Gran "Maygold" (12 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Taggig Gran. Funktioner Av Användningen Av Gran I Landskapsdesign, Höjden På Ett Vuxet Träd

Innehållsförteckning:

Video: Gran "Maygold" (12 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Taggig Gran. Funktioner Av Användningen Av Gran I Landskapsdesign, Höjden På Ett Vuxet Träd

Video: Gran
Video: Unboxing iPhone 12 Pro max (Gold) 2024, Maj
Gran "Maygold" (12 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Taggig Gran. Funktioner Av Användningen Av Gran I Landskapsdesign, Höjden På Ett Vuxet Träd
Gran "Maygold" (12 Bilder): Beskrivning Av Sorten Av Taggig Gran. Funktioner Av Användningen Av Gran I Landskapsdesign, Höjden På Ett Vuxet Träd
Anonim

Ate är en mycket bra prydnadsväxt. Men även bland dem sticker den taggiga granen "Maygold" positivt ut. Det är dags att ta reda på vad denna kultur är.

Hur man planterar och sköter

Den normala utvecklingen av denna kultur är endast möjlig om marken rensas från ogräs. Fleråriga ogräs är särskilt farliga. Men du kan vägra att använda dyra gödningsmedel. Vanlig svart jord eller mörk humusjord är tillräckligt.

De bästa plantorna finns i plastbehållare med gödningsmedel med förlängd frisättning. Sådana växter kommer att slå rot efter plantering med en 100% sannolikhet.

Maygold -granen bör planteras först efter noggrann förberedelse av underlaget. Den innehåller surt högmyrtorv med ett högsta pH-värde på 4, 5. Men i områden där jorden redan är sur kan du använda ett mer alkaliskt underlag. Mulchning av alkalisk jord utförs med krossad tallbark och krossade barrgranar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stamcirkeln befruktas med en hastighet av 0,03 kg gödningsmedel per 1 kg av det påstådda jordkoman. Schemat är enligt följande:

  • på våren - kväveföreningar;

  • under sommarmånaderna - fosforblandningar;
  • i augusti och september - kaliumbaserade preparat.

I trädgårdsbeskrivningar av trädgårdsgran noteras att den behöver mineraliska och organiska tillsatser. Men alltför stora mängder kan skada växten. På platser med dålig sandjord är det värt att lägga till kompost eller gammal komposterad humus.

Organiska blandningar hjälper till att optimera strukturen på den "lätta" jorden och starta den naturliga livscykeln för jordmikrober. Denna lösning hjälper till att eliminera användningen av dyra konstgödsel.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att vattna Maygold -granen systematiskt. Beskärning går bra, ibland är det absolut nödvändigt. Med ankomsten av värme utförs sanitär beskärning varje år, där de tar bort:

  • gammal;
  • deformerad;
  • torra och frostbitna grenar.

Denna typ av gran tolereras extremt dåligt av saltsaltning av marken. Det reflekteras mycket dåligt på det och stillastående vatten och jordens alltför stora densitet. Mulch viks i två lager: humus eller kompost går ner och barkar ovanpå. Åtgärder måste vidtas mot angrepp av granlöss. Fjärilar "nunnor" och svampsjukdomar är också farliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av långa torka kan spindelmider bli aktiva. Förebyggande behandling med insekticider utförs två gånger: under våren och hösten. Maj skalbaggar och skopor är en stor fara.

Innan du planterar är det värt att blötlägga rötterna i en speciell förberedelse. Ännu bättre, beta hela växten med en spruta.

För ogräsbekämpning rekommenderas Roundup och Hurricane Forte. Konsumtion:

  • för en ung planta - 1 liter;
  • på ett medelålders träd - från 2 till 3 liter;
  • för en gran med en kraftfull krona - över 3 liter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig information och rekommendationer

Men det är också användbart att ta reda på varför Maygold åt kan vara så gott. Denna växt är en av de mest graciösa sorterna av taggig gran. I de flesta fall ser det ut som en suddig kon. Utvecklingen går relativt snabbt. Tillväxterna som visas på våren är färgade i en gul-gyllene ton och skiljer sig mycket tydligt mot bakgrunden av utvecklade gröna nålar.

Vid 10 års ålder kan växten bli 2 till 3 m hög. Grenarna är relativt korta och hårda. Tjocka gröna nålar bildas på dem. Det finns inga kottar på Maygold -granen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att plantera växten på sur jord med låg fuktighet och stark dränering. Om du har en planta med ett slutet rotkomplex är plantering möjlig under hela året. Du behöver bara försiktigt ta bort växten från behållaren. Tungt chernozem och lera rekommenderas att odlas genom att lägga till:

  • sand;
  • torv;
  • strimlad eller bränd bark;
  • barrspån.

Toppdressing görs vanligtvis 0, 1 kg nitroammofoska per 1 växt. Regelbunden vattning är oerhört viktigt. För 1 fat bör 10–15 liter vatten konsumeras varje vecka. Det är nödvändigt att lossa unga plantor till ett djup av 0,05-0,07 m. Torv används för mulching, som sedan inte kastas utan omrörs med jorden.

Bild
Bild

Variation i landskapsdesign

Denna typ av taggig gran rekommenderas att använda:

  • i patiensformat;
  • som en del av en dekorativ grupp;
  • i en stenig eller stenig trädgård.
Bild
Bild

Eftersom trädet är relativt kort kan det användas i en liten trädgård. Platsen i den övergripande sammansättningen bestäms av växtens slutliga höjd. Det är tillåtet att lägga till 1-2 träd med en annan färg och storlek i ensemblen. Blå gran kan kombineras:

  • med thuja;
  • tall;
  • idegran.

Rekommenderad: