Gran "Push" (15 Bilder): Beskrivning Av Den Vanliga Gransorten, Trädets Höjd På Stammen

Innehållsförteckning:

Video: Gran "Push" (15 Bilder): Beskrivning Av Den Vanliga Gransorten, Trädets Höjd På Stammen

Video: Gran
Video: How did this get on the beach?! 2024, Maj
Gran "Push" (15 Bilder): Beskrivning Av Den Vanliga Gransorten, Trädets Höjd På Stammen
Gran "Push" (15 Bilder): Beskrivning Av Den Vanliga Gransorten, Trädets Höjd På Stammen
Anonim

Gran är en stor klass av tallfamiljen, med ett stort antal olika arter. Var och en har sina egna egenskaper som lockar uppmärksamhet och glädjer ögat. Idag kommer vi att prata om en sådan art som vanlig gran "Push" - en miniatyrrepresentant för tallar.

Bild
Bild

Beskrivning

Push är en dvärggrön vintergrön buske. Denna sort anses vara relativt ny. Det är ett derivat av Akrokona -granen . De lärde sig först om det 1975, när busken föddes genom mutation vid universitetet i Berlin. Pionjären var Push Werder, som döpte granen till häxkvasten. Designad som en separat kultur 1987.

Bild
Bild

I ung ålder är trädets höjd bara 30-40 cm och kronans diameter är 50 cm . För året är den genomsnittliga tillväxten 7 cm. Bara vid 10 års ålder når granen 1 m i höjd och bredd och får form av en boll. Buskens skott är starka, massiva. De nedre grenarna sjunker något, och de övre grenarna riktas mot sidorna. Mogna nålar i busken är hårda, täta, mörkgröna till upp till 2 cm långa.

Unga skott är färgade ljusgröna, ljusgröna och kontrasterar effektivt med vuxna. Vid 7-9 års ålder tar trädet sin vanliga form . Det ser ut som en oregelbunden sfär, snarare ett halvklot med luddiga gränser. Crohn utvecklas asymmetriskt, men detta kan inte hänföras till nackdelar. Denna silhuett ser invecklad och ovanlig ut.

Bild
Bild

Frukter visas på gran på våren . Trädet börjar bära frukt från tidig ålder. Inledningsvis bildas små rundade röda knölar. Mognarna, frukterna har en fusiform form och ändrar färg från ljusrosa till ljuslila.

Bild
Bild

Kottar mognar ett helt år, och nästa vår bleknar de och får en brun färg.

Trädet vid frukttiden är helt enkelt strödt med ljusa kottar . Ett miniatyrträd med många färgglada frukter ser väldigt uttrycksfullt ut. Vuxna, bruna knoppar kan stå kvar till våren. Men om de själva inte faller bort måste du ta bort dem för att få plats med en ny äggstock.

Bild
Bild

Vård

För plantering av vanlig gran "Push" välj en solig plats eller halvskugga. Det är tillåtet att plantera en buske även på vintern . Trädet är mycket känsligt för torka, gillar inte höga temperaturer, föredrar svalhet. Gran planteras till ett djup av 70 cm. Den föredragna jordkompositionen är torv, torv och sand. Vid plantering vattnas växten rikligt, befruktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I framtiden är det tillräckligt att applicera toppdressing 2 gånger om året.

Busken älskar fuktig jord. Men att ha ett grundt rotsystem kräver bra dränering. För att göra detta, använd sand, krossat tegel, som ligger i ett lager upp till 20 cm. Växten tolererar inte vattendämpning. Gran planteras bort från grundvattnet, eftersom det kan urholka rötterna . I det här fallet kommer trädet helt enkelt att falla. Dessutom bidrar överskott av vatten till utvecklingen av svampen.

I varmt väder, för att förhindra att jorden torkar ut, vattnas "Push" flera gånger i veckan och häller upp till 10 liter vatten under varje buske . Trädet är mer motståndskraftigt mot kyla, motstår frost ner till -40 C. För en lyckad övervintring rekommenderas att sprinkla området runt stammen med torv.

Bild
Bild

Periodiskt är det nödvändigt att beskära trädet . Vid sanitär beskärning, som kan utföras när som helst på året, tas torra, skadade grenar bort. Formativ beskärning, under vilken busken får en vacker, önskad form, utförs uteslutande på våren före början av saftflödet.

Bild
Bild

Ansökan på plats

Norrgran "Push" är en original, spektakulär växt. Som dekoration används den i olika varianter:

  • klippträdgårdar;
  • ljungträdgård;
  • liten japansk trädgård;
  • som en behållarkultur kommer "Push" att dekorera en balkong eller terrass;
  • stödmur.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Push" avser en grupp växter som kan odlas på en stam . Detta är namnet på en stam som saknar grenar, absolut jämn, vars höjd kan nå 5 m. En kultur ympas på stammen, vilket artificiellt förlänger sin stam. För dvärggransorter "Push" använd en bole med en höjd av 1-1, 7 m.

Bild
Bild

Sådana kompositioner är också en utmärkt designlösning. Lämplig för dekoration av häckar, gränder.

Gran "Push" är en intressant, märklig växt . Med skicklig inskrivning av det i landskapet får du en glad, harmonisk bild på webbplatsen. Busken kombineras enkelt med andra representanter för barrträd och lövträd. Lever upp till 50 år och är helt opretentiös i vården. Trädet kräver väldigt lite utrymme. Samtidigt livar en liten gran ut utrymmet och slår i dess uttrycksfullhet.

Rekommenderad: