Blommor Som Ser Ut Som Petunior (23 Foton): Vad Heter Växter Som Ser Ut Som Petunior Och Hur Man Tar Hand Om Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Blommor Som Ser Ut Som Petunior (23 Foton): Vad Heter Växter Som Ser Ut Som Petunior Och Hur Man Tar Hand Om Dem?

Video: Blommor Som Ser Ut Som Petunior (23 Foton): Vad Heter Växter Som Ser Ut Som Petunior Och Hur Man Tar Hand Om Dem?
Video: Hur jag planterar om mina växter 2024, April
Blommor Som Ser Ut Som Petunior (23 Foton): Vad Heter Växter Som Ser Ut Som Petunior Och Hur Man Tar Hand Om Dem?
Blommor Som Ser Ut Som Petunior (23 Foton): Vad Heter Växter Som Ser Ut Som Petunior Och Hur Man Tar Hand Om Dem?
Anonim

Petunia har länge vunnit popularitet bland trädgårdsmästare på grund av dess opretentiöshet och skönhet. Men det finns tillfällen då användningen av denna växt när man dekorerar en plats är omöjlig. I en sådan situation hjälper blommor som ser ut som petunia. Dessa växter liknar sin blomstform, men i alla andra avseenden kan de skilja sig avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om petunia

Först och främst måste du förstå vilken typ av blomma som är petunia själv.

Petunia är en anspråkslös, lättskött växt som kan användas nästan var som helst . Att designa rabatter, balkonger, vertikal trädgårdsskötsel eller helt enkelt fylla i ett oavsiktligt bildat "gap" - petunia kommer att klara alla uppgifter.

Dess känsliga blommor kännetecknas av ett brett utbud av nyanser, en behaglig doft, som har egenskaper som är fördelaktiga för människor. Till exempel förbättrar det funktionen hos många kroppssystem som cirkulations-, kardiovaskulära, centrala nervsystemet och matsmältningssystemet. Doften av petunia blommor kan lindra en person från huvudvärk. Hon har också mer nyttaegenskaper, till exempel för att köra bort myggor.

Petunia kan särskiljas från liknande släktingar genom sitt utseende: den har en rund grön stjälk, tätt täckt med små kvistar. Höjden är liten - från 20 till 70 cm. Blommans blad är medelstora, arrangemanget är annorlunda i ordning. Lövverk är ofta svåra att se på grund av överflödet av blommor.

Bild
Bild

Petunia blommor i sin form liknar grammofon och ligger i bladens axlar. De kan ha en slät eller korrugerad kant och är otroligt rika på nyanser.

Petunia tillhör fleråriga växter, men vissa odlare odlar det som ettårig

Efter sådd stiger växten snabbt: efter en och en halv vecka. Efter ytterligare sju dagar dyker det första bladet upp. Efter utseendet av sex blad (plus två till tre veckor) kan petunia transplanteras till permanent bostad. Anpassningen varar inte länge, och efter det börjar blomman växa. Ungefär en månad efter plantering kommer knoppar att dyka upp, varefter petunia blommar.

Bild
Bild

Original eller kopia?

Det finns ganska många växter som liknar denna skönhet, och de har också sina fans. För att inte bli förvirrad i olika liknande växter måste du känna till deras särdrag. Bland "tvillingarna" i petunia kan du oftast hitta växter, som kommer att diskuteras nedan:

Calibrachoa . Detta är namnet på den blommiga blomman, som mycket liknar petunia i utseende, men skiljer sig från den i strukturen av dess DNA. Dess blommor är mindre än originalets, och har en så kallad hals och täcker växten i stort antal. Färgpaletten är inte särskilt varierande - mestadels nyanser av brunt och gult. Calibrachoa -stjälkar är grenade, starka, fleeciga;

Bild
Bild

Minitunia … Används oftast som jord- eller bromsväxt. Skiljer sig i stark förgrening, ett stort antal knoppar, som sedan blir till små blommor och sedan blir starka, brytbeständiga skott;

Bild
Bild

Mirabilis . Detta är en grenande buskig växt, vars parade blad har en ovalformad långsträckt form. Det skiljer sig åt i en intressant funktion: blommor i olika färger kan visas på samma buske. De öppnar på natten och vissnar när morgonen börjar. När du väljer mirabilis bör du komma ihåg att denna växt måste planteras i soliga områden, stängda från vinden. Marken måste vara bördig;

Bild
Bild

Surfinia . En mycket vacker växt, som, när den blommar, blir som en blomkula - den är så tätt täckt med ljusa knoppar.

Bild
Bild

Morgonstånd … Den lockar med stora trattformade blommor och blad som liknar hjärtan. Men denna vackra vinstock, som kan växa upp till 5 m lång, är giftig, och du måste komma ihåg detta när du väljer det för din webbplats.

Bild
Bild

Datura . De är upprätt ettåriga som bildar en buske. Blommorna är enkla, stora, belägna i stammens grenar.

Datura är opretentiös, men giftig, som anges av dess namn, så du måste hantera det försiktigt.

Bild
Bild

Lavatera . Skiljer sig i spektakulära blommor, som representeras av rosa, vita, lila nyanser, medan de lyser med siden. Bladen är spatliga och håriga. Blommar länge.

Bild
Bild

Brugmansia . Stammarna av denna växt blir täckta med bark med tiden. Blommans ovanliga färg (kronblad i olika nyanser) lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild

Doftande tobak . Dessa upprättstående, grenade buskar är bekanta för många. Tobaksblad är stora med en mörkgrön färg. Blommorna är ganska stora, de liknar en tratt. Ett särdrag hos denna växt är att den blommar endast i grumligt väder.

Bild
Bild

Thunbergia . En vacker klätterväxt. Kan bli upp till 6 m lång. Tillväxten är snabb, men den behöver stöd för normal utveckling.

Bild
Bild

Campsis . Denna växt tillhör också släktet lianor. Den skiljer sig genom att dess stjälk blir täckt med bark med tiden. Dessutom är denna art lövfällande, så det finns ingen anledning att vara rädd när växten plötsligt börjar kasta sina löv - detta är inte ett tecken på sjukdom, utan ett normalt fenomen. Växten är utrustad med ett överflöd av blommor i form av grammofoner i olika färger, och de pinnate bladen gör denna vinstock mycket attraktiv.

Bild
Bild

Siningia . En kort växt med klockformade blommor och tjocka blad som liknar sammet.

Bild
Bild

Streptocarpus … Upp till 100 blommor kan dyka upp på buskarna på dessa växter samtidigt. Rynkade ovala blad av streptokarpus bildar en rosett.

Bild
Bild

Phlox Drummanda . Stammen på denna buskiga växt är grenad, bladen är ovala-lansettformade.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Dessa är ganska opretentiösa växter, eftersom de inte behöver skapa några speciella förhållanden . Tidig vattning, regelbunden sprutning, toppdressing, skadedjursbekämpning - dessa standardåtgärder kommer att räcka.

Det finns dock några nyanser som måste beaktas när man planterar växter så att de slår rot och glädjer sig med riklig blomning

  • Calibrachoa gillar inte öppna ytor. Även om dess skott inte är rädda för vinden, är det bättre att stänga det från drag.
  • Mirabilis bör planteras i soliga områden som är stängda för vindar.
  • Lavatera är inte särskilt krävande för jorden, den tål torka och drag.
  • Tobak kräver en befruktad, fuktig, bördig jord. Det är inte mottagligt för sjukdomar, skadedjur kringgår både det och växterna intill.
  • Campsis bör planteras i jord rik på mineraler och spårämnen.
  • För shiningiyam är det nödvändigt att ge bra belysning, men samtidigt inte utsätta den för direkt solljus.
  • Drummond phlox känns bäst på en halvmörk plats - detta behåller ljusstyrkan på sina blommor länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en viss växt för din trädgård är det viktigt att vara uppmärksam på några faktorer:

  • när börjar blomningen och hur länge;
  • vilken höjd och diameter kommer den vuxna växten att vara;
  • hur krävande det är för förvaringsvillkoren;
  • är det mottagligt för sjukdom.

Genom att välja rätt växter kan du planera din trädgård på ett sådant sätt att den kommer att begravas i blommor under den varma årstiden. Varje växt har sin egen blomningstid, form, färg. En kompetent kombination av alla dessa egenskaper kommer att ge ett fantastiskt resultat.

Rekommenderad: