Gör-det-själv-blad För En Bakomliggande Traktor (23 Bilder): Hur Man Gör En Spade Enligt En Ritning Och Installerar Den Korrekt? Hemmagjord Snöplog Från Ett Fat

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-blad För En Bakomliggande Traktor (23 Bilder): Hur Man Gör En Spade Enligt En Ritning Och Installerar Den Korrekt? Hemmagjord Snöplog Från Ett Fat

Video: Gör-det-själv-blad För En Bakomliggande Traktor (23 Bilder): Hur Man Gör En Spade Enligt En Ritning Och Installerar Den Korrekt? Hemmagjord Snöplog Från Ett Fat
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Gör-det-själv-blad För En Bakomliggande Traktor (23 Bilder): Hur Man Gör En Spade Enligt En Ritning Och Installerar Den Korrekt? Hemmagjord Snöplog Från Ett Fat
Gör-det-själv-blad För En Bakomliggande Traktor (23 Bilder): Hur Man Gör En Spade Enligt En Ritning Och Installerar Den Korrekt? Hemmagjord Snöplog Från Ett Fat
Anonim

I vårt land finns det sådana vintrar att ägarna till enskilda hushåll ofta står inför svårigheten att ta bort en enorm mängd snö. Vanligtvis löstes detta problem med vanliga spadar och alla slags hemgjorda enheter. För närvarande, när de flesta gårdar har motorodlare tillgängliga som kan utrustas med olika typer av redskap, har snörengöring, sophämtning och annat arbete blivit mycket lättare. I artikeln kommer vi att titta på hur man skapar ett gör-det-själv-blad för en bakomliggande traktor.

Bild
Bild

Designfunktioner för enheten

Snöskovlar fästs enkelt på alla typer av utrustning, vilket påskyndar och förenklar proceduren för snöröjning avsevärt. All snöplogutrustning för en multifunktionell enhet innehåller 3 grundläggande delar: en snöskovel, en plogvinkeljusteringsmekanism och en monteringsmodul som håller snöplogen vid enhetens ram.

Det finns ett antal utföranden av fabriksspader som ingår i bilagor .en sådan anordning för en bakomliggande traktor kan dock byggas med egna händer, särskilt eftersom det finns en mängd olika information och ritningar om detta problem i det globala nätverket.

Detta gör det möjligt att inte bara tillverka utrustning med erforderliga egenskaper, utan också att avsevärt spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bladet är en integrerad del av redskapen som används tillsammans med en motorfräs. Med hans stöd kan du underlätta det dagliga arbetet på din egen tomt som att samla skräp på sommaren, på vintern - rensa snö, jämna ut ytskiktet på jorden och transportera det från en plats till en annan. Snöplogar finns i olika varianter, men i sin totala massa är de utrustade med en princip för drift och design. I grund och botten har de ett antal vanliga arbetsställningar.

Det här är nästan alltid de tre punkterna nedan:

  • hetero;
  • till vänster (med en sväng på 30 °);
  • till höger (med en sväng på 30 °).
Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för arbete med en snöplog för en bakomliggande traktor

Maskinskivan för den bakomliggande traktorn måste vara korrekt installerad innan dess funktioner utförs. Hon vänder händerna åt höger eller vänster i en vinkel på upp till 30 °. Processen med att justera positionen slutar med att ställa in en lämplig vinkel och fixera spaden i det valda läget med hjälp av sprintar. Greppområdet för en snöplog för en mobil kraftenhet är vanligtvis en meter (vissa modifieringar kan ha olika värden) med en spade materialtjocklek på 2 till 3 mm. I en industriell miljö är dessa enheter tillverkade av högkvalitativt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spade för en motorkultivator

Mouldboard -spade för motorkultivatorer kan utrustas med ett knivfäste, vilket är bekvämt för att jämna ut jorden, samt gummifästen som är utformade för att eliminera effekterna av snöfall. Valet av modeller för snöplogar är omfattande; när du väljer en sådan gångjärnsmekanism måste du verkligen se till att strukturen kan monteras på en befintlig motorkultivator.

Tillverkare utrustar inte dessa tillbehör för motoblock med en dämpningsanordning (dämpning) eller förhindrande av vibrationer (fjäderdämpare), eftersom det på grund av den låga rörelsehastigheten inte behövs något särskilt skydd mot kontakt med ojämn markavlastning. När du utrustar din motorodlare med ytterligare snöröjningsutrustning, köp specialiserade stålklackar.

Att byta ut pneumatiska hjul mot sådana enheter ökar kvaliteten på snörengöringen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skapar man en snöplog från ett fat?

Att göra en spade på egen hand är enkelt när du har en svetsmaskin, en kvarn och en elektrisk borr i ditt hus. Här är ett enkelt sätt. Du behöver inte söka efter det nödvändiga materialet, eftersom du kan använda en enkel 200-liters järnfat.

Skär den försiktigt i 3 skivor så får du 3 böjda bitar för snöplogen . Genom att svetsa 2 av dem längs konturlinjen får vi ett element med en järntjocklek på 3 mm, vilket är tillräckligt för spadens styvhet. Spadens nedre del förstärks med en kniv. Detta kräver en metallremsa 5 mm tjock och samma längd som bladgreppet. Hål görs i kniven med en kaliber på 5-6 mm med ett intervall på 10-12 cm för montering av en skyddande gummilist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen för att fästa spaden på kultivatorn är ganska enkel och kan göras hemma. Ett rör med ett tvärsnitt i form av en fyrkantig 40x40 millimeter i storlek kokas till en spade, monterad från två delar av en fat, ungefär i mitten av sin höjd för förstärkning. Sedan, i mitten av röret, kokas en halvcirkel av tjockt järn, i vilket 3 hål är färdiga, som krävs för att stabilisera vridningsvinklarna för spånskivan.

Vidare är en konsol som ser ut som bokstaven "G" svetsad från samma rör .vars ena kant är placerad i ett hål i en halvcirkel, och den andra är bultad på enhetens chassi.

För att justera bladlyftens nivå används bultar som skruvas fast i hålen i en rörstycke som är svetsad på dragkroken och sätts på det L-formade fästet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en gjutspade av en gasflaska

Ett annat tillgängligt verktyg för att göra en spade av spånskivor är en gascylinder. Denna händelse kommer säkert att kräva ett detaljerat diagram. Det bör ange parametrarna för reservdelarna som används och proceduren för att montera dem i en enda struktur. Arbetet med skapandet sker i följande ordning.

  1. Släpp eventuellt övertryck från cylindern.
  2. Skär av båda ändarna av locket så att bredden är en meter.
  3. Skär det resulterande röret på längden i 2 halvor.
  4. Använd en svetsmaskin för att ansluta dessa två segment så att bladhöjden är cirka 700 millimeter.
  5. Hållaren för fastsättning är gjord enligt följande. Skär en halsduk ur tjockt järn. Gör ett antal hål i det för att rotera bladet i olika riktningar. Svetsa ett rörstycke till halsduken.
  6. Svetsa den förberedda produkten till snöplogen på nivå med hållarens plats på den bakomliggande traktorn.
  7. Installationen utförs med en cylindrisk stång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjockleken på cylinderns väggar är tillräcklig, det finns inget behov av förstärkning. Botten kan dock förses med slitstarkt gummi som tar bort lös snö och inte skadar den rullade vägen. För att göra detta måste du ta hårt gummi från de roterande transportbanorna. Bredden på gummilisten är 100x150 mm. Använd en elektrisk borr för att göra hål i spaden för att fixera gummit. För att fixera gummilisten, behövs en 900x100x3 mm järnlist. Borra hål i metall och gummi, markera i förväg med en spade. Säkra med bultar.

Bild
Bild

Spade i stålplåt

Vissa hantverkare föredrar att använda nytt material, snarare än använda element. Så du kan montera ett hemlagat blad av järnplåt 3 mm tjockt. För att stärka enheten kan du använda en stålremsa med en tjocklek på minst 5 millimeter. Metallskärning utförs enligt scheman. Själva bladet innehåller 4 segment: fram, botten och 2 sida. Den monterade strukturen kräver förstärkning. För detta svetsas komponenter skurna från 5 mm tjock metall vertikalt.

Då skapas en roterande enhet . Det är en klack med ett hål för axeln. Öglet fixeras genom svetsning till vinkeln, som är fäst vid spaden. Axeln är fixerad på ena kanten av röret, och med den andra kanten är den fixerad på den bakomliggande traktorn. Den erforderliga rotationsgraden fixeras med en cylindrisk stång (plugg). 3 millimeter är en liten tjocklek, vilket betyder att den måste förstärkas. Skär en remsa på 850x100x3 mm från ett 3 mm tjockt ark.

Du kan fixa det med bultar, men du måste först borra eller svetsa remsan med svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra arbetet behöver du:

  • plåt;
  • vinkelslip med skivor;
  • elektrisk borr;
  • uppsättning borrar;
  • bultar med självlåsande muttrar (med plastinsatser);
  • svetsare med elektroder;
  • skiftnycklar;
  • profil eller runt rör.

Om du har de nödvändiga förmågorna är jobbet inte svårt. Och den skapade enheten kan användas inte bara på vintern, utan också på sommaren. Förbättra platsen efter avslutat bygg- och installationsarbete, planera en plats för en barns sandlåda och liknande. Vilken konstruktion du ska välja är upp till dig att bestämma.

Rekommenderad: