Bauer Borriggar: BG28 Och BG36, MBG12 Och Andra Borriggar, Specifikationer För Borrutrustning

Innehållsförteckning:

Video: Bauer Borriggar: BG28 Och BG36, MBG12 Och Andra Borriggar, Specifikationer För Borrutrustning

Video: Bauer Borriggar: BG28 Och BG36, MBG12 Och Andra Borriggar, Specifikationer För Borrutrustning
Video: Bauer BG System - Kelly System 2024, Maj
Bauer Borriggar: BG28 Och BG36, MBG12 Och Andra Borriggar, Specifikationer För Borrutrustning
Bauer Borriggar: BG28 Och BG36, MBG12 Och Andra Borriggar, Specifikationer För Borrutrustning
Anonim

Under storskalig konstruktion är det omöjligt att klara sig utan stor utrustning, vilket gör att du kan utföra uppgifter med ökad komplexitet på kortast möjliga tid och med rätt kvalitet. Borriggar som används av stora företag passar detta kriterium. På marknaden representeras dessa produkter av Bauer, som har flera modeller i sitt sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det tyska företaget Bauer är känt som en tillverkare av storskalig anläggningsutrustning, som säljs över hela världen och används på många projekt. Av teknikens egenskaper kan följande noteras.

  • Hög mobilitet . Tack vare chassit kan utrustningen aktivt röra sig på byggarbetsplatsen. Samtidigt stör ett litet basområde inte arbetet med annan utrustning i närheten när det gäller storskalig konstruktion.
  • Utför en stor mängd arbete . Bauer borriggar har stor kapacitet, vilket tillsammans med tillgänglig utrustning gör att du kan borra stora brunnar på ganska kort tid.
  • Funktionalitet . All utrustning som finns tillgänglig på installationen möjliggör tillverkning av urtag med olika bredder och former, vilket gör resultatet av arbetsprocessen mer att föredra för konsumenten.
  • Möjligheten till modernisering . Om så önskas kan denna teknik utrustas med andra delar och installationer, vilket gör de ursprungliga egenskaperna endast giltiga tills den första konstruktionen ändras.

Det är värt att notera att moderniseringen gör att riggarna kan vara mer specialiserade beroende på terräng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Nu är det värt att göra en översikt över några av de modeller som har blivit de mest kända från denna tillverkare.

BG28

En av de första modellerna för universellt bruk. De viktigaste användningsområdena är skapandet av uttråkade högar med en diameter på upp till 1900 mm, samt borrning av brunnar med olika typer av munstycken, inklusive skruv och jordavrullare . Denna modell används för att skapa brunnar utan och med hölje. Det finns en möjlighet att sänka spuntrör som används för att sluta utgrävningar. Det maximala borrdjupet når 71 meter, den totala installationshöjden är 26470 mm. Rotationsdriften KDK finns med ett vridmoment på 275 kNm vid ett tryck på 320 bar. Det maximala varvtalet är 35 varv / min, tryck- och dragkrafterna är 200 respektive 330 kN.

Medelhastigheten är 7 m / min, i snabbkörningsläge ökar denna parameter till 8,5 . Det finns både en huvud- och en extra vinsch. I det första fallet är längden 90 meter med en hastighet av 80 m / min, i de andra 60 meter och 74 m / min. Dragkraften av den effektiva typen är 100 kN, nominellt 125 kN. När det gäller arbetshytten är den utrustad med en CAT C11-motor, som har en nominell effekt på 313 kW, en bränsletank på 800 liter, möjliggör långsiktigt arbete. I hyttens ljudnivå 78 dB, hydrauleffekt 230 kW, underredets bredd 3700 mm i utdraget läge. Körhastighet 1, 1 km / h, arbetsvikt 96 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

BG36

En större borrigg som gör att du kan borra upp till 68,6 m djup. Det huvudsakliga arbetssättet är att använda en kelly bar, en skruv eller en jordavrullare . Den totala höjden är 24240 mm, rotoreffekten är 367 kNm, den maximala rotationshastigheten är 46 rpm och dragkraften är 400 kN. Slaget i kelly -systemet är 7250 mm, för CFA 16700. En utmärkande egenskap är den höga snabba hastigheten på 26 m / min, i standardläge endast 6,5. Huvudvinschens längd är 90 meter med en maximal hastighet på 90 m / min, för den extra vinschen är dessa siffror 67 meter respektive 55 m / min.

Arbetshytten är utrustad med en 354 kW CAT C15 -motor . En bränsletank på 800 liter tillhandahålls för att driva hela enheten. Omgivningstemperaturen under maximal belastning kan stiga till 45 grader Celsius, ljudtrycksnivån är cirka 78 dB. Hydrauleffekten på 277 kW och trycket på 320 bar möjliggör effektiv borrning. Och UW 110 självgående chassi med en bekväm svängningsmekanism - för att röra sig över hela objektområdet. Maxhastigheten är 1,3 km / h, bredden på det förlängda löpväxeln är 4600 mm och arbetsvikten är 127 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MBG12

Liten enhet utformad för medelstora jobb jämfört med tidigare modeller . Höjd - 14450 mm, totalvikt med den utrustade kellybaren är 34,5 ton. MDK -rotationsdrivningen har en maximal rotationshastighet på 35 varv / min; en vertikal matningscylinder är inbyggd. Dess tryck är 80 kN och dragkraften är 100 kN. Uppåtgående hastighet i mittläget är 4,5 m / min och nedåt - 5,5 m / min.

Om du använder höghastighetsläget som accelererar cylindern, sedan upp - 11 m / min, ner - 19 m / min . Huvudvinschen har en dragkraft på 100 kN i det aktuella läget, i nominellt värde ökar den till 125 kN. Kabeln är 50 m lång och har en diameter på 20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maxhastigheten för huvudvinschen är 60 m / min. Dragkraften är 30 respektive 38 Kn i det faktiska och nominella läget. Extra vinsch är 35 meter lång och 14 mm i diameter och har en maxhastighet på 45 m / min . En körhastighet på 2 km / h är möjlig på grund av en mer mobil spårmekanism, liksom en låg arbetsvikt i förhållande till andra modeller. När det gäller design, olika tillbehör och funktioner skiljer de sig inte mycket från standarduppsättningen för tidigare borriggar.

Den minskade effekten tillhandahålls av tillverkaren för att öka rörligheten, vilket gör att du kan arbeta mer aktivt på platser där det inte finns behov av tung och kraftfull utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att på bästa sätt välja utrustning för byggnadsarbete är en noggrann beräkning av mängden arbete nödvändig - detta gäller tillämpningsområdet. Som du kan se i översikten över några av modellerna är vissa riggar konstruerade för att borra långa brunnar, som kan användas i olika branscher . Samtidigt finns det också små enheter som arbetar mer aktivt och gör att du kan borra brunnar snabbare, även om de kommer att vara av grundare djup.

Som regel bör du vara uppmärksam på de tekniska egenskaperna när du hyr sådan utrustning . Det finns tillfällen då endast en eller flera parametrar behövs, vilket också spelar en viktig roll. Det är omöjligt att inte nämna det pris som hyresvärden kommer att kräva för användning av utrustningen.

Om du kan klara dig med mer mobil, men billig utrustning, bör valet göras till förmån för en sådan enhet och inte betala för mycket för den kraft som helt enkelt inte är användbar för dig.

Rekommenderad: