Mini Snow Clearing Tractor: Hur Väljer Man En Liten Snöslunga Traktor Med Snöspade? Funktioner I Verktyg För Snöröjning

Innehållsförteckning:

Video: Mini Snow Clearing Tractor: Hur Väljer Man En Liten Snöslunga Traktor Med Snöspade? Funktioner I Verktyg För Snöröjning

Video: Mini Snow Clearing Tractor: Hur Väljer Man En Liten Snöslunga Traktor Med Snöspade? Funktioner I Verktyg För Snöröjning
Video: Äntligen lite snöslunga! 2024, Maj
Mini Snow Clearing Tractor: Hur Väljer Man En Liten Snöslunga Traktor Med Snöspade? Funktioner I Verktyg För Snöröjning
Mini Snow Clearing Tractor: Hur Väljer Man En Liten Snöslunga Traktor Med Snöspade? Funktioner I Verktyg För Snöröjning
Anonim

Ofta köper vanliga människor de nödvändiga verktygen för snabbreparationer på sina stugor, liksom olika typer av inventarier och enkel utrustning för sommarstugor. Men många kan skryta med mycket allvarligare typer av enheter. Så i vardagen används ofta kompakta snöslungor, utrustade med en kraftfull motor och en hink med en mekanism för att kasta snö åt sidan.

Bild
Bild

Beskrivning

Oöverkomliga snödrivor är ett stort vinterproblem. För att rensa snödrivor från territorierna intill dacha köper tomternas ägare en minitraktor . Den här enheten har små parametrar, den är lätt att använda, den kommer lätt och snabbt att klara uppdragen att rengöra från snödrivor. En betydande fördel med alla minitraktorer är dess mångsidighet. Du kan alltid köpa minitraktorer för en mängd olika användningsområden eller snävt riktade modeller (som beskrivna snöslungor). Denna typ av trädgårdsutrustning kommer att ha många redundanta designlösningar jämfört med en konventionell traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta minitraktorer snöslungor kan kallas en universell typ av utrustning. De används i många sektorer: inom industri och konstruktion, inom jordbruk och kommuner.

Positiva aspekter av att välja en liten snöslunga:

  • tar snabbt bort blockeringar av snö;
  • hög effektivitet;
  • lägsta arbetskraft;
  • ökade säkerhetsåtgärder;
  • multifunktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Istället för att svänga en spade hela vintern igen, rensa snö från ditt hem, är det bättre att omedelbart köpa en liten minisnöplogstraktor av hög kvalitet. Alla modeller av sådana traktorer är klassificerade enligt tillverkare och utrustning. På den specialiserade marknaden kan du hitta modeller av miniutrustning från olika tillverkare. De mest populära är ryska, kinesiska och japanska modeller. De kommer att skilja sig åt i egenskaper och kostnad. De mest kända tillverkarna inkluderar flera märken.

Bild
Bild

MasterYard

Erbjuder fyrhjulsdriftsteknik och en ganska bekväm, om än liten hytt. Fyrtaktsmotorer garanterar hög effekt. Varumärket MasterYard är känt som en ärlig partner och tillverkare. Betydande fördelar med företaget är utmärkt montering och ökad motståndskraft hos kroppen mot korrosion, vilket är extremt viktigt för en enhet som arbetar under specifika förhållanden. Den mest populära modellen är MasterYard MX8522L.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaliber

En billig lösning som vanligtvis används av allmännyttiga företag som en bekväm specialutrustning för rengöring av snötäckta gator. Med tanke på att de flesta minitraktorer från "Caliber" länge har använts i olika länder i världen har konsumenterna inga klagomål om kvaliteten på denna utrustning. Den mest efterfrågade elektriska kompakta enheten "Kaliber 1700".

Bild
Bild

Shibaura

Hög byggkvalitet för alla modeller. Instrumenten har den utmärkta kraften hos en fyrtaktsmotor. Experter kallar traktorkroppen för en av de mest utvecklade bland alla modeller av specialutrustning. Traktorerna Shibaura 1200S och 1500S kostar mycket, men de är mycket manövrerbara.

Bild
Bild

Prorab

En annan tillverkare i kategorin fyrhjulsdriven dieselmotor. Traktorerna kännetecknas av ett högt spelrum, vilket garanterar en utmärkt terrängförmåga-och detta är mycket viktigt vid förhållandena i inhemska terrängförhållanden. Prorab -enheten är för många känd som en av de mest pålitliga och billiga lösningarna. Prorab GST75 EL kommer att fånga din uppmärksamhet med sin prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xingtai

Ger utmärkta miniatyrtraktorer för snökontroll. Den kan drivas med redskap och är utrustad med en fyrtaktsmotor. Du kan till och med sätta en egen tillverkad snörotor på den här enheten. Märket i sig är mycket populärt, eftersom de karakteristiska egenskaperna hos detta märke kan betraktas som ett flexibelt pris och utmärkt service. Xingtai XT 244 -traktorn är mångsidig och pålitlig.

Bild
Bild

Mithrax

Tillverkar minitraktorer med bensinmotor. En klar fördel med märket kan anses vara ett överkomligt pris för inhemska konsumenter. Underhåll av Mitrax -utrustning kommer inte att bli en betydande utgiftspost för ägaren. Ett bra alternativ för personligt bruk. "Mitrax T10" kommer att tillfredsställa dig med dess överdimensionerade utsikt och möjligheten att snabbt rensa gården för snö.

Bild
Bild

spana

Diesel fyrtaktsmotorn gör att du snabbt kan rengöra snödrivor i ett litet område. Produktens design möjliggör användning av överhäng. På grund av den låga kostnaden för minitraktorn anses "Scout" vara en av de mest efterfrågade på marknaden för specialutrustning.

Bild
Bild

Vitryssland

Om du behöver en fyrhjulsdriven minitraktor med en roterande snöslunga, bör du vara uppmärksam på denna tillverkare. På en sådan traktor kan du sätta alla monterade verktyg för snabb rengöring. Tillförlitligheten för den kompletta uppsättningen och det överkomliga priset är utmärkta indikatorer för alla modeller. Detta vitryska varumärke är ett av dem som lyckades överleva många kriser, men kom ut ur dem, vilket förbättrade kvaliteten på dess universella teknik avsevärt. Minitraktor "Vitryssland 132H" kommer att kunna utföra samma funktioner som en konventionell traktor. Med hjälp av en sådan enhet är det möjligt att kvalitativt bearbeta tomter på mer än 4 hektar; det kan användas utan problem vid rengöring av gator från snö och skräp.

Bild
Bild

Dong feng

Den tydliga ledaren inom kinesisk försäljning. Fyrhjulsdrivna fordon med fyrtaktsmotor. Enheten är anspråkslös mot laster och är mycket tillförlitlig. Utmärkt funktionalitet och pålitlig produktdesign. Företaget anses vara ett av de mest intressanta och lovande företagen som presenterar sina produkter på vår marknad. MTD Smart RC 125-modellen anses också vara mycket populär-en självgående minitraktor med snöslunga, vars pris är en av de mest attraktiva.

Bild
Bild

Miniatyrtraktorernas funktionalitet beror på det extra verktyg som används. Det räcker inte att köra ett snöskikt åt sidan, det kan finnas en fråga om dess lastning, det kommer att bli nödvändigt att kasta snön åt sidan för att rensa marken från is. Dessa arbeten kan utföras med hjälp av olika bilagor.

  • Blad, som är fixerat framför enheten. Det behövs för att samla snö.
  • En borste som rensar upp det som kan bli kvar av bladet. Den är fäst på baksidan av traktorn.
  • Hink - de byter enkelt ut bladet. Förutom rengöring kan du ladda snö för senare avlägsnande.
  • Snöslunga - lyfter snön och slänger den åt rätt håll.
  • Kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera element kan installeras samtidigt. Det bästa alternativet innebär samtidig användning av skopan, liksom kniven och borsten.

Hur väljer man?

För en miniatyrenhet kommer ett speciellt blad att behövas - en speciell enhet, med sin hjälp, kan snömassan flyttas i önskad riktning, till exempel till vägkanten. För att arbeta med sådan utrustning måste du komma ihåg att denna typ av utrustning måste passa maskinen helt, vara något bredare än den och ha rätt viktförhållande. Du kan också plocka upp en speciell borste för högkvalitativ rengöring av klibbig snö. Med den kan du enkelt rengöra ytan på vägen eller din webbplats om snötäcket inte är mer än 3-5 cm.

Bild
Bild

På vintern rekommenderas att du sätter en snöslunga på enheten . Denna utrustning kommer att kunna hjälpa till att ta bort packad snö på valfri plats. Samtidigt kan lockets höjd inte vara högre än parametrarna för spelrummet och rotorn för den enhet som används, oftast klarar denna typ av utrustning ett snöskikt på 45-50 cm. En speciell spridare för sand eller reagenser kan vara ett bra köp. På kort tid och med minsta möjliga ansträngning kan du strö området och vägen bredvid det och rädda dem från is.

Bild
Bild

När du köper en miniatyrtraktor är det bättre att välja en enhet som har fyrhjulsdrift, för det är han som gör att du kan övervinna alla höga eller komplicerade stigningar på vintern. Fyrhjulsdrift kommer till nytta på sommaren. Dessutom, när du köper, är det värt att klargöra närvaron av många andra intressanta saker - en stuga med uppvärmning, närvaron av belysningsanordningar för arbete i mörkret.

Bild
Bild

Om en sådan maskin på vintern aktivt kan användas för rengöring av snödriv, kommer den på sommaren att vara ännu mer användbar . När du planterar, sköter och skördar grödor kan du enkelt frigöra potentialen hos denna mångsidiga assistent, som kan arbeta med speciella redskap. När du köper enheter för hemmabruk måste du tydligt förstå för vilka ändamål de kommer att vara användbara för dig.

Bild
Bild

Om du vill använda dem för att bli av med snöstopp, om du behöver gräva skyttegravar eller transportera byggmaterial, behöver du en enhet med en kapacitet på 20 hästkrafter eller mer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas storleken på specialutrustningen. En minitraktor ska flytta runt på platsen utan problem, inte vidröra buskar och träd, enkelt köra in i garaget. En teknisk egenskap som radien för en möjlig sväng är också oerhört viktig. Kom ihåg att när du använder traktorn måste du vara så försiktig som möjligt för ökad säkerhet för omgivningen, byggnader och befintliga planteringar.

Bild
Bild

Vanligtvis är en snöröjningsenhet inte så stor i storlek och kan därför användas i vardagen på en sommarstuga och av allmännyttiga företag för att lösa frågan om snöröjning på gatan. Dieselmotorn startar lätt även vid betydande frost. Användarvänlighet gör att du snabbt kan lära dig hur man gör på en ny traktor.

Tips för användning

Varje modell av minitraktor åtföljs av dokument som beskriver funktionerna för kontroll och korrekt underhåll av enheten. Det finns allmänna regler för vilka du kan använda traktorn korrekt och behålla dess förmåga att fungera smidigt under lång tid.

  • Bra bränsle måste användas. Den måste försvaras i cirka två dagar och måste rengöras innan den hälls i tanken.
  • Du måste ständigt rengöra bränslefiltret.
  • Om minitraktorns kylsystem är flytande måste du hela tiden fylla kylaren med renad vätska.
  • Den första lanseringen av utrustningen före arbetet är ett extremt viktigt ögonblick. Innan du gör detta, kontrollera om det finns olja där det ska vara. Glöm inte att mäta trycket i hjulen och ta upp det till önskat värde varje gång.
  • Efter start, lyssna på hur motorn fungerar. Om det inte finns något ljud från tredje part kan du säkert börja använda utrustningen.
  • Kör i bilagan i 5 minuter utan att använda bilagor.
  • Utför underhåll i tid, och då kan du undvika allvarliga haverier och öka enhetens livslängd.
Bild
Bild

Den multifunktionella minitraktorn hjälper till i de mest oförutsägbara situationerna, vilket ger möjlighet att snabbt utföra alla nödvändiga arbeten i landet eller trädgården.

Rekommenderad: