Hur Startar Jag En Gräsklippare? Hur Startar Man Bensinmodeller Korrekt Efter Vintern? Anledningar Till Att Gräsklippare Stannar Efter Vintern

Innehållsförteckning:

Video: Hur Startar Jag En Gräsklippare? Hur Startar Man Bensinmodeller Korrekt Efter Vintern? Anledningar Till Att Gräsklippare Stannar Efter Vintern

Video: Hur Startar Jag En Gräsklippare? Hur Startar Man Bensinmodeller Korrekt Efter Vintern? Anledningar Till Att Gräsklippare Stannar Efter Vintern
Video: Förbered gräsklipparen för vintern så håller den livet ut! 2024, Maj
Hur Startar Jag En Gräsklippare? Hur Startar Man Bensinmodeller Korrekt Efter Vintern? Anledningar Till Att Gräsklippare Stannar Efter Vintern
Hur Startar Jag En Gräsklippare? Hur Startar Man Bensinmodeller Korrekt Efter Vintern? Anledningar Till Att Gräsklippare Stannar Efter Vintern
Anonim

Varje trädgårdsmästare eller person som permanent bor i ett hus på landet bör ha en gräsklippare, vilket underlättar underhållet av gräsmattan på platsen eller utanför den.

Och för att en sådan teknisk enhet ska kunna tjäna dig i många år är det nödvändigt inte bara att hantera den ordentligt och noggrant, utan också att veta hur du startar enheten korrekt och förhindrar eventuella störningar i samband med denna process.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner för start

För att enkelt starta gräsklipparen måste du läsa steg-för-steg-instruktionerna mer i detalj, men du måste också ta hänsyn till reglerna för tankning av enheten med bränsle, liksom många andra viktiga nyanser.

Innan start är det bara bensinmodeller som behöver tanka, vars motor inte fungerar korrekt eller inte startar alls utan korrekt valt bränsle . Efter att ha studerat enhetens tekniska egenskaper mer i detalj måste du också bekanta dig med informationen om det färdiga bränslet eller om att förbereda en speciell blandning med egna händer.

I det senare fallet är det nödvändigt att observera proportionerna som är särskilt beräknade för mekanismens korrekta funktion.

Ibland används syntetiska oljor för detta. Dessa typer av bränsleblandningar har en lägre kostnad, men skiljer sig praktiskt taget inte åt i deras kvalitetsegenskaper. För 100 gram syntetisk olja är det nödvändigt att använda 5 liter bensin, så blandningen kommer att ha ett förhållande på 1: 50.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningar med mineraloljor har en högre kostnad, eftersom de anses vara mer naturliga och miljövänliga, men vad gäller tekniska egenskaper är de bara något bättre än syntetiska alternativ. Proportionerna vid användning av sådana material kommer att vara 1: 35, det vill säga för 100 gram olja måste du använda 3,5 liter bensin.

Det finns också alternativ för bensin gräsklippare där bränsletanken är separat från oljetråget så att ingen blandning är nödvändig.

Men oavsett modell och typ av bränsletank måste tankning göras på samma sätt - fyll inte i bränslet helt utan lämna 3-4 centimeter till tankens kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lansera

Beroende på modell av gräsklipparen kommer starten att ske på olika sätt. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till detta och, jämför det med individuella tekniska egenskaper, fortsätt att ansluta enheten och starta motorn.

Och om allt är ganska enkelt med en manuell modell som arbetar efter principen om en vanlig fläta, då vissa svårigheter kan uppstå när du startar en bensinmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensingräsklipparen kan startas på två sätt - kall eller varm motor.

Innan du startar en kall motor måste du se till att stänga av tändnings- och växellådan, och även vrida motoraxeln med startspaken eller startmotorn. Efter det kan du börja starta, så här:

  • först måste du slå på tändningen;
  • då är det nödvändigt att stänga luftspjället;
  • efter det kan du säkert starta motorn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter start måste du ställa in tomgångshastigheten på enheten med hjälp av gasreglaget. Sedan, med samma spak, måste du växla enheten till att arbeta vid låga hastigheter och därmed ge motorn möjlighet att värma upp. Efter det kan du säkert börja använda gräsklipparen med full effekt. Det är värt att notera att det är tillåtet att starta enheten med en kall motor, men ytterligare drift i detta tillstånd är oönskat, eftersom detta kommer att påverka gräsklipparens allmänna tillstånd och funktion negativt.

Att starta gräsklipparen med en varm motor är mycket lättare eftersom processen inte kräver någon förberedelse. I det här fallet måste åtgärder utföras i följande ordning:

  • manöverspaken måste ställas in på bränsletillförseln vid maximal nivå;
  • då måste du starta motorn;
  • sedan kan du välja önskad hastighet och börja arbeta.

Dessa rekommendationer är lämpliga för alla modeller, inklusive handhållna gräsklippare som arbetar enligt ljungprincipen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur börjar jag efter vintern?

Att starta en gräsklippare efter vintern kan vara ganska utmanande, eftersom den här typen av apparater oftast lagras i bodar där det inte finns uppvärmning, vilket innebär att den utsätts för det hårda vinterklimatet och ibland för plötsliga temperaturförändringar. därför det är nödvändigt att närma sig denna process klokt och ta hänsyn till alla viktiga nyanser.

Bild
Bild

Till exempel är det första steget efter en vinteravstängning att kontrollera enhetens bränsletank för att se till att den är ren och att det inte finns något gammalt bränsle. Om tanken inte är tom, bör den rengöras innan tankning . Detta måste göras eftersom tillsats av nytt bränsle till det gamla som har överlevt vintertid är osäkert för att enheten ska fungera. Gammalt bränsle, under påverkan av vintertemperaturregimen, kan något ändra dess sammansättning, vilket, när det blandas med en nyare komposition eller till och med med enkel användning, kan leda till funktionsstörningar.

För en säkrare drift bör du följa principen att slå på enheten medan motorn värms upp. Detta förbereder gräsklipparen försiktigt för användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga misstag

När en sådan teknisk enhet startas kan det uppstå vissa problem, och för att förstå varför gräsklipparen inte startar är det nödvändigt att identifiera orsakerna och eliminera dem för ytterligare arbete.

Huvudorsaken till problem vid start av gräsklipparen kan ligga i att det inte finns någon gas i bränsletanken . eller dess mängd är otillräcklig för att enheten ska fungera. I det här fallet är det uppenbart att det som behöver göras är att fylla tanken med bränsle, och för att förhindra en sådan situation är det nödvändigt att kontrollera förekomsten av bensin i förväg.

Underlåtenhet att följa reglerna för beredning av bränsleblandningar, liksom användning av råvaror av låg kvalitet för att spara pengar, kan också leda till fel vid start och vid användning av gräsklipparen. Vägen ut i denna situation är enkel - det är nödvändigt att noggrant välja det färdiga bränslet, samt noggrant observera proportionerna när du förbereder blandningarna med egna händer.

Bild
Bild

Startfel kan uppstå eftersom bränsle kan översvämma tändstift. Detta beror på långvarig exponering för startlinan när luftspjället är stängt. För att förhindra detta måste det alltid kontrolleras och vid behov återföras till rätt position.

Naturligtvis, Om du startar gräsklipparen med tändningen avstängd kan du misslyckas, eftersom enheten inte kan fungera utan detta.

Glöm därför inte att slå på tändningen direkt efter att du har satt i luftspjället, och först då kan du säkert börja arbeta.

Bild
Bild

Möjliga haverier

Trots skillnaden i egenskaperna och utseendet på olika enhetsmodeller har de fortfarande samma orsaker till sammanbrott, så att de praktiskt taget inte skiljer sig åt i sättet att eliminera.

Det vanligaste problemet med enheten är att den inte startar eller stannar när du trycker på gasen. Orsakerna ligger i förgasarens eller tändningens felaktiga funktion, liksom i problem med filtreringssystemet.

Om orsakerna ligger i driften av tändsystemet, fortsätt sedan enligt följande

  • Se till att du använder fullt fungerande tändstift och att de är fria från spår av bränsle. Om ljuset svämmar över rekommenderas det att rengöra det noggrant, eftersom enheten annars inte fungerar.
  • Om den gängade anslutningen är för torr kan det uppstå problem vid start, för utan smörjning med bensin kan en gnista inte dyka upp eller dess effekt kommer inte att räcka för drift.
  • Vid driftstörningar i tändsystemet bör du också kontrollera kontakten mellan tändstiftet och högspänningskabeln, eftersom det i sin frånvaro kommer att vara en omöjlig gnista, liksom ytterligare drift.
Bild
Bild

Om enheten slutar fungera efter 5-10 minuter efter start av drift med en belastning vid hög hastighet, orsakerna kan ligga i problem med luft- och bränslefiltreringssystemet:

  • filtret kan vara igensatt, så när det värms upp slutar systemet rengöras ordentligt och stängs av;
  • orsaken kan också ligga i det faktum att den del som ansvarar för att justera trycket i bränsletanken blir smutsig och blockerar bränsletillförseln.
Bild
Bild

Det finns också mer allvarliga sammanbrott som kan vara ganska svåra att hantera

  • Enhetens kanaler och munstycken kan vara allvarligt förorenade, så du kan inte klara dig utan kapitalrengöring. Och för att rengöra dem korrekt måste du använda professionella verktyg och blåsa igenom delarna med en kraftfull luftström.
  • Tätningar som är en integrerad del av systemet slits ofta ut och misslyckas också i arbetssystemet. De kan inte repareras, så du behöver bara byta ut dem.
  • Slitna kolvar som används kan orsaka skador. Det är därför detaljerna måste övervakas och vid behov ändras.
  • Dessutom kan orsaken till ett haveri vara ett läckage i förgasarutrymmet.

Tryckavlastning kan resultera i tryckfall och enheten förlorar sin funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instrumentdriftsregler

Innan du börjar arbeta med gräsklipparen måste du studera bruksanvisningen mer detaljerat. Men, Dessutom rekommenderas att följa vissa allmänna regler.

  • Använd enheten med största försiktighet, undvik kontakt med hårda ytor och kroppsdelar.
  • Det rekommenderas att rengöra enhetens hölje och arbetsdelar efter varje användning.
  • Det är nödvändigt att rengöra gräsklipparen med hjälp av speciella professionella vätskor efter att ha väntat på att motorn ska svalna, eftersom det är osäkert att rengöra en varm motor.
  • Det är bäst att ta pauser medan du arbetar. Detta förhindrar att motorn överhettas.
  • Om du inte tänker använda enheten under en längre tid, rekommenderas att tömma kvarvarande bränsle och lämna enheten i viloläge. När det sista återstående bränslet är förbrukat kommer gräsklipparen att sluta fungera av sig själv.
  • Och, naturligtvis, efter sommaroperationen, glöm inte att ordentligt förbereda enheten för vintern, då kommer den att tjäna dig i många år.

Rekommenderad: