Rosa Nejlikor (36 Foton): Beskrivning Av "Super Pink" Och "Sunflower Odessa Pink", "Pink Sunset" Och Carthusian "Pink Beret", "Tickled

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Nejlikor (36 Foton): Beskrivning Av "Super Pink" Och "Sunflower Odessa Pink", "Pink Sunset" Och Carthusian "Pink Beret", "Tickled

Video: Rosa Nejlikor (36 Foton): Beskrivning Av
Video: Tyras solros 2024, Maj
Rosa Nejlikor (36 Foton): Beskrivning Av "Super Pink" Och "Sunflower Odessa Pink", "Pink Sunset" Och Carthusian "Pink Beret", "Tickled
Rosa Nejlikor (36 Foton): Beskrivning Av "Super Pink" Och "Sunflower Odessa Pink", "Pink Sunset" Och Carthusian "Pink Beret", "Tickled
Anonim

Det finns mer än 300 typer av nejlikor i världen. Delikat, opretentiöst, de dekorerar trädgårdar, växthus, trädgårdar. Och på fönsterbrädorna har vissa sorter tillräckligt med utrymme. Den utsökta knoppfärgen kan vara röd, vit, gul, orange, ljusgrön, lila och naturligtvis rosa. Tänk på de mest populära typerna och sorterna av rosa nejlikor.

Bild
Bild

Inomhus sorter

Miniatyrväxter kan odlas utan att ha en trädgård. De mår bra i krukor " Kahori Pink" och "Sunflower Odessa Pink ". " Solgolv " föredrar en väl upplyst plats eller halvskugga, men gillar inte värme. Den optimala temperaturen för henne är 10-20 C. " Oscar " lila rosa har samma belysningskrav. Blomman måste skyddas mot direkt solljus, såväl som mot kalla drag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa underdimensionerade sorter kan odlas både inomhus och utomhus. Till exempel, " Rosa solnedgång " … I trädgårdarna används en snygg, låg, knoppströs kinesisk nejlikbusk för kantning av rabatter och planteras längs stigar. Tack vare den rikliga blomningen ser även enstaka buskar underbara ut och kan dekorera alla fönster eller balkonger.

Bild
Bild

Anspråkslös ört

Under naturliga förhållanden - på åkrar och ängar kan du se örtnejlika. Denna art förökar sig genom självsådd. Från 4 till 7 år blommar nejlikan och utvecklar sig själv utan att transplantera. Ett mörkt område är inte ett hinder för tillväxt. Gräs knoppar blommar närmare juli. Växten blommar i ungefär en och en halv månad. Splendens är en härdig rosa-blommig nejlika, medan Maiden Pinke utmärks av sina karakteristiska röda cirklar.

Sorten som efterfrågas bland trädgårdsmästare - " Kanta libra ".

Hennes beskrivning: korta, rosa, vita och röda blommor som blommar cirka 90 dagar efter sådd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gråblå nejlika - cesium

Dessa blommor kallas också grå nejlika. Hon fick detta namn, för först är skotten och bladen grågråa, och sedan får de en rik grön färg. 20-25 cm - gränsen för buskens höjd.

Om det blommar " Pink Blanca ", då börjar busken se ut ungefär som ett rosa-lila moln med en doftande doft. Växten är mycket dekorativ. Cesius ser inte mindre lyxig ut på rabatter " Rosa juvel " … Den är något lägre (10-15 cm).

Skiljer sig i frodiga doftande dubbla blommor. "Pink Jewel" är solälskande, tolererar inte vattentäppning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alpinälja

Låga, doftande växter med tandade kronblad. De uppskattas för att de växer bra även på steniga jordar. " Rosa gräsmatta " växer snabbt, knopparna av denna sort är rosa eller lila. Mer mättade nyanser - crimson, till exempel eller mauve kommer att ge din trädgård betyg "Rubin ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Frodig nejlika

En ovanlig blomma med till synes snittade kronblad planteras vanligtvis med en blandning av färger under det allmänna namnet " Frodig " … Det är en mängd olika nejlikor som sträcker sig från snövit till djuplila. Om du fortfarande behöver mer rosa bör du titta närmare på färgmixen. " Superrosa " eller uppmärksamma hybrid betyg "Breath of Love " med snövit eller rosa knoppar.

Det är värt att notera att frodig nejlika glädjer trädgårdsmästare med blommande knoppar 2 gånger under sommaren. Första gången de blommar i slutet av juni i en månad, och den andra - i andra halvan av augusti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pinnate nejlika

En fjäderliknande nejlika kan blomma ett par gånger per säsong. Den fleråriga låga (upp till 40 cm) kulturen blev kär i trädgårdsmästare för dess hållbarhet vid klippning. I mer än 10 dagar förblir buketter av dessa blommor färska.

Fantastiska dubbla blommor kan dyka upp i rabatter när de planteras sorter "Pleiada " (färg från vitt till djuprött), Vårens skönhet och dubbelrosen … Lila-rosa, med en snygg mörk röd kärna och en spretig buske som en korrugerad kant av blomställningen Kittlad rosa kommer att dekorera din trädgård i juni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alvuds nejlika

I början av 1900 -talet uppfödde uppfödaren Montague Alwood en unik nejlikart. Dess särdrag är att dessa växter blommar i minst 5 år, medan många sorter är tvååriga. Mycket känsliga knoppar blommar på buskarna " Mountain Dawn ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkisk nejlika

" Rosa skönhet " - en mängd turkiska, eller, som det också kallas, skäggig nejlika. Det är en tvåårig växt med en låg (upp till 75 cm) knotig stam och frodiga blomställningar.

Intressant nyans av sorten " Lakhskenigin " … Dess täta kronblad med fintandade kanter är laxrosa, dyker upp under andra decenniet i maj och förblir på buskarna till slutet av juli.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesisk nejlika

En opretentiös kinesisk nejlika odlas i de främre trädgårdarna och på fönsterbrädorna. Busken växer upp till en halv meter. Blommar hela sommaren. Mycket dekorativt " Mary " - denna sort är tvåfärgad. På en mörk vitrosa bakgrund sticker karminkärnan klart ut.

Variety "Telstar Purpl Pikoti " syftar på dvärg. Den rosa-röda mitten är inramad av kronblad, vars färg blir från rosa till vitt. Lila och ljusrosa blommor kantade med vit färg är betyg "nåd ".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kartusisk nejlika

En av de äldsta blommorna som odlas av munkarna i den karthusiska orden. Denna typ av nejlika är mörkrosa eller lila i färgen. Ganska populär sort - " Rosa basker " … Den ljusälskande sorten börjar blomma i juni och fortsätter till september.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsnejlika (holländska)

För tillfället är den nederländska nejlikan den högsta - stammen växer till 1 meter. Här är det kanske, du kan inte kalla det opretentiöst, men å andra sidan röda eller kanske rosa knoppar " Grenadin " kommer att bli ditt växthuss verkliga stolthet. De djuprosa sensuella blommorna är karakteristiska för sorten. " Rose Königin ".

En av sorterna av trädgårdstypen är Shabo. Dess blomblad kan vara släta, halvdubbla och dubbla. I nyanser finns det en enorm färgpalett, särskilt i hybrider.

Om du vill se en ljusrosa nejlika i din trädgård - köp sort "Pink Queen" eller "La France " … Om du vill ha en laxskugga - det här är en sort " Aurora ".

Rekommenderad: