huvudsak tråd - kan skada botten av stammen i unga träd och passera in i roten, vilket inte kan sägas om linjen. Med tjocka ogrässtjälkar - till exempel ogräs som har börjat bearbeta - har linan kanske inte tid att klippa allt ogräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns skillnader mellan manuella och automatiska klippningslägen. Den automatiska trimmern slänger ut linan varje gång motorn startar.

Trots den uppenbara bekvämligheten, på ojämna och oregelbundna områden, genom att klippa gräset på ett ställe och flytta till ett annat startar du om motorn . Utgång - övergång till halvautomatisk styrning: trimmern i arbetsdelen har en separat knapp som lätt trycks ner när trumhuvudet berör marken. Linan kastas omedelbart ur skäränden.

Linjens längd bör inte vara mer än 15 cm i fungerande skick . Längre linje kommer att trassla ihop sig, mindre linje kommer inte att klippa effektivt. Den optimala linjediametern är 2-3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereda den elektriska trimmern

Om det regnar eller har slutat regna kan du få en elektrisk stöt när du klipper vått gräs. Innan du använder den första gången, se till att du har monterat enheten korrekt - vissa modeller levereras isärmonterade. Exakt montering skyddar dig från skador och själva enheten mot fel och plötsliga haverier. Monteringsanvisningar för trimmern beskrivs i bruksanvisningen.

När du använder en elektrisk trimmer ladda batteriet (om enheten ger autonom drift). Smörj den mekaniska växellådan med litol eller fett. Om batteriet inte finns i enhetsdiagrammet - anslut kontakten till uttaget och börja arbeta.

Bild
Bild

Förbereder bensintrimmern för arbete

Häll bensin (eller dieselbränsle) i tanken utan att fylla på för mycket. Tvåtakts trimmotorer kräver blandning av bensin med motorolja (inte bilolja) i förhållandet 1: 32-1: 50. Du måste veta vilken olja i vilken andel som blandas med bensin för din modell. I fyrtakts trimmare måste du lägga olja och bensin i separata tankar - igen, enligt instruktionerna.

Kontrollera om skäret (linje eller linje) är bra för jobbet. Häng enheten över axeln innan du börjar arbeta - alla trimmare kräver en rem.

Ta tag i handtaget på enheten enligt anvisningarna. Vissa trimmare är utrustade med ett dubbelhandtag som liknar ett cykelstyr. Följ nu dessa steg:

  • stäng luftspjället;
  • slå på tändningskretsen med nyckeln eller knappen;
  • om det finns en boosterminipump på förgasaren-pumpa lite bränsle i motorn genom att göra 3-5 klick på "vipp" -spaken;
  • dra i startsnöret tills det finns ett betydande motstånd mot dess rörelse;
  • Dra kraftigt i sladden upp till 5 gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorn startar. När du klipper gräs, använd skyddsglasögon eller hjälm med nät för att förhindra att gräset sprider sig mot ansiktet.

Korrekt klippning av ungt gräs

För att säkerställa att enheten fungerar med maximal effektivitet och varar flera gånger längre än garantiperioden, klippa gräset korrekt, följa följande riktlinjer.

  • Sänk inte spolen (trumman) på enheten under ogräsets mycket rötter - avståndet till marken är minst 5 cm.
  • Vid klippning av högre gräs, klipp av toppen först. Att klippa gräset nära roten utan att ta bort toppen av stjälkarna kommer att trassla in linan och stoppa trumman innan den tvingas av.
  • Klipp inte mot trummans riktning.
  • Klipp dekorationsgräs nära väggar eller staket utan att flytta trimmeren för långt. Detta kommer att befria motorn från överbelastning.
  • Låt motorn svalna efter var 15: e minuters drift av den elektriska trimmern - minst 20 minuter krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men bensintrimmare har en stor tidsreserv - 50 minuter för arbete och 20 minuter för en paus.

Klippa högt gräs med en linje

För tjocka grässtammar (ogräs), använd en kraftfullare trimmer med tjock linje. Men i områden där stora ogräs växer är jorden ofta ojämn. Om den fastnar i smutsstoppar bromsar trimmotorn plötsligt. Överanvändning av detta kan enkelt skada din motor. Genom att klippa den översta nivån ser du var gräset når sin största längd - på djupare platser. Med fokus på sådana "höjdskillnader" kommer du att utjämna "gräsklippningen" av gräsmattan och föra utsikten närmare idealet.

Det klippta gräset är lämpligt för både hö- och gräsmattning. Detta gör det lättare att planera klipprörelsen och processen kommer att gå snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att klippa högt gräs är följande

  • Motorn får inte överbelastas.
  • Stäng av motorn omedelbart om linan trasslar ihop sig på ojämnt underlag eller högt gräs.
  • Klipp inte vått gräs när du använder bensin eller diesel som energibärare.
  • Du måste flytta trimmern direkt framför dig och till vänster, eftersom det klippta gräset faller på den tidigare behandlade sektorn. Således är det övre lagret av grässtället avskuret. Skikten nedanför klipps ner när du redan har gått i motsatt riktning.
  • Om det område som ska odlas är mycket stort, klippa det ena villkorade området efter det andra, i vilket du delade in området innan arbetet.
  • Rör dig längs utsidan för att inte trampa det klippta gräset, vilket gör ditt resultat oansenligt.
  • Linjerna som ska klippas måste vara parallella med varandra. Detta gör att du enkelt kan kringgå träden på platsen, medan överbelastning av motorn utesluts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa rekommendationer sprids gräset inte åt sidorna under arbetet, och själva processen kommer ibland att förenklas och accelereras.

Rekommenderad: