Transportplywood: Golvplywood För Bilar, Laminerat Nät, Fuktresistent För Släpvagn Och Andra. Hur Väljer Man Plywood För En Gasell, För En Påhängsvagn, För En Lastbil, För En Karos

Innehållsförteckning:

Video: Transportplywood: Golvplywood För Bilar, Laminerat Nät, Fuktresistent För Släpvagn Och Andra. Hur Väljer Man Plywood För En Gasell, För En Påhängsvagn, För En Lastbil, För En Karos

Video: Transportplywood: Golvplywood För Bilar, Laminerat Nät, Fuktresistent För Släpvagn Och Andra. Hur Väljer Man Plywood För En Gasell, För En Påhängsvagn, För En Lastbil, För En Karos
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Transportplywood: Golvplywood För Bilar, Laminerat Nät, Fuktresistent För Släpvagn Och Andra. Hur Väljer Man Plywood För En Gasell, För En Påhängsvagn, För En Lastbil, För En Karos
Transportplywood: Golvplywood För Bilar, Laminerat Nät, Fuktresistent För Släpvagn Och Andra. Hur Väljer Man Plywood För En Gasell, För En Påhängsvagn, För En Lastbil, För En Karos
Anonim

Det är viktigt för arrangörer av alla transporter att känna till särdragen i transportplywood. Du måste noggrant undersöka bilens plywood för golvet, laminerat nät, fuktbeständig plywood för släpet och andra alternativ. Ett separat ämne är hur man väljer plywood för en gasell, för en semitrailer, för en lastbil, för en kaross.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Innan man behandlar typer, användning och val av transportplywood är det nödvändigt att noggrant studera dess allmänna egenskaper. Otvivelaktigt, detta material är nära det som används för golv, skiljeväggar och andra liknande applikationer . Det finns dock fortfarande märkbara skillnader. Den skiljer sig från vanlig transportplywood genom närvaron av ett fuktresistent laminerat lager.

I grund och botten placeras en sådan produkt på golvet i självgående skåpbilar och släpvagnar . Det finns dock fortfarande ett antal viktiga användningsområden. Specifika typer skiljer sig först och främst efter storlek (mer exakt, efter tjocklek). Dörrarna och golvet läggs ut från insidan med plywood som matchar den applicerade ramen. Den högsta tillåtna tjockleken är 27 mm.

I semitrailers används produkter vanligtvis högst 20 mm i tjocklek. Slutligen är personbilar och flodbåtar mantlade i ark med en maximal tjocklek på 1 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det bästa alternativet för transport av plywood är björkfaner. Dess delar hålls samman med hjälp av värmehärdande föreningar baserade på fenol-formaldehydhartser. Bakelitlack används också ibland. Det andra alternativet garanterar utmärkt motståndskraft mot fukt och mekaniskt slitage. Laminerat nät och slät plywood med en tjocklek på 0,6 cm är ganska utbredd.

En typisk lösning så här:

  • har en formaldehydutsläppskategori som inte är sämre än E1;
  • motståndskraftig mot fukt;
  • har en naturlig fukthalt på 5 till 14%;
  • har en specifik vikt från 640 till 700 kg per 1 m3;
  • bearbetas från ändarna;
  • har en tjockleksskillnad på högst 0,06 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sveza Titan slitstark plywood med halkskydd är populärt . Denna materialkvalitet är av hög kvalitet. Tack vare den halkfria ytan och den speciella slipbeläggningen skyddas både människor och varor helt från eventuella problem. Den yttre beläggningen innehåller korundpartiklar, som på ett tillförlitligt sätt skyddar mot mekanisk skada.

Sveza Titan har den högsta halkmotståndskategorin som uppfyller de högsta kraven i DIN 51130.

Nötningsbeständigheten för bra transportplywood med nät är minst 2600 Taber -varv . Rullmotståndet hos rullpropellerna för handavlastningsvagnar och liknande utrustning överstiger 10 000 cykler. Bestämning av hållbarhet sker enligt standarden SFS 3939.

Bild
Bild

Ansökan

Golvplywood med en tjocklek av 24 eller 27 mm används sällan. I grund och botten behövs det för att mantla väggar och dörrar. Teoretiskt anses det att skiktet ska motsvara den applicerade profilen, men sådana parametrar passar väl in i de flesta alternativen . Material med dubbelsidig laminering används för vertikala ytor. Men nätprodukter används vanligtvis för golvet i en påhängsvagn eller släpvagn.

Konstruktioner med en tjocklek på 1, 5 till 2, 1 cm är vanligare i påhängsvagnar och inte i fullvärdiga släpvagnar . Plywood av denna typ tål inte betydande belastningar. Den nedre delen av en konventionell passagerarvagn kan också täckas med nätmaterial. Plywood med en tjocklek på 2,1 cm är relativt dyrt. Av denna anledning använder huvuddelen av hantverkarna det precis som golvbeläggning, sidorna är trimmade med tunnare material till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transporten av den lättaste lasten tillåter vanligtvis användning av ett ark med en tjocklek av 0,95 - 1,2 cm. Sådana konstruktioner är tillämpliga även för båtar och båtar . De hjälper dig att klara av 2-5 personer. I vissa fall används plywood med en tjocklek av 0,65 cm för skåpbilens väggar. En sådan produkt är till och med lämplig för att utrusta isotermiska skåpbilar och mobila kylskåp på hjul.

Belastningen på golvet måste beaktas . Det här handlar inte om den absoluta lastningen av de transporterade varorna, utan om den last som skapas av lastarens handlingar i semitrailern. Normalt beräknas golvet för värdet av en sådan last från 7100 till 9500 kg (i termer av en axel). En kompetent beräkning är dock endast möjlig när man tar hänsyn till förekomsten av ännu tyngre lastare.

Vid den faktiska användningen av plywood måste man dessutom vara uppmärksam på hjulets diameter och dess bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett separat ämne är användning av transportplywood i en gasell och andra små minibussar. Du kan till och med göra ett golv av laminerat material med egna händer, utan att tillgripa proffs. En enkel laminerad produkt är bättre än en specialiserad (speciellt utformad för bilar) redan på grund av ett mycket mer överkomligt pris. Även denna täckning:

  • låter dig få utmärkt styrka och slitstyrka;
  • skär i exakta dimensioner utan problem;
  • tillräckligt flexibel (vilket är viktigt vid väggbeklädnad);
  • svullnar inte och lider inte på något annat sätt av fukt;
  • inte benägen för delaminering;
  • relativt motståndskraftig mot eld.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom plywood behöver du:

  • ramramar;
  • komposition för korrosionsskydd;
  • mastik för plywoodmaterial;
  • fästelement av metall;
  • aluminiumhörn på tröskeln;
  • remsa i form av bokstaven T (för fogar).
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst skapas en lamellkista. Redan på den och skruva på golvet. Tjocka plywoodremsor kan fungera som ersättning för lamellerna . Ramen kan fästas genom att göra hål i kroppen. Dessa platser behandlas verkligen med en komposition som hämmar metallkorrosion. Därefter fixeras lamellerna på golvet, hjulhusen kan stängas med en ram, även om detta inte är nödvändigt.

Beredning av plywood underlättas kraftigt genom att använda ett mönster . Det överförs noggrant på ark. Formade snitt görs vanligtvis med en liten tandad fil. Vanligtvis fästs arken med självgängande skruvar. Men för största tillförlitlighet kan blindnitar av aluminium användas.

Ett hemmagjort golv för en lastbilskaross kan monteras på små gångjärn och självgängande skruvar . Vissa väljer ark 0,5 cm tjocka för en lastbil (för en lastbil), där det bara är planerat att gå, men inte att rulla några tunga vagnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exakt samma material passar i bagagerummet på en personbil. I detta fall skärs arbetsstyckena vanligtvis med en elektrisk sticksåg.

Det rekommenderas också att ta:

  • för golv - plywood F / W;
  • på framväggen - klass F / F med en tjocklek av 2, 4 - 2, 7 cm;
  • för väggbeklädnad - slät plywood F / F med en tjocklek på 0,65 cm.
Bild
Bild

Val

Att hämta plywood i bilar är inte så svårt som det låter. I de flesta fall bildas kroppar från FSF. Björkprov är att föredra; barrämnen används ibland. Ytterligare laminering utförs för situationer där speciell vattenbeständighet och ett attraktivt utseende behövs. Det måste också förstås att laminat kanske inte tål konstant gång och hantering och därför är bättre för väggar än golv.

I extrema fall placeras en FSF på golvet med gallret uppåt. Plywoodens mått matchas till fordonets dimensioner. Det vanligaste valet är 4/4. Men på ständigt utsatta platser är det att föredra. Det är viktigt - enligt GOST 3916.1-96 produceras övervägande ark med en tjocklek:

  • 3;
  • 4;
  • 6, 5;
  • 9;
  • 12;
  • 15;
  • 18;
  • 21;
  • 24;
  • 27;
  • 30 mm.

Rekommenderad: