Självgående Snöslungor: Egenskaper Hos Kompakta Snöslungor-robotar På Hjul, Egenskaper Hos Band- Och Dieselsnöslungor Med Borstar

Innehållsförteckning:

Video: Självgående Snöslungor: Egenskaper Hos Kompakta Snöslungor-robotar På Hjul, Egenskaper Hos Band- Och Dieselsnöslungor Med Borstar

Video: Självgående Snöslungor: Egenskaper Hos Kompakta Snöslungor-robotar På Hjul, Egenskaper Hos Band- Och Dieselsnöslungor Med Borstar
Video: 2021 New Ariens Snowblowers It's time to get excited! 2024, April
Självgående Snöslungor: Egenskaper Hos Kompakta Snöslungor-robotar På Hjul, Egenskaper Hos Band- Och Dieselsnöslungor Med Borstar
Självgående Snöslungor: Egenskaper Hos Kompakta Snöslungor-robotar På Hjul, Egenskaper Hos Band- Och Dieselsnöslungor Med Borstar
Anonim

På vintern, när du tar hand om lokalområdet, kan du behöva ett kraftfullare verktyg för att ta bort snö än en vanlig spade. Kategorin av sådana hjälpmedel inkluderar snöslungor, särskilt självgående modeller, som sticker ut bland liknande utrustning med ett antal positiva egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det främsta kännetecknet för självgående snöröjningsutrustning är körkomfort. Som regel rör sig sådana extra trädgårdsanordningar utan ansträngning från operatören på ett hjul eller en larvdrivning. Med sina designfunktioner kommer snöslungan att bestå av följande huvuddelar:

  • motor av olika slag;
  • skruvar och skruvar.

Arbetsskruvelementet har tandade blad, med hjälp av vilka snön och isen som kommer in i maskinen bearbetas. Och skruvtransportören utför i sin tur uppgiften att leverera snö till pumpen, med hjälp av vilken snön matas ut. Som regel sker dessa processer i självgående snöslungor nästan omedelbart, därför är de osynliga för maskinföraren.

Bild
Bild

Snöslungan klarar perfekt uppgiften att rengöra områden i olika storlekar, dessutom behöver utrustningen inte skjutas framför dig för att utföra rengöring. Tillverkare av sådana hjälpmaskiner klassificerar enheter i flera kategorier, med hänsyn till enhetens massa:

  • lätta självgående snöslungor, vars vikt inte överstiger 50 kilo;
  • medelstora enheter - 80 kilo;
  • tung professionell utrustning, vars vikt varierar inom 100 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SSU kan fungera med olika typer av motorer. Oftast finns det sådana moderna modeller till salu:

  • med en dieselmotor;
  • bensin tvåtakts;
  • bensin fyrtakts.

Bensintypenheter väger flera gånger mindre än dieselenheter, men utrustningens prestanda blir nästan densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på deras kraft kan självgående snöslungor vara följande:

  • enheter med motoreffekt upp till 3 liter. med. - dessa maskiner klarar rengöring av små områden i närvaro av nyfallet snö;
  • utrustning med en motorvolym på upp till 6 liter. med. - kan utföra rengöring av eventuella snömassor, men inte mer än 1,5 meter djup;
  • snöplogar med en kapacitet på mer än 6 liter. med. - sådana maskiner kan användas för is och alla typer av snömassor, oavsett tillstånd och djup.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Idag producerar inhemska och utländska tillverkare fyra typer av SSU, som är indelade i kategorier baserat på deras enhet.

Hjulenheter

I sådana maskiner riktas energi från vevaxeln till växellådan och sedan till den gemensamma axeln, som driver propellern i form av två hjul. Sådana särdrag hos den interna strukturen under manöverens genomförande kräver viss ansträngning från maskinoperatören.

För att underlätta användningen har snöslungor på hjul långa kontrollhandtag, så det krävs inte för mycket fysisk ansträngning från en person för att vrida enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjulfriktion

Denna konstruktion förutsätter distribution av rotationsenergi omedelbart till en gemensam axel, som samverkar med två friktionsmekanismer hos hjulen. Kärnan i friktionssystemet liknar kopplingen i en bil. Ett liknande arrangemang av hjälputrustning underlättar manövrerbarheten hos hjälpenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjulbilar med differential

Denna design används för professionell dyr utrustning, som sticker ut för sin kraft. Som regel är enheter av denna typ mycket enkla att styra, eftersom energifördelningen inom enheterna och hjulen sker automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spåras

Funktionsprincipen för bandspårade snöslungor innefattar energiflödet från motorn direkt in i växellådan, och sedan in i differentialen, som fördelar den mellan de två propellrarna. Att ändra färdriktning är möjligt genom att blockera ett av spåren.

Ett annat särdrag vid driften av sådana maskiner är förmågan att fördela massan, vilket gör det möjligt att höja eller sänka skruvrotormekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Självgående snöslungor med hjul eller spår har styrkor och svagheter som bör studeras innan du köper enheter. Fördelarna med enheterna inkluderar sådana egenskaper.

  • Det främsta positiva med maskinerna är deras driftsprincip, som inte kräver någon ansträngning och skjuter rengöringsutrustningen framför dig. För att driva och transportera snöslungorna räcker det med att helt enkelt rikta enheten i rätt riktning.
  • Som regel kommer de flesta modeller av självgående enheter ibland att vara produktiva för icke-självgående motsvarigheter, oavsett tillverkare. Denna kvalitet gör det möjligt att använda snöslungor för arbete med våt snö eller is.
  • Självgående fordon är flera gånger lättare att transportera till förvaringsplatsen efter avslutad rengöring av territoriet.
  • De bästa modifieringarna har en regulator för skruvens läge i förhållande till marken, i ljuset av vilken operatören självständigt kan bestämma nivån på kvarvarande snö i området. Denna funktion är särskilt efterfrågad under underhåll av dekorativa områden i landskapsdesign.
  • Diesel- och bensinaggregat har i sin utformning skjuvbultar av mjuka legeringar, vilket minskar risken för allvarliga haverier när skruven interagerar med något fast hinder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjul- och bandbilar har dock också några nackdelar:

  • nästan alla modeller av självgående snöslungor kommer att kosta flera gånger mer än icke-självgående enheter för rengöring av områden;
  • tillsammans med bilens kostnad, priset för deras underhåll, reparationer, komponenter ökar;
  • mot bakgrund av den stora massan blir sådan utrustning svårare att transportera i bagagerummet på en bil eller i en släpvagn.
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Bland de mest populära märkena som specialiserar sig på tillverkning av sådan trädgårdsutrustning, följande tillverkare bör noteras:

  • Hyundai;
  • Husqvarna;
  • Honda;
  • MTD;
  • Interskol;
  • Patriot;
  • Mästare etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin självgående snöslungor Husqvarna erkänd som den mest kraftfulla och pålitliga i Ryssland och Europa. Alla enheter drivs av den amerikanska Briggs & Stratton-motorn, som säkerställer oavbruten drift och 100% start även vid svåra frostförhållanden. Utbudet av Husqvarnas snöslungor representeras av enheter för service av dekorativa områden i ett litet område, för service av parkområden, för drift i privata intilliggande områden.

MTD -märke erbjuder konsumenter maskiner för att skörda is, isiga snömassor, rensa områden från höga snödrifter.

Denna teknik rekommenderas för användning i regioner med frekventa temperaturfluktuationer. Enheterna kan dessutom utrustas med borstar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland inhemska tillverkare av trädgårdsutrustning kan man stanna vid billiga maskiner i serien Interskol SMB-650E … Enheten är anmärkningsvärd för sin kraft, dessutom kan enheten kasta snömassor för borttagning upp till 10 meter.

Hyundai märke erbjuder små fordon i S 5560-serien, som utmärks av sin manövrerbarhet, samt kraftfulla hjul, som ger enheten bra stabilitet även på is.

Bland de amerikanska självgående snöslungorna bör man också lyfta fram Patriotbilar i synnerhet PRO -kategorin. Bilarna kännetecknas av ett hybridautomatiksystem, enkel användning och en bra underhållskraft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Konsumenterna står inför en ganska seriös uppgift i valet av självgående utrustning för service på territoriet på vintern. I den tillgängliga variationen av enhetsmodifieringar förtjänar följande grundläggande egenskaper hos maskinerna särskild uppmärksamhet.

Propeller typ

Spårenheter får bättre grepp om snö och is, så utrustning i denna kategori blir bättre och snabbare för att klara uppgiften att samla packad snö och isskorpa på platsen. Och god vidhäftning av utrustning till platsens yta kommer att underlätta operatörens arbete med sådana enheter i hög grad.

Spårade snöslungor kommer dock att kosta flera gånger mer, dessutom väger sådana maskiner mycket mer.

Om du fortfarande gillar hjulfordon mer, är vägen ut ur situationen förvärv av snökedjor, som måste sättas på hjulen om det behövs för att lösa komplexa uppgifter för rengöring av platsen. Det är fullt möjligt att serva snöslungor på hjul oberoende utan att använda servicecenters tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motortyp

Bensinbilar kommer att ställa mycket höga krav på kvaliteten på det bränsle som används, vilket kan bli ett allvarligt problem i den ryska verkligheten. För dieselanordningar bör säsongsförhållandena för det använda bränslet övervakas. Sommardieselbränsle tål inte ett temperaturfall på mer än -5 C. För regioner där termometermärken kan sjunka till -35 C måste ägarna fylla på med arktiskt dieselbränsle för service och tankning av en självgående snöslunga.

Bensinenheter i detta avseende kommer att vara mer mångsidiga, men användningen av lågkvalitativa bränslen och smörjmedel med föroreningar och tillsatser kan påverka den operativa resursen negativt.

Som praktiken visar kommer en berättigad investering i en dieselenhet att vara situationen för att använda maskinen under vintersäsongen för att ta hand om stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skopmått

För självgående snöslungor är den största fördelen med att säkerställa produktivitet och servicekvalitet på territoriet den stora storleken på arbetshinken för insamling av snömassor. Självgående enheter är utrustade med en roterande eller skruvrotordrivning, på grund av vilken enheterna för det mesta kan kasta snö över imponerande avstånd.

Arbetsstycksdjupet är också av stor betydelse, eftersom denna parameter kommer att avgöra höjden på snödrivningarna som tekniken kan hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Självgående snöplogar kännetecknas av sin lätthet att använda. Normalt behövs det ingen person för att utöva våld för att den assisterade roboten ska kunna röra sig på platsen. Denna funktion gör att även kvinnor kan använda enheterna.

Kärnan i maskinstyrningen ligger i enhetens riktning i rätt riktning, med inställningen av erforderlig fordonshastighet . Frågan om att välja den lämpligaste färdhastigheten är emellertid grundläggande under rengöringen av området, eftersom hjul- eller spårdrivningen bara kommer att driva enheten framåt med den optimala hastighet som gör det möjligt för skruvsystemet att fullgöra sin uppgift att bearbeta och kasta snö massor.

Bild
Bild

När du arbetar med snöslungor är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt driften av de tandade skruvarna vid rengöring av dekorativa områden, till exempel grusbanor eller kakel, eftersom dessa delar av arbetsdelen kan skada beläggningen.

Rekommenderad: