Terry Narcissus (27 Foton): "Bridele Crown" Och "Ice King", "Delnasho" Och "Rip Van Winkle", "Acropolis" Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Terry Narcissus (27 Foton): "Bridele Crown" Och "Ice King", "Delnasho" Och "Rip Van Winkle", "Acropolis" Och Andra Sorter

Video: Terry Narcissus (27 Foton):
Video: Black Narcissus | Beautiful Journey Official Trailer 2 | FX 2024, Maj
Terry Narcissus (27 Foton): "Bridele Crown" Och "Ice King", "Delnasho" Och "Rip Van Winkle", "Acropolis" Och Andra Sorter
Terry Narcissus (27 Foton): "Bridele Crown" Och "Ice King", "Delnasho" Och "Rip Van Winkle", "Acropolis" Och Andra Sorter
Anonim

För många trädgårdsmästare är det terry påsklilja som oftast finns på grund av sitt vackra utseende och opretentiösa vård. Den största skillnaden är att terry påskliljor har en krona mitt i blomställningen, som andra sorter inte har.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Påskliljor är stolta över alla vårblommor. De tillhör familjen Amaryllis. Anläggningen är utbredd i Centraleuropa och Asien, liksom på Medelhavets öar.

Bild
Bild

Nyligen har denna växt odlats i öst för att få värdefulla eteriska oljor.

Visningar

Amaryllis -familjen omfattar cirka 60 växtarter. Var och en av dem är unik och vacker på sitt eget sätt.

Träns krona . Blomningen av Bridle Crown påsklilja varierar med klimatet. I söder kan den blomma i början av våren, och närmare norr blommar den i maj. Växten är frostbeständig, tål temperaturer på -35 ° C. Väx inte mer än 40 centimeter. Blommorna är vita, mitten ändras beroende på blomningstiden: först är den orange, sedan rosa.

Bild
Bild

Is kung . Påsklilja "Ice King" kan kännetecknas av blommans stora storlek, vit eller gul. I genomsnitt är hans höjd cirka 35 centimeter. Blommar i slutet av april och början av maj.

Bild
Bild

Vanligtvis varar blomningen i 2 veckor.

Delnasho . Påskliljan "Delnasho" börjar blomma i slutet av april och varar i 2 veckor. Denna art anses vara hög - den når en höjd av 45 centimeter. Kronbladen är vita och ljusrosa (de växlar).

Bild
Bild

Rip van Winkle . Sorten "Rip van Winkle" kan säkert kallas den mest ovanliga. Blommorna är dubbla, ljusgula, lik krysantemum på grund av de långa smala kronbladen. Växten växer upp till 25 centimeter. Arten är frostbeständig.

Bild
Bild

" Akropol ". Påskliljor "Akropolis" har mycket vackra och frodiga vita knoppar med ett ljust orange centrum. Växten växer upp till 50 centimeter i höjd och blir inte sjuk. Frostbeständig sort.

Bild
Bild

Sir Winston Churchill . Art "Sir Winston Churchill" är mycket förtjust i pollinerande bin och fjärilar. Det börjar blomma i slutet av april, blomningen varar ganska länge - 3-4 veckor. Blomställningsbladen är krämiga med ett rödorange centrum, som en aster. Den når en höjd av 60 centimeter.

Bild
Bild

Rosens maj . Narcissus "Majens ros" når bara 35 centimeter i höjd. Ett skott växer 2 krämfärgade blommor. Blomställningarna är mycket känsliga och graciösa, på avstånd liknar de en festlig rosett.

Bild
Bild

Irene Copeland . Irene Copeland -sorten är en av de mest opretentiösa påskliljorna. Växer upp till 45 centimeter. Blommorna är vita med ett ljust gult centrum. I Ryssland är just denna sort vanligast. Blommar i slutet av april.

Bild
Bild

" Replit ". Narcissus "Replit" sticker ut för sina vackra blekrosa blommor. Mitten är gul-orange. Höjd - 50 centimeter.

Bild
Bild

Den blommar väldigt tidigt, samtidigt som den är frostbeständig och opretentiös.

Peach Cobbler . Utsikten över "Peach Cobbler" kan med rätta kallas den vackraste. Blommorna är gula eller orange. Den växer upp till 40 centimeter, blommar i april.

Bild
Bild

Rosie Cloud . Narcissus "Rosie Cloud" - mycket mild, med en graciös frottémitten. Själva blomställningen är persikafärgad. Växtens höjd är liten, blommar i mitten av april.

Bild
Bild

Flower Drift . Flower Drift är en påsklilja med ett spektakulärt centrum. Blomställningarna är vita och korgen är ljusorange. Blommar i ungefär en månad, härdig.

Bild
Bild

Dubbel Campernell . "Double Campernell" -arten har saftiga gula blommor. Ett skott kan växa upp till 3 stycken. Lågväxande påsklilja med hög vinterhärdighet.

Bild
Bild

Erliche . Den vackra vita påskliljan "Erlice" når en höjd av 35 centimeter. Mitten är gul. Sorten utmärks av en söt doft och opretentiös odling.

Bild
Bild

Gay utmanare . Senare växt med små gula blommor. Mitten är röd eller ljusorange. Lämplig för skärning i buketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Texas ". Mycket aromatisk påsklilja. Små knoppar kan vara gula eller rosa. Det börjar blomma först i mitten av maj. Mår bra i rabatter och vid skärning.

Bild
Bild

Glädje . Ett skott kan ha upp till 4 blommor. Omkretsen är vit och mitten rosa eller krämig. Växer upp till 35 centimeter.

Bild
Bild

En mycket sen sort, börjar blomma först i slutet av maj.

Crackington . De ljusa och pråliga blommorna är ljusgula med ett orange centrum. Nästan den tidigaste sorten, blommar i början av april. Den når en höjd av 60 centimeter.

Bild
Bild

" Rosa champagne ". En vacker växt, en riktig blandning av alternerande vita och ljusrosa kronblad. Liten i storlek - 35-40 centimeter, vilket är lämpligt för plantering längs stigar. Blommar bara i början av maj.

Bild
Bild

Terry påsklilja vård

Dessa växter är opretentiösa, men de kräver också vissa villkor. Innan du planterar måste du ta hand om jorden - det ska finnas tillräckligt med humus och surhet i den. Dränering bör tillhandahållas på platser med grundvatten.

Bild
Bild

Terry påskliljor älskar solen, men de kan också odlas i halvskugga. Dessa växter gillar inte transplantationer, så du måste ge dem en permanent plats.

Landningsregler

Det är nödvändigt att plantera påskliljor på hösten långt före frost, så att glödlampan hinner slå rot. För vintern måste du täcka groddarna med blad och grenar så att rötterna inte fryser.

Bild
Bild

På våren behöver påskliljor inte vattnas, och en gång i veckan under blomningen. Ogräsborttagning bör göras försiktigt, annars kan små groddar skadas.

Bild
Bild

Att gräva upp lökarna är valfritt, men de kommer att överleva vintern bra i ett svalt, torrt rum . Innan de planteras i marken bör lökarna hållas i en lösning av kaliumpermanganat.

Rekommenderad: