Vetkorez: Egenskaper Hos Batterier, Stavar Och Bensinmodeller. Hur Väljer Jag En Elektrisk Trädgårdsskärare?

Innehållsförteckning:

Video: Vetkorez: Egenskaper Hos Batterier, Stavar Och Bensinmodeller. Hur Väljer Jag En Elektrisk Trädgårdsskärare?

Video: Vetkorez: Egenskaper Hos Batterier, Stavar Och Bensinmodeller. Hur Väljer Jag En Elektrisk Trädgårdsskärare?
Video: Ladda och underhåll dina batterier! 2024, Maj
Vetkorez: Egenskaper Hos Batterier, Stavar Och Bensinmodeller. Hur Väljer Jag En Elektrisk Trädgårdsskärare?
Vetkorez: Egenskaper Hos Batterier, Stavar Och Bensinmodeller. Hur Väljer Jag En Elektrisk Trädgårdsskärare?
Anonim

För att få trädgården att se vacker ut och träden bära frukt väl behöver de särskild omsorg. För att underlätta trädgårdsmästarens arbete uppfanns träskärare (loppers). Med deras hjälp bildas unga plantor, torra och sjuka grenar tas bort från vuxna träd. Trähuggaren klarar överväxt som inte kan tas bort med beskärare.

Bild
Bild

Särdrag

Med uppfinningen av delimbers har trädgårdsmästarnas arbete blivit mycket lättare. Tidigare togs små skott bort med beskärare (trädgårdssax) och tjocka grenar sågades med en bågfil. Det var inte lätt att arbeta med taggiga buskar eller att ta bort grenar på flera meters höjd.

Nu klarar träskärare, som kan kallas modifierade förstärkta beskärare, liknande uppgifter. De tar bort underväxt upp till 5 cm tjock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt driftsprincipen är de indelade i tre typer: mekanisk, elektrisk, bensin.

När du väljer en lopper bör du bestämma vilka typer av arbeten du oftast kommer att behöva hantera. Om trädgården är stor med höga träd är det bättre att välja el- eller bensinverktyg. För små, underdimensionerade trädgårdar är mekaniska beskärare bra.

Visningar

Mekaniska loppers representerar en hel grupp verktyg med olika modifieringar. För att omsätta dem krävs viss fysisk ansträngning. Dyrare modeller som kräver liten ansträngning inkluderar el- och bensinverktyg.

Bild
Bild

Dubbel önskelänk

Det är en typ av mekanisk lopper som fungerar enligt käkläsningsmetoden. Den har handtagslängder från 35 till 95 cm.

För att beskära grenar måste du skapa en viss ansträngning och använda båda händerna. Eftersom handtagen inte är tillräckligt långa kan verktyget användas för att skära underdimensionerade unga träd eller låga buskiga planteringar.

Längden på handtagen är tillräckligt stor för att arbeta med taggiga buskar, utan risk att bli sårad av vassa grenar.

Bild
Bild

Teleskopisk

En av sorterna av en mekanisk träskärare är ett teleskopverktyg med ett handtag som kan förlängas till önskat avstånd som ett teleskop. Detta gör det möjligt att arbeta på en avsevärd höjd.

Trimningen görs med ett plant blad, som driver ett specialväxel. Bladen har friktions-, korrosions- och teflonbeläggning. Verktygets vikt är cirka ett och ett halvt kilo.

Bild
Bild

stav

VKSh s / sh -stångfräs kan ha ett fast eller teleskopiskt handtag med en längd på en och en halv till fyra meter. Det gör det möjligt att arbeta med höga träd.

För att klippa är det nödvändigt att installera arbetsenheten på rätt plats och trycka på spaken.

Om modellen är utrustad med en drivenhet som överför kraft till knivarna krävs mindre fysisk ansträngning för att slutföra jobbet … Dessutom kan tjockare grenar klippas. Ibland ingår såg- och fruktsamlarfästena med stångskärarna.

Bild
Bild

Gå förbi

Ibland är det nödvändigt att ta bort inte bara torra grenar. Korrigerande beskärning är nödvändig för att bilda ett ungt träd. Det utförs med hjälp av en bypassskärare, som skär och inte "slipar" den levande grenen.

När du använder verktyget ska det övre slipade bladet ställas in så att det riktas mot den gren som ska skäras.

När det pressas med kraft börjar bladet glida längs den nedre kniven, vilket fungerar som ett stopp.

Bild
Bild

Med ett städ

Det övre slipade bladet är tillverkat i en klassisk standardform, och det nedre har ett förlängt plan som liknar ett städ. Den nedre delen är utrustad med ett spel för nedsänkning av det övre bladet.

Enheten trycker inte på, men hackar materialet, så det är bättre att använda det för torra grenar.

Bild
Bild

Spärrmekanism

Det är ett bra komplement till många mekaniska modeller. Det låter dig öka trycket på grenen med metoden för upprepad klämning. På så sätt tas extra tjocka och starka grenar bort, oavsett om de är torra eller färska.

Spärrhakar kan levereras med ett 4-meters handtag och en bågfil.

Bild
Bild

Elektrisk

För större trädgårdsskärningsjobb är det bäst att använda en elektrisk träskärare. Det ser ut som en skivstång utrustad med en miniatyrsåg och en elmotor. En lång kabel ansluts till ett uttag.

Arbetet utförs snabbt och enkelt, nackdelen är beroendet av strömkällan och kabellängden, vilket inte tillåter att man når alla hörn av trädgården. Problemet kan lösas med hjälp av en trådlös träskärare, till exempel från Bosch.

Men sådana modeller är också långt ifrån idealiska. De är dyrare än sladdlösa modeller och har dålig prestanda eftersom batterierna töms snabbt och behöver lång laddning.

Bild
Bild

Bensin

Bensintapparen kan göra mycket arbete. I många avseenden är den överlägsen ett elektriskt verktyg. Trähuggaren är mobil och behöver inte extern ström, den kan fungera i trädgården på valfritt avstånd från hemmet. När det gäller effekt överträffar den den elektriska analogen.

Nackdelar inkluderar underhåll, tankning och höga kostnader.

Rekommenderad: