Coleus "Wizard": Beskrivning Av Coleus "Scarlet" Och "Golden", "Velvet Red" Och "Mosaic", "Rose" Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Coleus "Wizard": Beskrivning Av Coleus "Scarlet" Och "Golden", "Velvet Red" Och "Mosaic", "Rose" Och Andra Sorter
Coleus "Wizard": Beskrivning Av Coleus "Scarlet" Och "Golden", "Velvet Red" Och "Mosaic", "Rose" Och Andra Sorter
Anonim

Coleus "Trollkarl" eller "nässla", som vanliga människor kallar växten, kännetecknas av livslängd. Denna vintergröna växt växer naturligt på den afrikanska kontinenten och i den asiatiska delen av Eurasien. Växten fick sitt andra namn för bladens ovanliga form: de liknar nässlor. Skönheten i denna blomma ligger i dess extraordinära färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coleus Bluma "rodnad med gula kanter"

Växten har, liksom sin förfader, ett tropiskt ursprung, men trots detta, bland alla sorter, har den ingen färg. Växternas "nässel" kantas av en smal remsa av gul färg, inuti denna kant är växten av röda nyanser.

Det finns tillfällen då en blomma blandar inte bara rött, utan också lila, bruna, rosa toner.

Bild
Bild

Coleus Bluma "gul"

Växten fick sitt namn på grund av sin monokromatiska färg. Bladen på Golden Coleus kompenserar för deras monokromatik över hela bladets yta med en massa av olika former: vågig, perfekt platt, liknar en fläta eller helt enkelt dissekerad. Gul Coleus odlas oftast som en ettårig växt, så det fungerar bra för rabatter. I höjd når den inte mer än 0,35 meter, därför kan den inte skugga andra växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coleus Bluma "röd, corduroy"

Beskrivningen av coleus -sorten "Velvet Red" liknar mycket "Scarlet" -växten: den har en smal kant, som är målad vit, och inuti denna "snitt" kan växten vara antingen ljus skarlet eller lila. Liksom alla representanter för detta släkt är blomman liten, så den passar perfekt in i en rabatt av alla storlekar, vilket skapar en underbar bakgrund för andra växter.

Blomman älskar diffust ljus, men den kan planteras både utomhus och i ett rymligt rum.

Bild
Bild

Coleus Blum "marmor"

Coleus "Mosaic" fick sitt namn för sitt ovanliga utseende. Dess särart ligger i det faktum att det mesta av bladytan har mörkgröna nyanser, där venerna markeras med en nyans av pergament, och på dessa inte särskilt framträdande färger sticker fläckar av olika former i chokladtoner ut, som är helt slumpmässigt placerad över bladområdet på växten.

Denna bild väcker uppmärksamhet hos blomsterhandlare och trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Coleus Bluma "gul med mörkgröna kanter"

Coleus Bluma "King Rose" är en mycket ovanlig blomma. Dess färg och bladform ser ovanlig ut. Om representanterna för samma art hittills har haft "nässel" -kanter, då har denna växt mjuka, snygga former . Denna Coleus har också en attraktiv färg: kantningen av färgen på mättad grön, sedan finns det ett mörkt vin, rödbetsskugga och, närmare mitten, en lila-rosa färg.

Bild
Bild

Coleus Bluma "grön med mörka fläckar"

Trots att Coleus "Pineapple" är känd för sina fläckar finns det på bladen och linjerna. För att vara mer exakt, i denna sort kan stora vener av bladet markeras med en chokladskugga. Själva ytan kan representeras av nyanser som sträcker sig från mintgrönt till torrt gult, vilket ger växten en speciell charm.

Bladen på den här representanten, liksom de flesta av plantornas art, liknar formen av nässlor.

Bild
Bild

Coleus Bluma "röd med rosa ådror och gröna kanter"

Coleus "Coral Sunrise" är extremt ovanlig i sina färger. Om vi jämför det med representanterna för denna sort i kantning, sticker även "Coral" ut i denna nominering, eftersom dess kant uteslutande sträcker sig till kanterna på det utskjutande arket. Därefter kommer den brunaktiga nyansen, som inte påverkar venerna. Men de markeras i crimson toner, som sprider sig närmare mitten av arket. Bladets form liknar en nässla, men skillnaden ligger i bladets rundade "ändar ".

Bild
Bild

Coleus Bluma "Trollkarlspastell"

Denna växtsort kan passa harmoniskt in i alla interiörer, för att betona varje detalj. Växten uppnår denna mångsidighet genom att blanda ljusgröna, tråkiga gula och ljuslila nyanser på ytan av ett blad. Samtidigt ser färgen inte besvärlig ut, utan så original och estetiskt tilltalande som möjligt.

Coleus "Pastell" kan betonas på rabatten med växter som salvia, ormbunkar.

Bild
Bild

Coleus Bluma "grön"

Coleus "Jade" har formen av "rundad" nässla, längs kanten där det finns en gräsbevuxen kant. Venerna och det inre innehållet i denna mycket "kant" är gjorda i beige, mjölkiga toner, vilket ser harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coleus "Scarlet Wizard"

Coleus "Scarlet" kan vara antingen med spetsiga spetsar eller mjukare. Längs kanterna finns färgerna på torrt gräs och en tråkig grön nyans, men närmare mitten dyker upplopp av toner: blodröd eller lila -skarlet - för varje smak.

Bild
Bild

Funktioner i innehållet

Att ta hand om alla slags Coleus är nästan alltid detsamma. För framgångsrik tillväxt och utveckling av en växt bör följande rekommendationer följas.

  1. Vid vattning det är nödvändigt att övervaka fukthalten i det övre jordlagret. Vid höga temperaturer, otillräcklig luftfuktighet är det värt att dessutom spruta Coleus -blad.
  2. Rumstemperatur , där coleus ligger, bör inte överstiga + 16 ° C.
  3. Befrukta plantera en halv månad efter transplantationen. Under aktiv reproduktion rekommenderas att mata blomman var 1, 5-2: e vecka.
  4. Trim växten behövs varje år med början av den varma årstiden. Den enda regeln för denna process är att trimma skotten upp till 6-7 cm i höjd.
Bild
Bild

Således kan vi säga att bland sorterna av Coleus kan alla hitta något som är tilltalande för ögat. Förutom engångsbruk av coleus kan de kombineras med andra växter: skugga dem eller omvänt spela i kontrast med andra blommor som bakgrund.

Rekommenderad: