Elektrisk Snöslunga: Funktioner Hos Snöslungor Med Metall- Och Gummiskruvar. Hur Väljer Jag En Självgående Snöplog För Ett Sommarresidens? Modellbetyg Och ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Snöslunga: Funktioner Hos Snöslungor Med Metall- Och Gummiskruvar. Hur Väljer Jag En Självgående Snöplog För Ett Sommarresidens? Modellbetyg Och ägarrecensioner

Video: Elektrisk Snöslunga: Funktioner Hos Snöslungor Med Metall- Och Gummiskruvar. Hur Väljer Jag En Självgående Snöplog För Ett Sommarresidens? Modellbetyg Och ägarrecensioner
Video: Top 10 Incredible Snow Removal Tools & Equipment 2024, Maj
Elektrisk Snöslunga: Funktioner Hos Snöslungor Med Metall- Och Gummiskruvar. Hur Väljer Jag En Självgående Snöplog För Ett Sommarresidens? Modellbetyg Och ägarrecensioner
Elektrisk Snöslunga: Funktioner Hos Snöslungor Med Metall- Och Gummiskruvar. Hur Väljer Jag En Självgående Snöplog För Ett Sommarresidens? Modellbetyg Och ägarrecensioner
Anonim

Snödrivor och is som samlas på vintern är en huvudvärk inte bara för kommunala verktyg, utan också för vanliga ägare av hus och sommarstugor. För inte så länge sedan rengjorde människor manuellt sina gårdar med fysisk kraft och en spade. Processautomatisering följde med elektriska snöslungor för hushåll.

Särdrag

Snöblåsare skiljer sig åt i egenskaper och egenskaper. En elektrisk snöslunga är en hushållsapparat . Servicearbetare använder fordon av högre klass som är utrustade med diesel- eller bensinmotorer. Elektriska snöslungor är kompakta, ekonomiska och enkla att använda. Trots att tekniken kännetecknas ganska blygsamt, kommer det att räcka för rengöring av stigar och trottoarer, liksom nysnö från gräsmattan.

Enheterna är inte avsedda för rengöring av stora ytor.

Rörelsen hos en eldriven snöslunga är begränsad på grund av att den är låst till en strömkälla. Av samma anledning används denna typ av utrustning inte i industriell skala. För individer räcker både kraften och räckvidden för enheten.

Bild
Bild

Människor har länge uppskattat sådana grundläggande fördelar med teknik som:

  • användningen av elektrisk ström är mer ekonomisk, eftersom bensin blir dyrare hela tiden;
  • själva enheten är billigare än en bensinmotstycke;
  • snöslungan är lätt och lätt, så utrustningen är enkel att använda;
  • den blygsamma storleken på kopiorna skapar inte lagringsproblem; bensinanaloger behöver speciella förhållanden;
  • det självgående fordonet rör sig av sig själv, så att föraren bara kan se till att det inte finns några hinder på vägen;
  • enheterna är mycket mobila.

Enheterna har praktiskt taget inga nackdelar, och låga prestanda för vissa enheter kan uteslutas genom ett mer noggrant val. För att göra detta, innan du köper, är det lämpligt att studera enheten och teknikens princip.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Snöröjningsanordningar inkludera följande nyckelelement:

  • kraftenhet;
  • ram;
  • skruva;
  • ränna.
Bild
Bild
Bild
Bild

I jämförelse med nätverksenheter är elmotorer utrustade med ett laddningsbart batteri mer praktiska. Utrustningens effekt och prestanda är högre. Batteriet håller i 2-3 timmar aktivt arbete.

Det enda besväret är behovet av att hålla koll på batteriet, särskilt på sommaren när snöslungorna inte används. För att förhindra att batteriet försämras måste laddningen kontrolleras och laddas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruven är vanligtvis ansluten till motorn med en remdrivning eller ett remskivsystem . Kilremssändning anses vara mer pålitlig, det är lättare att underhålla. Skruven roterar och drar därigenom in snön. Det matas ut genom en ränna, som också kallas en klocka. Vissa modeller är utrustade med en svängbar enhet som gör att du bättre kan bestämma riktningen för snökastningen. I grunden har rännan en sväng på 180 grader.

Viktig! De flesta elektriska modellerna är inriktade på att rengöra nysnö utan isiga skorper. Designen visar sig bra när snön är lätt och snödrivorna inte är höga.

Bild
Bild

Vad är dem?

Av design är snöslungor konventionellt uppdelade i två typer.

  • Självgående konstruktioner vanligtvis av tvåstegstyp, eftersom de också är utrustade med en rotor. Denna komponent ger en snöslunga på upp till 15 meter. Snöblåsare hanterar inte bara färsk nederbörd, utan också täta avlagringar. På grund av den högre effekten minskar den fysiska belastningen på konsumenten. Snöblåsaren behöver inte skjutas, utrustningen behöver bara styras och hållas. Designen ger flera hastighetslägen, som låter dig individuellt välja takten, med hänsyn till nederbördens egenskaper, liksom de fysiska möjligheterna till enhetens ägare.
  • Icke-självgående enheter enkelstegsarbete på grund av skruvenhetens rotation. Kastavståndet i sådana enheter överstiger inte 5 meter. Enheterna är vanligtvis lätta, vilket är bekvämt för mindre fysisk ansträngning. Även om röret hos skruvarna hjälper till att flytta apparaten, måste den fortfarande skjutas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Snöslungor med metallskruvar liknar i princip en vanlig köttkvarn. Mer kraftfulla modeller kännetecknas av vassa tänder, som i utseende liknar en cirkulär. Grunden för skruvar är av följande typer:

  • metall;
  • plast;
  • sudd.

Skruven är fixerad med speciella fästelement, som kallas skjuvning. De lindrar belastningen på dyrare enhetskomponenter. Det finns liknande fästelement i tvåstegsprodukter. En trasig bult kan bytas ut för hand. Det skadade pumphjulet måste föras till servicecentret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snöslungan är utrustad med en metall- eller plastränna. Om den är självgående och hushåll har den vanligtvis en liten lutning. I verkligheten är kastdistansen annorlunda. Officiella register anger vanligtvis den maximala mängden kassering. Oftare är detta värde förknippat med snödrivenas höjd, vindens styrka, med snöns konsistens och densitet. Till exempel kastar en stark motvind snö i motsatt riktning.

Den självgående hushållssnöslungan är utrustad med ett omkopplarhandtag som justerar avståndet . Den manuellt justerbara tekniken är mycket bekväm. Oavsett rörelseriktning rakas sediment från ena sidan av det rensade området. De roterande mekanismerna är täckta med en skyddande hink. Den ligger framför, dess dimensioner avgör mängden fångst av snötäcket. Vanligtvis är skopdimensionerna relaterade till motorns effekt installerad på maskinen. Om skopans strukturer är tunna och sköra kan det finnas fall av deformation av denna del av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hinkens botten är ofta en kniv. Det underlättar rörelsen av snöslungan. Skopan kan bäras av skidor, som är utrustade med många moderna modeller. Hålens dimensioner bestäms av justeringsmekanismen. Designen är oumbärlig för rengöring av komprimerad form. Under andra förhållanden fångas separata lager ofta upp och sprids åt sidorna.

Ensidiga knivar och skidor är en frekvent nedbrytning av snöslungor . För att förlänga livslängden vänds de ofta till andra sidan och förlänger därmed livslängden. Allt arbete görs enkelt på egen hand. Svårigheter kan uppstå vid omarbetning av en produkt med gummikuddar, liksom med en svepande borste. Vissa svårigheter kan uppstå om snöslungan roterar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att bättre kunna bestämma valet måste du ge en liten översikt över de modeller som erbjuds på den moderna marknaden. De kan grovt delas in i två kategorier.

Av tillförlitlighet

Betygsättningen av denna kategori av kopior kommer kanske att leda " Sibrtech ESB-2000 " … Denna modell kännetecknas av ett ettstegssystem. Handtagets storlek är 46 cm, greppets höjd är 31 cm. Skruven i denna modell är gummi, fixerad på en metallaxel. Enheten kan kasta nederbörd upp till 9 meter längs en plastränna. Elmotorns effekt är cirka 3 hästkrafter, vilket är tillräckligt för att ta bort 15 kg snö i timmen. Utvecklingen av denna snöslunga är rysk. I butiken kan du hitta den till ett pris av 7 000 rubel.

Köpare av enheten avslöjar praktiskt taget inga nackdelar.

I processen för användning noteras följande fördelar:

  • manövrerbarhet;
  • tyst drift av motorn;
  • pålitlighet;
  • enkel användning;
  • kortare tid jämfört med manuell rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Liten storlek

Den lilla kategorin kan innehålla modell Ergomax EST3211 … Enheten skiljer sig i en fångstbredd på 32 cm, en höjd på 23 cm. Det maximala kastavståndet är 5 meter. En plastskruv används som arbetsmekanism. Designen har en inbyggd motor med en effekt på 1100 watt. Priset på produkten i butiker är från 4000 rubel.

Enligt recensioner kommer tekniken att klara av att rengöra platta vägar där lätt snö ligger. Envisa avlagringar rengörs i allmänhet dåligt. Skruven kan bryta från träff av en vanlig sten från spillror.

Bild
Bild

Mac Allister MST2000 vs. Eland WSE-200 Jämförelse hjälper dig att ännu bättre förstå funktionerna hos snöslungor. Det första alternativet kan hänföras till enheter med låg effekt, eftersom motorn bara producerar 2000 watt. Arbetsbredden är dock 46 cm och skopans höjd är 30 cm. Modellen kan bara gå framåt, det finns ingen backhastighet. Skruven är av gummi, och systemet är enstegs med manuell justering av urvalsområdet. Maximalt snöfall är 9 meter.

För att underlätta kastning finns en justerbar rotationsvinkel. I butiker säljs enheten till ett pris av 8 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöslunga Eland utrustad med en 2 kW -motor, och har också dimensioner som är jämförbara med den tidigare modellen. Den har ingen utrustning i form av en skyddande hink. Den är utrustad med små hjul. Skruven fungerar också som en rörlig kraft.

Produkten är extremt lätt och kompakt. Av alla modeller som presenteras är det den dyraste - från 10 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

De presenterade modellerna skiljer sig inte åt i olika tilläggsfunktioner.

Sådana produkter är ofta utrustade med följande element:

  • fällbara handtag;
  • strålkastare;
  • uppvärmning;
  • möjligheten att montera borstar istället för skruven.

De installerade borstarna gör din snöslunga till en sopmaskin. Enheten kan också användas på sommaren och rengöra gården från damm. När du väljer en snöslunga med tillägg är det viktigt att förstå att en enhet med dem kommer att bli dyrare i pris, och tillägg är ofta värdelösa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja rätt snöslunga kräver en tydlig förståelse för de uppgifter som den måste hantera. Om stora områden behöver rensas för snö och is, behöver till och med ett hus en kraftfull enhet med ett bra kastområde. En trädgårdsenhet för ett sommarboende kan vara billig. Valet av snöslunga kan också baseras på användningsfrekvensen. Små elektriska batteripaket klarar en liten mängd arbete, och de är billigare i pris än bensin- eller dieselalternativ.

De flesta elektriska modeller klarar 30 cm snödrivningar . Om snödjupet är stort måste du välja en snöslunga med bensin- eller dieselmotor. Till och med halvmeter snövallar kan sådana enheter. Om operatören har tillräcklig fysisk styrka kan osjälvgående elektriska installationer övervägas. Självgående fordon har hjul eller banddrift.

Det är lättare att rengöra med enheten, men om snöskiktet inte överstiger 15 cm kommer det inte att klara höga snödrivor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns tid att rengöra snö varje dag är det bättre att betrakta modellerna som kraftfullare. När det snöar kan mycket snö ansamlas. Under flera snöiga dagar har lagren tid att packa, bli tunga och täckta med en isskorpa. Snöslungor med en motor upp till 3 kW kommer inte att kasta en sådan massa längre än 3 meter. Modellernas gummiskruv klarar inte en sådan belastning, även om den anses vara mer tillförlitlig än metallprodukter.

Förresten, typ av skruv är en viktig egenskap hos snöslungor . Eftersom vilken del som är installerad: plast, metall eller gummerad, beror produktens underhållbarhet. Plastskruven går inte att reparera, den ändras bara med en ny om den går sönder. Metaldelen repareras, till exempel genom svetsning. Den gummerade delen går sönder mindre ofta, har en längre livslängd.

Snöblåsare avråds från att välja modeller med för mycket grepp. Det är bäst att styras av bredden på din väg, som måste rengöras hemma, eftersom det är extremt obekvämt att skjuta en bred snöplog längs kantstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

En korrekt utvald snöslunga är inte effektiv utan kvalitetsunderhåll. För service är det viktigt att förstå hur det fungerar. Att förbereda en snöslunga börjar med några ögonblick.

Studera instruktioner . Om montering av utrustning krävs måste du utföra denna operation exakt enligt instruktionerna. Enskilda noder tas ibland bort. Om skopan eller skruven inte är korrekt installerad kommer permanenta haverier att inträffa.

Viktig! Under drift måste själva skruven avlägsnas regelbundet för att smörja axeln och lagren. Smörjning minskar friktionen och förlänger livslängden för dessa delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Visuell inspektion . Användare rekommenderas att inspektera alla kablar och kablar. De ska inte böjas. Du kan se de tillgängliga fästelementen. Skruvar och bultar måste dras åt ordentligt. Om något inte dras åt tillräckligt, fixa det.
  • Provkörning . Den första starten av den elektriska snöslungesnören utförs under drift. Omkopplaren hålls kvar i 5-10 sekunder. Under denna tid måste du spåra, eller så skruvar skruven utan ryck och rör sig i allmänhet. Om något är fel kan du försöka justera längden på kablarna. Justering behövs om skruven "skakar" efter stopp. Hela justeringsarbetet beskrivs i detalj i produktens instruktioner. Stegen varierar från tillverkare till tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Snöslungare utvärdera sådana parametrar för teknik som:

  • kvalitet;
  • pålitlighet;
  • bekvämlighet;
  • säkerhet;
  • utseende.

De främsta kvalitetsfördelarna med elektriska enheter är följande:

  • lågt pris;
  • lönsamhet;
  • miljövänlighet;
  • lågt ljud.

Viktig! Om en enhet väljs för en exakt inställd uppgift betyder det att den enkelt klarar den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna noterar ägarna behovet av att dra tråden. På modeller utrustade med hjul byggs snö upp. Användarna noterar bekvämligheten och användarvänligheten. Kvinnor och pensionärer kan enkelt hantera tekniken. Snöslungor utan hink är inte särskilt bra när det gäller tillförlitlighet. Motorn förblir oskyddad, om snö faller på den brinner delen helt enkelt ut. Att hitta och byta ut motorn är problematiskt, eftersom det nästan inte finns några tjänster för service på snöslungor. Att göra det själv är ett dyrt nöje.

Det finns mindre brister i någon teknik, de elimineras enligt instruktionerna . Förresten, dokumentet för dessa maskiner är detaljerat, sammanställt på olika språk. Korrekt hantering och regelbundet underhåll kommer att förlänga livslängden för din snöslunga. Maskinen är i alla fall trevligare och bekvämare att använda än en vanlig snöspade.

En översikt över PS 2300 E elektriska snöslunga väntar dig vidare.

Rekommenderad: