Blommor Som Ser Ut Som Pioner (29 Foton): Vad Heter De? Beskrivning Av Ranunculus Och Andra Blommor

Innehållsförteckning:

Video: Blommor Som Ser Ut Som Pioner (29 Foton): Vad Heter De? Beskrivning Av Ranunculus Och Andra Blommor

Video: Blommor Som Ser Ut Som Pioner (29 Foton): Vad Heter De? Beskrivning Av Ranunculus Och Andra Blommor
Video: VÄXTUPPDATERING MARS 2021 2024, April
Blommor Som Ser Ut Som Pioner (29 Foton): Vad Heter De? Beskrivning Av Ranunculus Och Andra Blommor
Blommor Som Ser Ut Som Pioner (29 Foton): Vad Heter De? Beskrivning Av Ranunculus Och Andra Blommor
Anonim

Florister älskar pion för sina vackra och frodiga blommor, men många anser att det är för krävande att ta hand om. Därför föddes blommor som liknade pioner på jakt efter växter med samma lyxiga knoppar och opretentiösa när det gäller innehåll.

Bild
Bild

Beskrivning

Idag odlas en hel del pionliknande blommor med olika färger och kronstruktur. Pionrosor blir mer och mer populär, även om de dök upp relativt nyligen . Buskarna skiljer sig åt i sitt vackra dekorativa utseende: de ser ut som rosor, och i struktur och form, som kan vara dubbla eller halvdubbla, liknar de mycket pioner.

Bild
Bild

Valet av sorter är ganska brett, knopparnas färg kan variera från ljusrosa till lila eller orange. Det finns också varierade sorter. Blommor har en delikat, behaglig doft. Florister hyllar denna art för minsta krävande vård och utmärkt motståndskraft mot sjukdomar.

Bild
Bild

Rose Austin uppfödda av den engelska uppfödaren David Austin. Växten bildar både en välbekant rosenbuske och har rikliga, lockiga former. Knopparna är runda, liknar en frodig pompon med flera lager. De kommer med en liten och djup skål. De ser mer ut som en pion än en ros, men skiljer sig från den första i en mängd färgpalett och doft. Doften är inte bara rosa, det finns också toner av citrus, persika, kryddnejlika, orientaliska kryddor.

Bild
Bild

Maj steg eller bruna nypon bildar ganska voluminösa buskar med bruna grenar täckta med taggar. Knopparna är skålformade, små i storlek och liknande i blomform till en av de vilda arterna av pioner "Maryin root". Den blommar med en rosa nyans, även om det finns rödlila exemplar.

Bild
Bild

Söta juliet har en frodig knopp med många kronblad och en otrolig doft. Blommar hela sommaren och tidig höst.

Bild
Bild

Eden steg skiljer sig i stora dubbla blommor med en delikat doft. Blomningen varar ganska länge.

Bild
Bild

Terry mallow är en lång perenn med ett stort antal fluffiga pionblommor med långsträckta kronblad av de mest varierade tonerna: vita, rosa, gula, olika nyanser av rött och lila.

På grund av sin höga dekorativitet planteras växten inte bara ofta på tomter, utan används också för skärning.

Bild
Bild

Terry begonia har blomställningar i form av en volymetrisk skål med en diameter på cirka 15 cm, som vilar på en squat pedicel. Flerskikts knoppar blommar i vitt, rosa, rött, gult eller gult.

Bild
Bild

Den pionformade astern är den vackraste representanten för sin familj. Den växer upp till en halv meter, sfäriska blommor med en diameter på cirka 10 cm, målade i olika färger. Blomman uppskattas under blomningens varaktighet och immunitet mot sjukdomar.

Tack vare den kinesiska asterns ovanliga utseende görs vackra buketter som inte tappar sin fräschör på 2 veckor.

Bild
Bild

Ranunculus eller asiatisk smörblomma är en flerårig växt som föredrar fuktiga, träskiga områden för tillväxt. Stammar kan bli upp till 80 cm, pionknoppar har olika färgnyanser. Beroende på sorten kan de vara snövit, rosa, skarlet, gulaktig, körsbär, lila, till och med en ljusgrön ton. De skiljer sig också i form, det finns sorter med frotté, halvdubbla eller tjocka dubbla skålar . På grund av sitt ovanligt eleganta utseende ingår blomman ofta i brudbuketter.

Bild
Bild

Terry tulpaner har ett lite märkligt glas. Det kan vara både i form av en öppen skål och en något smalare, klockformad med ett stort antal kronblad. Hybrider har en mängd olika färger, inte bara de vanliga pastell- eller rödaktiga nyanserna, utan också blått, blått, lila och till och med svart.

Bild
Bild

Bland de mest populära sorterna av dubbla tulpaner noterar vi:

"Abba"

Bild
Bild

"Zizania"

Bild
Bild

"Miranda"

Bild
Bild

Orange prinsessa

Bild
Bild

"Angelica"

Bild
Bild

Som ett resultat av uppfödarnas arbete har sorter med en ovanlig kombinerad färg på knoppar också fötts upp. Camellia med sina blommor liknar också pioner. Eftersom den blommar på vintern odlas den som en inomhusblomma . Frottéknoppar av vit, rosa eller skarlet färg. Blomningsperioden är lång, den kan vara upp till 3 månader. Det finns sorter med en brokig färg.

Bild
Bild

Eustoma eller, som det också kallas, den irländska rosen är en flerårig representant för den gentianska familjen. Hon tillhör mycket termofila kulturer, så hon är en extremt sällsynt gäst här. I den naturliga miljön kan växten nå en höjd av 1 meter, stjälkarna är ganska grenade, var och en upp till 35 dubbla knoppar, liknande små pioner, även om knopparna är klockformade. Blommor har en mängd olika nyanser, det finns också blått . Det finns monokromatiska, brokiga eller kantade blomställningar. Snittknoppar kan hålla sig fräscha i upp till 2 veckor. Blomningsperioden är ganska lång, börjar i juni och slutar i september.

Ibland odlas eustoma som en hemblomma, men det är värt att komma ihåg att rosens storlek under sådana förhållanden blir mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nejlika har också pionvarianter. Dubbla blommor bildas enskilt och i små grupper . Blommande kan vara 3-4 månader. Den mest kända pionliknande sorten är Shabo nejlikan.

Bild
Bild

Påskliljor, liknande pioner, kan bara ha en dubbelkrona eller en hel blomma. Peony Narcissus sorter:

"Rabatt";

Flygblad

Flower Drift

Dick Wilden

Bild
Bild
Bild
Bild

Krysantemum storblommiga, eller snarare bara några av dess sorter, kännetecknas av knoppar som liknar pioner. Blommorna når ganska stora storlekar, de används främst för skärning.

Bild
Bild

Pionvalmen föddes speciellt genom avel för att imitera en pion.

Till skillnad från åkerväxter har hybriden många tunna dubbla kronblad.

Bild
Bild

Vård

Det finns ganska många olika blommor som liknar pioner mycket, men inte är det. Du måste kunna skilja mellan dem för att avgöra vilken typ av vård och nödvändiga förutsättningar som ska skapas, eftersom de kan skilja sig åt. Pioner kan växa länge utan att transplantera, särskilt om platsen är väl upplyst. Efter plantering måste du bryta av knopparna som bildas för att skapa ett starkt rotsystem . För tillväxt av starka sidostammar, som kommer att blomma i framtiden, måste vissna knoppar tas bort utan att misslyckas.

För övervintring är rosor, liksom pioner, väl täckta och lämnar dem i marken. Lökblommor (pion påskliljor och tulpaner) börjar blomma under våren efter plantering. I slutet av blomningen (på sommaren) grävas lökarna upp och mitt på hösten planteras de om.

Platsen för dessa växter bör vara väl upplyst.

Bild
Bild

Asters tillhör enåriga grödor, deras livscykel börjar tidigt på våren och slutar med frostens början. När blomställningen torkar väljs fröna ut för vidare förökning. På våren sås de, sedan börjar cykeln igen . I allmänhet är den kinesiska pionen aster en kräsen växt, men den behöver starkt ljus, annars blir stjälkarna för tunna.

Eustoma är en tvåårig växt. Under det första levnadsåret bildar den en rosett och börjar blomma nästa år. På vintern behöver den ett rejält skydd eller grävning. På våren planteras den igen på platsen. Marken behövs lätt, med bra dränering . Blomman förökar sig bara med hjälp av frön. Krysantemum övervintrar utomhus, men kräver bra täckning.

Bild
Bild

Nejlika "Shabo" grävs också ut för vintern, den tål inte frost bra. Väl upplysta områden är lämpliga för plantering. Ranunculus planteras i ett skuggat område efter hotet om frost. På hösten grävs rötterna upp och förvaras i svala rum. Denna växt odlas såväl som inomhus, en frodig buske med flera exemplar i en behållare ser vacker ut. För att växterna ska se friska och starka ut och knopparna vara ljusa måste de försörjas med nödvändig vård:

  • regelbunden hydrering;
  • lossa jorden för att tillåta luftåtkomst till rötterna;
  • mulching för att behålla fukt i jorden;
  • vårmatning med kvävegödselmedel;
  • ett strumpeband av långsträckta växter;
  • skär av bleka knoppar för att stimulera bildandet av laterala stjälkar;
  • vid de första tecknen på sjukdom eller skadedjur skadas växter med speciella preparat.
Bild
Bild

Erfarna odlare rekommenderas att klippa av sidoskott och blomställningar om blommorna sedan går att klippa. Då kommer växten att koncentrera all sin styrka på huvudstammen. Blommor som liknar pioner ser spektakulära ut i rabatter, mixborders eller trädgårdar. De kan placeras i svartvitt, men de ser också bra ut i kompositioner med andra växter .… Oavsett hur pionblommor planteras kommer de alltid att vara en charmig dekoration av alla planteringar.

Rekommenderad: