Täckmaterial För Sängar: Vad Heter Det Svarta Fiberduken? Vilken Sida Ska Läggas? Hur Använder Man Det Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Täckmaterial För Sängar: Vad Heter Det Svarta Fiberduken? Vilken Sida Ska Läggas? Hur Använder Man Det Korrekt?

Video: Täckmaterial För Sängar: Vad Heter Det Svarta Fiberduken? Vilken Sida Ska Läggas? Hur Använder Man Det Korrekt?
Video: Add Any Pattern to Clothes in Photoshop! 2024, Maj
Täckmaterial För Sängar: Vad Heter Det Svarta Fiberduken? Vilken Sida Ska Läggas? Hur Använder Man Det Korrekt?
Täckmaterial För Sängar: Vad Heter Det Svarta Fiberduken? Vilken Sida Ska Läggas? Hur Använder Man Det Korrekt?
Anonim

Inköp av täckmaterial är en av de största utgifterna för sommarboende. Användningen gör att du kan lösa många olika uppgifter samtidigt - att skydda grödor från nederbörd, förhindra odling av ogräs och undvika att torka ut jorden. Men för detta är det nödvändigt att välja rätt täckmaterial. Hur man gör detta och vilken typ av det är bättre att ge företräde, vi kommer att prata i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets egenskaper och struktur

Som namnet antyder kallas materialet för täckning av en anledning. Dessutom kan den användas både för att täcka plantorna och grödorna själva, och omvänt, för jorden. I det andra fallet, om det behövs, görs vissa nedskärningar i det, genom vilka odlade växter gror.

Huvudfunktionen är att när man använder sådant material ökar avkastningsindikatorerna för absolut alla grödor .… Och täckmaterialet underlättar i hög grad själva jordbruksarbetet och processen att ta hand om alla odlade växter. I detta fall måste ett speciellt material användas.

Ett antal krav ställs på honom

  • Produktens färg. Den ska vara svart eller transparent, nästan vit.
  • Det bör tillåta luft att passera bra och en liten mängd fukt.
  • Var tillräckligt tät, men lätt samtidigt.
  • Innehåller inga skadliga ämnen.

Täckmaterialets struktur måste vara sådan att den helt uppfyller alla dessa krav. Samtidigt måste han själv vara slät, inte ha några starka oegentligheter eller vassa kanter som kan skada grödorna i framtiden.

Omfattningen av täckmaterialet är ganska omfattande. Det är inte förvånande, eftersom underlättandet av jordbruksarbetet, även idag, i teknikens tid, är mer relevant än någonsin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Denna typ av produkt används i stor utsträckning inte bara i personliga dotterbolag, utan också i stora agroindustriella komplex. Den enda skillnaden är de volymer som används.

I personliga dotterplaner används täckmaterial för följande ändamål

  • Skapande av växthus och stora massiva växthus.
  • Skydd av grödor från igensättning av ogräs.
  • Skyddar växter mot nederbörd, negativa temperaturer och skadedjur.

Dessutom möjliggör användning av täckmaterial mindre vattning av grödor och mer ekonomisk användning av vatten, eftersom fukt kommer att förbli i marken mycket längre än vanligt. I stora agroindustriella komplex används täckprodukter för samma ändamål. Dessutom skapar de tillfälliga skydd för växter och används också för att växa sällsynta eller särskilt känsliga för plötsliga förändringar i miljön.

Beroende på vad materialet är tillverkat av kan det användas i flera år. Så växtvård är inte bara lätt, utan också billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För närvarande finns det flera typer av sådana produkter för sängarna. Alla är uppdelade i två stora grupper: fiberduk och polyetenbeläggningsmaterial.

Non-woven

Nyligen var det han är den största efterfrågan … Det presenteras på marknaden i två versioner, som en för att ge företräde åt var och en bestämmer själv, beroende på förvärvets mål. Det presenteras på marknaden i följande typer: agril, agrotex, spunbond, lutrasil och andra. De allmänna egenskaperna hos dessa typer av material är desamma. Därför är det viktigaste att köparen bör vara uppmärksam på materialets densitet.

Indikatorn på 17013 g / m anses vara den lättaste och billigaste. Lämplig för att skydda de första växterna och grönskan utomhus från lätt frost. Om densitetsindikator upp till 60 g kvm / m, då är en sådan produkt lämplig för vinterskydd och skapandet av växthus och växthus för odling av prydnadsväxter. Ett värde över denna siffra indikerar att materialet är lämpligt för konstruktion av växthus och växthus som kan användas året runt och flera säsonger i rad.

Bild
Bild

Låt oss nu prata om typerna av denna produkt

  • Vitt fiberduk Är en produkt som är mest lämplig för användning i personliga bakgårdar. Det klarar perfekt uppgifter som att skapa ett optimalt mikroklimat för växter, skydda dem från solen, skadedjur eller nederbörd, skydda jorden från att torka ut. Dessutom kan detta material användas för att skapa tillfälliga vinterskydd för ett antal växter.
  • Beläggning svarta produkter speciellt utformad för markskydd och mulching. Detta innebär att de kan användas för att skydda planteringar från att täppa till ogräs, skydda mot skadedjur i jorden, och också minska frekvensen av vattning utan att skada växterna.

Och medan vitt fiberduk lämpar sig för användning i nästan alla växter, används svart vanligtvis för att odla bär och andra känsliga grödor med små frukter.

Förresten, idag kan du hitta en dubbelsidig fiberduk till salu. Den svarta sidan sprider sig nedåt och fungerar som jordmullning, och den vita sidan fungerar som växtskydd.

Bild
Bild

Polyeten

Idag presenteras den på marknaden i ett brett sortiment. Historiskt sett har det använts för att skapa tillfälliga eller permanenta skydd, det vill säga för att skapa växthus eller filma växthus.

Denna uppfattning representeras av följande sorter

Klassisk film … Det var hon som våra mödrar och mormödrar använde i sina personliga tomter. Det överför ljus bra, men det försämras snabbt. Idag finns det mer moderna täckmaterial av denna typ till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Elastisk etylenvinylacetatfilm … Tunn, mycket töjbar, perfekt hållande värme inuti sig själv. Överför perfekt ljus och luft, medan livslängden är 5 år. Den tål också kraftig nederbörd (även hagel och kraftiga vindar). Ett bra alternativ för vinterbruk.

Bild
Bild

Värmeisolerande produkt speciellt utformad för att hålla värmen och skydda växter från frysning. Av sådant material kan du skapa växthus och helt enkelt täcka växter med det under perioden med återfrost.

Bild
Bild

Hydrofil film speciellt utformad för att skydda växter där överdriven kondens är kontraindicerad. Till exempel, under en sådan film är det bäst att odla äggplanter och tomater, men för gurkor, även för deras tillfälliga skydd, är det inte värt att använda.

Bild
Bild

Fosforfilm , ett utmärkt alternativ för ultraeffektivt växtskydd. Dessutom både från nederbörd, kemikalier och från skadedjur och insekter. Huvuddragen i ett sådant täckmaterial är dess ljusa färg - gul, rosa eller blå.

Bild
Bild

Förstärkt film … Detta är en kraftig produkt, som består av tre limmade lager av en vanlig polyetenfilm, mellan vilken ett förstärkt nät placeras. Sådant material måste användas vid dåliga väderförhållanden eller ofta vind.

Dess främsta fördel är dess superstyrka och långa livslängd.

Bild
Bild

Humpigt täckmaterial också gjord av flera lager plastfolie med luftbubblor emellan. En sådan produkt skyddar växter bäst från kallt väder. Men samtidigt går det lättast värst av allt.

Det är värt att notera att alla typer av filmbeläggningsprodukter är billigare än fiberduk, men deras livslängd är kortare. Täckmaterialet kan emellertid endast användas för mulching och skydd av jorden, och vid behov filma i två riktningar av planteringsskydd samtidigt.

Bild
Bild

Topptillverkare

Du kan köpa täckmaterial av hög kvalitet endast från pålitliga och pålitliga tillverkare. Det är ganska enkelt att definiera dem utifrån den stora efterfrågan på varor och ett brett utbud av produkter.

För närvarande är följande märken marknadsledande

LLC "Trading House Hexa " … Denna tillverkare specialiserar sig på tillverkning av högkvalitativt syntetiskt förstärkt filmskydd. Dess produkter är efterfrågade inte bara i vårt land utan även utomlands.

Bild
Bild

Företaget "Legprom och Co " Är ett annat förstklassigt inhemskt märke som lanserar många typer av flerlagers täckande produkter på marknaden. Alla kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet, hållbarhet och överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

JSC "Polymatiz " Är skaparen och global leverantör av de bästa fiberduken för skydd av en mängd olika växter. Produkterna produceras i olika typer och former, i olika storlekar, men de är i alla fall av högsta kvalitet och effektivitet.

Bild
Bild

LLC "Tekhnoexport " … Ytterligare en välkänd tillverkare av fiberduk. De säljs med olika egenskaper, typer av densitet och till och med olika färger.

Det är dessa tillverkares täckmaterial som i praktiken har bevisat deras tillförlitlighet, effektivitet och framför allt priset är överkomligt för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur täcker man sängarna ordentligt?

För att göra en täckt säng på en hemmagård måste du välja rätt bredd på själva duken. Det bör här komma ihåg att det kommer att vara nödvändigt att fixa det så att det fortfarande finns 10 cm fritt material på sidorna … Produkten måste också ha ett luftgap mellan toppen och marken. Det är i det att det kommer att finnas både syre och fukt för själva växternas tillväxt. Om duken är för tät mot den kommer det inte att finnas ledigt utrymme för utveckling av växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan täckmaterialet fästs är det nödvändigt att göra luckor i vävnaden genom vilka växterna kommer att gro utåt .… Om vi pratar om att använda en fiberduk, måste den placeras på marken så tätt som möjligt. Det är absolut nödvändigt att säkert säkra materialets kanter - detta skyddar det från skador och tillåter inte negativ miljöpåverkan att påverka planteringen.

Täckmaterial är inte bara ännu en innovativ utveckling inom jordbrukssektorn. Detta är en riktigt viktig och nödvändig produkt som i hög grad kan underlätta vården av växter utan att skada deras tillväxt, utveckling och frukt.

Rekommenderad: