Getpil "Kilmarnock" (18 Bilder): Pil På En Stam I Landskapsdesign, Dess Beskrivning, Plantering Och Skötsel, Beskärning Gråtande Pil

Innehållsförteckning:

Video: Getpil "Kilmarnock" (18 Bilder): Pil På En Stam I Landskapsdesign, Dess Beskrivning, Plantering Och Skötsel, Beskärning Gråtande Pil

Video: Getpil
Video: James McDougal Hart - Landscape with Rocks and Trees 2024, Maj
Getpil "Kilmarnock" (18 Bilder): Pil På En Stam I Landskapsdesign, Dess Beskrivning, Plantering Och Skötsel, Beskärning Gråtande Pil
Getpil "Kilmarnock" (18 Bilder): Pil På En Stam I Landskapsdesign, Dess Beskrivning, Plantering Och Skötsel, Beskärning Gråtande Pil
Anonim

Kilmarnock passar vackert in i alla landskapsdesigner. Willow på en stam, med tätt lövverk till marken, lockar uppmärksamhet och förtrollningar. Oftare kallas det "gråt". Låt oss se varför designers väljer just denna pil, låt oss prata om plantering och vård.

Bild
Bild

Beskrivning

"Kilmarnock" är ett prydnadsträd ympat på en stam. Kronan på denna pil har en tät paraplyform. Trädets skott når vanligtvis marken. Bladen har en avlång form av en mattgrön färg, på hösten blir lövverket gult . Vanligtvis når getpil en höjd av 100-130 cm och en bredd på 150-180 cm. Getpil "Kilmarnock" är en opretentiös växt.

Bild
Bild

Landning

Kilmarnock är ett kort, dekorativt träd som älskar ljus och inte tål översvämningar. Därför är det bättre att plantera en gråtande pil i ett öppet område, där det inte finns någon vattenloggning av jorden. Det har inga speciella krav för jordens sammansättning, men det är bättre att mata grödan högst två gånger om året . Du kan gödsla trädet med mineralgödsel som är lämpligt för pil.

Om ditt område har särskilt hårda vintrar är Kilmarnock inte något för dig. I sådana regioner är det bättre att plantera ovaccinerade vide.

Bild
Bild
Bild
Bild

Planteringen görs bäst tidigt på våren eller senhösten. Det finns flera rekommendationer, varefter du kommer att växa ett vackert litet träd med en tät krona på en stam.

  1. Välj en plats för ditt träd, med hänsyn till pilinställningar och platsdesign.
  2. Förbered gropen. Gropen ska vara cirka 0,5 meter djup och bred. Lägg ut dränering 15-20 cm tjock i botten av gropen. Det är bättre att dränera från trasigt tegel, vilket förhindrar rotförfall. En jordblandning med mineralgödsel eller kompost från humus måste hällas över dräneringen. Landningsgropen är klar.
  3. Pilplantering. Lägg en stjälk i det förberedda hålet. Stjälken måste förberedas för plantering, det vill säga den måste ha rötter. För att göra detta placeras skärningen i vatten 2 veckor före plantering. Jorden som utvinns ur gropen blandas med gödningsmedel och skärningen täcks. Marken tampas och vattnas lite.
Bild
Bild

Willow tree care

Vattning

När du har planterat ett träd bör det vattnas 1-2 gånger i veckan. Kontrollera jorden runt stammen - om jorden torkar och spricker måste den först vattnas och sedan lossas . Var försiktig: vid vattning ska det inte komma vatten på trädets löv. Korrekt vattning förhindrar pilsvampsjukdomar.

Bild
Bild

Befruktning och utfodring

Kom ihåg att gödsla jorden runt trädstammen. Toppdressing görs två gånger om året. Du måste välja gödningsmedel baserat på din jordtyp . Oftast är speciella mineralgödselmedel för vide väl lämpade, men humus, kompost kan också användas, på våren är det värt att mata 60-80 g nitroammofoska.

Bild
Bild

Oftast är jorden i trädgårdar rik på mineraler, men den är låg på organiskt material. Därför är det bäst att alltid välja organiskt gödselmedel.

Vintervård

Vintervård krävs inte. Det viktigaste är att förbereda den gråtande pilen på stammen för övervintring. För att göra detta är det lämpligt att linda trädstammen med ett täckmaterial. Observera: för vintern måste stammen på ett ungt träd isoleras.

Bild
Bild

Beskärning

För att en vacker pilkrona ska bildas på stammen måste du komma ihåg att beskära grenarna. Unga träd behöver särskilt beskärning, särskilt före tre års ålder. Skott klipps vanligtvis direkt efter blomningen är klar. Efter beskärning av små plantor bör du ha minst en aktiv knopp på skottet . Långa grenar skärs i två tredjedelar, sådan beskärning främjar aktiv tillväxt och en tät pilkrona på stammen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Kilmarnock förökas genom ympning eller frö. Förökning med sticklingar ger sällan det förväntade resultatet. Men om du bestämmer dig för att föröka getpilen själv, måste du samla fröna och så dem direkt . Om du överexponerar fröna, kommer de senare inte att gro bra. Denna process är emellertid mödosam och det är bättre för icke-professionella att ta en odlad planta i en plantskola.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Willow "Kilmarnock" är ganska resistent mot sjukdomar, men det kan ändå hända att trädet blir sjukt. Ett infekterat träd kan identifieras omedelbart.

Mjöldagg . Oftast påverkas gråtande pil av mjöldagg. Denna svamp orsakar en vit beläggning på bladen. Infekterade löv blir gula och faller snabbt av. Den drabbade kulturen behandlas med svampdödande läkemedel för träd, och de gulnade och drabbade bladen avlägsnas och bränns. Det är också nödvändigt att samla alla fallna löv runt trädet och bränna dem.

Bild
Bild

Svart prick . Det finns en annan sjukdom - "svart fläck", som också orsakas av svampar. Denna sjukdom behandlas med fungicider. För att förebygga en svampsjukdom i trädet används fungicider bäst på våren och hösten en gång i taget.

Bild
Bild

Sårskorpa . Ibland, under kraftiga regn, kan Kilmarnock infekteras med skorv. Denna sjukdom kan lätt identifieras av kronan på ett träd, det kommer att se ut som att det har bränts av eld. Det är nödvändigt att bekämpa denna sjukdom enligt följande schema: alla infekterade skott, grenar, löv skärs av och bränns. Skadeställe måste behandlas med kopparsulfat och täckas med oljefärg eller torkolja.

Bild
Bild

Ofta attackeras getpil av skadedjur

  • Blommfluga . Blommfluglarver äter pilblad, skott och blommor. De som kommer in i jorden förstör rötterna. Därför sprutas stammen och jorden runt pilen med en svag lösning av kaliumpermanganat en gång i veckan för att bekämpa den.
  • Pilrullen infekterar trädets löv . Påverkade blad krullar ihop till ett rör. För att bekämpa pilbladrullen används dubbelsprutning med "Fitoverm" eller "Decis".
Bild
Bild

Willow i landskapsdesign

Frimärkspilar blir mer och mer populärt inom landskapsdesign. På grund av sin ursprungliga form och lilla storlek passar de vackert in i designen på webbplatsen . Med tanke på anläggningens anspråkslöshet ger det fria valet av plats på platsen ett utmärkt tillfälle att skapa de mest originella designlösningarna. Denna växt är lätt att integrera i alla kompositioner.

Getpil på en stam kan planteras bredvid en torr ström . Denna komposition används ofta i små trädgårdar i japansk stil.

Bild
Bild

Eftersom trädets storlek är liten passar denna växt vackert och harmoniskt in i de alpina kullarnas sammansättning med ett litet vattenfall. På våren, när Kilmarnock blommar, kan den här utsikten vara fängslande. Och på sommaren, när blommorna blommar, skapar den gråtande pilen en vacker grön bakgrund för hela kompositionen.

Nyligen har ett designtrick varit mycket populärt: ett växtfall . Tre pilar planteras i en cirkel så att deras grenar därefter faller ner, vilket skapar en illusion av ett vattenfall. Utanför träden läggs stenar eller efterbehandlingsmaterial för vattenfallet. Inuti, mellan denna gräns och träden, är småsten kantade. Som ett resultat liknar kompositionen ett grönt växtfall. Det ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

Dessutom används "Kilmarnock" i utformningen av webbplatsen, som en enda komposition . I denna design liknar pilen på stammen ett öppet grönt paraply. Ett träd planteras i ett öppet område, och resten av utrymmet sås med en gräsmatta.

En sådan komposition med tätt lövverk till marken lockar uppmärksamhet och förtrollningar.

Rekommenderad: