Reparation Av Häftapparat: Varför Täpper Inte Häftapparaten Fullt Ut Häftklamrarna? Hur Fixar Man En Pistol Med Egna Händer Om Den Inte Skjuter? Orsaker Och Felsökning

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Häftapparat: Varför Täpper Inte Häftapparaten Fullt Ut Häftklamrarna? Hur Fixar Man En Pistol Med Egna Händer Om Den Inte Skjuter? Orsaker Och Felsökning

Video: Reparation Av Häftapparat: Varför Täpper Inte Häftapparaten Fullt Ut Häftklamrarna? Hur Fixar Man En Pistol Med Egna Händer Om Den Inte Skjuter? Orsaker Och Felsökning
Video: how to fix / repair a stapler [ENGLISH] 2024, April
Reparation Av Häftapparat: Varför Täpper Inte Häftapparaten Fullt Ut Häftklamrarna? Hur Fixar Man En Pistol Med Egna Händer Om Den Inte Skjuter? Orsaker Och Felsökning
Reparation Av Häftapparat: Varför Täpper Inte Häftapparaten Fullt Ut Häftklamrarna? Hur Fixar Man En Pistol Med Egna Händer Om Den Inte Skjuter? Orsaker Och Felsökning
Anonim

Att reparera en häftapparat som används hemma för att lösa olika problem börjar alltid med att hitta orsakerna till störningen. För att utföra diagnostik och felsökning, för att förstå varför möbelverktyget inte hamrar häftklamrarna helt, hjälper det att följa instruktionerna exakt. En detaljerad historia om hur man fixar en pistol med egna händer, om den inte skjuter, gör att du kan förstå alla invecklingar i reparationsarbetet.

Bild
Bild

Bygganordning

En möbel- eller konstruktionshäftapparat, även kallad en pistol eller strobpistol, är en enkel fjäderanordning, med hjälp av vilken häftklamrarna är dockade med materialet . Påverkan utförs manuellt genom att trycka på spaken. När en kraft appliceras på den aktiverar fjädern mekanismen. Häftklamman utsätts för stötar, kommer in i materialet och fixerar i den.

Alla häftapparater har följande element i sin design:

  • ett handtag med ett rörligt slag;
  • justerskruv för att utöva kraft på fjädern;
  • plutonledare;
  • transporthandtag;
  • handelsresande;
  • stötdämpare.
Bild
Bild

Produktens kropp är tillverkad av metall eller dess kombination med plast . Dessutom finns det flera fjädrar inuti samtidigt - en cylindrisk strid, återlämningsbar, fixering av magasinet och en annan för spänning av spännanordningen. Justeringsskruven är vanligtvis i ett vertikalt plan med avseende på ytan. I mer sällsynta fall används ett alternativ där det ligger under handtaget.

Bild
Bild

Vad händer om häftapparaten inte driver häftklammerna helt?

Det vanligaste problemet med att använda en häftapparat är ofullständig insättning av häftklammern i materialet. Problemet orsakas vanligtvis av felaktig fjäderspänningsjustering. I det här fallet tar det inte mycket tid att fixa instrumentet med egna händer. När du märker att häftapparaten inte avslutar de häftklamrar som används måste du sluta arbeta och sedan justera skruven som är ansvarig för fjäderspänningen.

Bild
Bild

Genom att öka spänningen kan du öka slagkraften . Följaktligen kommer en häftapparat som inte tränger igenom material att fungera bättre. Justeringsskruven, beroende på verktygets konstruktion, sitter framför handtaget eller under det. Det kan lossna under drift genom att lossa spänningen.

Ibland har problemet med dålig inmatning av häftklamrar i materialet mer prosaiska förklaringar, inte relaterade till justering. Fjädern kan sträcka eller gå sönder. I det här fallet måste du byta ut det.

Bild
Bild

Hur repareras i andra fall?

Många fall av häftapparatbrott är ganska vanliga. Oftast är de associerade med facket där häftklamrarna finns . Om en fjäder har flugit ut i den eller utloppet är igensatt, behöver du inte vänta på regelbundet arbete från verktyget. De vanligaste orsakerna till haverier, deras tecken och åtgärder bör övervägas mer detaljerat.

Bild
Bild

Om häftklamrarna inte brinner

Den mest uppenbara orsaken är bristen på häftklamrar i vapenaffären. Du måste kontrollera facket - du kan ha slut på förbrukningsmaterial. Ibland är orsaken till problem också en felaktig anpassning av dimensionella parametrar. Om förbrukningsvarorna inte passar en specifik modell eller om de har installerats felaktigt måste du upprepa alla nödvändiga steg och korrigera felen.

Bild
Bild

Möbelpistolen har många element, av vilka störningar leder till utrustningsfel vid normal drift. Häftklamrarna flyger inte ut om utloppet är igensatt . Detta händer när du väljer förbrukningsvaror som är för mjuka eller har fel storlek. Metallen skrynklas under tryck och täpper till hålet. Följande häftklamrar kan helt enkelt inte komma ut fritt under matningen - det är nödvändigt att stanna, rensa den bildade "pluggen" och sedan fortsätta arbeta.

Bild
Bild

När du använder verktyget kan du också stöta på följande problem

  1. Stopp i sändningsmekanismen . Den sitter i häftfacket och ska ge fri rörelse inuti facket. Om det inte finns tillräckligt med smörjning fastnar tryckelementet och den applicerade kraften är otillräcklig. Du kan lösa problemet genom att använda en droppe motorolja. Du måste först öppna facket med häftklamrar, ta bort dem och sedan applicera fett på problemområdet.
  2. Böja och öka förbrukningsvaran . I det här fallet kommer häftklamrarna ut, men fastnar inte tillräckligt djupt i materialet. Detta beror på basens för hårda struktur. Att byta häftklamrar mot mer hållbara, liksom att ändra längden nedåt, hjälper till att lösa problemet. De korta benen blir lättare att fixa i en solid bas, samtidigt som de håller materialet lika bra.
  3. Fördubbla elementen . En häftapparat som kan användas kan ha en anfallare som ansvarar för att släppa häftklamrar. När det deformeras störs det normala arbetet. Anfallaren är tillplattad eller lätt böjd, den måste ändras eller återställas genom stötar. I det här fallet måste du demontera hela verktyget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de huvudsakliga problemen som är förknippade med en felaktig häftapparat . Men det finns andra tecken på fel - inte så uppenbara. De förtjänar också uppmärksamhet, för utan att hitta en lösning blir det ganska svårt att lyckas arbeta med verktyget.

Bild
Bild

Häftklamrar fastnar hela tiden

Situationen där det finns flera fastklämmor per framgångsrikt fixerad häftklammer är ganska vanligt vid långvarig användning av häftapparaten. Allt beror på samma slitage eller deformation av anfallaren. Även en liten ökning av lumen leder till att häftklamrarna kommer att falla i den i stora mängder eller fastna. Först kommer frekvensen av manifestation av problemet inte att vara för hög, i framtiden kommer deformationen att öka.

I det här fallet kan du eliminera felet även hemma. Till att börja med måste du demontera häftapparaten helt med hjälp av en skruv, en hammare och en tång, en skruvmejsel, en fil.

Bild
Bild

Arbetsordningen kommer att vara följande

  1. Öppna butiken med häftklamrar, extrahera innehållet från den.
  2. Skruva loss justerskruven. Det ska komma helt ur verktygskroppen.
  3. Dra ut justeringsfjädern genom hålet.
  4. Demontera fodralet. För detta tas en låsbricka bort från varje stift. Sedan kan du ta bort fästelementen från sina uttag. Vanligtvis är det tillräckligt att bara ta bort 2 stift, nära anfallaren.
  5. Ta bort slagmekanismen från huset. Undersök tändstiftet för skada. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tecken på deformation, avvikelser från planet. Ett skruvstycke hjälper till att rätta till böjningen eller plattningen av anfallaren; om oegentligheter och skåror uppstår krävs filbehandling.
  6. Samla det reparerade verktyget. Det rekommenderas att smörja slagmekanismen med olja som används vid service av symaskiner före installation. Efter det kan du placera häftklamrarna i butiken, testa verktyget i arbete. Om monteringen görs korrekt blir det inga problem.
Bild
Bild

Vid allvarligare skada på verktyget kan stoppet, som fjädern kommer i kontakt med när det kläms, lossna. I det här fallet talar vi om en fullständig ersättning av slagmekanismen. Även genom att svetsa en trasig del är det omöjligt att garantera att den kommer att klara betydande belastningar.

Med en fjäder typ av fjäder löses problemet med fastklämning eller fördubbling av de frigjorda fästena på ett annat sätt . I det här fallet är det nödvändigt att göra en U-formad platta av metall. Den läggs mellan stampen och fixeringsmekanismen, exklusive elementens fria rörelse. Häftapparaten fungerar mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Häftklamman skjuter i form av bokstaven "M"

Ibland kommer häftapparaten att böja häftklamrarna i mitten, vilket ger dem ett "M" -utseende. I det här fallet är reparationen av själva instrumentet vanligtvis inte nödvändig. Verktyget böjer alltför långa häftklamrar, vilket helt enkelt inte säkerställer att tändstiftet hålls tillräckligt hårt vid stötar. Problemet löses så enkelt som möjligt - genom att byta ut den valda förbrukningsvaran . Du måste ta häftklamrar med kortare ben.

Bild
Bild

Samtidigt som tecknen på att fästdonen i mitten böjs måste du demontera verktyget . I det här fallet är tändstiftet den troligaste källan till problem. När den är slipad, sliten förloras kontakttätheten för häftklammern med anfallaren. För att korrigera situationen hjälper det att bearbeta metallytan på den skadade delen med en fil med en finkornig yta. Det är viktigt att inte ta bort för mycket metall för att undvika att minska slagkraften.

Bild
Bild

Rekommendationer

Förebyggande åtgärder hjälper till att undvika störningar i de fall där häftapparaten förblir olastad under lång tid . När du skickar verktyget till förvaring är det viktigt att ta hand om fjäderspänningen. Justeringsskruven lossas till maximal längd. Detta förhindrar för tidigt slitage av fjäderelementet.

Bild
Bild

Efter lagring måste du justera verktyget ytterligare . Fjäderspänningen justeras tills häftklamrarna kommer in i materialytan korrekt. Efter en lång stillestånd måste anfallsmekanismen först smörjas. För dessa ändamål är miniatyroljor som används vid underhåll av syutrustning väl lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smörjproceduren kommer att vara följande

  1. Skruva loss justeringsfästena helt. Häll 1-2 droppar olja i det lediga hålet.
  2. Installera om hårdvaran. Skruva in den hela vägen, gör 2-3 "inaktiv" klick med ett tomt magasin.
  3. Öppna blocket där häftklamrarna är installerade. Tillsätt fett till slitsen i slagmekanismen. Upprepa 3-4 klick, fördela oljan inuti instrumentet. Vid denna tidpunkt måste häftapparaten hållas upp och ner för att förhindra stänk av smörjmedel.
  4. Montera fästena. Testa enhetens funktion.

Det är värt att tänka på att smörjproceduren måste upprepas minst en gång var tredje månad, även om häftapparaten fungerar normalt. Detta kommer att minska slitaget på delarna avsevärt, förhindra deras nötning och rostbildning.

Rekommenderad: