Elektrisk Torkmaskin: Hur Väljer Man En Långhanterad Trädgårdskedjestoppare För Beskärning Av Träd? Funktioner Hos Bosch -modeller

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Torkmaskin: Hur Väljer Man En Långhanterad Trädgårdskedjestoppare För Beskärning Av Träd? Funktioner Hos Bosch -modeller

Video: Elektrisk Torkmaskin: Hur Väljer Man En Långhanterad Trädgårdskedjestoppare För Beskärning Av Träd? Funktioner Hos Bosch -modeller
Video: Cutting down an Pecan tree with cheap electric chainsaw! 2024, Maj
Elektrisk Torkmaskin: Hur Väljer Man En Långhanterad Trädgårdskedjestoppare För Beskärning Av Träd? Funktioner Hos Bosch -modeller
Elektrisk Torkmaskin: Hur Väljer Man En Långhanterad Trädgårdskedjestoppare För Beskärning Av Träd? Funktioner Hos Bosch -modeller
Anonim

Varje trädgårdsmästare kan med säkerhet säga att det är svårt att klara sig utan specialverktyg vid bearbetning av träd. En av de mest populära tillbehören för trädgårdsmästare är den elektriska tapparen. Det är en elektronisk version av en konventionell manuell beskärare, den har ett specifikt handtag, vars längd kan justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygskarakteristik

En sådan enhet är ganska effektiv. Det kan klippa även de tjockaste grenarna (med en radie på upp till 50 mm). Tack vare det justerbara handtaget kan arbetsledaren arbeta på höga höjder utan att använda en stege. Arbetshastigheten blir mycket högre utan kvalitetsförlust.

Denna enhet finns i olika varianter

  • Rodstångare . Tack vare den specifika utformningen av handtaget kommer operatören inte att känna trötthet i armmusklerna på länge. Det finns en remskiva inuti hållaren. Tack vare honom kan du öka strukturens produktivitet och klippa grenar med en diameter på upp till 3-4 cm i ett par tillvägagångssätt. Den ungefärliga höjden är 3,5 meter. En extra bom kan fästas om du behöver använda verktyget på en höjd av mer än 5 meter.
  • Teleskopisk tapp . Enhetens särart ligger i dess lilla storlek. Följaktligen är klipparen mycket bekväm att förvara och transportera. När den fälls ut kan du utföra trädgårdsarbete på en höjd av mer än 5 m. Spärrmekanismen aktiveras av en speciell strömbrytare på hållaren. En sådan tappare kan göra ett perfekt rakt snitt. Många tillverkare erbjuder också mer funktionella modeller. De är utrustade med en elektrisk såg.
  • Kedjelopp med kort handtag . Denna enhet är en elektronisk version av beskäraren för att klippa låga grenar. Startspaken är också placerad på hållaren. Du måste placera en gren mellan bladen och slå på enheten. Kedjemekanismen kommer att göra allt arbete åt dig: tänderna kommer att stängas och ett snitt kommer att ske. Långa handtag ger bekvämt arbete med att klippa grenar, tack vare vilket hastigheten och effektiviteten i processen ökar. Samtidigt krävs inga speciella ansträngningar under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla blad är indelade i två grupper: kontakt och platt . Det första alternativet innebär placeringen av tänderna på samma linje. Grenen placeras på gränsen till två blad. Skärningen sker genom klämning. Den platta typen liknar konventionell hand sax: grenen är placerad mellan tänderna och avlägsnas genom en skjuvverkan.

En sådan mekanism kan bara fungera när den är ansluten till en kraftledning. Innan du börjar arbeta bör du därför överväga att köpa förlängningssladdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I alla fall är det inte möjligt att ansluta enheten till nätverket. I denna situation kommer sladdlösa sladdare till undsättning. De är ännu mer kompakta, men när det gäller egenskaper är de mycket sämre än nätverksmodeller.

Varje företag uppmärksammar operatörens säkerhet. För detta ändamål utrustar alla tillverkare sina produkter med en startskyddsfunktion mot oplanerad start.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Elektriska sladdare har, precis som alla andra eltekniker, både positiva och negativa sidor.

Fördelar:

  • enheten fungerar på el, och det är mycket billigare än något bränsle;
  • ingen fysisk styrka krävs för enhetens normala funktion;
  • designen har små dimensioner, låg vikt och avger inte heller något buller;
  • med noggrann användning kommer verktyget att hålla mycket länge;
  • det är möjligt att arbeta på en höjd av mer än 5 meter;
  • tack vare det roterande systemet kan du klippa flera grenar samtidigt;
  • enheten är miljövänlig, avger inte rök eller avgaser.

Minus:

  • när du arbetar på en höjd kommer strömkabeln att vara i vägen i de flesta fall;
  • närmaste utlopp kan vara för långt bort;
  • enheterna har låg effekt jämfört med bensinkonkurrenter, även om sådana egenskaper räcker för hemmabruk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper den här artikeln måste varje trädgårdsmästare själv bestämma vilka träd han ska arbeta med. Om du behöver klippa en liten buske eller ett ungt träd, är det plana alternativet perfekt. Det kräver inte fysisk styrka, strukturen kommer att göra allt själv. Gamla träd med hård krona odlas med kontaktbeskärare. De låter dig göra ett snyggt snitt utan att skada barken.

Innan du köper bör du överväga vem som ska använda enheten . Män brukar inte bry sig om vilken vikt eller storlek lopparen har, men för det rättvisare könet och de äldre är detta ögonblick ett mycket viktigt urvalskriterium. Kontrollera också hållarens isolering.

Bild
Bild

Ett isolerat handtag kommer att vara användbart om det finns kraftledningar i närheten, liksom vid hög luftfuktighet.

Populära modeller

I dagens värld är det mycket efterfrågan på elektriska tappar. De världsberömda märkena Patriot, Stihl, Ryobi, Gardena, Greenworks, Black & Decker och många andra är engagerade i tillverkning av instrument. Nedan kommer vi att överväga de modeller som är mest populära i Ryssland.

525 PT5S

Husqvarna är en värdig representant för höghoppare. Ursprungslandet är Sverige. Den vanligaste varianten i Ryssland är 525 PT5S -modellen. Enheten är mycket efterfrågad bland proffs. Det kännetecknas av sin manövrerbarhet och lilla storlek. Tack vare den kraftfulla motorn tar strukturen fart på några sekunder.

Fodralet är stötsäkert från alla håll. Du behöver inte smörja kedjan manuellt, allt händer automatiskt. Enheten väger 7 kg. Kostnaden i Ryssland är cirka 650-700 dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

AHS 45 16

Bosch AHS 45 16 är en slående representant för små elektriska tappar för hemmabruk. Verktyget väger 2600 gram. En motor med en intern kylare är installerad här, så du kommer aldrig att stöta på överhettning av instrumentet. Tillverkaren tillhandahåller installation av en ergonomisk hållare, med hänsyn till handflatans anatomiska egenskaper. Det finns en speciell slutare för att skydda befälhavaren.

Bladen är dubbelsidiga, utrustade med en kollisionsfunktion med fasta föremål. Tillverkaren skapar skärarna med hjälp av speciell laserteknik. De slipar inte ner på länge. Verktyget har ett lågt pris (60-70 dollar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

NTE 60

För användning i stadsmiljöer är en speciell modell av elektriska trålare från tillverkaren Stihl lämplig. Modellen heter NTE 60. Till att börja med bör det noteras att enheten helt uppfyller alla sanitära standarder. Den avger ett lågt ljud (upp till 94 decibel). Denna enhet har blivit utbredd bland landskapsdesigners. Tack vare honom kan du ge kronan ett dekorativt utseende. Blad med en längd på 30 cm installeras här.

Tack vare mjukstartaren är det möjligt att undvika ryck under drift. Tack vare sin sofistikerade moderna design ligger enheten bekvämt i handen. Tillverkaren tillhandahåller ett speciellt bälte som fungerar som en extra hållare. Enheten väger 4500 gram och har en hög skärhastighet. Byggkostnaden i Ryssland är från $ 300.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

BEHTS 301

Black & Decker har en lång historia när det gäller tillverkning av elektriska sladdare. Trådmodellen BEHTS 301 är särskilt utbredd i vårt land. Enheten kan arbeta med en medeltjocklek på 35 mm grenar. För att befälhavaren ska kunna styra fräsarnas rörelse fullt ut är två hållare installerade här. Tillverkaren tillhandahåller också installation av en stor starter. Det löper längs hela handtagets längd, vilket gör det lättare att starta verktyget.

Det finns en skyddsfunktion mot oavsiktlig inkludering. Hållaren har en speciell flik för säkerheten för händerna. Grenar kan klippas i valfri position på grund av de dubbelsidiga bladen. Designen är miljövänlig, liten, väger 2500 gram. Kostnaden i Ryssland är från $ 80.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

HT 5560E

Carver HT 5560E är en mångsidig lopper specialiserad på att skapa vackra prydnadsbuskar och träd. Den är avsedd för kapning av grenar med liten diameter (upp till 25 mm). Verktyget är diamantslipat, tack vare vilket operatören kan göra ett helt rakt snitt utan att skada busken. Tillverkaren tillhandahåller en speciell kabel med skydd mot oavsiktlig frånkoppling från strömförsörjningsnätet. Designen kan enkelt transporteras och förvaras i ett specialfodral som kommer som standard.

På handtaget finns en flik för säkerheten för mästarens händer. Det finns ett extra handtag för ökad komfort under arbetet. Enhetens massa är 4400 gram, kostnaden är från $ 50.

Rekommenderad: