Rosa Liljor (41 Bilder): Beskrivning Av "Pink Perfection" Och "Pink Brush", "Bellsong" Och "Pink Palace", "Spring Pink" Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Liljor (41 Bilder): Beskrivning Av "Pink Perfection" Och "Pink Brush", "Bellsong" Och "Pink Palace", "Spring Pink" Och Andra

Video: Rosa Liljor (41 Bilder): Beskrivning Av
Video: Pink and Main August 2015 Release Video 2024, Maj
Rosa Liljor (41 Bilder): Beskrivning Av "Pink Perfection" Och "Pink Brush", "Bellsong" Och "Pink Palace", "Spring Pink" Och Andra
Rosa Liljor (41 Bilder): Beskrivning Av "Pink Perfection" Och "Pink Brush", "Bellsong" Och "Pink Palace", "Spring Pink" Och Andra
Anonim

En av de mest graciösa blommorna är liljor, och om de har en rosa knopp, kommer buketten att vara dubbelt romantisk. Många trädgårdsmästare drömmer om att odla sådana blommor på sina tomter, men inte alla vet om nyanser av att ta hand om sådana blommor, liksom om egenskaperna hos rosa liljevarianter . Alla dessa och andra krångligheter med att placera liknande blommor på din webbplats kommer att beskrivas i detalj i den här artikeln.

Bild
Bild

Recension av de bästa sorterna

Dessa blommor finns i många olika sorter, var och en med sin egen unika beskrivning. De mest populära sorterna av rosa liljor är följande.

" Klubba " - blommor från 90 till 100 cm höga, som kombinerar ljusrosa och vita färger i sina knoppar. Rosa finns runt knoppens kanter. Blomställningarna inkluderar 3 till 5 blommor. Dessutom kännetecknas denna sort av en ganska stor lampstorlek.

Bild
Bild

Fantastisk rosa färg som är karakteristisk för sorten " Magic Star ", som är formad som en stjärna. Förutom rosa finns det en röd nyans i knoppen på en sådan lilja, som passerar i form av en fläck längs kronbladet. I diameter når dessa tätt fördubblade florarepresentanter 20 cm och deras höjd är 100 cm.

Bild
Bild

Liljor har samma parametrar. sorter "Marlene " … De är ljusrosa i färgen och deras långa blad är något spetsiga. I mitten av blomman är en röd fläck något uttalad.

Det är anmärkningsvärt att antalet knoppar på stammen av en växt kan nå 100 bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora sorten är amerikansk lilja "Lake Tular ", som växer upp till 120 cm. Samtidigt böjs kronbladen på dess rosa knoppar, i den centrala delen som det finns röda prickar, bakåt. På grund av detta ser växten ganska ovanlig ut för denna typ av blommor.

Bild
Bild

Den riktiga jätten bland liljor är betyg "laxstjärna "vars knoppar är målade i en delikat laxskugga. En 200 cm hög växt blommar första sommaren med mycket stora blommor.

Bild
Bild

" Stargazer " - lilja av orientalisk typ med starkt krökta kronblad med en rik rosa ton. Samtidigt är mörkröda fläckar synliga mot kronbladens ljusa bakgrund. Höjden på sådana växter når från 80 till 100 cm, och knoppens diameter är 17 cm.

Bild
Bild

Mättad i färgen är också klass "Canberra "som blommar på sensommaren. Busken på en sådan lilja är upp till 180 cm i höjd, knopparna är i form av en stjärna, och deras rika crimsonfärg späds ut med en gul fläck i mitten, liksom små röda fläckar utspridda över kronbladen.

Bild
Bild

Även rörformiga sorter är målade rosa, som t.ex. " Rosa perfektion " … På en buske upp till 180 cm hög finns det från 5 till 7 blommor med en mörkrosa nyans. I detta fall är pistillens och filamenten hos ståndarna ljusorange. De rörformiga knopparna är upp till 13 cm långa och 11 cm i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varieté "Scheherazade " har stora rosa knoppar, vars kronblad är skisserade med en vit kant och innehåller en liten mörk fläck.

Denna holländska sort presenteras i form av en ganska hög buske, behöver skydd mot vind och varma temperaturer.

Bild
Bild

Lily "Baywatch "tillhör OT-hybrider, har stora ljusrosa blommor som når en diameter på 25 cm. Buskens höjd är från 100 till 120 cm. I detta fall är knopparna koppformade och har en citronfärgad kärna. Dessa liljor är kända för sin magnifika doft.

Bild
Bild

Varieté "Rosells Dream " skiljer sig genom att i den centrala delen av kronbladet är knoppens färg krämig, och sedan blir den smidigt till ljusrosa ändar. Det finns också en brun fläck på blommorna.

Bild
Bild

" Distanstrumma " - mörkrosa liljor med vit kantring av kronblad. En egenskap hos dessa växter är frånvaron av färgning av fjädrar. Doften av representanterna för denna sort är mycket lätt och diskret.

Bild
Bild

Lily "Belonica " kombinerar perfekt 3 färger. Mjukt rosa tar upp det mesta av kronbladet, vid kanterna blir det vitt, och kontrasterande crimson presenteras i form av ränder på kronbladet. Dessa blommor saknar också fjädrar.

Bild
Bild

Varieté "Pink Brush " är en buske 120 cm hög. Spridningsblommans diameter är 18 cm, och dess varmrosa nyans späds ut med riklig vinröd dammning.

Bild
Bild

Bellsong rörformiga blommor har en enfärgad blekrosa färg och utstrålar en ljus doft. Busken växer upp till 110 cm och blommar mitt på sommaren. Formen på knopparna på sådana liljor jämförs ofta med formen på klockor.

Bild
Bild

Hybridsort "Pink Palace " kännetecknas av mycket stora blommor upp till 22 cm i diameter. I det här fallet är knoppens kronblad liksom böjda. I höjd kan dessa växter nå upp till 1,5 m.

Bild
Bild

Små ljusrosa blommor med en diameter på 12 cm är karakteristiska för Vårrosa sorter … Deras kanter är inte så tydliga, och kronbladets känsliga ton späds ut med fläckar och en smal kant vid basen, målade i en lila ton. En blomställning innehåller 14 blommor, vars kronblad är riktade uppåt.

Bild
Bild

Rörformiga liljor "Rosa planeter " upp till 90 cm höga, de har en trevlig godisrosa nyans av knoppen och kronblad krökta utåt.

Dessutom är deras blommor vända uppåt, vilket inte är typiskt för rörformiga former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Buskvarianter "Pink Giant " höjd från 90 till 150 cm, blommar med persika-rosa knoppar med mörka fläckar. En blomställning kan ha från 12 till 20 blommor, som blommar i mitten av juni.

Bild
Bild

Stort utbud av liljor "Pink Haven " rika rosa knoppar med en diameter på 20 cm är inneboende. I den centrala delen av blomman är den rosa färgen ännu mer intensiv än vid kanterna. 2 eller 4 blommor samlas vanligtvis i pyramidala blomställningar.

Bild
Bild

Lily bush "Pink diamond " når 120 cm i höjd. Blommorna är ljusrosa och har en vit kant runt kanterna. Det finns en vertikal mörkrosa rand i mitten av varje kronblad.

Bild
Bild

Växter ser riktigt exotiska ut sorter "Rosa papegoja cariba ", eftersom i den öppna formen av knoppen är de ojämna kanterna på dess långsträckta kronblad tydligt synliga. Denna lilja blommar från mitten till sensommaren. Och på höjden når busken från 90 till 120 cm, medan den med tiden kan bli högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lily "Pink Mist " Är en graciös hybrid med kalla rosa blommor, vars kronblad bildar en vacker kurva utåt. Blommans kärna är vit och dess diameter når 23 cm. Buskens höjd är 105 cm.

Bild
Bild

Tigerrosa lilja "Rosa smak " har en varm färg på knoppen med blekgula fläckar i mitten av varje kronblad och många mörka fläckar. Denna blomma kan odlas inte bara i trädgården, utan också i en kruka i en lägenhet.

Bild
Bild

För Morpho rosa liljor kännetecknas av en varm färg på kronbladen, mer mättade mot mitten, samt närvaron av vinröda fläckar. Diametern på en blomma är 15 cm, och i blomställningen samlas de i flera bitar högst upp på stammen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna regler för odling

För att göra sorterna av rosa liljor bekväma på din webbplats bör du ta hand om dess korrekta odling och plantering. Det är nödvändigt att ta hänsyn till följande nyanser för framgångsrik anpassning av denna blomma.

  • Dessa representanter för faunan bör vara placerade i ett öppet område, men samtidigt bör de inte blåsa kraftigt av vinden och vara lite skuggade. Att placera en blomsterbuske nära ett träd är dock inte det bästa alternativet.
  • Som den mest gynnsamma jorden för en sådan växt är det värt att välja lätta leror, liksom lös sandig lera, befruktad med näringsämnen.
  • Förberedelsen av jorden för växten utförs i förväg. Element som torv, sand, organiska gödningsmedel och humus läggs till tung jord. Mängden gödselmedel bör inte vara mer än nödvändigt, annars växer busken aktivt. Kom ihåg att du inte kan transplantera en blomma tidigare än efter de första 3 åren av sitt liv.
  • Den bästa tiden att plantera en växt är höst. Men en rosa lilja planteras också på våren, efter att ha sett till att jorden har tinat helt.
  • Du kan beräkna plantans djup för en blomma genom att multiplicera parametern för dess glödlampa med 3, och även ta hänsyn till markens ljushet. Ju ljusare den är, desto djupare är glödlampan placerad. Indikatorer för rosa liljor är 10 cm djup för underdimensionerade sorter, för medelstora växter är det optimala djupet 15 cm och för höga buskar placeras glödlampan 20 cm i jorden. Kom också ihåg avståndet mellan växter, som för stora sorter bör vara 25 cm, och för korta - 15 cm.
  • De viktigaste procedurerna för framgångsrik tillväxt av en lilja är ogräs och lossning av jorden.
  • Växtmatning bör endast utföras om gödningsmedel applicerades under markberedningen.
  • Det är nödvändigt att upprätthålla en måttlig jordfuktighet och utföra tidig vattning. Du bör dock inte tillåta vattenloggning, eftersom liljor inte gillar det. Den mest gynnsamma tiden för vattning är på kvällen, och du måste hälla vatten vid roten och undvika att det kommer på växternas löv.
  • För att bättre behålla fukten runt blommorna bör en procedur som mulching av jorden utföras.
  • Lily bör förökas i tid. Detta görs bäst genom att dela lökarna som bildas efter de första 3 åren. Om du inte tar bort den nya delen av glödlampan blir plantens knoppar mindre, så reproduktion är snarare en nödvändig process.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Som alla trädgårdsväxter är rosa liljor mottagliga för ett antal sjukdomar som kan påverka olika delar av busken. De vanligaste sjukdomarna hos liljor inkluderar följande.

  • Botrytis, även kallad gråmögel, är en svamp som börjar i bladen. Först manifesterar sjukdomen sig i form av bruna fläckar på lövverket, och senare förvandlas det till slemformationer med en grå blomma och sprider sig till alla delar av blomman. Behandlingen utförs med en fungicidlösning.
  • Liljeblad är också mottagliga för cercosporosis, vilket manifesterar sig i form av fläckar. En egenskap hos sjukdomen är dess snabba spridning. Därför är det nödvändigt att utföra behandlingen av busken i tid med Bordeaux -vätska 1%.
  • Penicellos är en farlig sjukdom som leder till sönderfall av liljebuskar. En sjuk växt kan kännetecknas av sin långsamma tillväxttakt, liksom svaga peduncles. Senare börjar en grönaktig blomning bildas på stjälkar, knoppar och lövverk. För att förhindra sjukdomar måste liljelökar behandlas med en manganlösning.
  • Ett slag mot en växtlampa orsakas av Fusarium. Komplexiteten hos denna sjukdom är att den inte kan erkännas av växtens utseende, men om sjukdomen inte behandlas är det inte troligt att liljan kan överleva vintern. Du kan förhindra infektionsprocessen genom att behandla jorden med en lösning av kopparsulfat, som har desinficerande egenskaper.
  • Lilja -rhizomer kan drabbas av fytium, som också är en svampbildning. Nederlaget sker långsamt och manifesterar sig i form av en försvagning av blomningsprocesser och en försämring av dekorativa egenskaper. Slutresultatet är gulning och torkning av blommorna. För att bli av med sjukdomen måste de drabbade delarna skäras av och själva blomman transplanteras i jorden, som har förbehandlats med 4% kolloidalt svavel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte insekts skadedjur, bland vilka de farligaste för rosa liljor är liljefluga och liljbagge. Dessa parasiter äter liljornas blommor och löv, vilket berövar dem deras skönhet och skadar växternas tillstånd. Du kan bli av med skadedjur genom att samla larverna för hand, eller så kan du använda speciella insekticider som åska, flugsnappare och Grizzly . Dessa ämnen kan dock lämna mörka fläckar på knopparna.

Exempel inom landskapsdesign

Rosa liljor är mycket vackra element i alla trädgårdar, så de används ofta i landskapsdesign och skapar intressanta kompositioner på webbplatsen. Ta en titt på följande exempel på dessa alternativ.

Blommor kan ordnas i rad nära en stenväg. Därigenom kompletteras de också av lägre växter, som ramar in trädgårdsvägen

Bild
Bild

Rosa liljor kan också placeras i kluster bakom lägre växter

Rekommenderad: