Rosa Krysantemum (37 Bilder): Beskrivning Av Sprayen "Grand Pink" Och "Stylist Pink", "Pink Flamingo" Och "Memphis Pink", "Holiday Pink

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Krysantemum (37 Bilder): Beskrivning Av Sprayen "Grand Pink" Och "Stylist Pink", "Pink Flamingo" Och "Memphis Pink", "Holiday Pink

Video: Rosa Krysantemum (37 Bilder): Beskrivning Av Sprayen
Video: Krysantemum 2024, Maj
Rosa Krysantemum (37 Bilder): Beskrivning Av Sprayen "Grand Pink" Och "Stylist Pink", "Pink Flamingo" Och "Memphis Pink", "Holiday Pink
Rosa Krysantemum (37 Bilder): Beskrivning Av Sprayen "Grand Pink" Och "Stylist Pink", "Pink Flamingo" Och "Memphis Pink", "Holiday Pink
Anonim

Blommor används för att dekorera trädgårdar, rabatter. Krysantemum är ganska populära bland trädgårdsmästare, eftersom de är lätta att odla och de dekorativa egenskaperna uttrycks väl. Arten har cirka 150 sorter, men rosa är särskilt utmärkta . Spridningen av små kronblad med olika tonaliteter är fascinerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Krysantemum är ettåriga och fleråriga örtartade eller halvhantverkade växter av familjen Astrov. Utsikten över trädgården är mycket populär; Kina anses vara sitt hemland. Buskar med en höjd av 45 cm till 2 m planteras vanligtvis i trädgårdar. Blad kan vara olika, allt beror på den specifika sorten. Funktionerna hos krysantemum är följande.

  1. Ett stort antal nyanser av kronblad. Denna blomma visar alla möjliga paletter av rosa.
  2. Blomställningar kan vara olika - både halvdubbla och med kronblad av olika former.
  3. Diametern på själva blomman är ganska stor. Prakten gör växten väldigt dekorativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skott kan vara antingen pubescenta eller nakna . Bladen är ordnade i tur och ordning och kan vara enkla, tandade, dissekerade, hela eller hackade. Storleken och formen beror på sorten, och skuggan är övervägande ljusgrön. Små blommor samlas i korgar i olika storlekar.

Vanligtvis är de rörformiga gula inuti, och utsidan är dekorerad med flerfärgade, placerade i en rad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och sorter

Krysantemum är så olika att du ibland kan blanda ihop dem med andra blommor. Sorterna är ofta olika, men grupperas efter art. Initialt delas tidiga, mellersta och sena sorter beroende på blomning i september, oktober respektive november. Krysantemum utmärks också av storleken på blommorna och buskens höjd. Professionella föredrar att använda kombinationer av olika typer för en blomsterträdgård. Det finns så många rosa trädgårdskrysantemum att det är omöjligt att lista dem alla. Här är några populära växtsorter.

Mona Lisa . Den kalla färgen kombinerar askfärgad rosa och delikat lila nyans. Blomställningarna är halvdubbla, 6-7 cm i diameter. Mitten är gulgrön. Buskarna är starka och växer upp till 70 cm. Bladen är stiftiga och separata, färgade mörkgröna. Blommar på hösten till oktober.

Bild
Bild

" Rosa flamingo ". Färgen är känslig och ljus. Den mellersta cirkeln av kronblad på blomman lyfts upp och döljer mitten. Busken har få blad och växer upp till 65-70 cm. Bladen liknar utåt ekens. Sorten från Korea är inte rädd för torka och lätt frost. Blomningen börjar i september.

Bild
Bild

" Grand Pink ". Kronbladen är ljusrosa. Sorten dök upp relativt nyligen, år 2000, och är en kombination av krysantemum och kamomill. Blommans mitt är grönt. Busk krysantemum växer ganska stort, upp till 80 cm.

Bild
Bild

Memphis rosa . Blommor med en ljus crimson nyans har en grön kärna. Sorten är ung och ganska frostbeständig. Även på svag jord blommar växten magnifikt.

Bild
Bild

Holiday Pink . Blommorna har en rosa-lila nyans. Buskarna når 70 cm. Sorten tål frost bra, men det är bättre att täcka det för vintern. Det är anmärkningsvärt att den enstaka krysantemum producerar ett litet antal skott.

Bild
Bild

Spindelrosa . Skuggan på kronbladen är rosa, ljusnar mot spetsarna. Busken når 45-60 cm i höjd. Blomställningarna är stora och arachnid. Spindelrosa börjar blomma 10 dagar efter att dagen förkortats. Krysantemumets långa och tunna nålliknande kronblad kan bilda krokar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mariella Pink . Kronbladen är ljusrosa, tätt arrangerade, så blomman är mycket frodig. Trädgårds krysantemum växer upp till 70 cm. Blomningen börjar på sensommaren eller tidig höst.

Bild
Bild

" Ljud rosa ". Kronbladen är vitrosa, ljusnar närmare kanterna. Växten når 30 cm och blommar från augusti till den första frosten.

Bild
Bild

Haydar Pink . Kronbladen är mörkrosa med en vit kant. Det finns andra nyanser, men blommor kombinerar alltid 2 kontrasterande toner. Mitten är gulgrön. Den medelstora sorten når 80 cm i höjd.

Bild
Bild

" Kseniya ". Kronbladen är rosa och breda. Den enstaka krysantemum växer upp till 70 cm. Det är anmärkningsvärt att representanterna för sorten har en tät lövdel.

Bild
Bild

Dustina Pink . Delikata kronblad är arrangerade i en blomma som en pompon. Den lågväxande växten når 40 cm. Den gula mitten av dubbelkrysanten är omgiven av mörkare kronblad. Blomningen börjar i mitten av augusti och pågår till slutet av september.

Bild
Bild

" Rosa pompon ". Koreanska krysantemum kan vara vilken nyans som helst av rosa. Växer upp till 70 cm i höjd. Ser bra ut både i rabatter och i buketter. Blommans form liknar en liten pompon, 4-5 cm i diameter.

Bild
Bild

Gompi rosa . Kronbladen är ljusrosa och är ganska intressant arrangerade. De inre raderna täcker kärnan, medan de yttre växer till sidorna. Växten är liten, cirka 60 cm, blomningen börjar i slutet av sommaren.

Bild
Bild

Elda Pink . Färgen är så känslig att den är så nära vit som möjligt. I mitten växer en rad upp och har en mörkare nyans, medan resten av kronbladen är riktade till sidorna. Den underdimensionerade busken når 40 cm, blomningen börjar i september.

Bild
Bild

" Molfetta rosa ". Kronbladet i mitten är rikare i färg, medan de yttre raderna är ljusrosa. Blommorna i sig är frodiga och dubbla. Krysantemum är underdimensionerad och når 40 cm, blomningen börjar i augusti.

Bild
Bild

Andra sorter används också inom trädgårdsodling. Till exempel Stylist Pink, vars kronblad är prydda med drag av rosa och crimson. Den rosa artisten ser ganska intressant ut, även om den liknar en kamomill. Kronbladet är nästan vitt i färg, prydda med mörkrosa drag. När du väljer bör du bara fokusera på vilken effekt du vill uppnå i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna regler för odling

Krysantemum behöver regelbunden jord med tillsatt humus och sand för korrekt tillväxt. Gödsling i jorden ger långvariga och frodiga blommor. Innan de planterar använder de vanligtvis ett par glas aska, 2 matskedar nitrofosfat och cirka 5 kg humus för varje m2 mark . Så krysantemum blir hög och stark. Platsen måste väljas så att vatten inte stagnerar där. Krysantemum känns bra i solen, något på en kulle. Växten måste skyddas från vinden. Om solens strålar inte räcker kommer blomningen mycket senare än den borde.

Bild
Bild

På hösten måste du börja gödsla jorden. Själva blomman planteras i öppen mark under senvåren eller försommaren. Först måste du göra skyttegravar av lämplig storlek och vattna dem med renat vatten. Mellan buskarna bör cirka 30 cm ledigt utrymme lämnas för full tillväxt. Reglerna för att lämna kommer att vara följande.

  1. Välj soliga och lugna landningsplatser.
  2. Svag jord måste befruktas.
  3. Ge bra vattning innan de första knopparna dyker upp. Under blomningsperioden bör mängden vatten minskas.
  4. Mineral- och organiskt gödningsmedel måste användas varannan vecka.
  5. Visna blad och knoppar ska tas bort omedelbart.
  6. Växten tål inte kallt väder, så den måste täckas för vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning av krysantemum utförs vid roten . Blad och blommor ska inte fuktas. För att bibehålla fukt är det nödvändigt att lossa jorden. Efter blomning, när nya skott bildas, rekommenderas att vattna med mycket vatten var 7: e dag. Varje säsong ska en lösning med rotgödselmedel injiceras 2 gånger. Buskens bildning beror på skärning. Sidoskott tas bort på våren, busken blir sfärisk.

För att de övre blommorna ska bli stora kan nypning göras, där sidoknopparna tunnas ut.

Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Trädgårds krysantemum är mycket dekorativa och lätta att ta hand om. Deras odling är lätt även för nybörjare i denna bransch. Rosa sorter är varierade och har många nyanser. Här är några vackra exempel på rabatter.

Rosa krysantemum ser bra ut i sällskap med blommor av samma sort, men i en annan färg. Det är lätt att skapa sådana rabatter

Bild
Bild

Du kan använda en annan teknik - en kombination av höga och låga växter. Den senare landar framför. Dessutom används växter som sprider sig längs marken

Bild
Bild

När du planterar rosa krysantemum kan du begränsa dig till en sort. De är ganska dekorativa för det

Bild
Bild

En rabatt kan vara gjord av flerfärgade krysantemum. Kombinationen av nyanser kan väljas godtyckligt, det viktigaste är att mättnaden är densamma

Rekommenderad: