Trädgård Fyrhjuliga Vagnar: Att Välja En Tvåaxlad Fällbar Fyrhjuling

Innehållsförteckning:

Video: Trädgård Fyrhjuliga Vagnar: Att Välja En Tvåaxlad Fällbar Fyrhjuling

Video: Trädgård Fyrhjuliga Vagnar: Att Välja En Tvåaxlad Fällbar Fyrhjuling
Video: Den fixes mother's Quad Bike and ride on Kids Cars 2024, Maj
Trädgård Fyrhjuliga Vagnar: Att Välja En Tvåaxlad Fällbar Fyrhjuling
Trädgård Fyrhjuliga Vagnar: Att Välja En Tvåaxlad Fällbar Fyrhjuling
Anonim

För att underlätta hushållningen har mänskligheten uppfunnit ett stort utbud av trädgårdsredskap. Det är inte bara handverktyg som förenklar arbetet på marken, utan också olika typer av transporter, med hjälp av vilka du enkelt kan transportera bulk eller styckegods. Att välja en trädgårdsvagn är tillräckligt enkelt om du känner till dess styrkor och svagheter.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är svårt att överskatta vikten av den fyrhjuliga trädgårdsvagnen. Dessa enheter är tack vare vilka du kan utföra olika arbeten: ta bort hushållsavfall, torra löv och örter, transportera ved, kol och andra material med liten och fast vikt. I allmänhet är det utrustning som avsevärt påskyndar alla arbetsprocesser på webbplatsen.

Fyrhjuliga bilar är de mest pålitliga och bekväma att köra, även om det finns sällsynta rapporter om att dessa enheter är något klumpiga. Samtidigt är flerbruksvagnarna på fyra hjul stabila, de välter inte under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generella egenskaper

Anordningar för transport av förortsvaror kan tillverkas av olika material. De vanligaste är metall och trä … Skottkärran kan ha en annan design. Det finns en modell vikbar , som, om så önskas av ägaren, kan samlas in och tas bort för förvaring i ett litet rum, och det finns enheter som förvandlas inte.

De senare kräver stora förvaringsutrymmen för sin förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Området för hushållsarbete, liksom konstruktion, är ganska stort. Därför kan den fyrhjuliga trädgårdsvagnen, beroende på syftet, tillverkas med en minsta bärighet på 70 kg och högst 250 kg. Transportfordonets storlek beror också på parametern för lastens maximala vikt.

Om modellen endast kommer att användas för hushållsbehov, då bärighet upp till 100 kg borde räcka i sin helhet. Dessa bilar är små, manövrerbara, enkla och mycket enkla att använda. Alternativ för lyftkapacitet mer än 200 kilo används endast för byggnadsarbeten: de är inte så manövrerbara, stora och viktiga. De rekommenderas inte att köpas för arbete i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en skottkärra måste du bestämma vilken typ av arbete på marken med dess hjälp som kommer att utföras oftast. Om du måste transportera stora laster är det bästa alternativet en trädgårdskärra med 4 hjul. med förstärkt kropp … En sådan enhet har främre förstyvningar över hela området på utrustningens sidor och botten. Tack vare en sådan konstruktiv egenskap kommer vagnen lätt att transportera massiva och skrymmande laster, utan nr kroppsdeformation kommer inte att inträffa.

Om främst kommer att transporteras bulk eller flytande last till exempel sand, organiska gödningsmedel är det bättre att köpa en vagn där det inte kommer att finnas några hörn och ytterligare förstyvningar, eftersom en del av det transporterade säkert kommer att fastna i vagnen, vilket orsakar mycket olägenhet för personen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa vagnar måste rengöras och tvättas ofta. Det är också nödvändigt att titta på kroppens bredd, som inte får vara för stor. Skottkärran ska lätt passera genom portöppningen och inte hindra rörelse runt platsen.

Handtag-hållare i trädgårdsskottkärror måste placeras korrekt. Innan du köper är det bättre att testa enheten i rörelse, för att själv förstå hur lätt den är att använda. Handtagen ska vara långt ifrån varandra, vara någorlunda långa. Detta arrangemang minimerar belastningen på en persons rygg och armar. Dessutom är det fyrhjuliga fordonet idealiskt rörligt under resan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två alternativ för att placera handtagen - två parallella eller en kontinuerlig längsgående … Det är möjligt att förstå vilken modell som är bättre endast genom testdrift. Handtagen ska i alla fall vara långa, med räfflade fästen för mer bekvämt arbete, så att trädgårdsmästarens händer inte glider.

Också viktigt hjuldiameter … Om hjulen är stora är den tvåaxlade skottkärran mycket lättare att köra. Avskrivningar beror också på diametern. Diametern på hjulet i en trädgårdskärra anses vara en lämplig diameter för arbete från 35 till 45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller produktionsmaterialet är det säkert att säga det metall skottkärror är mer hållbara, pålitliga och har en lång livslängd. MEN plast modellerna är mycket lättare, idealiska för enkelt arbete på marken, rengöring av skräp och transport av grödor. De är lättare att ta hand om, de rostar inte med tiden, de är hållbara och billiga jämfört med det första alternativet. Trä bilar presenteras oftare i form av dekorativa element. De dekorerar landskap och använder inte skottkärror för sitt avsedda ändamål.

Rekommenderad: