Hur Man Vattnar Pelargoner Hemma På Vintern? 18 Foton Hur Ofta Ska Du Vattna? Hur Ordnar Jag Ordentligt Med Att Bära Vattnet Av Pelargonium I En Kruka?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Vattnar Pelargoner Hemma På Vintern? 18 Foton Hur Ofta Ska Du Vattna? Hur Ordnar Jag Ordentligt Med Att Bära Vattnet Av Pelargonium I En Kruka?

Video: Hur Man Vattnar Pelargoner Hemma På Vintern? 18 Foton Hur Ofta Ska Du Vattna? Hur Ordnar Jag Ordentligt Med Att Bära Vattnet Av Pelargonium I En Kruka?
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, Maj
Hur Man Vattnar Pelargoner Hemma På Vintern? 18 Foton Hur Ofta Ska Du Vattna? Hur Ordnar Jag Ordentligt Med Att Bära Vattnet Av Pelargonium I En Kruka?
Hur Man Vattnar Pelargoner Hemma På Vintern? 18 Foton Hur Ofta Ska Du Vattna? Hur Ordnar Jag Ordentligt Med Att Bära Vattnet Av Pelargonium I En Kruka?
Anonim

Varje växt behöver särskild vård och ordentlig vattning. En populär krukväxt som pelargon är inget undantag. Det är lätt att ta hand om en sådan blomma, det viktigaste är att följa enkla regler och komma ihåg att växten behöver särskild vård på vintern.

Bild
Bild

Funktioner av vinterinnehåll

Tidig vattning och rätt vård gör att amatörblomstrare kan uppnå utmärkta resultat. Tack vare kompetent vård kommer pelargoner att njuta av sin frodiga blomning och dekorera alla interiörer. För att växten ska vara frisk och vacker är det nödvändigt att ta hand om den ordentligt. Speciellt på vintern.

Geranium eller, som många trädgårdsmästare kallar denna växt, är pelargonium en mycket opretentiös växt

Denna växt är mycket förtjust i vatten och kräver ibland mycket riklig vattning. Men på vintern bör frekvensen och mängden vattning ses över, eftersom överskott av fukt kan skada blomman.

Dessutom är många odlare vana vid att spraya växten med vatten under den varma perioden. Men sprutning på vintern kan allvarligt skada plantans hälsa . Därför, om du vill bevara hälsan och skönheten hos din favorit hemväxt, bör du bekanta dig mer med reglerna för att ta hand om den under den kalla årstiden.

På vintern måste du försöka skapa de mest lämpliga och bekväma förhållandena för pelargoner, vilket kommer att rädda växten och skydda den från sjukdomar. Det är värt att notera att det finns några sorter av denna blomma, som med rätt vård gläds åt sin frodiga blomning även på vintern.

Bild
Bild

Kom ihåg det på vintern bör denna typ av växt förvaras i ett svalt rum . Därför är det inte nödvändigt att flytta det till det varmaste rummet precis som det är omöjligt att placera det bredvid värmeenheter. Den optimala temperaturen under denna period är +9,10 grader Celsius. I ett för varmt rum kan pelargoner fortsätta att växa och blomma aktivt, vilket i slutändan kommer att leda till själva plantans utarmning, och på våren kommer detta att påverka blommans allmänna tillstånd negativt.

Förutom, glöm inte att pelargon är mycket förtjust i ljus . Om, på vintern, hålla blomman i skuggan eller i ett rum med delvis mörkning, kommer växten inte att glädja dig med frodig blomning på våren.

Det är viktigt att komma ihåg att dagsljuset för denna typ av växter bör vara minst 12 timmar.

Om det inte finns tillräckligt med ljus i rummet, du måste utrusta den med ytterligare lampor , annars kommer pelargonblad att vissna, bli gula och falla starkt.

Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att minska vattningsfrekvensen på vintern, annars överdriven fukt kommer att leda till allvarliga problem som ruttning av rotsystemet . Som ett resultat kan växten dö på grund av felaktig vattning.

Det är också omöjligt att torka blomman, eftersom brist på fukt också leder till negativa konsekvenser.

Under den kalla årstiden behöver denna typ av hemväxt utfodring, som bör utföras en och en halv månad . Detta kommer att bibehålla hälsan och skönheten hos själva blomman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt vård och underhåll av en växt på vintern är nyckeln till vacker, hälsosam blomning och tillväxt på våren . Om du vill att din älskade pelargon ska bli ännu mer magnifik när värmen börjar och glädja dig med många blommor, är det mycket viktigt att på vintern utföra korrekt beskärning. Varje blomsterhandlare, även en nybörjare, klarar denna uppgift. Förresten kan de trimmade topparna på denna växt inte kastas, eftersom de kan planteras.

Det är viktigt att komma ihåg att även om det är kallt ute är det absolut omöjligt att transplantera pelargoner.

Det är stor sannolikhet att växten inte kommer att rota sig och dö efter vintertransplantationen. Dessutom bromsar transplantation under den kalla årstiden avsevärt tillväxten av även en frisk växt.

Bild
Bild

Vattningsfrekvens

Den så kallade "vilande perioden" för denna typ av husväxt börjar i november och pågår till början av våren. Det betyder att du behöver inte vattna pelargoner hemma på vintern så ofta som du gjorde på sommaren eller våren … Vid kallt väder bör vattningen vara måttlig, vilket kommer att bibehålla plantans hälsa och skönhet fram till våren.

Vattningsfrekvensen beror på hur snabbt jorden torkar ut. När du tar hand om pelargoner behöver du inte följa några speciella och komplexa bevattningssystem, allt är väldigt enkelt och enkelt.

Med ankomsten av hårt kallt väder behöver pelargon inte ofta vattnas, det räcker bara med att fukta jorden var tionde dag. Om vädret utanför fönstret inte är för kallt och jorden torkar snabbt, utförs vattning en gång varannan vecka, ibland mindre ofta. Vi rekommenderar att du övervakar graden av torrhet i själva marken, vilket gör det möjligt att vattna i tid . Om jorden där pelargonen växer har blivit helt torr betyder det att blomman behöver vattnas.

Du kan enkelt kontrollera jordens torkning med den vanligaste pinnen. Om den första centimeter jord redan är torr, kan vattning utföras.

Bild
Bild

Låt under inga omständigheter jorden torka ut för mycket, detta kan påverka plantans hälsa negativt . Kom ihåg att vattna regelbundet och i tid. Många nybörjare blomsterodlare gör ett grovt misstag - att rikligt återfukta jorden efter hård torkning. Denna oregelbundna vattning kommer att få blomman att värka. Dessutom bör stagnation av vatten i sumpen inte tillåtas, detta påverkar hälsan hos rotsystemet i själva växten negativt.

Om pelargonen har blivit slö, snabbt började bli av med lövverket och huvudstammen är dåligt fixerad i jorden, indikerar detta att du fuktar växten för mycket. Om dessa tecken visas, minska mängden vatten och lämna mängden vatten densamma.

I händelse av att sprickor uppträdde på markytan började bladens spetsar torka ut lite eller bli gula, då indikerar detta brist på vatten. I det här fallet är det värt att öka vätskevolymen och vattningsfrekvensen något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av vatten är rätt?

Hälsan och skönheten hos denna hemväxt beror på vattnets kvalitet. Om du vattnar en blomma med hårt och ofiltrerat vatten, även om du följer alla regler för vattning och vård, kommer växten att börja göra ont och kan till och med dö. Därför, om du vill behålla plantans hälsa, för att uppnå frodig blomning, bör du vara särskilt uppmärksam på vattnets kvalitet.

Först och främst måste vattnet vara rent, utan skadliga föroreningar och salter. Det är också mycket viktigt att vattnet är mjukt.

Som du kan föreställa dig passar inte vatten direkt från kranen ovanstående beskrivning

Bild
Bild

Om du efter vattning börjar märka att vita ränder eller fläckar dök upp på markytan och bladen blev slöa och svaga, indikerar detta att du använder för hårt vatten.

För att förbättra kranvattnets kvalitet måste det försvaras i två dagar.

Dessutom kan kranvatten filtreras eller kokas, vilket också gör det möjligt att få en vätska av erforderlig kvalitet för bevattning av pelargoner.

Regnvatten är utmärkt för bevattning . Florister har upprepade gånger noterat det faktum att vattning med regnvatten har en gynnsam effekt på tillväxt och blomning av en växt. Du kan också använda smältvatten, om möjligt.

Det är mycket viktigt att bevattna med inte för kallt, men också varmt vatten. Vätskan ska vara i rumstemperatur annars leder felaktig vattning till att pelargonrotsystemet börjar ruttna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sätten

Det finns flera sätt att vattna en pelargon. Trots att växten har en mycket positiv inställning till fukt är det bäst att undvika att få vattendroppar på stjälkarna och bladen under vattning. Därför rekommenderas att använda en vattenkanna med en lång och smal "pip", vilket gör det bekvämt att vattna växten längs behållarens väggar. Tänk samtidigt på att vattenstagnation inte får tillåtas på vintern, annars börjar plantans rötter ruttna lite och blomman kan dö. Vattna växten vid roten, särskilt under den kalla årstiden, rekommenderas inte.

Växten kommer att kännas bra om du överför den till veken vattning. Vid vekebevattning kommer hemblomman att få så mycket fukt som den behöver.

Dessutom hjälper den här vattningsmetoden om du behöver lämna hemmet under lång tid, och det kommer inte att finnas någon att vattna blommorna.

Vi bör också nämna det veke bevattningssystem är utmärkt för denna typ av växt … Ett sådant system gör att växttillväxten kan accelereras och gödselmedel absorberas bättre av rotsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

Denna typ av hemväxt odlas bäst i små behållare. När pelargoner växer i en liten kruka slutar de med god tillväxt och frodig blomning. Men det finns också en liten nackdel genom att blomman växer i en liten och inte rymlig behållare. På grund av detta tvättas alla användbara och näringsämnen ur jorden för snabbt. Därför behöver denna typ av växt regelbunden utfodring.

De så kallade flytande ämnena är mest lämpliga för pelargoner. Tack vare detta kan toppdressing enkelt kombineras med vattning. Stimulerande läkemedel, som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för full och hälsosam tillväxt av pelargoner, kan köpas i vilken blomsterbutik som helst.

Det är bättre att inte befrukta med stimulerande ämnen på vintern, eftersom detta kan provocera aktiv tillväxt och blomning.

Många amatörblomstrare odlar sin favoritblomma med det vanligaste jodet. För en liter renat vatten, tillsätt endast 2-3 droppar av det vanligaste jod och blanda allt noggrant. Med denna lösning kan du vattna en husväxt en gång var tredje vecka. Du måste vattna jorden med en lösning längs behållarens väggar så att vätskan inte kommer på själva stammen och inte skadar rotsystemet och hela växten.

Rekommenderad: