Weigela Blommar "Red Prince" (30 Bilder): Hennes Plantering Och Lämning. Beskrivning Av Den Röda Busken Och Dess Frostbeständighet. Krondiameter

Innehållsförteckning:

Video: Weigela Blommar "Red Prince" (30 Bilder): Hennes Plantering Och Lämning. Beskrivning Av Den Röda Busken Och Dess Frostbeständighet. Krondiameter

Video: Weigela Blommar
Video: Red Prince Weigela 2024, April
Weigela Blommar "Red Prince" (30 Bilder): Hennes Plantering Och Lämning. Beskrivning Av Den Röda Busken Och Dess Frostbeständighet. Krondiameter
Weigela Blommar "Red Prince" (30 Bilder): Hennes Plantering Och Lämning. Beskrivning Av Den Röda Busken Och Dess Frostbeständighet. Krondiameter
Anonim

Idag försöker många trädgårdsmästare att dekorera sin webbplats med alla typer av hybrider, som tack vare uppfödares flitiga arbete kan växa i vårt tempererade klimat. Bland den stora sorten är det värt att lyfta fram ett exempel som blommande weigela. Själva namnet på växten antyder att en av buskens främsta fördelar är dess snabba blomning.

Växten är infödd i den östra delen av Asien, och dess sort kan också hittas i Fjärran Östern . På grund av det stora antalet sorter har för närvarande många hybrider uppfödts från dem, som också finns i Ryssland. En av de ljusaste representanterna för denna växt är Red Prince -hybrid, som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Denna växt är en medelstor flerårig lövhybrid av blommande weigela. Kronans höjd och diameter når vanligtvis en och en halv meter. Denna växt kan bli upp till 35 år gammal, medan det är under de första 5 åren som den huvudsakliga tillväxten sker .när växten växer upp till 20 centimeter under året.

Bild
Bild

Låt oss lista andra egenskaper hos den blommande "Red Prince" weigela

  1. Crohn och skott . Kronan har en rundad form med spridande grenar och tätt lövverk. Stammarnas tillväxt riktas uppåt med topparna sänkta uppifrån och ner. Färgen är övervägande mörkbrun.
  2. Lövverk . Färgen på lövverket är ljusgrön med gula vener; det blir gult på hösten, men faller inte av förrän de första vinterfrostarna anländer. Bladens yta är slät och tråkig, och kanterna är tandade, utan bladblad.
  3. Rotsystem . Det anses vara en ytlig blandad typ. Karakteristiska drag är kraft, stark tillväxt.
  4. Blommande och frön . Växten blommar två gånger - i juli och september, efter blommande mogna bruna frökulor, som innehåller 2 frön och lejonfiskar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man planterar?

För att ditt gröna "husdjur" ska må bra under alla fyra årstiderna och för att glädja ögat med en stormig röd blomning 2 gånger per år måste du först ta hand om att plantera det. Busken i sig är ganska opretentiös, men för att planteringen ska lyckas måste du följa några enkla rekommendationer.

  1. Tidpunkt för ombordstigning . Denna process bör hanteras i april eller början av maj, när jorden värmdes upp under solen till cirka + 6C °. På hösten kan plantering endast utföras i de södra regionerna, och i mittfältet kommer växten inte att ha tid att slå rot.
  2. Att välja plats . Det framtida buskhuset ska vara ganska soligt, så området väljs öppet. Ett idealiskt område skulle vara skuggat i flera timmar. Och du måste också ta hänsyn till att Red Prince -hybriden inte gillar drag, så du kan välja en plats nära alla växter som är högre och sprider sig från denna hybrid.
  3. Valet av jord . Helst bör den vara lerig, lätt, bördig och syresatt jord. Tung sumpig jord fungerar inte, eftersom denna växt inte tolererar höga fuktnivåer i jorden särskilt illa. Sammansättningen bör vara antingen neutral eller lätt alkalisk. Markberedning bör utföras under hösten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på planeringsprocessens sekvens

  1. Jorden måste beredas i förväg och roten måste behandlas med en manganlösning och doppas i Kornevin.
  2. Gräva ett hål i marken cirka 50 x 60 centimeter i storlek. Hålets djup bör ta hänsyn till längden på växtens rotsystem, plus 20 centimeter för dränering och 15 centimeter för befruktning.
  3. Dränering (grus eller småsten) ska placeras längst ner i hålet och ett lager näringsjord placeras ovanpå.
  4. Plantan är belägen i mitten och täckt med den återstående mängden av blandningen och jorden.
  5. Därefter bör zonen nära stammen komprimeras, vattnas och mulas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ska göra en häck bör avståndet mellan plantorna vara från en och en halv meter.

Hur man bryr sig?

För att odla en vacker, frodig och blommande hybrid "Red Prince" buske på din webbplats, bör du vara lite uppmärksam på den.

Det ska noteras att detta "husdjur" gillar inte skuggade områden och ett överflöd av fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att växten ska uppfylla dina förväntningar, glöm inte reglerna för att ta hand om den

Vattning . Denna sort av weigela anses vara en medium torktolerant växt. Du bör inte vattna det ofta, men uttorkning av rotsystemet kan leda till döden. I avsaknad av nederbörd krävs vattning inte mer än 3 gånger i veckan. Öka hydratisering bör endast göras under den period när knoppar börjar dyka upp. Detta händer 2 gånger om året: i mitten av juni och början av september.

Om årstiderna är regniga och nederbörden är normal, behöver en vuxen buske inte ytterligare vattning.

Bild
Bild

Toppdressing . Fram till 3 års ålder bör du inte mata "husdjuret", eftersom alla näringsämnen finns i jorden förberedd före plantering. Efter avslutad 5 år är det redan nödvändigt att tillgripa komplex befruktning: i början av blomningen - gödselmedel med en stor mängd kalium, och efter 14 dagar - superfosfat; på hösten är stamcirkeln täckt med träaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompostering . Det låter dig behålla fukt och skyddar rötterna från överhettning. Som material kan alla grundförband till buskar användas, men oftast använder trädgårdsmästare en blandning bestående av torvmossa och sågspån.

När hösten närmar sig bör det applicerade lagret ökas och på våren förnyas det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lossar . För att rötterna ska stärkas bättre behöver växten en riklig mängd syre i jorden. Vuxna reagerar däremot inte på något sätt på jordens packning och ogräs växer inte på grund av den låga kronan. Det är nödvändigt att lossa jorden efter fuktning - både naturlig och oberoende. Ogräs tas bort vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning . Själva växten växer ganska snyggt, så det är inte nödvändigt att tillgripa kronbildning. Sanitär beskärning bör göras efter sommarens blomning. Från skotten måste du ta bort från 15 till 25 centimeter. På våren är dekorativ beskärning av torra delar av busken tillåten. Om det behövs kan du tunna ut busken. Föryngrande "frisyr" bör göras vartannat år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för att växa och vårda i videon.

Förbereder sig för vintern

Precis som alla andra hybridväxter är Frostmotståndet hos Rödprins Weigela inte särskilt bra. Även om busken tål upp till -28C °, på grund av de plötsliga temperaturförändringarna under dagen och natten, är skotten mer benägna att frysa. Det är därför det är nödvändigt att närma sig processen med att förbereda en växt för övervintring med särskild uppmärksamhet och ansvar.

Bild
Bild

För att göra detta måste du följa följande regler:

  1. det är nödvändigt att tillhandahålla bevattning av vattenladdning;
  2. unga buskar bör krypa då och då;
  3. skiktet av mulch är nödvändigtvis ökat;
  4. stjälkarna ska buntas och knytas med rep eller textilier;
  5. böj dem sedan till marken och fixa dem väl;
  6. täck busken med material som inte tillåter fukt att passera igenom;
  7. torrt löv hälls inuti och täcks med grangrenar;
  8. ett staket med en höjd av 35 till 50 centimeter byggs runt hybriden;
  9. strukturen är täckt med snö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under sådana förhållanden kommer ditt "husdjur" att kunna övervintra utan problem och snälla med de första bladen på våren.

Reproduktionsmetoder

Reproduktion är inte mindre viktig för att odla Red Prince weigela -hybrid än att plantera och förbereda för övervintring. Det finns bara 4 sätt att reproducera denna typ av växt ., varav den generativa metoden är den längsta och mest mödosamma, eftersom plantorna blommar bara 3 år efter plantering. Därför använder trädgårdsmästare det sällan.

Ett snabbare och mer effektivt reproduktionssätt är vegetativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör bekanta dig mer med resten av buskavelsalternativen

  1. Sticklingar . Häckmaterial tas i slutet av blomperioden från förra årets skott. Stamens centrala del är cirka 20 centimeter lång. Sticklingar måste planteras i marken som förberetts i förväg och vattnas rikligt. På hösten kan detta material redan slå rot. Då kommer det att vara nödvändigt att ge värme och skydd mot fukt under vintersäsongen och på våren - att planteras i ett öppet område.
  2. Division . En buske över 5 år tas som huvudmaterial. Separationsprocessen bör utföras på våren, innan saftflödet börjar längs kronan. Denna metod sker, eftersom denna hybrid rotar sig väl i ett nytt område.
  3. Skikten . För att få bra material för plantering bör du böja den lägre tillväxten från förra året till marken, fixa det säkert och fyll det med jord ovanifrån. Under vår- och sommarperioden behöver materialet riklig och konstant fukt, och under vintersäsongen måste skikten lindas. Efter att unga skott har dykt upp på våren, närmare den första sommarmånaden är det redan möjligt att börja klippa av sticklingar och plantera det på ett öppet område.

Rekommenderad: