Vita Anemoner (18 Foton): Fleråriga Terry -anemoner, Trädgård Och Skogblommor. Plantera Och Ta Hand Om Dem Utomhus

Innehållsförteckning:

Video: Vita Anemoner (18 Foton): Fleråriga Terry -anemoner, Trädgård Och Skogblommor. Plantera Och Ta Hand Om Dem Utomhus

Video: Vita Anemoner (18 Foton): Fleråriga Terry -anemoner, Trädgård Och Skogblommor. Plantera Och Ta Hand Om Dem Utomhus
Video: Adrians trädgård: Plantera sommarblommor 2024, Maj
Vita Anemoner (18 Foton): Fleråriga Terry -anemoner, Trädgård Och Skogblommor. Plantera Och Ta Hand Om Dem Utomhus
Vita Anemoner (18 Foton): Fleråriga Terry -anemoner, Trädgård Och Skogblommor. Plantera Och Ta Hand Om Dem Utomhus
Anonim

Legenden om utseendet på vita anemoner är sorglig - enligt legenden förvandlades Afrodites tårar, sorgande Adonis, till dessa blommor. Totalt är cirka 170 arter av anemoner kända - invånare i barr- och lövskogar. Nu i dekorativ blomsterodling används trädgårdsblommor, specialuppfödda sorter av anemoner, bland vilka jag skulle vilja lyfta fram gruppen frottéanemoner, särskilt frodiga under blomningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ädla koppar

I lövskogar från Skandinavien till Korea kan du se en flerårig ädel lök. Dess blommor kan vara vita, blå, rosa, lila . Peduncles och blad spirar direkt från rhizomen. Kroppen är uppfödd som prydnadsväxt.

Bild
Bild

Öm anemon

Anemone föredrar barrskogar och berg som livsmiljöer. Tunna stjälkar dyker upp från knopparna på våren. Växten lever upp till sitt namn - charmiga känsliga blommor dyker upp i början av maj. Uppfödare har uppfödt många olika färgade sorter. White Splender och Bridesmaid är vita, Charme är en rosa anemon med ett vitt centrum . Radar har också ett vitt centrum och dess kronblad är mörkröda.

Bild
Bild

Blåsippa

Trots det mycket specifika namnet kan det vara vitt. Ursprungligen från södra västra Sibirien. Växten är kort och liten. I höjd stiger den till 20 cm, blommans diameter är cirka 2 cm. Blommans början är mitten av maj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anemone oakravnaya

Skogsblommanemonen är känd för alla europeiska amatörbotanister. Under naturliga förhållanden finns ofta vita blommor. Dekorativa alternativ för ekanemon är mer än 30 sorter. Terry snow Vestal är mycket populärt, ofta strävar trädgårdsmästare efter att odla Lucys Wood eller Alba Plena.

Bild
Bild

Skogsanemon

Okomplicerat, fembladigt, som en blomma från ett barns teckning - skogsanemon. Hennes blommor är ganska stora, rent vita, och undersidan är ibland med en svag lila nyans. Primrose föredrar tjocklekar av buskar och skogskanter. Anemonen har rotat sig i trädgårdarna under mycket lång tid sedan XIV -talet.

Naturligtvis är nu valet av sorter mycket rikare: Fruhlingszauber och Macrantha kommer att överraska dig med stora blommor, och Wienerwald och Elise Feldman (Plena) kommer att glädja dig med prakt av dubbla knoppar.

Bild
Bild

Hällanemon

Anemons hemland är Himalaya, medan han är en sällsynt gäst på sommarstugor. Och förgäves - anemonen är opretentiös i vården, och dess blommor ser väldigt imponerande ut. På baksidan av de snövita kronbladen finns en bläckfärgad blomning . Höjden på anemonen är upp till 30 cm.

Bild
Bild

Udskaya anemon

En av de sällsynta växterna som du kan plantera och glömma ett tag. Denna art värderas inte för sina små vita blommor, utan för sina ovanliga löv och tillväxt. Den täta gröna mattan på Ud -anemonen kräver praktiskt taget inte uppmärksamhet.

Bild
Bild

Baikal anemone

En flerårig anemone som känns bra både i skogens snår och i buskarnas snår. Kräver fukt och jordkomposition . I naturen är denna art en Sayan-Baikal endemisk listad i den röda boken.

Vita blommor är små, mot bakgrund av tät grönska, de ser väldigt rörande och känsliga ut.

Bild
Bild

Drummord Field Anemone

En annan representant för Nordamerikas flora, där den växer på de steniga sluttningarna i bergen. Blomman är vallmoformad, vit. Det kan finnas en blå eller grönaktig nyans på kronbladets undersida . Stammen är kort, bladen är små.

Bild
Bild

Anemone Wölwind

Anemone Völwind är namnet på både arten och en av de mest populära sorterna i denna art. Många skott når en höjd av 80 cm och kulminerar i en vacker vit blomma med ett gyllene hjärta. Skönheten och enkelheten att växa är hemligheten bakom populariteten hos Whirlwind -stammen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kronanemon

Ganska höga perenner. De rikaste arterna av anemoner i färger och nyanser. Stora, upp till 10 cm i diameter, blommor kan vara både snövit och djupblå. Dessutom dyker dessa blommor upp hos många representanter för arten två gånger per säsong: på försommaren och hösten. Mount Everest blommar vita knoppar.

Bicolor anemoner ser väldigt elegant ut - vitt med ljusröd kant.

Bild
Bild

Plantera och lämna

Det finns 4 alternativ för uppfödning av anemoner: med hjälp av frön, dela busken, reproduktion med delar av rhizomer och knölar. Trots växtens sofistikering är det ganska enkelt att ta hand om det. Det viktigaste är att vattna i rätt tid och bibehålla önskad fuktnivå i det öppna fältet . För att göra det lättare att skapa den optimala rekommenderas det att plantera blommor i ett område med bra dränering, som ligger på en kulle. Överskott av fukt är skadligt för anemoner, ruttna visas på rötterna. Det är bättre att täcka de planterade anemonerna med ett 5 cm tjockt täcke.

Bild
Bild
Bild
Bild

På våren vattnas anemoner ungefär en gång i veckan . På sommaren - beroende på omständigheterna. Om sommaren är regnig kanske det inte behövs ytterligare vattning. Det är nödvändigt att regelbundet lossa jorden och ta bort ogräs, och dessa åtgärder måste utföras mycket noggrant, eftersom rotsystemet hos anemoner är bräckligt.

När anemonen blommar matas den med organiskt gödningsmedel och på hösten - med komplexa mineralgödselmedel.

Du kan titta närmare på de vita anemonerna ytterligare.

Rekommenderad: