Spadefäste: Funktioner För Väggfästen Och Ställ. Hur Väljer Man Ett Expeditionsställ?

Innehållsförteckning:

Video: Spadefäste: Funktioner För Väggfästen Och Ställ. Hur Väljer Man Ett Expeditionsställ?

Video: Spadefäste: Funktioner För Väggfästen Och Ställ. Hur Väljer Man Ett Expeditionsställ?
Video: 2020 Ski-Doo Expedition Xtreme 3-1-2020 2024, April
Spadefäste: Funktioner För Väggfästen Och Ställ. Hur Väljer Man Ett Expeditionsställ?
Spadefäste: Funktioner För Väggfästen Och Ställ. Hur Väljer Man Ett Expeditionsställ?
Anonim

Om du ofta måste arbeta med spadar och annan utrustning måste du förvara dem korrekt. Det finns många spadar som kan hjälpa till i olika situationer: gräva ett hål, jorda, ta bort snö. Därför är det viktigt att vid behov gå till rätt plats och inte slösa tid på att leta.

Funktioner för förvaring av spadar

Förutom att söka kostnader påverkar korrekt lagring av verktyg verktygets livslängd. Varje material kräver sina egna förutsättningar. Till exempel kommer fukt att allvarligt skada ett trähandtag. Plast, om det hanteras vårdslöst, kan gå sönder och metallbladet för grävning kan bli tråkigt eller bli taggigt. Man bör komma ihåg att en inventering som kastas på ett kaotiskt sätt kan orsaka skada. Därför används alla typer av fästelement och enheter för deras placering. Placeringen av spadar bör vara lämplig:

  • i ett torrt rum;
  • bort från gångarna;
  • med hjälp av tillbehör som är bekväma, säkra och passar på rätt höjd så att instrumentet enkelt kan plockas upp och returneras.
Bild
Bild

Prylar

Alla fästelement för spadar kan grovt delas in i två grupper:

  • väggmonterad;
  • golv.

De kan användas uteslutande för dessa verktyg eller andra med handtag, vilket är bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av väggfästen

  • Krokar . De kan vara olika både i form och längd. Krokar fästs vanligtvis direkt på en vägg eller en metallstång. De kan ordnas i rader eller på ett kaotiskt sätt om skovlarnas blad och sticklingar har olika storlek. Krokarna är placerade i sidled för att hålla sticklingarna. Krokens vertikala läge är avsett för verktyg med hål (för enkelhets skull kan du sätta in en sladd i dem och hänga från den).
  • Hängare eller fästen vanligtvis utformad för större instrument, med parade fästen. Deras längd når upp till 30 cm. Men ett par kan fixa flera spadar samtidigt. Dessutom är de tyngsta bättre placerade närmare väggen, och de lättare - vid kanten.
  • Hållare - är komplexa system med fästelement i form av utskjutande eller ringar. I dem kan verktyg placeras både horisontellt och vertikalt. Fästet på spaden blir mer tillförlitligt om det fixas på flera ställen, och inte på ett.

Alla ovanstående fästen kan hittas i butiker med lager eller så kan du bygga själv. Det enklaste alternativet är att köpa lämpliga krokar (föredrar sådana i metall). Om så önskas kan de svetsas till metallbasen. Nästa sätt är att göra nedskärningar i brädan. Det är bättre om det är fixerat i en vinkel mot väggen så att spadarna inte glider.

Ett mer tillförlitligt alternativ kan byggas av brädor och rester av plaströr. Fästet på toppen och botten kommer att fixa spaden bättre. Vid placering av dessa hållare, ta hänsyn till höjden på taket som krävs för borttagning. I vissa fall är det bättre att ordna dem horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvfästen för förvaring av spadar

  • Hörn .
  • Mobil . Mer lönsamt är det här alternativet, som kan installeras längs väggen eller på någon annan bekvämare plats. Eller ännu bättre, ta den med dig till din arbetsplats så att du inte behöver slänga din spade på golvet eller marken.

Alla de föreslagna alternativen kan göras själv: ett stativ från en låda eller en hållare från ett lämpligt rör. Det tillfälliga alternativet kan vara ganska enkelt, du behöver bara ta hand om stabilitet och bekvämlighet.

Det finns också mer massiva förvaringsställ eller skåp. Som regel är de universella eller utformade för en specifik grupp instrument. Således är det möjligt att återutrusta ett vanligt skåp eller ett pennfodral med hjälp av idéerna om de fixeringar som nämns ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transportfästen

Spadar tas ofta av sig själva. Men ibland passar till och med en liten, bärbar modell knappt i bagageutrymmet. Och en stor spade måste placeras i kabinen. Detta alternativ är osäkert för föraren, lämnar lite utrymme för passagerare och kan skada kupén. Om bilen är utrustad med ett expeditionsställ är lösningen enkel: du måste placera en spade på den. Och speciella fästen hjälper till med detta. Du kan hitta många modeller:

  • av metall;
  • plast;
  • sudd;
  • polyuretan.

Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Metaller har bra styrkaindikatorer, men de är obekväma att använda i kallt väder. Plast är mindre hållbart. Gummi fixar bättre, är lätt att justera, men tål inte igen starka temperaturförändringar, det kan spricka. Den mest populära modellen är polyuretan. När det gäller dess egenskaper är den mycket överlägsen andra. Detta bekräftas av många recensioner av tillförlitlighet och långvarig användning i olika väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom materialet skiljer sig sådana fästelement åt:

  • efter handtagets diameter (de, förutom spadar, kan användas för att fästa fiskespön, rör, slangar - de kommer definitivt att vara till nytta på gården);
  • beroende på maximal belastning (beroende på vikten på verktyget som fastställs).

Två tillbehör krävs för att säkra spaden. Kostnaden varierar från 300 till 1000 rubel per styck. Det finns dubbla fästen till salu, till exempel för en spade och en yxa. Eller bredare, så att du kan fixa två spadar samtidigt.

Med deras hjälp installerar hantverkare bilmodeller av spadar även inuti bagageutrymmet på en bil, på terränghjulingar och andra fordon.

Rekommenderad: