Ratchet -beskärare: Vilken Trädgårdsskärare är Bättre? Funktioner Hos Spärrmodeller Av Titan. Hur Väljer Man En Professionell Beskärare?

Innehållsförteckning:

Video: Ratchet -beskärare: Vilken Trädgårdsskärare är Bättre? Funktioner Hos Spärrmodeller Av Titan. Hur Väljer Man En Professionell Beskärare?

Video: Ratchet -beskärare: Vilken Trädgårdsskärare är Bättre? Funktioner Hos Spärrmodeller Av Titan. Hur Väljer Man En Professionell Beskärare?
Video: Pruning Shears Explained: Choose the Best Pruners For Your Garden 2024, Maj
Ratchet -beskärare: Vilken Trädgårdsskärare är Bättre? Funktioner Hos Spärrmodeller Av Titan. Hur Väljer Man En Professionell Beskärare?
Ratchet -beskärare: Vilken Trädgårdsskärare är Bättre? Funktioner Hos Spärrmodeller Av Titan. Hur Väljer Man En Professionell Beskärare?
Anonim

Beskäraren är det mest använda verktyget under trädgårdsarbete. Det ser ganska primitivt ut, men varje element är mycket noga genomtänkt här. Ratchet -beskärare är en struktur som är utformad för att klippa grenar. Tack vare det speciella systemet är det inte svårt att klippa grenar med stor diameter. Med verktyget kan du göra ett perfekt snitt utan att skada barken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det enda syftet med en sådan anordning är att trimma gamla, torkade eller helt enkelt onödiga grenar. Det är viktigt att inga grader kvarstår efter skärningen; för detta måste saxen ha en speciell struktur . Bladets övre del kan vara antingen ensidig eller dubbelsidig. Det övre planet ska böjas utåt. Bladets undersida är utformad för att ge stöd och för att minska skador på barkens undersida. Det är en halvcirkel eller ett plan, det är här bladet sjunker. Spärrskäraren kan avsevärt minska användningen av operatörens fysiska styrka. Enheten kan hantera både kvistar och grenar med stor diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en sådan design bör du vara uppmärksam på följande punkter

  • Handtaget ska vara tillräckligt långt, eftersom hävstångseffekten utlöses här. Enheten ska passa bekvämt i din hand.
  • Efter skärning bör själva handtaget återgå till sitt ursprungliga tillstånd tack vare en spak eller fjädermekanism.
  • Tänderna ska vara ganska vassa och gjorda av höghållfast metall. Experter rekommenderar att du väljer teflonbelagda sekatörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att köpa en ny pryl är alltid en risk. Många köpare föredrar att välja de mest populära tillverkarna, med tanke på endast tyska eller japanska modeller. De betalar ofta för mycket för varumärket. Men namnet på företaget är inte en garanti för enhetens kvalitet. Därför rekommenderas att rådgöra med erfarna trädgårdsmästare, eftersom de med största sannolikhet har provat många verktyg under åren och säkert kan ge råd om en bra modell. Om du inte har bekanta trädgårdsmästare kan du alltid studera recensioner av amatörer och proffs om varje modell du är intresserad av.

Bild
Bild

Innan du köper, var uppmärksam på strukturens vikt och dimensioner . Ju tyngre enheten, desto snabbare blir handen trött under trädgårdsarbete. Om din uppgift är att städa upp busken, kommer någon modell att göra, men om du vill ge ett snyggt utseende på fruktträdet, måste du tillämpa fysisk styrka. Spärrskäraren kan göra ett helt rakt snitt på en gren med en diameter på upp till 30 mm. Samtidigt kommer även kvinnliga representanter att klara enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar en spärr?

Den mekaniska delen av enheten, som har en tandad spak, kallas en spärrhake. Efter varje tryckning är handtaget fixerat i det förinställda läget. Fortsättningen av denna spak är bladet, som efter varje ny tryckning fördjupas ännu längre in i grenen. Den låses i denna position tills operatören gör nästa tryck. Fördjupningen fortsätter tills en fullständig nedskärning inträffar. Spärren i vanliga människor kallade spärren på grund av ljudet som det ger när man skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför, för att göra ett snitt av en tjock gren, måste du göra så många rotationsrörelser så att den totala kraften motsvarar en effekt som kan skära denna gren. Arbetshastigheten och produktiviteten sjunker avsevärt, men även en kvinna kan ordna trädet. Ratchet beskärningssax är dyrare än konventionell beskärningssax av fyra skäl:

  • designens komplexitet;
  • verktyget är i de flesta fall tillverkat av titanlegering;
  • bladen är gjorda av en höghållfast legering, vanligtvis teflonbelagd;
  • lite kända tillverkare släpper sällan denna enhet.
Bild
Bild

Varje år får spärrskäraren mer och mer funktionalitet. För några år sedan användes titan endast i flygfabriker. Faktum är att titanlegering inte korroderar och inte blir smutsig. Följaktligen är verktygen tillverkade av detta material av hög kvalitet.

Populära modeller

Innan du köper den här enheten, var noga med att hålla den i dina händer, det är viktigt att den ligger bekvämt. Om du köper en enhet i en webbutik och varorna levereras med kurir, ska du först komma överens med säljaren om möjligheten att vägra om du inte gillar produktens handtag. Köpet blir meningslöst om du använder för mycket fysisk kraft för att trycka på.

Det blir ett stort plus om fräsarna innehåller teflon, kol eller krom. De låter dig minimera motståndet under snittet. Det bästa exemplet är trädgårdsapparater från Grinda . Verktygshållaren är försedd med ett fäste för säkerheten. De mest populära modellerna av ratchet -enheter är Finland, PowerStep, Park, SmartCut -sekatörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

SmartCut Gardena är en högpresterande beskärare avsedd för kapning av vinstockar eller grenar . Den har ett PowerPlus -system som klarar även den torraste baldakinen. Den maximala diametern på den gren som ska skäras är 2, 2 cm. Verktyget klarar denna tjocklek i 3 steg. Hållaren är gjord av aluminium med en gummerad insats så att enheten sitter bekvämt i handen. Strukturen kan låsas för säker förvaring eller överföring. Tillverkaren tillhandahåller skär som skyddas från att klibba.

PowerStep -ratchet -beskärningsaxen är specialiserade på att klippa de tjockaste grenarna i ett par pass. Hållaren är tillverkad av FiberComp -material, tack vare vilket den passar bekvämt i både höger och vänster hand. Det nedre skärelementet är också FiberComp -belagt . Tack vare den speciella substans som tillverkaren täcker denna enhet är den slitstark och kräver inget särskilt underhåll. Tillverkaren tillhandahåller en bekväm spärr som kan nås med en hand.

Bild
Bild

Mekanismen för Finland 1611 -modellen liknar en jack i sin specificitet . Verktyget kan skära grenar upp till 25 mm i diameter. Tack vare spärrmekanismen reduceras operatörens erforderliga fysiska styrka med 2 gånger jämfört med hushålls trädgårdssaxar. Denna enhet kan göra ett perfekt jämnt snitt, utan att lämna grader, bidrar till snabb återhämtning av grenen. Enheten är utrustad med en plan trimningsteknik, bladen är gjorda av stål. Konstruktionens totala vikt är 210 g. Tillverkaren ger två års garanti. Konstruktionen är monterad i Japan och är inte rädd för temperaturförändringar. Tack vare teflonbeläggningen tål verktyget från -70 till + 270 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär representant för sekatörer är MR -logotypen . Dessa är ryska tillverkade varor monterade i Taiwan. Företaget representerar det bredaste utbudet av olika verktyg. Enheten är gjord av höghållfast metall, bladen är belagda med en speciell substans. Denna enhet har aktivt använts i professionell verksamhet under lång tid. Tänderna är gjorda av kolmetall och kan skära grenar upp till 3 cm i diameter. Tack vare det ergonomiska handtaget sitter enheten bekvämt i handen. Tillverkaren tillhandahåller en spärr som skyddar enheten från oavsiktlig start. Instrumentet är tillverkat i ljusa färger. Designen har ett stort antal positiva recensioner. Experter noterar hållbarhet och lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan välrenommerad företrädare för företaget för tillverkning av ratchet beskärningssax är Tsentroinstrument . Detta märke har ett högt betyg och är specialiserat på tillverkning av verktyg för arbete i trädgården eller trädgården. Alla enheter är i budgetprissegmentet och håller hög kvalitet. En egenskap hos denna produkt är möjligheten att demontera enheten till en skruv. Tack vare denna funktion kan du enkelt byta ut en sliten komponent och ge nytt liv åt ditt favoritinstrument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla produkter som tillverkas under varumärket Tsentroinstrument är tillverkade av titanlegering och används för professionella ändamål. Även till ett lågt pris kan denna design tjäna mycket länge. Av kundrecensioner att döma kan det noteras att enheten kan rengöra ett område på 8 tunnland. Designen hanterar enkelt grenar med en diameter på upp till 50 mm, men under för tunga belastningar hörs en liten knark.

Rekommenderad: