Trimmer Snöslunga: Hur Man Gör En Snöslunga Från En Borstsax Med Egna Händer? Hemmagjord Snöplog Från Bensinknivar

Innehållsförteckning:

Video: Trimmer Snöslunga: Hur Man Gör En Snöslunga Från En Borstsax Med Egna Händer? Hemmagjord Snöplog Från Bensinknivar

Video: Trimmer Snöslunga: Hur Man Gör En Snöslunga Från En Borstsax Med Egna Händer? Hemmagjord Snöplog Från Bensinknivar
Video: Snöslunga för ATV och mindre maskiner.wmv 2024, Maj
Trimmer Snöslunga: Hur Man Gör En Snöslunga Från En Borstsax Med Egna Händer? Hemmagjord Snöplog Från Bensinknivar
Trimmer Snöslunga: Hur Man Gör En Snöslunga Från En Borstsax Med Egna Händer? Hemmagjord Snöplog Från Bensinknivar
Anonim

En snöslunga är en automatiserad mekanism för att ta bort snö från öppna och svåråtkomliga områden. Den presenteras i olika modifieringar, olika i effektparametrar, mängden förbrukad energi / bränsle, design och andra.

Trädgårdstrimmern är ett bensin / elektriskt verktyg avsett för klippning av gräs och små buskar i trädgården. Produktionslinjen representeras av modeller som innebär användning i manuella och halvautomatiska lägen. Utformningen av vissa enheter gör att du kan modifiera dem på ett sådant sätt att det fungerar som en snöplog.

Hur man gör en snöslunga från en trimmer - vi kommer att berätta för dig i den här artikeln.

Bild
Bild

Fördelar med en hemlagad snöslunga

Det kan vara nödvändigt att skapa en snöslunga från en trimmer när den första är tillgänglig, men den andra behövs. Modifieringen gör att samma trädgårdsredskap kan användas för olika ändamål.

Den största fördelen med en hemlagad snöplog är dess låga tillverkningskostnad. Det finns ingen anledning att köpa en specialiserad enhet. Hemgjorda och / eller inköpta tillbehör används för att omorientera verktyget. Inte varje gräsklippare är lämplig för omvandling till snöslunga.

Innan du påbörjar denna process bör du se till att det är lämpligt. För att göra detta är det nödvändigt att utvärdera egenskaperna hos den befintliga automatiska streamern.

Bild
Bild

Vilken trimmer ska du välja?

För att göra en snöblåsare behöver du en ganska kraftfull enhet. Den kan tillverkas av en elektrisk trimmer eller en bensinkniv. Det senare är ofta att föredra .… Anledningen till detta är de tidigare tekniska egenskaperna. Elmotorn i en sådan anordning är konstruerad för vissa effektbelastningar. Felaktig användning kan leda till att det misslyckas tidigt.

Bild
Bild

Bensinmotorn kan på grund av sin konstruktion fungera under ett stort antal laster.

En viktig roll spelas av bommens design, den handhållna gräsklipparen, som är utformad för att överföra vridmoment. Några av dem är krökta rör. I sådana "bågar" utförs överföringen med hjälp av en flexibel kabel. Denna tekniska lösning är inte lämplig för användning av enheten för snöröjning .… Kabelöverföringen klarar inte belastningen, vilket kommer att öka avsevärt vid borttagning av snö.

Bild
Bild

Ett lämpligt trimmerdesignalternativ skulle vara ett som ger en direkt överföring av vridmoment från motorn till arbetsenheten.

I sådana modifieringar överförs drivenergin genom propelleraxeln. Det är betydligt före kabelekvivalenten när det gäller tekniska indikatorer.

Bild
Bild

För tillverkning av en snöslunga du kan använda en gräsklippare på hjul … En modell utrustad med två hjul och ett roterande arbetselement som är placerat framför den kommer att göra. En gräsklippare med lämplig konfiguration visas på bilden nedan.

Bild
Bild

Fyrhjulsmodellen är inte lämplig för ombyggnad till snöslunga.

Verktyg och material

Uppsättningen av verktyg som krävs för att göra en snöslunga kan variera beroende på vald väg för att nå målet. Vissa hemlagade modifieringar kan inte återanvändas, medan andra är avsedda för permanent användning.

Minsta uppsättning verktyg:

  • Bulgariska;
  • borra och borra;
  • svetsmaskin;
  • hammare, tång, skiftnycklar och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LBM är nödvändigt för att skära ut nödvändiga metalldelar och deras efterföljande bearbetning: slipning, rengöring, slipning. Borr - för borrning av hål för fästelement: bultar, nitar, klämmor. En växelriktare behövs för att svetsa ihop alla strukturelement.

Materialförteckning:

  • plåt (tjockleken varierar beroende på vald design);
  • rördelar: metall, plast;
  • bultar, muttrar, brickor;
  • metallklämmor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trumkroppen, bladen och renare skopan är gjorda av metallplåtar. Röret är nödvändigt för att anordna en riktad snöutsläpp. Genom den matas jetstrålen ut. Fästgängade tillbehör behövs för att fästa delar av en hopfällbar struktur. Klämmor kan användas för att fästa skördeutrustningen på trimmerstången.

Bild
Bild

Hur man gör?

Att göra en snöslunga från en bensintrimmer med dina egna händer innebär inte omarbetning av gräsklipparens design, utan handlar bara om att göra ett munstycke. Låt oss överväga ett exempel på den enklaste designen av detta flyttbara element för en bensintrimmer.

Bild
Bild

Innan arbetsflödet påbörjas är det nödvändigt att göra motsvarande ritningar. De måste ta hänsyn till dimensionerna på alla delar och hur de är anslutna till varandra.

Tillverkning av trumkroppar

Trumkroppen är en metallcylinder med en diameter större än dess höjd. Storleken på diametern och höjden på denna "låda" avgör mängden snö som kommer att kastas åt sidan. Kroppen ska inte vara för stor eftersom detta kan överbelasta trimmerns motor.

Bild
Bild

Trumman görs genom att skära ut en cirkel med erforderlig diameter från ett metallplåt och svetsa en kant till den. Denna krage kan tillverkas av samma plåt genom att klippa en tejp från den, vars längd är lika med cirkelns omkrets. Svetsning sker på ett spetsigt sätt för att undvika deformation av arbetsstyckena på grund av den höga uppvärmningstemperaturen. Efter att ha klistrat delarna genom att svetsa till en punkt böjs sidan längs cirkelns kant, punktfästningen upprepas. Som ett resultat bör du få en slags rund "Bowl" med en kant.

Den optimala diametern är 30 cm, och sidans höjd är från 5 till 8 cm.

Bild
Bild

Ett hål borras i mitten av botten av "skålen", som är avsedd för att fästa trumman på växellådshuset för överföring av rotation till trimmeraxeln. Hålets diameter är flera enheter större än axeldiametern - deras kontakt är utesluten. Trumman är permanent ansluten till växellådan. För detta svetsas långsträckta muttrar till växellådshuset eller, om sådana finns, används fästhål i själva växellådshuset. I trummans botten borras hål, mittemot de utrustade fästelementen på växellådan. Genom att anpassa hålen med fästpunkterna på växellådan kan du skruva trumman till trimmerhuvudet.

Bild
Bild

För att hålla trumkroppen stadigt på trimmern svetsas ett stopp på baksidan av den första. Detta element är en bygel som förbinder trumman med rörkroppen på spettkardan. Bygeln fästs på röret med en klämma.

Skruvtillverkning

En skiva skärs ut av en metallplåt, vars diameter är 2 cm mindre än trummans diameter. Ett hål borras i mitten av skivan med en diameter lika med trimmeraxelns diameter + 0,5 mm. 4 blad är svetsade på skivan med en kant. Deras upplägg är kors och tvärs.

Kniven ska inte vidröra varandra i mitten och lämna ett fritt hål i skivan.

Bild
Bild

Skiva med blad - propellern som roterar på axeln får inte komma i kontakt med botten av trumkroppen … För att göra detta skruvas först en mutter på axeln, sedan sätts en skiva på som fixeras med en annan mutter. Höjden på den första muttern måste vara tillräcklig så att skruven inte vilar tillräckligt långt från trummans botten och skruvarnas huvuden som fäster den på växellådan.

I trummans övre del (från trimmerns sida) skärs ett hål med en diameter lika med snörörets diameter. Detta rör svetsas till hålets kanter och svetssömmen svetsas noggrant. Snöavledaren måste riktas bort från maskinföraren. Den optimala lutningsvinkeln för röret väljs beroende på egenskaperna hos terrängen där snön kommer att tas bort. Det måste vara tillräckligt för att snöstrålen ska nå önskad längd.

Bild
Bild

Framkant och skopa

Den främre delen av trumkroppen är halvtäckt med en metallplatta. Dess fästelement måste ge möjlighet till installation / borttagning. Detta är nödvändigt för att regelbundet kunna rengöra trumman från frusen snö och för att ta bort munstycket från trimmern. För att göra detta svetsas "öron" med hål i trumkroppen genom vilken frontplattan kan skruvas fast. Hål måste också göras i den, som ligger mittemot trummans "öron".

Bild
Bild

Skopan, konstruerad för att plocka upp snömassor och mata dem till skruven, är tillverkad av samma metall som resten av delarna. Det är en skopplatta svetsad / bultad till botten av snöplogskroppen. Dess framkant måste vässas ensidigt. Detta är nödvändigt för att förbättra penetrationen i frusen snö.

Skopan kan också vara avtagbar.

Bild
Bild

ytterligare information

Alla mutter- och bultanslutningar ska vara försedda med brickor eller fjäderbrytare (vid behov). Propellerbladen är rektangulära med rundade hörn.

När du använder en snöslunga är det viktigt att ta pauser och vila verktyget.

Rekommenderad: