Startmotor För Bensinknivar: Hur Fylls Våren I Startmotorn? Hur Man Monterar En Förrätt På En Borstsax? Hur Lägger Man Den På En Bensintrimmer?

Innehållsförteckning:

Video: Startmotor För Bensinknivar: Hur Fylls Våren I Startmotorn? Hur Man Monterar En Förrätt På En Borstsax? Hur Lägger Man Den På En Bensintrimmer?

Video: Startmotor För Bensinknivar: Hur Fylls Våren I Startmotorn? Hur Man Monterar En Förrätt På En Borstsax? Hur Lägger Man Den På En Bensintrimmer?
Video: 929:a won't start 2024, Maj
Startmotor För Bensinknivar: Hur Fylls Våren I Startmotorn? Hur Man Monterar En Förrätt På En Borstsax? Hur Lägger Man Den På En Bensintrimmer?
Startmotor För Bensinknivar: Hur Fylls Våren I Startmotorn? Hur Man Monterar En Förrätt På En Borstsax? Hur Lägger Man Den På En Bensintrimmer?
Anonim

Rekylstartaren för en bensinkniv eller bensintrimmer är en mekanisk enhet som inkluderar en remskiva monterad på en spärr. Ett rep lindas på remskivan i utgångsläget. I början dras det utåt. Remskivan är fjäderbelastad - så snart du släpper slutet på repet kommer den att rulla tillbaka. En platt tejp rullad till en ring används som en fjäder. Det liknar en fjäder i en stor mekanisk klocka som lindas en gång om dagen. Själva startmotorn sitter oftare på baksidan än närmare gräsklipparens eller trimmerns främre ände . För att korrekt utföra alla manipulationer med startmotorn för bensinskärare måste du känna till enhetens funktioner och installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar en bensinfräs eller trimmerstart?

Startmotorn är en generellt enkel och universell mekanism för bensinknivar, trimflikar, bensin- och dieselgeneratorsatser. Det är inte ett problem att utrusta dem även en bil, motorcykel eller skoter, om ditt fordon har ledigt utrymme för installationen . Det var inte för ingenting som många sovjetiska bilar och lastbilar utrustades med ett startverktyg som vagt liknar en kofot som är böjd två gånger.

Den moderna "handbromsen" börjar exakt från sladden - den är knuten till mekanismen, och det är omöjligt att förlora den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Startaggregatet har följande delar:

  • krok tändfjäder;
  • sladdlindad på en rulle;
  • återvänd vår;
  • spärrdrev och huvudfjäder;
  • mekanismhus som skyddar spärren;
  • låsbult.
Bild
Bild

Värsta sammanbrottet

Det finns tillfällen när startmotorn fortfarande fungerar, men en sliten sladd kan till exempel gå sönder. Spärren har ännu inte hunnit arbeta när motorn startas, och resterna av sladden lindas omedelbart på rullen, returfjädern tappar sina krokar, spåren i startkåpan går sönder . Resultatet är byte av både fjädrar och hus.

Om en bensinklippare eller trimmermodell sedan länge har avbrutits kommer det att vara svårt att hitta exakt samma delar, och startmotorn byts helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter eller byter jag startfjädern?

Om allt är i ordning med repet på startmotorn faller misstankar på själva rullen. Den drivs av en bandfjäder, lindad till en rulle. Vissa steg måste vidtas för att byta fjädern.

  1. Ta bort startmotorn från borstklipparen.
  2. Ta bort startspolen.
  3. Skruva loss huvudbulten som håller remskivan mot huset.
  4. Dra ut gripselen och fjädern, bandfjädern är nästan helt utsträckt eller lindad till större ringar.
  5. Håll det i förväg.
  6. Kontrollera om fjädern är intakt (rostiga ränder, sprickor etc. kan förekomma). Om krokarna i dess ändar rivs av går det inte att böja nya - högkolstål går sönder när du försöker böja det. Lösa krokar är lämpliga för lätt böjning.
  7. Se till att den extra (vanliga) fjädern och brickorna sitter på plats. Dessa delar skyddar spolkroppen från att punkteras av ändarna på huvudfjädern. Om brickorna och fjädern är trasiga och det inte finns några nya, dra inte åt spolbulten ordentligt utan titta på den - den kan skruvas loss och gå vilse.
  8. Om huvudfjädern (platt) är skadad, sätt i samma nya. Placera kroken på fjäderänden på plats och böj den, sätt in spole för spole i det utrymme den ska vara.

Uppspolningen av fjädern tar en minut. Färdighet i denna handling förvärvas snabbt.

Hur tät är fjädern?

Det är möjligt att ge fjädern den nödvändiga potentiella kraften som krävs för en tydlig och snabb lindning av sladden genom att bestämma sladdens längd i varv. För att förhindra att sladdhandtaget hänger, lägg till 1-2 varv till i antalet varv. Så, om sladden har en längd på 5 varv av spolen, vrid sedan spolen 6-7 hela varv när fjädern laddas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av borstklipparen

Vid service och reparation av startmotorn är det viktigt att montera den korrekt - som om monteringen utfördes av tillverkaren. Varje del som är felaktigt installerad kommer att hindra dig från att helt använda din trimmer eller penselklippare.

  1. Efter lindning av fjädern, vänd spolen och placera den så att den andra fjäderkroken faller tillbaka på plats. För att styra den korrekta installationen av fjädern finns tekniska fönster på själva spolen.
  2. Montera startskivan och se till att en av fjäderkrokarna passar in i spåret på startkåpan.
  3. Sätt i fjädern och brickorna på sidorna för att förhindra att fjädern gnuggar av plastfacket där den sitter. Om fjädern är trasig och den andra inte är densamma placeras en extra bricka på plats.
  4. För in koppen med antennerna i spolens spår.
  5. Installera spolen på plats, dra åt bulten så långt det går, men utan fanatism.

Om du inte skyddar facket med brickor från huvudfjädern, där det rör sig när du slingar upp och lossar startsnöret, fastnar spolen ofta när du försöker starta bensintrimmer eller pensel. Lossning av spolbulten leder till förlust.

Hur man monterar en penselklipptrimmer, se videon.

Hur monterar jag en ny gräsklippare?

För startmontering gör följande manipulationer.

  1. För ena änden av sladden genom öppningen i början av spolen och knyt den i en knut. Knuten får inte passera genom hålet. Annars tar du isär startmotorn igen.
  2. Linda sladden runt själva spolen.
  3. Montera fjädern i startkåpan, haka fast den ena änden i spåret och linda den. För bekväm upprullning, vrid kroppen moturs.
  4. Placera spärren på fjädern.
  5. Haka tillbaka fjädern på själva spärren, fäst den vid spolen.
  6. Montera huvudfjädern och huset med den monterade spärren, anslut startdelarna och dra åt med huvudbulten.

Efter att du har monterat startmotorn ska du föra den fria änden av sladden genom hålet i rullen. För tillbaka samma ände genom hålet i handtaget som sladden drar i. Knyt en stark knut på handtaget. Kontrollera hur startbromsen fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter jag startkabel?

Det händer att det inte är våren som är skyldig för oförmågan att starta startmotorn, utan själva sladden. Det kan gripa eller till och med gå sönder. Demontering av en bensinfräs eller trimmerstart är universell i sina steg.

  1. Ta bort startblocket från trimmern eller borstsaxen.
  2. Ta bort huvudbulten som håller i handbromsen.
  3. Dra ut spolen och spola tillbaka resterna av den slitna sladden från den.
  4. Lossa knuten på sladdhandtaget och dra änden av sladden ur knuten.
  5. Lossa knuten i andra änden (i början av spolen) och ta bort den gamla sladden. Knutar som har blivit täta kopplas upp med tång eller tång.
  6. Knyt en knut i ena änden av den nya sladden, för den genom hålet i början av spolen (närmare dess axel).
  7. Linda några varv av den nya sladden på spolen. Om den är lång, skär bort överskottet.
  8. Ladda och ladda den fjäderbelastade sladdspännaren (om den är borttagen) och de fjäderbelastade elementen i rätt ordning.
  9. Sätt tillbaka spolen och trä den fria änden av sladden genom startuttaget och handtaget.
  10. Sätt tillbaka startblocket.

Vrid startmotorn i sladden, starta motorn på bensinknivar eller trimmare. Ju större och kraftfullare motorn desto fler ryck av sladden kommer att krävas vid start, normen är högst 7 gånger. Resultatet är en snabb och smidig start av motorn, enhetens beredskap för drift.

Rekommenderad: