Borstklippare: Funktioner I Trädgårdsborstskärare. Egenskaper Hos Hammer KST 600, Ryobi, Gardena M.fl. Hur Man Väljer En Teleskopskärare

Innehållsförteckning:

Video: Borstklippare: Funktioner I Trädgårdsborstskärare. Egenskaper Hos Hammer KST 600, Ryobi, Gardena M.fl. Hur Man Väljer En Teleskopskärare

Video: Borstklippare: Funktioner I Trädgårdsborstskärare. Egenskaper Hos Hammer KST 600, Ryobi, Gardena M.fl. Hur Man Väljer En Teleskopskärare
Video: Ryobi Grästrimmer 18V Test 2024, Maj
Borstklippare: Funktioner I Trädgårdsborstskärare. Egenskaper Hos Hammer KST 600, Ryobi, Gardena M.fl. Hur Man Väljer En Teleskopskärare
Borstklippare: Funktioner I Trädgårdsborstskärare. Egenskaper Hos Hammer KST 600, Ryobi, Gardena M.fl. Hur Man Väljer En Teleskopskärare
Anonim

Arbetet i landet och i ett förortsområde kompliceras i många fall av ett stort antal små buskar. Det är redan mödosamt att använda en kniv och en beskärare mot dem, och sågar (konventionella, bensin, elektriska) är extremt obekväma. Specialiserad utrustning kommer till undsättning, men du måste veta hur du använder den korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

För att ett hjälpverktyg verkligen ska hjälpa måste du noggrant förstå dess tekniska parametrar.

  • I alla motoriserade varianter är maskinens kraft avgörande. Det är trots allt oupplösligt kopplat till enhetens övergripande prestanda.
  • Den totala arbetshastigheten beror på hur länge skärstången levereras. Men vi måste förstå att förlängningen av detta däck blir till en minskning av manövrerbarheten.
  • När det gäller bensinens och elmotorns hastighet är allt enkelt: ju snabbare de fungerar, desto mindre exakta är manipulationerna. Inte konstigt: när du skär snabbt, blir jämnheten och smidigheten i snittet gradvis i bakgrunden.
  • Ergonomiska parametrar är inte mindre viktiga, eftersom trädgårdsskötsel borde, om inte vara roligt, åtminstone inte orsaka fysisk och känslomässig stress. Därför bör du alltid vara uppmärksam på bekvämligheten med rörelser, lätthet och balans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Den handgjorda borstskäraren är väldigt enkel. Det skiljer sig lite från vanlig sax, förutom att det ibland används elektriska och bensindrivna enheter i dess design. Men det finns mer kraftfulla maskiner av samma slag som klarar även liten skog.

De är använda:

  • när man lägger järnvägar;
  • inom vägbyggande;
  • för bildandet av röjningar i skogen;
  • att underlätta återvinningsarbetet;
  • med snöskydd och i vissa andra fall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetskroppen kan tillverkas enligt ett passivt eller aktivt schema. I det första fallet används huvudsakligen kildumpar.

Aktiva arbetsdelar kan vara:

  • knivar som de som finns på gräsklippare;
  • fräs;
  • fick syn på;
  • snurrskivor som slutar med knivar;
  • knivliknande element som säkras med flexibla band.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ett visst alternativ har mycket att göra med hur svårt det blir att klippa buskarna. Så även den relativt låga energiförbrukningen för aktiva häcksaxar överskuggas starkt av deras bristande effektivitet vid röjning av tjocka buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den grundläggande strukturen för passiva penselklippare inkluderar, förutom arbetskroppen:

  • ram av universell typ;
  • avtagbart huvud;
  • systemet som styr arbetsdelen;
  • skärpningselement;
  • inneslutande kontur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bladet på en passiv penselskärare bildas genom svetsning. Denna metallstruktur till höger och vänster är alltid mantlad i stålplåt. Skärningen av själva växterna sker med hjälp av knivar som finns nedan. Dumpen fäller nedhuggna träd och buskar. Naturligtvis är kvaliteten på knivslipning av stor betydelse; den måste upprepas var 150-180 minuter.

Vissa häcksaxar är utrustade med hydrauliska bladlyftare. Slipelementet tar då emot energi från växeln. I fallet med en vertikal blockdesign löses detta problem med en kombination av kilremdrivningar och flexibla axlar.

En uppsättning stötdämpare i gummi används för att minska bladets påverkan på skjutramen. En detalj måste anges som anger en specifik höjd för de skurna buskarna.

Bild
Bild

Huvudtyperna och deras syfte

Manuell

Detta verktyg, även kallat häcksax, rekommenderas att använda om det finns få gröna växter i trädgården. I utseende ser en sådan enhet ut som en stor beskärare. Bladen når en längd på 25 cm, det finns inga speciella skillnader i handtagens dimensioner.

För att göra det bekvämt att använda verktyget bör du kontrollera det, prova hur det håller i dina händer. Det rekommenderas att använda en redskap med korrugerade blad; på svåråtkomliga platser och för arbete med höga grenar är mekanismer med teleskophandtag användbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

En eldriven häcksax kan ha en mängd olika effekter, men vanligtvis överstiger den inte 1000 watt. Antalet varv på 60 sekunder varierar från 1300 till 4000. Dessa parametrar indikerar entydigt enhetens höga prestanda. Det naturliga resultatet av en ökning av antalet varv är en accelererad rörelse av bladen. Därför lyckas de mer exakt behålla snittlinjen.

Den elektriska borstskärarens anordning ligger nära bensinmotståndet, men det finns ingen kedja. Ett par parallella knivar gör sitt jobb genom att gå fram och tillbaka.

Nätverksdrivna enheter är lättare än ICE-enheter. De är också märkbart effektivare och vibrerar mindre och skapar inte giftigt avgas under drift. Men tråden är obekväm för de flesta trädgårdsarbeten, dessutom har nätverksenheterna ofta otillfredsställande låg effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Utvecklarna av sådana enheter säger att de kunde lösa problemet med trådarna. Detta är sant, men andra svårigheter uppstår i gengäld. Så det blir nödvändigt att hela tiden ladda batteriet, vilket inte är särskilt bra för professionell utrustning som måste fungera många timmar i rad. Avbrott efter 20-40 minuter komplicerar arbetet betydligt.

Dessutom lägger batterierna från 1 till 1,5 kg till enhetens vikt, vilket gör dem mindre praktiska för arbete på höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin

En gräsklippare med förbränningsmotor kan vara betydligt kraftfullare än en elektrisk maskin. Den har rörligheten hos en sladdlös häcksax, men håller samtidigt mycket längre på en enda "laddning". Det är inte för ingenting som sådan utrustning föredras att köpa när det är nödvändigt att bearbeta buskar i en park eller i en offentlig trädgård. Men vi måste komma ihåg det bensindrivna maskiner är tunga och förtjänar noggrann hantering. Alla kan inte hantera dem, eftersom det kräver teknisk läskunnighet.

En monterad häckskötare är inte längre ett handverktyg, utan en redskap som läggs till en traktor eller annan seriös maskin. Basen kan vara både vägtraktorer och hydrauliska grävmaskiner med både hjul- och bandspår.

Hemma, i en liten trädgård, kan buskskärare med en manipulator ge betydande fördelar. De är mycket effektivare än roterande enheter.

Borstfräsar på en bar med aktiva arbetskroppar används ofta om du behöver trimma buskar som växer längs asfalt, betongade eller täckta med komprimerade markbanor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Hammer KST 600

Inte ett dåligt alternativ för en elektrisk borstsax. Med dess hjälp är det möjligt att:

  1. trimma gräsmattans kant;
  2. ta bort små gräsytor;
  3. ge önskad form till buskar;
  4. klipp av enstaka grenar och lockiga skott.

Ingenjörer kunde ge skydd mot oavsiktlig lansering. Konsumenter noterar att enhetens massa inte skapar obehag. Det är gjort ganska bra. En 600 W motor driver en vändbar kniv med ett blad på 61,5 cm. Det är tillåtet att skära grenar upp till 2,7 cm tjocka.

Bild
Bild

Ryobi

Bra recensioner får konsekvent för produkterna från detta märke. Bland dem finns det batteri och elektriska (drivna från elnätet) och bensin och till och med hybridsystem. Vissa alternativ är utformade för arbete på hög höjd, andra lyckas klippa buskar vertikalt. Alla modeller kännetecknas av hög prestanda.

Många bensinversioner är utrustade med en snabbstartfunktion.

Bild
Bild

Om vi pratar om elektriska Ryobi -modeller, är alla utrustade med ett system som indikerar närvaron eller frånvaron av ström i nätverket. Tillverkaren kompletterar sina verktyg med diamantslipade knivar. Detta gör det mycket enklare att klippa även starka skott. Eftersom slipningen går på båda sidor minimeras vibrationerna. Ett speciellt munstycke kasserar skurna skott.

Tillverkaren hävdar att Ryobi häcksaxar är utformade för att vara mycket ergonomiska. En speciell beläggning appliceras för att förhindra att handen glider av hållaren. Alla modeller är utrustade med ett skydd som effektivt blockerar de avskurna grenarna från att flyga tillbaka till operatören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardena

Gardena buskskärare har också fått bra recensioner. Uppladdningsbara modeller från denna tillverkare hjälper dig att utföra punktbeskärning, jämna ut gräsmattan på svåråtkomliga platser, inklusive nära träd. De används också för att rensa vegetation runt kantstenar.

Viktigt är att ett sådant verktyg hjälper till att rensa jorden från igensättning varhelst enkla gräsklippare och vanliga trimmare inte kan passera.

Buskbeskärning görs med hjälp av speciella bilagor. Av recensionerna att döma är Gardenas produkter lätta och kompakta. Leveransen omfattar alltid den senaste generationen litiumjonbatterier.

Bild
Bild

Företagets ingenjörer kunde skapa en mycket ergonomisk design. Den är konfigurerad för att fungera bekvämt i alla positioner. För slipning av knivar på anläggningen används moderna laserenheter. Det finns modeller utrustade med icke-avtagbara blad (så att du kan klippa gräsmattan). De mest komplexa ändringarna gör att du snabbt kan ändra arbetsbilagor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Greenworks

Företaget levererar sladdlösa borstsaxar för 24, 40, 60, 80, 82 volt.

Bild
Bild

DP-24

En sådan borstklippare är mycket populär i Ryssland. Denna enhet hjälper till att rensa områden tätt igenväxta med buskar och små skogar. Med dess hjälp är det också möjligt att rekonstruera otillräckligt värdefulla planteringar.

Sådana enheter innehåller alltid:

  • skjutram;
  • skyddsdelar för traktorer;
  • kilformade formplåtelement av dubbelsidig design;
  • A-formad funktionell ram;
  • ett sockelelement som förbinder tvärbalken med ett kulhuvud;
  • kilformad näskniv;
  • ram, mantlad med hållbara stålplåtar;
  • trunnion -delar associerade med spårboggier.
Bild
Bild
Bild
Bild

När enheten rör sig kan dess knivar hugga träd med ett tvärsnitt på upp till 10 cm. Dumpblocket på DP-24-borstsaxen skjuter dem åt sidan. Om stammen är något mer än 10 cm, måste den först skäras på ena sidan och sedan, efter att ha flyttat tillbaka lite, upprepa snittet på den andra sidan. Häcksaxen kan rensa upp till 0,6 hektar små skogar och upp till 1,4 hektar buskar på en timme. Den skördade banan är 3,6 m, och den största diametern på de skördade träden når 12 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars

Företaget erbjuder sina kunder universalartiklar. Med deras hjälp förenklas bearbetningen av trädkronor och växande buskar kraftigt. På begäran av konsumenten fästs trädgårdssågar eller korgar för insamling av frukt.

Med hjälp av enheten är det lätt att nå grenar som ligger på mycket olika höjder. En noggrant utformad mekanism låter dig klippa skottet av eventuell stelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stihl FS 450

Borstklippare med en total effekt på 2100 watt. Enheten är mer effektiv vid beskärning av skog och klippning av stora områden.

Om enheten kompletteras med extra tillbehör är det enkelt att göra:

  1. primär gallring;
  2. ett snitt av buskar täckta med knutar;
  3. trimning av ökad komplexitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Interskol

Detta företag levererar också liknande trädgårdsutrustning. Den representeras för det mesta av de så kallade penselskärarna. I grund och botten klarar dessa enheter ljusa, tunnaste buskar. Träd kan inte fällas på detta sätt.

Skillnaden mellan de enskilda versionerna beror på:

  1. bredden på den klippta remsan;
  2. förbränningskammarens volym;
  3. massa;
  4. total effekt.

Men det finns också specialiserade borstsaxar. De har två arbetssätt: linskärning och knivskärning. Resten av skillnaderna mellan modellerna är desamma som redan beskrivits.

Bild
Bild

AL-KO

Ett bra resultat kan visas med dessa borstsaxar. Tillverkaren hävdar att dess produkter är utrustade med långvariga vassa knivar och de ser väldigt eleganta ut samtidigt. Högkvalitativa skärelement och en inbyggd nivå gör att du kan trimma buskarna så smidigt som möjligt. En speciell säkring hjälper till att förhindra skador på kabeln.

Designen gör det omöjligt att obehörig inkludering. Tack vare de smarta kontrollelementen är det möjligt att trimma även höga buskar så enkelt som möjligt. AL-KO tillverkar elektriska, batteridrivna och bensinborstar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borstmaskiner BL-2

De har blivit ganska utbredda inom verktygssektorn. Denna enhet är också efterfrågad när man arbetar inom avverkning, vid markåtervinning, inom jordbruk och vägbyggande.

Designen ger kompatibilitet med traktorerna MTZ-80, MTZ-82 … Den monterade klipparen kan täcka en remsa på upp till 150 cm. Maximal tjocklek på de skördade plantorna är 15 cm.

Viktigt: om resterna av buskarna är mindre än 4 cm i höjd kommer de inte att tas bort. För 8 timmars arbete kan BL-2 bearbetas från 3 till 4 hektar. Borstfräsens totala vikt är 400 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mästare

För att anlägga trädgården rekommenderas att använda dessa borstklippningssystem. Den elektriska modellen HTE410 är ett bra exempel .… Företaget ger 12 månaders garanti. Enheten är utrustad med en 520 W motor; tack vare denna motor är bladet 41 cm långt. Arbetsspänningen är 50 eller 230 V.

Designerna tog hand om ett högkvalitativt gjuthandtag som är bekvämt att hålla. Det teleskopiska handtaget tillhandahålls inte. Produktens vikt är 2,1 kg.

Bild
Bild

Echo CLS-5800

Denna modell förtjänar uppmärksamhet i granskningen. Denna skärmaskin är utrustad med en tvåtakts bensinmotor, som låter dig lösa en mängd olika uppgifter. Enheten klarar sig bra med ganska täta tjocklekar. Små träd (upp till 7 cm) kan fällas . Utvecklarna har utrustat sin produkt med pålitliga gummibuffertar.

När man skapade förgasaren var det möjligt att komma på en design som kunde fungera i en godtycklig position. En kniv, en fiskelina och ett skivelement kan fungera som en skärande del. Den justerbara stången är inte installerad.

Bensintanken har en kapacitet på 0,76 liter. Häcksaxhandtaget är tillverkat i form av bokstaven U. Produktens totala vikt är 9,6 kg. Bredden på randen som ska rengöras är 20 cm.

Bild
Bild

Oleo-Mac

Inom segmentet professionella verktyg förtjänar produkterna från detta företag uppmärksamhet. Bensinmodellen 753TS har en kapacitet på 2,8 liter. med. En stång med en diameter på 3,2 cm är installerad på den. Torrvikten är 8,4 kg. Trimmerfästen och specialknivar används för att skära buskar.

Motorn, som driver den styva axeln, tar emot bränsle från en 1 liters tank. Cylindervolymen är 46,2 kubikmeter. se En noggrant utformad koppling används för koppling. Stången är tillverkad av aluminium. Arbetshandtaget är tillverkat i form av ett klassiskt roder, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr

Borstskärare av detta märke är utformade för kraftfull och tyst drift. Tillverkaren deklarerar att de vassaste knivarna används på dess produkter. Sköldar finns för att förhindra handskador.

Om kontrollen över knivstången tappas avbryts arbetet omedelbart.

För tillverkning av knivtänder används stål av oklanderlig kvalitet.

Bild
Bild

Herr. Logotyp

Bland ryska företag förtjänar detta företag uppmärksamhet. Modell 26181 häcksax är utrustad med speciella blad med en längd på 55 cm. Dessa knivar är gjorda av smide. För att få dem används stål med hög kolhalt av märket AISI 1065.

Även handtag av massiv aska är ovanliga i denna produkt.

Bild
Bild

Patriot CSH 372

Det är värt att slutföra granskningen med denna modell. Detta är namnet på gräsklippare med förlängt handtag. Tillverkaren hävdar att de kan arbeta i 20 minuter utan avbrott. Det är tillåtet att använda dem för att klippa både buskar och gräs på gräsmattan och klättra grödor.

Det långsträckta handtaget är till stor fördel, tack vare vilket allt arbete inte kräver lutning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Även en kortfattad bekantskap med marknaden för häcksaxar visar att den är full av många olika versioner. Men ändå du kan göra rätt val om du tar hänsyn till de grundläggande principerna.

  • Under husförhållanden (trädgård, dacha) finns det tillräckligt med enheter med en kapacitet på upp till 500 W (med en elektrisk drivenhet) och 700 W (om en förbränningsmotor är installerad).
  • Man bör komma ihåg att längden på verktygets skärdel är direkt relaterad till installationens erforderliga effekt. Om du bara behöver klippa små buskar räcker det med 20 cm långa blad, men för att garantera att du klarar alla buskar måste du välja produkter med knivar från 40 till 50 cm långa.
  • Om häcksaxen gör ett dubbelsidigt snitt kan du räta ut linjen, trimma hörnen. Med det här verktyget kan du arbeta snabbare.
  • De lättaste modellerna är utrustade med elmotorer, bensindriften är alltid tyngre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den begränsande tjockleken på de borttagna grenarna bestäms av avståndet mellan knivarna eller tänderna.
  • Det är användbart att ha ett hörn som samlar snittgrenar. Han tillåter inte ens en av dem att falla utanför gränsen till platsen.
  • När det gäller handtaget är det värt att välja alternativ med en inbyggd svängmekanism och en antislipbeläggning.
  • Naturligtvis bör du noggrant studera recensionerna om modellen du gillar innan du köper.

Rekommenderad: