Bagryannik (26 Bilder): "Rising Sun" Och Kinesisk Cercis, Majestätisk Och Johannesbröd, Andra Typer Och Sorter Av Trä, Deras Beskrivning

Innehållsförteckning:

Video: Bagryannik (26 Bilder): "Rising Sun" Och Kinesisk Cercis, Majestätisk Och Johannesbröd, Andra Typer Och Sorter Av Trä, Deras Beskrivning

Video: Bagryannik (26 Bilder):
Video: JISM Full Video Song | Luv Shv Pyar Vyar | GAK and Dolly Chawla | T-Series 2024, Maj
Bagryannik (26 Bilder): "Rising Sun" Och Kinesisk Cercis, Majestätisk Och Johannesbröd, Andra Typer Och Sorter Av Trä, Deras Beskrivning
Bagryannik (26 Bilder): "Rising Sun" Och Kinesisk Cercis, Majestätisk Och Johannesbröd, Andra Typer Och Sorter Av Trä, Deras Beskrivning
Anonim

Kunskap om sorterna av skarlet och egenskaperna hos dess odling är ganska intressant för alla trädgårdsmästare. Efter att ha behandlat "Rising Sun" och kinesiska cercis, majestätiska och johannesbröd, andra typer och sorter av trä, deras beskrivning, kommer det att vara möjligt att få den optimala effekten. Separat är det värt att överväga användningen av denna växt i trädgården och nära huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Skarlaken, aka cercis, är en lövkultur. Båda träd med en höjd av mer än 17 m och buskformer är kända. En svartbrun bark bildas på stammen. Dess sprickbildning överensstämmer helt med normen . Skotten av det första utvecklingsåret är målade i en rödaktig ton, och om växten har utvecklats i flera år har de en olivbrun färg med en grå nyans. Bladen utmärks av en enkel, solid struktur. De kännetecknas av en rund eller äggformad konfiguration. Venation är fingerliknande. Spiralarrangemang är karakteristiskt. Små prickar är linjära och faller mycket tidigt.

Blommorna på skarlakan är alltid oregelbundna, grupperade i penslar eller i klasar . De kan till och med dyka upp på bagageutrymmet (detta är ett karakteristiskt drag hos caulifloria). Corolla har en mal-liknande struktur. Calyx i form av en bred, måttligt sned förtjockad klocka med korta trubbiga tänder. Cercisfrukter tillhör kategorin bönor, är platta i formen, innehåller från 4 till 7 platta, rundade frön.

Bild
Bild

Blomningen fortsätter tills bladen dyker upp. Det bör noteras att denna kultur också har det vanliga namnet "pepparkaksträd". Och det gavs inte förgäves. När bladen blir gula och vissnar sprider sig en ovanligt behaglig doft i luften . Det är i det som tonerna av muffins fångas.

Skarlaken växer ibland under ganska svåra förhållanden. Två arter av detta släkt har anpassat sig till Pamir-Alai, Afghanistan och de bergiga regionerna i Turkmenistan. Cercis utseende i Shvanidzor -ravinen i Transkaukasien noterades.

Alla dessa växter är extremt termofila. Därför är deras odling i Ryssland mycket svårt, vilket dock bara är en vågad utmaning för en erfaren trädgårdsmästare; återstår bara att ta reda på vad och hur man kan odla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära arter och sorter

Kanadensare

Skådespelet av denna buske som växer och blommar skulle vara en värdig dekoration för en surrealistisk målning. Men i Ryssland rotar originalplantorna inte väl. Ja, frostslagna exemplar kommer till liv med rätt vård, men de kommer inte längre att blomma. Nyligen har uppfödare arbetat med ett sådant problem. Hittills är den praktiska tillämpningen av dessa växter utesluten.

Det finns sådana huvudvarianter som:

  • Forest Pansy (med lila-vinröda blad);
  • Pink Pom Poms (ger underbara rosa blommor);
  • Ruby Falls (med gråtskott och mörkt lila lövverk);
  • "Rising Sun" - så uppkallat efter det karakteristiska intrycket av blommor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska

Lövbusken är utomordentligt vacker. Stammens maximala höjd kan nå 15 m. Förgrening och efterföljande bisarr krökning av grenarna är karakteristiska. Blommorna ser vackra ut och har en oregelbunden form, lukten är inte typisk för dem . Längden på bönorna som visas i augusti når 0, 11 m.

Du kan se denna växt maximalt i Medelhavet.

Bild
Bild

Qin

Även denna art kan rimligen kallas "kinesisk" på grund av dess ursprung. Buskens höjd varierar från 2 till 6 m. En slät ljusgrå bark bildas på stammarna . Kännetecknas av en tät läderaktig struktur av bönorna. Blomställningar är typiska för gamla skott.

Bild
Bild

Griffith

Höjden på sådana växter är inte mer än 1-4 m. I naturen finns de i de afghanska, iranska och centralasiatiska bergen . Därav den extrema formen av anpassning. Förgrening är mycket aktiv. Bönorna mognar hela sommaren.

Bild
Bild

Väst

Denna typ av cercis är vanlig i sydvästra USA. Tunna kastanjskott lyser uttrycksfullt. Bladen är formade som ett hjärta. Under växtsäsongen mörknar de, och på kall höst blir de röda och får en gyllene nyans . Den blekta växten producerar tunna brunaktiga baljor.

Bild
Bild

Naken

Denna art har praktiskt taget ingen trädgårdsbetydlig betydelse. Liksom andra medlemmar av släktet hänvisar det till:

  • bönfamilj;
  • en avdelning av baljväxter;
  • klass av tvåbladiga växter.
Bild
Bild

Europeiska

Denna art har det vanliga namnet "Judas tree". I naturen kan sådana buskar ses vid Svarta havets kust i Ryska federationen . Kulturen är torktolerant. Det behöver dock utmärkt insolation. Höjden varierar från 7 till 15 m, och barken når nästan helt svart.

Bild
Bild

Övrig

Den majestätiska cercis anses av många vara en sort eller underart av den japanska gruppen. Den utvecklas främst i bergen. När det gäller dekorativa egenskaper är växten minst lika bra som andra sorter. Lövverket ser inte mindre graciöst ut än blommorna. Under höstmånaderna utstrålar kulturen en vanilj-ingefära-doft. Carobtypen - aka ett träd med en blommande stam - är fortfarande samma europeiska art, bara under ett alternativt namn. Detsamma kan sägas om "vanliga" och "buske" epitet.

Av de specifika sorterna är följande välförtjänt populära:

  • "Rosa charm";
  • Pinkbud;
  • "Silvermoln";
  • Ruby Falls;
  • "Flamma" (bär inte frukt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

Om det finns sticklingar med ett välutvecklat rotkomplex är plantering möjlig i april eller maj (mer exakt, det kan bara sägas av det faktiska vädret). Det optimala avståndet mellan buskarna är minst 0,15-0,2 m. Cercis utvecklas bra på jord med både neutrala och sura reaktioner . För honom är emellertid kvaliteten på dränering och mättnad av användbara komponenter avgörande. Belysning är normalt för öppna områden (starkt solljus eller mjuk halvskugga). I början av utvecklingen och rotningen bör marken vattnas rikligt. Viktigt: plantor och unga skott kan drabbas mycket av överdriven sol exponering. Det är mer korrekt att plantera dem åtminstone först i halvskugga.

Oavsett ålder är cercis extremt känslig för genomträngande kalla vindar, särskilt vid hög luftfuktighet - detta är viktigt att komma ihåg när du väljer plats. Var noga med att kontrollera förekomsten av grundvatten. Avståndet till dem bör inte vara mindre än 2 m. Förekomst av kalk i jorden uppmuntras. Det nämns om lila ros som framgångsrikt odlats på starkt sura och alkaliska underlag, men bara erfarna trädgårdsmästare och agronomer bör experimentera med en sådan extremitet. Det visade sig att pH -förskjutningen mot den sura sidan ökar mättnaden av lövfärgen på hösten.

På en ny, för första gången i omlopp eller under lång tid inte använd, bör marken grävas upp.

Bild
Bild

Vårdregler

Trots den anständiga torktoleransen för cercis uppmuntras bevattning. Bara med sin goda organisation kan man räkna med snabb tillväxt och intensiv blomning . Unga träd och buskar fälls ofta, rikligt, så att jorden inte torkar ut. När växten blir starkare kan du göra det mindre. Men du bör fortfarande fokusera på det faktiska vädret och kulturens tillstånd. Det är vanligtvis inte nödvändigt att särskilt mata den lila busken.

Det är mycket bra om bördig mark väljs inledningsvis. På våren och under sommaren används små doser av fosfor, kväve och kalium. Andra rekommendationer:

  • ersätta enskilda gödningsmedel med Kemiru-Universal;
  • bilda en krona på hösten;
  • ta bort torra eller inåt grenar under bildning;
  • beskär de första 3-5 åren, ta sedan bara bort frysta eller för gamla skott;
  • undvik nära plantering av andra växter;
  • transplantera kulturen under det andra året och senare endast vid akut behov;
  • täcka zonen nära stammen för vintern;
  • att avsluta tidig tillväxt med närmandet av kallt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

För detta ändamål kan du använda både frön och sticklingar. Frömassan stratifieras från början till slutet av vintern. Proceduren går så här:

  • 1 dag i kokande vatten i en termos;
  • torkning av de svullna fröna på en handduk;
  • 30 dagar i en tätt sluten förpackning på kylskåpets nedre nivå;
  • upprepa hela cykeln från början (totalt, inklusive den första körningen, 4 gånger);
  • med värmens ankomst (stabil 15 grader eller mer) - avstigning.

Fröer kan sås direkt på våren. Men först efter naturlig skiktning inom ett år kommer skotten att dyka upp . Såning utförs ibland i en plantlåda. Substratet innehåller lika stora delar torv, tvättad sand och lövmark. Sticklingar skördas på hösten (högst 0,2 m, med 2 eller 3 internoder). Skotten är begravda i en kruka. Det bör finnas en stor del av våt sand. Vattning - när den torkar uppifrån. Rotningstemperaturen är från 20 till 25 grader, täckning med polyeten uppmuntras. Plantering på våren går in i hål upp till 0, 12 m djupa, med ett nytt snett snitt vid 45 grader; hålet vattnas och mulas.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Motstånd mot patologier och "ätare" är visitkortet hos den skarlet. Men på många områden är det troligt att frysa växten. Skydd och mulch kan hjälpa till att förhindra olycka. I torrt väder är bladlöss farliga för kulturen, som skräms bort genom förebyggande kalkning.

För att förhindra att busken torkar ut från antraknos förväntas dess utveckling regelbundet genom att spraya med utspädd Bordeaux -vätska.

Bild
Bild

Bagryannik i landskapsdesign

Det finns många övertygande exempel på de höga estetiska egenskaperna hos skarlet

Så här ser dess japanska version ut mot bakgrunden av en tegelvägg och metalltak

Bild
Bild

Men detta foto avslöjar all charm av den kinesiska typen. De europeiska grenens visuella fördelar visas också. Det uppvisar positivt utseendet på en stenig vägg och gula låga blommor

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa sättet att avslöja skarlatsans estetik kan vara i träd- och buskgrupper. Eftersom kronan och bladen är de främsta fördelarna, bör växten vara väl synlig

Bild
Bild

I privata trädgårdar är kompakta former av denna kultur mest acceptabla. Trädgårdens stil och det omgivande landskapet spelar knappast någon roll

Som du kan se finns det många skäl att fortfarande försöka odla denna nyckfulla art.

Rekommenderad: