Trädgårdsskottkärra (54 Bilder): Funktioner Hos Enhjuliga Och Andra Skottkärror, Egenskaper Hos Förstärkta Lantvagnar. Hur Väljer Jag En Självgående Modell?

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsskottkärra (54 Bilder): Funktioner Hos Enhjuliga Och Andra Skottkärror, Egenskaper Hos Förstärkta Lantvagnar. Hur Väljer Jag En Självgående Modell?

Video: Trädgårdsskottkärra (54 Bilder): Funktioner Hos Enhjuliga Och Andra Skottkärror, Egenskaper Hos Förstärkta Lantvagnar. Hur Väljer Jag En Självgående Modell?
Video: Hjulbyte Wheel change Hörby Bruk 2024, April
Trädgårdsskottkärra (54 Bilder): Funktioner Hos Enhjuliga Och Andra Skottkärror, Egenskaper Hos Förstärkta Lantvagnar. Hur Väljer Jag En Självgående Modell?
Trädgårdsskottkärra (54 Bilder): Funktioner Hos Enhjuliga Och Andra Skottkärror, Egenskaper Hos Förstärkta Lantvagnar. Hur Väljer Jag En Självgående Modell?
Anonim

Trädgårdsarbete innebär en nästan konstant förflyttning av varor. Dessa arbeten utförs under plantering, vid distribution av gödningsmedel i sängarna och vid skörd. Det visar sig att bilen behövs under hela säsongen. Det kan också fungera i konstruktion.

Bild
Bild

Särdrag

En bra trädgårdskärra bör vara lätt. Vid första anblicken kan det tyckas att detta är den enda funktionen som måste beaktas när du väljer, eftersom alla mönster i allmänhet är identiska.

Bild
Bild

En konventionell vagn är en stor behållare som är svetsad på ramen och utrustad med hjul. Men även små särdrag hos produkterna är lämpliga eller inte lämpliga för specifika uppgifter och förhållanden. Skottkärrens karosseri är också viktiga.

Bild
Bild

Kroppen är förstärkt, med främre förstyvningar. På grund av designfunktionerna kan tunga laster flyttas med hjälp av teknik. Deformation av en sådan vagn är utesluten.

Bild
Bild

För fritt flytande och flytande komponenter passar alternativet med rundade kanter bättre. Det är mycket troligt att bulkmaterial fastnar i de vassa hörnen på den fyrkantiga vagnen.

Om du planerar att transportera mineralgödsel bör du ta hänsyn till deras aggressivitet mot vissa metaller. Du måste köpa galvaniserade eller pulverlackerade produkter. Det är tillåtet att överväga plastmodeller, men de är inte lämpliga för transport av tung last.

Bild
Bild

Enligt beskrivningen av trädgårdsutrustning är dess främsta syfte att transportera medelstora bulk- och omlastningslast. Vagnens mått är ganska kompakt. Det finns ett hjul, men vissa modeller är utrustade med två fordon. Vikten av en klassisk trädgårdsvagn är cirka 10 kg, förstärkta versioner är upp till 15 kg.

Bild
Bild

En konventionell vagn är utrustad med en trapetsformad eller kubisk kropp. Det första alternativet är bekvämt för lossning av innehåll, eftersom du helt enkelt kan lyfta handtagen och tömma allt. Det andra alternativet är lämpligt för att placera några föremål inuti.

Bild
Bild

Det sätt på vilket produkterna används spelar roll vid val av material. Till exempel, om vagnen förvaras utanför, blir det troligtvis blött. Rost kommer att dyka upp på metallbasen från vatten, vilket kommer att skada din "hjälpare".

Moderna plastalternativ är mycket hållbara, men det är bättre att inte stapla tegelstenar eller annat liknande tungt material i dessa bilar. Det kan bara bryta igenom botten, och då blir din vagn också oanvändbar.

Bild
Bild

Produktens övergripande tillförlitlighet är relaterad till ramens design. Massiva rör eller svetsade delar ger lastkapacitet upp till 100 kg. Sådana modeller måste ha stödstrukturer av hög kvalitet. Produkten står stadigt på ytan tack vare ett hjul och ben.

Bild
Bild

Enkel kontroll av vagnen beror på typen och placeringen av handtagen. Praktiskt är metallkonstruktioner placerade längs vagnkroppen. Dessa handtag kommer att öka din bils manövrerbarhet. Utrymmet mellan handtagen ska ge optimal passform för fordonsföraren.

En produkt av denna typ kommer att vara bekväm att skjuta framför dig. Handtagen kan kompletteras med plast- eller gummitoppar. Båda förenklar arbetet, eftersom de ger ett bra grepp. Båda alternativen är bekväma i minusgrader, särskilt de gummerade. När den kommer i kontakt med metall, bränner huden av kylan.

Bild
Bild

Med tvärhandtaget "P" kan du skjuta och dra skottkärran med dig. Detta är användbart när du flyttar mycket tunga laster. Det finns också en variant av handtagen i "T" -formen. Axeln är i mitten och fäst på hjulen eller ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnen med ett T-format handtag är smidigare i hanteringen, mobil.

Boggiernas särdrag är inte bara i formen på handtagen, utan också i antalet hjul, karossens volym och lastkraft. Alla funktioner måste motsvara det avsedda syftet med den valda produkten. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

En av de mest populära typerna av vagnar är enhjulig. Det enda fordonet är strukturellt beläget i mitten. Kroppen är utrustad med två ben som ger stabilitet och två handtag. De är längsgående, därför ger de manövrerbarhet. Den enhjuliga lilla vagnen glider lätt mellan smala trädgårdsbäddar. Det kommer effektivt att hantera kurvorna på en slingrande trädgårdsväg utan att skada planteringar.

Bild
Bild

Nackdelen med sådana produkter är belastningen som faller på ett enda hjul. Vagnen är svår att köra i lös, mjuk mark. Alternativet kommer att kräva mycket ansträngning när du flyttar tunga laster. Produkten är svår att balansera.

När du väljer en enhjulsbil måste du vara uppmärksam på dess hjul. Den optimala storleken för transportdelen är 35-45 cm. Däcket ska ge bra stötdämpning. Bra skydd, en metallfälg (inte plast) hjälper till med detta.

Bild
Bild

Själva hjulet är tillåtet både uppblåsbart och pneumatiskt. Denna produkt är modern, pålitlig och effektiv. Den pneumatiska skottkärran kommer att röra sig lätt även på ojämna banor.

En trädgårdsvagn bör köpas om området som ska behandlas inte skiljer sig åt i övergripande dimensioner. Den huvudsakliga användningen av utrustningen förväntas under sommarsäsongen, utan några konstruktionsarbete. Den lätta kompakta modellen kommer helt att tillgodose behoven hos en 10 hektar stor fruktträdgård.

Bild
Bild

Förstärkt med två hjul kallas kopian för en tvåhjulig bil. Hjulaxeln på detta fordon är fortfarande en, men två hjul är fästa på den. De bidrar till fördelar som leverans av tyngre ämnen. Vagnen har den bästa balansen och stabiliteten. Produkten är vanligtvis mer rymlig (120 kg, 200 kg). Skottkärran är lättare att skjuta även när den är fullastad, den är nästan självgående.

Produkten har dålig manövrerbarhet. Det tar mycket plats för en enkel vändning av tekniken. Alternativet kan inte kallas lyckat om lastens rörelse krävs på smala sängar. Men i allmänhet är hans köp motiverat.

Skottkärrens hjul är större jämfört med föregående - 50 cm. Handtagen kan antingen vara längsgående eller vara på sidorna av tråget. Vagnen är bekväm eftersom den kräver mindre ansträngning när du flyttar. Du kan ta med dig en vagnskopia.

Bild
Bild

Tre- och fyrhjuliga bilar är sällsynta, men de säljs också. Produkten är vanligtvis utrustad med ett bekvämt roterande framhjul, och de bakre hålls stadigt på ett ställe. Handtagen är ordentligt fastsatta på aluminiumramen. Handtaget kan fällas ihop med träspetsar. Denna typ av vagnar köps av ägare av stora områden. Produkterna gör att du kan flytta stora, tunga laster. Vagnen har dålig manövrerbarhet, så det krävs mycket ansträngning för att flytta något från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skottkärrarna är utrustade med pneumatiska hjul, vars storlek är mindre än i de tidigare versionerna - 25-35 cm. Moderna kopior är utrustade med svängbara bakhjul, det vill säga att de inte längre bara är dekorativa. Det finns också modeller utrustade med en motor som driver tippmekanismen. Sådana alternativ är praktiska vid transport av sand, grus, jord. Boggiernas volym är 65, 90 liter och upp till ett ton.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudparametrarna för att välja en skottkärra för en sommarstuga eller trädgård är kapacitet och lastkapacitet. Den kompakta landvagnen har en genomsnittlig kapacitet, som beräknas i liter och når 60-80 liter. Parametern inkluderar längden, bredden och djupet av själva tråget.

Bild
Bild

Valet av bärförmåga bestäms ofta av variationer i tillverkning av utrustning och beräknas i kilogram. Till exempel har konstruktionsalternativ en lyftkapacitet på 70-130 kg. Den lätta blommskottkärran kan lyfta 30-50 kg last.

Valet av en vagn rekommenderas ofta av användarna själva. Till exempel tror man att den tvåhjuliga versionen är stabil, men inte särskilt manövrerbar. Det är tävlingslöst på lösa och viskösa jordar.

Bild
Bild

Vid trädgårdsskötsel har enhjuliga modeller en fördel. De kommer att gå bra på en hård och plan trädgårdsstig. För att transportera varor i begränsad rörelse är smala vagnar praktiska.

När du väljer är det också värt att överväga driftens intensitet. Plastbussningar, som ofta finns i skottkärrahjul, misslyckas snabbt. Det är bra om hjulet har ett vanligt metalllager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhjuliga skottkärror är också praktiska i den bemärkelsen att de är bekvämare när man vrider laster. De tvåhjuliga versionerna, även om de håller stora vikter, är inte bara så svåra att vända dem, om produkten inte är med en motor.

Tekniskt sett kan vagnen ha olika typer av hjul:

  • plast;
  • kasta;
  • sudd;
  • pneumatisk;
  • med ett skydd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plasthjul lättar konstruktionens totala vikt, men minskar lastkapaciteten. Även om din bil har plasthjul kan de ersättas med gjutna eller pneumatiska. Trädgårdscentra erbjuder ett brett utbud av liknande produkter.

Syftet med de 4-hjuliga produkterna är att transportera byggmaterial och skräp. Om du behöver en kopia för trädgårdsarbete är det bättre att välja den 1-2-hjuliga versionen. Handtagen ska vara medellånga. För kort eller för lång kommer att vara obekvämt för alla jobb.

Bild
Bild

Självgjorda alternativ för vagnar innebär vanligtvis användning av hjul från cyklar, skotrar och annan liknande utrustning. När du väljer, kom ihåg att hjulen är stöd för din vagn, så de ska inte deformeras även under tung vikt. Hjulröret ska ha bra stötdämpning och en smidig körning.

Bild
Bild

Det finns också en uppfattning att den valda vagnen måste prövas med beröring. Detta kan göras direkt i köpcentret eller så kan du be dina grannar om en vagn ett tag. Användare rekommenderar inte att köpa denna teknik från onlinebutiker . Var uppmärksam på tillverkarens popularitet. Detta är ett bra sätt att undvika en snabb nedbrytning av ett nyinköpt exemplar.

Bild
Bild

Betyg

TechProm WB7402S

I toppen av populära vagnar kommer vi i detalj att överväga flera modeller, bland vilka den första platsen tas av TechProm WB7402S. Detta är en tvåhjulig variant, vars huvudkarakteristik är ökad stabilitet. Det är relevant för transport av bulkämnen, har en kapacitet på 65 liter, är tillverkad av galvaniserat stål.

Bild
Bild

Kroppsparametrarna är 98 cm långa, 30 cm höga och 63 cm breda. Modellen har en bärighet på 160 kg, vilket gör att även stenar kan transporteras. Bogiehjul med rätt diameter med metalllager. Vagnen är manövrerbar både på och på löst underlag.

Bild
Bild

Användare rekommenderas att flytta laster närmare kroppens mitt så att belastningen på hjulbasen blir jämnare. Även om den i denna modell är hjulaxeln förstärkt med två stag. Och själva stödet är krökt, vilket är bekvämt vid lossning av bulkmaterial.

Bild
Bild

TechProm WB7402S har följande fördelar:

  • pålitlighet;
  • bra rymlighet;
  • stabilitet.
Bild
Bild

Produkten har en nackdel: omöjligheten att använda den i konstruktion.

Handtagen på denna modell har gummifästen, vilket förhindrar glidning under användning.

Zubr Professional 39901_z01

Även en enhjulsbil med slanglöst hjul, men med hög karossstyrka. Skottkärran är hållbar, pålitlig och kan bära mycket last. Hjullagren är gjorda av stål och karossvolymen är 90 liter. Kroppen är förstärkt med fjäderben, så produkten är lämplig för både trädgårdsarbete och byggnadsarbete.

Bild
Bild

Stålet som används vid tillverkning av karossen är 0, 9 mm galvaniserat. Det möjliggör pålitligt skydd av produkten i alla väderförhållanden.

För ramen användes ett fastböjt rör med en tjocklek av 2, 8 cm. Tjockleken på stålets stödstöd är 3 cm. Alternativet är acceptabelt vid arbete under alla förhållanden, eftersom det är tillräckligt passivt och manövrerbart.

Bild
Bild

Av produktens fördelar noteras:

  • god bärighet;
  • styrka;
  • metalllager.
Bild
Bild

Av nackdelarna - tillförlitligheten hos bilagorna, som så småningom roterar på ramen.

Metles

En lätt skottkärra med ett pneumatiskt hjul, en ram gjord av ett rör med en diameter på 2, 8 cm. Produkten har en volym på 56 liter, kan användas för trädgårdsarbete. Kroppen har en trapetsform, vilket ökar användarvänligheten. För enkelhets skull är designen utrustad med extra fjäderben framför, samt stödjande fotstöd på baksidan. Det böjda ihållande röret, som tillhandahålls i konstruktionen, ökar bekvämligheten att lossa skottkärran. Skottkärrens lastkapacitet är cirka 120 kg och vikten är 12 kg.

Bild
Bild

Designfördelar:

  • stor hjuldiameter - 36 cm;
  • en lätt vikt;
  • god bärighet;
  • styrka.
Bild
Bild

Nackdelen är leveransmetoden för den demonterade skottkärran, vilket innebär att den efter köpet fortfarande måste monteras.

Masterado

Trädgårdsskottkärra med en förstärkt ram av 3, 2 cm rör, som är lämplig för trädgårdsarbete. Kroppsvolym - 110 liter, imponerande bärighet - upp till 200 kg.

Bild
Bild

Det pneumatiska hjulet är ett och har en storlek på 40 cm. Dess placering ligger nära karossen, vilket ökar fordonets längdförmåga. Hjulet är försett med tätade lager. Trots den höga manövrerbarheten finns det praktiskt taget ingen vibration från skottkärran, vilket förhindrar flödet av de laddade ämnena. Skottkärran och ramen är pulverlackerade för korrosionsskydd.

Bild
Bild

Till karossen användes stål med en tjocklek på 0,9 mm, räknat genom stansning. Handtagen har halkskyddsmunstycken och det böjda stoppet förenklar lossningen av ämnen.

Fördelar med en bil:

  • manövrerbarhet;
  • styrka;
  • stort hjul.
Bild
Bild

Det finns inga nackdelar med denna modell.

Variant 11204-1

"Variant 11204-1" är en populär budgetmodell för trädgårdsutrustning. Karossvolym - 85 liter, lastkapacitet - 120 kg. Dessa parametrar är tillräckliga för att flytta massmaterial runt trädgården.

Bild
Bild

Modellens böjda stålram är svetsad, ansluten i mitten vid ratten. Karossen är tillverkad av galvaniserad stålplåt med rundade kanter för säker drift.

Hjul med uppblåsbar gummiblåsa 38 cm i storlek, med lager. Gummerade handtag ger bekväm hantering.

Bild
Bild

Produktfördelar:

  • kroppsstyrka;
  • enkel montering;
  • stort hjul;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild

Nackdelarna med produkten är dålig stabilitet.

Haemmerlin Cargo Medium 324007501

Lämplig för trädgårdsarbete. Skottkärrens kropp är metall, galvaniserad - 0,9 mm. Kroppsformen är trapetsformad med rundade sidor.

För hållfasthetsreserven ingår två stöd i strukturen. Ramen är utformad för att stödja både hjulet och dessa fjäderben. Tjockleken på röret för det är 3,2 cm. Skottkärrens kapacitet är 100 liter och bärigheten är 150 kg. Produktens vikt - ca 14 kg.

Bild
Bild

Fördelar:

  • manövrerbarhet;
  • vikt;
  • lastkapacitet;
  • varaktighet.
Bild
Bild

Modellen har inga minus.

När du väljer en skottkärra för arbete i trädgården eller på en byggarbetsplats är det viktigt att tänka på att den måste vara rymlig, hållbar och samtidigt lätt. För en liten bakgård är det ingen idé att betala för mycket för lyftmodeller, eftersom lastens roll kommer att spelas av lövverk och andra lätta material. För sådana uppgifter är en lyftkapacitet på upp till 80 kg tillräcklig.

Bild
Bild

Subtiliteter av användning

De grundläggande principerna för att använda en trädgårdskärra bör innehålla mål. De innebär en strikt uppdelning i konstruktion och förortsområden i deras tillämpning. Båda typerna är likartade i utseende, så det kan tyckas för lekmannen att en stor bärighet och en ökad volym också kommer att gynna i trädgårdsarbete. Dessutom är kroppen av en konstruktion skottkärra vanligtvis tjockare, vilket också kan tyckas vara den bästa parametern.

Bild
Bild

Huvudkriteriet för att välja bör vara måldestinationen.

Trädgårdsalternativet kommer att vara det bästa för att arbeta i trädgården, i trädgården, på den personliga tomten . Byggvagnen klarar arbetet bättre för sitt avsedda ändamål: transport av sand, stenar, tegel, byggavfall.

Bild
Bild

Tack vare de lätta materialen i trädgårdsskottkärran kan kvinnor, pensionärer och även barn använda den. En tung konstruktionsvagn kommer att kunna flyttas av en person med allvarliga fysiska förmågor.

Om metallen i trädgårdsskottkärrekroppen är av hög kvalitet kommer den att ligga till grund för produktens hållbarhet och tillförlitlighet. Det är bra om ytan har en skyddande, miljövänlig beläggning. En trädgårdsskottkärra innebär transport av grödor, som sedan kommer att ätas. Konstruktion skottkärror har ofta inte denna täckning.

Bild
Bild

Lätta enhjuliga trädgårdskärror är ganska manövrerbara. Du kan välja en modell med ett stort hjul, som kommer att vara pneumatiskt och med lager. Det kommer också att säkerställa stabiliteten hos skottkärran.

Rekommenderad: