Vit Pil (35 Bilder): Beskrivning Av Den Silverfärgade Gråtande Pilen, Som Den Heter På Latin, "Green Bell" Och "Chermezina", Andra, Pil I Landskapsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Vit Pil (35 Bilder): Beskrivning Av Den Silverfärgade Gråtande Pilen, Som Den Heter På Latin, "Green Bell" Och "Chermezina", Andra, Pil I Landskapsdesign

Video: Vit Pil (35 Bilder): Beskrivning Av Den Silverfärgade Gråtande Pilen, Som Den Heter På Latin,
Video: Aaradugula Bullet Movie Trailer | Gopichand | Nayanthara | Brahmanandam | Mani Sharma | B Gopal 2024, Maj
Vit Pil (35 Bilder): Beskrivning Av Den Silverfärgade Gråtande Pilen, Som Den Heter På Latin, "Green Bell" Och "Chermezina", Andra, Pil I Landskapsdesign
Vit Pil (35 Bilder): Beskrivning Av Den Silverfärgade Gråtande Pilen, Som Den Heter På Latin, "Green Bell" Och "Chermezina", Andra, Pil I Landskapsdesign
Anonim

En beskrivning av den vita pilen, dess egenskaper och odling är mycket viktig för dem som vill dekorera territoriet - trots allt är detta ett av de vackraste och dessutom diskret utseende träd. Vill du överraska alla med dina kunskaper kan du säga vad trädet heter på latin, och vad är skillnaden mellan Green Bell, Chermezina och andra sorter. Men i praktiken är det viktigare att veta värdet av pil vid landskapsdesign, dess egenskaper vid plantering, vård av den och reproduktionsordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av trädet

När de säger vit pil, menar de samma träd, som ibland kallas pil. I naturen befolkar den hela Europa, med undantag för de extrema norra punkterna, Mindre Asien -regionen. Det noterades också i Kazakstan och till och med i Iran . Sortimentet utökas avsevärt på grund av artificiell distribution. Tillsammans med nybyggarna kom den vita pilen också till Nordamerika.

Trots detta träd anses vara typiskt för den mellersta delen av Ryssland. Anteckna det den lever bra även i urbana förhållanden, trots gasföroreningar och andra ogynnsamma faktorer . Reproduktion är möjlig med frön, men de skiljer sig bara under en kort grobarhet, vilket försvårar sådant arbete. Höjden når 20-30 m.

Efter avverkning kan trädet faktiskt förvandlas till en buske.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit pil ser väldigt elegant ut . Det kännetecknas av en tältliknande eller bred rundhet av kronan, som ofta tar en gråtform. På grund av detta talar de ofta till och med i vardagen om den gråtande pilen. Unga skott är olivgröna eller rödbruna. Äldre skott kännetecknas av frånvaron av bräcklighet, exponering och gulaktig-rödbrun färg.

Lövverket tillhör den alternativa typen, har en lansettformad eller smal lansettform . Överst på bladen är spetsig. Längden varierar från 50 till 150 mm. I detta fall varierar bredden från 10 till 30 mm. Blommorna är grupperade i örhängen 30-50 mm långa, kännetecknas av sin imponerande tjocklek. På latin kallas detta träd Salix alba L.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När de pratar om den silverfärgade pilen menar de samma växt. Stammens omkrets är upp till 3 m. Kronans diameter är helt enkelt enorm - ibland sammanfaller det med pilens totala höjd . Även sådana imponerande dimensioner stör inte användningen av denna art i landskapsdesign och andra applikationer. Willow har en imponerande livslängd, 100-åriga träd är helt vanliga.

Med höstens början blir lövverket gult, men det faller tillräckligt sent . I början av sommaren dyker fröskalar upp i stället för örhängen. Grenar visas i de nedre delarna av stammen - betydligt lägre än i andra träd. Du kan möta pil på översvämningar, vid flodens strand och nära bostäder. På många ställen bildar den lundar som sträcker sig längs floder i kilometer.

Växtens rotsystem är också mycket specifikt: det finns ingen dominerande rot, men sidorötterna utvecklas mycket bra. Rotkomplexets kraft är omvänt proportionell mot graden av fukt i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underarter och prydnadsväxter i trädgården

Tillsammans med den gråtande pilen som beskrivs ovan förtjänar dess pyramidala sort definitivt uppmärksamhet. Det kännetecknas av sina smala löv som växer vertikalt uppåt. Bildandet av blommor synkroniseras med bildandet av lövverk. Barken är gul, med en uttalad brun nyans. Det finns sprickor i den, men de är inte djupa. Överst på kronan är bladen ljusgröna, men längst ner på stammen är de vitaktiga.

Äggulans pelarpil förtjänar också all uppmärksamhet . Gulröda skott är typiska för henne. Växten ser väldigt attraktiv ut under vintermånaderna, när trädgårdarna saknar ljusa färger.

Till skillnad från de flesta andra pilar är det inte en gråtart. Tvärtom, grenarna från stammen avgår i spetsig vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna om trädets slingrande form. Den skiljer sig från traditionella vilda motsvarigheter i sin bisarra form av skott . Ju tjockare de blir desto mer räcker de ut. Men denna process slutar inte, och därför finns artens originalitet kvar länge. Tristisformen når en höjd av 15-20 m.

Många skott hänger från dess spridande kronor . Barken i början av utvecklingen är något gul, sedan får den en uttalad brun färg. Skott förblir gula hela livet. Växten är ljuskrävande och kan växa på torra platser, men utvecklas bättre under våta förhållanden. Blommande sammanfaller antingen med bildandet av löv, eller sker direkt efter det.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Chermezina" kan vara både ett träd och en stor buske . Den vanliga höjden på mogna växter varierar från 7 till 10 m. Enstaka exemplar 15 m höga har registrerats. En pilform är en oval eller ett ägg. Skotten är röda med en uttalad gul eller orange nyans.

Bladen är grågröna i färgen . Anläggningen behöver intensiv belysning. Mot bakgrund av torka behöver han aktiv vattning. Jordens bördighet är inte alltför viktigt, men odling på djupt lös lera uppmuntras. Saltning av marken har en extremt negativ effekt på "Chermezin". Men den utmärks av sitt imponerande motståndskraft mot frost.

En mycket bra granne för henne är Green Bell -växten från kålfamiljen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växtförhållanden

Landning

Vit pil kännetecknas av en vördnadsfull inställning till ljus. Nej, det växer ibland i måttligt skuggiga områden - men där kan du inte räkna med avslöjandet av dess estetiska kvaliteter.

Det är värt att notera att denna växt också kräver markfuktighet. Det rekommenderas att plantera det i vattentäta, träskiga områden, och de mest harmoniska punkterna är floder, dammar och sjöar.

Willows är praktiskt taget inte rädda för översvämningar - förutom risken för mekaniska skador eller giftiga ämnen . Du kan med säkerhet plantera en pil på krossad sten, som inte utmärks av fruktbarhet. Med ett slutet rotsystem genomförs plantering framgångsrikt från april till slutet av september. Men man måste komma ihåg att även denna opretentiösa kultur kan drabbas av tidig frost eller återkommande kallt väder.

Sektionen av planteringsgropen för busket är 0,5 m . Om ett högt träd planteras ökas storleken till 0,6 m. Djupet beror inte på detta och blir lika med 0,4 m. Massa siktad sand hälls på botten. Detta gäller särskilt på tung jord, vid behov ersätts sanden med krossad sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid -substratet framställs genom att blanda följande komponenter:

  • kompost;
  • torv;
  • jord i lika stora proportioner.

En tredjedel av hålet fylls med substratet och plantan begravs omedelbart där. Marken runt sätet är komprimerad. Vattna omedelbart. Om en hög växt planteras måste du använda en insats. Annars, om den inte är bunden, kan pilen först dö av sin egen vikt.

Sticklingar bör hållas varma innan de planteras. Ett varmt rum är perfekt. Men ett växthus eller växthus kommer också att fungera.

Det är dock knappast klokt att rusa till land på öppen mark. Det är mer korrekt att vänta tills plantorna blir starkare och utvecklas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Med tanke på det extrema behovet av fukt måste pilarna vattnas regelbundet och aktivt. Detta görs varje vecka på morgonen eller kvällen . Om torktiden kommer, utförs vattning oftare, ibland varannan eller var tredje dag. Men detta gäller bara riktigt extrema torka. En ung pil måste lossas på ett spadehandtag.

God tillväxt säkerställs genom torvmullning . Täckskiktet är 50-70 mm. Om utvecklingen av ett träd eller en buske har bromsat krävs toppdressing. För 1 anläggning, använd 0, 06-0, 08 kg nitroammophoska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: du bör se till att dålig tillväxt beror på näringsproblem, och inte på skadedjur och sjukdomar.

Den största faran utgörs av:

  • pilrullblad;
  • bladlus;
  • blomsterfluga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bladmask förstörs genom att samla dem för hand, samt bekämpa kopplingar. En skadlig fluga besegras med hjälp av "Karbofos" eller mer moderna droger. Han, liksom "Actellik" rekommenderas för kampen mot bladlöss. Behandling av sjukdomar utförs med:

  • Fundazola;
  • Topsina;
  • Fundazima.

På våren och sommaren introduceras gödning med komplexa gödningsmedel. Med höstens närmande ökar behovet av fosfor och kalium. Topdressing appliceras efter att jorden har lossnat något. Så snart lövperioden börjar är det nödvändigt att ta bort de fallna bladen. Överträdelse av detta krav leder till infektion med sjukdomar.

I torka kan växter hjälpas genom att spruta kronan (men detta förfarande avbryter inte vattning, utan kompletterar det).

Bild
Bild
Bild
Bild

Bildning

Vit pil är vanligtvis formad som en bole. Alla knoppar under 2 m måste tas bort. Andra som ligger ovanför detta märke tas bort jämnt. Om det gemensamma trädskelettet bildas korrekt kommer ytterligare komplicerad beskärning inte att krävas.

Observera: att ta bort farligt växande stora grenar är proffsens privilegium, eftersom det är ett mycket krävande jobb. Ympningar av ytterligare grenar behandlas med trädgårdslack för större skydd.

Nära behållaren är det nödvändigt att uppnå en tydlig, uttalad vertikal. Detta är den sällsynta trädgårdskontrasten som uppfattas positivt av alla observatörer. Bågar kan bildas av gråtande pilar med hjälp av en hög stam. Fira elegansen i deras kombination med:

  • thuja;
  • cypress;
  • enbärsträd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Oftast förökar växten sig genom sticklingar. Kraven som ställs på den beror främst på höjden som sorten når. Vit pil odlas av sticklingar med en storlek på minst 0,25 m. Vissa sorter kräver användning av skikt eller ympning av plantmaterial på en bole. Fröförökning är extremt ineffektiv, och det är främst uppfödare som ägnar sig åt det.

Du kan ta både unga och träiga sticklingar . De senare är ännu bättre rotande. När den passerar anpassar sig växten snabbt och växer snabbt.

Sticklingar skördas antingen på hösten eller under vårens första tredjedel. Sommarsticklingar är ineffektiva. De tar strikt mitten av grenen, från vilken de skär av flera skott som utvecklats sedan förra året.

Bild
Bild

De avskurna skotten är indelade i sticklingar på 150-250 mm. Övervaka noggrant att det finns 2 eller fler knoppar i topparna. Användning av tjocka sticklingar rekommenderas. Det skurna materialet planteras och orienterar den nedre änden nedåt respektive den övre änden uppåt. Ungefär 50% av sticklingarna är nedsänkta i jorden, men se till att minst 1 knopp är över den.

Efter plantering vattnas växten omedelbart . De uppnår jordfuktighet så att den fastnar på skottets yta. Efter att bladen har öppnats skuggas pilen omedelbart. Rooten börjar om 6-7 dagar. Fasta rötter kan utvecklas så tidigt som 2-3 veckor.

Bild
Bild

Tillämpning i landskapsdesign

Att plantera en pil på en plats brukar innebära att den får ett lite kaotiskt utseende. Det måste tyckas att hela kompositionen komponerades med en liten slarv. Pilträd kombineras perfekt med björkar, särskilt eftersom dessa växter inte skapar ömsesidig störning . Det är ganska logiskt att plantera en gråtkultur nära en sommarstuga. Högkvalitativa dekorativa sorter kommer även att dekorera små landdammar.

Vidsträckta pilkronor passar perfekt in i sten och trädgårdar . För att allt ska se bättre ut bör du lägga till en vit sten där och använda ljusa växter som en accent. Du kan omge pilen med dekorativa barrträd och saftiga blommor. Gröna häckar bildas av träd. För att få ett litet staket används buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit pil är vacker både i en enda plantering och som en del av en landskapskomposition. Det kompletterar graciöst de tomter i engelsk stil . I detta fall är asymmetri och fri planering välkommen. De största träden planteras i stora områden. Höga växter används i stadsparker och längs motorvägar.

Enstaka landningar i ett öppet område är inte särskilt korrekta . Pilens stora storlek betyder dess höga vindstyrka. I hård vind kan även de mest hållbara exemplaren gå sönder. Men täta gruppplanteringar är också opraktiska - vide behöver mycket utrymme.

Den bästa lösningen är att plantera i rader eller på en sluttning där trädets rötter stabiliserar marken.

Rekommenderad: