Gul Hosta (28 Foton): "Kapten Kirk", Sun Power, Citronförälskelse Etc. Varianter Med Gula Löv, Med En Gul Kant Runt Kanten

Innehållsförteckning:

Video: Gul Hosta (28 Foton): "Kapten Kirk", Sun Power, Citronförälskelse Etc. Varianter Med Gula Löv, Med En Gul Kant Runt Kanten

Video: Gul Hosta (28 Foton):
Video: Actor William Shatner On Going To Space: 'I'm Terrified' 2024, Maj
Gul Hosta (28 Foton): "Kapten Kirk", Sun Power, Citronförälskelse Etc. Varianter Med Gula Löv, Med En Gul Kant Runt Kanten
Gul Hosta (28 Foton): "Kapten Kirk", Sun Power, Citronförälskelse Etc. Varianter Med Gula Löv, Med En Gul Kant Runt Kanten
Anonim

Den gula hostan är en vacker prydnadsväxt som kan ge trädgården en speciell ljusstyrka och uttrycksfullhet. Denna växt är solälskande; de flesta sorter, under påverkan av en himmelsk kropp, får full ljusstyrka i färgen. De välkända värdarna bland trädgårdsmästare "Captain Kirk", "Sun Power", Lemon Delight och andra ser mycket intressanta ut i sammansättningen av rabatter och rabatter . Sorter med gula blad planteras ofta som en del av ljusa sommarblommor, vilket ger dem saftighet. De arter där den gyllene färgen presenteras endast som en original detalj ser inte mindre intressant ut. Till exempel Hosta Cinderella med en gul kant runt kanten, eller en liknande men mindre sort, Cliffords Forest Fire. Växter med gyllene mitt och smaragdgräns är också mycket populära - här sticker Dance With Me ut. Den ursprungliga gula hostan kommer definitivt inte att förstöra landskapssammansättningen och blir lätt en riktig dekoration av trädgården.

Bild
Bild

Funktioner och underarter

Gula värdar representeras i Ryssland av fleråriga vinterhärdiga arter som tolererar skuggning bra och inte är rädda för det hårda klimatet. Växter kännetecknas av snabb tillväxt, inget behov av transplantation. Värdblad är släta och vågiga, ojämna och randiga, med uttalade ådror. De är också ganska olika i form - hjärtformade tallrikar ser särskilt dekorativa ut, men de kan också vara rundade, äggformiga, lansettformade. De flesta gula värdar har möjlighet att byta färg under säsongen. Dessutom är alla typer indelade i:

  • miniatyr, 10-15 cm hög;
  • dvärg, upp till 10 cm;
  • liten upp till 25 cm;
  • medium, från 25 till 45,7 cm;
  • stor, upp till 71 cm;
  • jätte, över 72 cm och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa varianterna av gula värdar är mycket dekorativa med blommor, utan dem, och kan ha blad med vener i kontrastfärg med en gul eller grön kant runt kanten. Deras beskrivningar förtjänar särskild uppmärksamhet.

Aureomarginata

Jätte hosta med stora, hjärtformade blad av mörkgrön färg i mitten och gyllene i kanterna. Sorten blommar i slutet av sommaren med lavendelklockformade blomställningar. Busken växer upp till 80 cm i höjd och når 1,5 m i diameter. För tvåfärgade blad är överflödet av ultraviolett strålning av stor betydelse . Du kan bevara sortens dekorativitet genom att ge den tillräckligt med solljus på morgonen och eftermiddagen.

Bild
Bild

Kapten Kirk

Hosta-sorten "Captain Kirk" har gulgröna blad med en grön kant runt kanten. Växten ger blommor av en ljus lila färg, tillhör kategorin stora arter, når en höjd av 50 cm med en ganska kompakt omkrets av busken, inte mer än 90 cm. Den spektakulära hybriden utmärks av sin snabba tillväxt, håller dess magnifika form väl. Gränsen för en kontrastfärg kan vara upp till 7 cm bred, bladen är köttiga och tjocka, släta.

Sorten är vinterhärdig, tål temperaturfall till -34 grader, behöver sol på morgonen. " Captain Kirk" är en sport av en annan populär sort - Gold Standard, men den har en ljusare och mer intensiv färg . Under säsongen bleknar mitten av bladen till elfenben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sun Power

En vacker hosta med gula löv som ändrar sin nyans från chartreuse till solig gyllene. Den får sin ljusa färg på våren och håller den tills mycket frost. Buskens höjd når 70 cm, kronan är välvd, den växer upp till 150 cm i diameter. För att bevara färgens ljusstyrka rekommenderas sorten att planteras i områden där naturligt ljus bevaras på morgonen. Sun Power -värdar är lämpliga att plantera som bandmaskar och blommar med bleka syrenklockor på höga skott . Detta är en av de bästa och mest populära amerikanska sorterna.

Bild
Bild

Citronglädje

Hybrid hosta med en gul kant och tunna, något vågiga i kanterna, lansettformade blad. Det kännetecknas av riklig, frodig blomning. Denna hybrid är liten i storlek, växer bara upp till 20 cm i höjd och upp till 40 cm i diameter. Lemon Delight kännetecknas av snabb tillväxt . En speciell originalitet ges till den genom att bevara grönt i mitten och gult vid färgens kanter under hela säsongen.

Bild
Bild

Aureomaculata

En original, mycket vacker hosta med uttrycksfulla mångfärgade venblad som ligger längsgående på ytan av den hjärtformade plattan. Kanterna har en mörkgrön kontrasterande kant. Inuti är huvudbakgrunden ljusgrön, väldefinierade ränder av gult, grädde, smaragdton . I slutet av sommaren blir hela bladets yta grön. För att färgens ljusstyrka och dekorativitet ska förbli längre är det viktigt att plantan planteras i ett väl upplyst område. Sorten är medelstor, växer upp till 50 cm i höjd och upp till 80 cm i diameter.

När den odlas i ett subtropiskt klimat blommar växten med dubbla, pråliga blomställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Askungen

En stor variation av hosta, som är framgångsrik i ensamma planteringar, växter inomhus. Den når 51 cm i höjd och kan bli upp till 114 cm i diameter. Bladen är stora, hjärtformade, med en gul kant och ett grönt centrum. Väldefinierade ådror ger växten en extra dekorativ effekt . Sorten är särskilt älskad av finsmakare av landskap i japansk och kinesisk stil, den matchar den asiatiska estetiken. Det ser bra ut när det inramas av vattenförekomster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cliffords skogsbrand

En hybrid av värdar som representerar en sport från Sagae -sorten. Det är en stor växt som når 70 cm i höjd och samma bredd. Bladplattorna är stora, hjärtformade, har en grönblå färg i mitten och en bred gul kant längs kanterna . I slutet av säsongen bleknar färgens ljusstyrka. Den formade gardinen är tät, kännetecknad av snabb tillväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dansa med mig

Lyxig hosta av medelstorlek, växer inte mer än 45 cm i höjd, busken förblir kompakt. Det hjärtformade bladet ser särskilt imponerande ut i tvåfärgade färger . Mörk, grön kant inramar den gyllene ljusgröna mitten. Sorten bildar höga lavendelblomställningar, ser imponerande och uttrycksfull ut i kombination med rabatter och rabatter, i gruppplanteringar.

Bild
Bild

Små vita linjer

En miniatyr hostasort som växer högst 20 cm i höjd och 40 cm i diameter. Den kompakta frodiga busken har en speciell färg. En grön kant omger parallella ränder av gulgräddfärg och blir gradvis vita. Det kompakta uttaget tar inte mycket plats, det är lämpligt för att dekorera rabatki, rabatter, rabatter . Denna hosta behöver regelbunden uppdelning, minst en gång vart fjärde år, eftersom busken växer mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rainbow End

En prydnads liten hosta -sort som växer upp till 20 cm i höjd. Bildar en frodig rosett med glänsande äggformade blad. Kontrastfärgen med en grön kant och parallella gula ränder i mitten ser väldigt pittoresk ut och lockar uppmärksamhet.

Sorten är populär för användning i kompositioner på flera nivåer, den kännetecknas av långsam utveckling och tillväxt, bara vid 6-8 års odling kan växten betraktas som en vuxen. Krävande vård gör att även oerfarna sommarboende kan välja den.

Bild
Bild

Apelsinmarmelad

En av de vackraste gula värdvarianterna, med en rik grön kant runt kanterna på ett ovalt blad. Den gyllene citronfärgen i mitten av tallriken kompletteras med korrugerade ådror. Växten kan vara ett bra komplement till trädgårdsbäddar och rabatter . Busken är ganska stor, upp till 60 cm hög och upp till 100 cm bred. På vintern tål den temperaturer ner till -30 grader utan skydd.

Bild
Bild

Växande funktioner

Även om värdar anses vara opretentiösa växter, i varianten med gula löv eller tvåfärgade färger, behöver de fortfarande noggrann vård. När du väljer en planteringsplats är det absolut nödvändigt att följa rekommendationerna från uppfödarna. Blad av icke-standardfärger kräver mer intensiv belysning än fasta gröna alternativ . Dessutom, i processen med att odla en buske, är det nödvändigt att ge den en ganska riklig vattning, regelbunden utfodring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att många prydnadsvärdesorter förvärvar sin riktiga färg först efter 3-4 års tillväxt. Oroa dig inte om de önskade dekorativa egenskaperna inte visas omedelbart. Sport är hybridvarianter med en färg som inte är för typisk för moderplantan. Det kommer inte att fungera att få avkommor med stabila egenskaper från dem.

Rekommenderad: