Snöplog: Hur Väljer Man En Modell För UAZ, Snöslunga Och ATV? Funktioner För Manuella Soptippar "Miracle Plus". Val Av Gummi

Innehållsförteckning:

Video: Snöplog: Hur Väljer Man En Modell För UAZ, Snöslunga Och ATV? Funktioner För Manuella Soptippar "Miracle Plus". Val Av Gummi

Video: Snöplog: Hur Väljer Man En Modell För UAZ, Snöslunga Och ATV? Funktioner För Manuella Soptippar
Video: 66" Glacier PRO HD Plow Blade System w/ POWER Angle | Polaris Sportsman 1000 XP Hunter 2024, Maj
Snöplog: Hur Väljer Man En Modell För UAZ, Snöslunga Och ATV? Funktioner För Manuella Soptippar "Miracle Plus". Val Av Gummi
Snöplog: Hur Väljer Man En Modell För UAZ, Snöslunga Och ATV? Funktioner För Manuella Soptippar "Miracle Plus". Val Av Gummi
Anonim

Att rensa snörester blir mycket lättare när en teknik används för det. För detta kan du använda både specialutrustning som snöslungor och motoblock och personlig transport, inklusive bilar och terränghjulingar. Rengöringseffektiviteten beror också på rätt val av begagnad snöplog, så det är värt att överväga finesser i att välja detta element för olika typer av utrustning.

Bild
Bild

Särdrag

Varje snöplog är en redskap för olika typer av utrustning, som oftast ser ut som en hink eller spade. Blad används för att rensa snö, jämna ut marken, flytta byggmaterial och annat arbete för att omfördela bulkmaterial över markytan.

Strukturellt, i alla dumpningar, kan två huvudelement särskiljas:

  • en arbetsenhet, vanligtvis gjord i form av en bred och hög spade;
  • fästpunkt, som används för att fästa bladet på utrustningen.

Dessutom är många modeller av denna utrustning utrustade med en svängningsmekanism som gör att du kan styra spadens lutningsvinkel. Oftast används verktyget i en rät vinkel (en snöhög bildas framför tekniken) eller i en vinkel på 30 ° till höger eller vänster (snön som avlägsnas finns kvar på maskinens sida).

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enligt den teknik som bladet är avsett för, de är indelade i varianter:

  • för bilar (oftast installeras de på UAZ, "Niva" och andra terrängfordon);
  • för tung utrustning (installerad på lastbilar, lastare, väghyvlar och traktorer);
  • för motoblock;
  • för snöskotrar;
  • för en snöslunga;
  • för terränghjulingar (ibland kompatibel med skoterutrustning);
  • manuell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av design är denna utrustning:

  • i form av en enkel spadehink;
  • i form av en kil (fram eller bak);
  • i form av en spade med en övre snökastande vinge (används vanligtvis på tung utrustning);
  • i form av en skopa med en installerad skruv (används ofta på snöslungor och bakomgående traktorer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

På den ryska marknaden finns det många olika alternativ för soptippar för olika typer av utrustning. Här är de mest populära.

PKO-2, 6M "Buran " - en kraftfull enhet med en bredd av 2, 6 m i en angreppsvinkel på 45 °, konstruerad för installation på kraftfulla traktorer och lastbilar med en bärighet på 12 ton. Designen använder en väghyvelskniv som gör att du kan ta bort snö och is. Dumpen är utrustad med ett hydrauliskt lås. Med kastvingan kan du kasta snö 20 m åt sidan.

" Fjäril " - blad med en spade i form av en konkav kil med en bredd på 2, 6 m med hydraulisk reglering, avsedd för installation på traktorer i "Vitryssland" -klassen. Knivarna är gjorda av stålförstärkt gummi.

Laguppställningen LiuGong för gaffeltruckar - representerade av 7 modeller som väger från 141 till 420 kg och arbetsbredd från 1, 35 till 2, 74 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

För stadsjeepar och andra bilar är olika soptippar som tillverkas av Unikar populära, som presenteras i serie " Standard " (har en bredd på 2 till 2,5 m och är avsedda för UAZ -fordon), " Profi " (utrustad med en vinsch eller hydraulisk styrning, lämplig för både UAZ och GAZelle), " Niva-Chevrolet " (exklusiv modell för detta fordon) och " ATV " (för installation på terränghjulingar).

Den mest populära versionen av manuell utrustning i Ryska federationen är modellen " Miracle Plus " från företaget " Unikar " … Enheten är konstruerad för att ta bort snö upp till 6 cm hög. Strukturellt är denna dump gjord i form av en fyrhjulig vagn, till vilken en hink är svetsad. Arbetsdelens bredd är 1, 2 m, och produktens vikt är 18 kg.

Med hjälp av "Miracle" på en timme kan du ta bort upp till 1000 m2 snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenproduktion

Tillverkning av föremål för tung utrustning är endast tillgänglig på fabriken. En enklare modell för en bakomgående traktor eller en SUV är ganska kapabel att tillverkas av en hantverkare med genomsnittlig skicklighet.

Det är bättre att göra detta element enligt färdiga ritningar . Det är bättre att laga ramen från ett stålrör och använda stålplåt för skopan. Kom ihåg att förstärka skopan med förstyvningar. Och var särskilt uppmärksam på installationen av skyddande gummielement på spadebotten.

Ett annat intressant sätt att göra ett blad är att göra det från en onödig gascylinder. Från den måste du klippa av ändarna, sedan skära längs och svetsa förstärkningsribbor och fästpunkten till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja mellan specifika modeller, det är värt att uppmärksamma bladets huvudsakliga egenskaper.

  • Vikt - det beror främst på elementets massa, med vilken maskin det kan användas. Tunga blad kan inte användas på bakomgående traktorer, och lätta blad är värdelösa på terrängfordon och kan snabbt gå sönder.
  • Kopplingspunkt - det är absolut nödvändigt att ta reda på om det är möjligt att installera den valda modellen på den utrustning du har. För snöskotrar och autotippar är de fästa på en bår, så det är värt att välja detta element för din utrustning i förväg.
  • Mått, speciellt bredd - breda blad är väl lämpade för snabb rengöring av stora ytor och vägrening, men de bör endast användas med ganska kraftfulla fordon. Smala blad är bättre på att rensa smala gångar (till exempel i trädgårdar) och kräver mindre maskinkraft.
Bild
Bild
  • Installerat fast hinderskyddssystem - under ett snöskikt är det svårt att märka kantstenar, stenar och metallkonstruktioner, och att slå dem i fart är full av brott på både bladet och den bakomliggande traktorn eller snöplogen. Oftast används gummiskrapor för detta, dyrare modeller är dessutom utrustade med returfjädrar. Om du köper en modell med fjädrar är det värt att se till att strukturen är utrustad med returdämpare.
  • Begagnat gummi - valet av gummi är mycket viktigt både för säkerheten på den rengjorda vägytan och utifrån bladets slitstyrka. Det tidigare populära gummit med metalltrådarmering har nyligen ersatts av nyare material förstärkta med polyamid- eller nylonfibrer. Användningen av vanligt gummi utan härdare är förenat med behovet av att ofta byta skrapor.
  • Kontrollsystem -för lågeffektsutrustning som snöskotrar, bakomgående traktorer och snöslungor är ett blad utan justering eller med möjlighet att ställa in angreppsvinkeln tillräckligt.

Vid användning av mer komplex utrustning är det lämpligt att köpa soptippar utrustade med vinschar, en elmotor eller en hydraulcylinder.

Bild
Bild

När du väljer ett extra eller utbytbart blad för en snöslunga eller en bakomliggande traktor, försök först och främst att överväga alternativen från standardutrustningen för din utrustning - du kommer definitivt inte ha kompatibilitetsproblem med dem.

När du köper ett blad för en bakomliggande traktor, bör du omedelbart utrusta din utrustning med hökar.

Rekommenderad: