Ställ För En Motoriserad Borr: Hur Man Gör Ett Ställ För En Manuell Gasborr Med Egna Händer, En Ritning Av En Hemlagad Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Ställ För En Motoriserad Borr: Hur Man Gör Ett Ställ För En Manuell Gasborr Med Egna Händer, En Ritning Av En Hemlagad Enhet

Video: Ställ För En Motoriserad Borr: Hur Man Gör Ett Ställ För En Manuell Gasborr Med Egna Händer, En Ritning Av En Hemlagad Enhet
Video: Skruvdragare och borrmaskiner 2024, Maj
Ställ För En Motoriserad Borr: Hur Man Gör Ett Ställ För En Manuell Gasborr Med Egna Händer, En Ritning Av En Hemlagad Enhet
Ställ För En Motoriserad Borr: Hur Man Gör Ett Ställ För En Manuell Gasborr Med Egna Händer, En Ritning Av En Hemlagad Enhet
Anonim

Stativ för en motorborr är en ganska populär sak i vardagen. Det är oerhört användbart att veta hur man gör ett ställ för en manuell gasborrmaskin med egna händer. En annan viktig punkt är kompetenta ritningar av en hemlagad enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Handhållen borrutrustning har vunnit mycket gedigen popularitet. Men att använda det "i sin rena form" är mycket svårt och mödosamt. Med ett stativ för en motorborr kan du förenkla många jobb avsevärt . Denna struktur är gjord av ett par metallrör. En vagn är fäst vid den stationära delen, som rör borrelementet.

För att få vagnen att röra sig är en kedja fäst vid den. Och denna kedja är ansluten till en axel utrustad med en asterisk. Vid arbete vrider du handtaget upp och ner. Stativet för gasborren gör att du kan dra upp och ner huvudborrdelen. Samtidigt, vilket är viktigt, säkerställs tillförlitligheten och stabiliteten i manipulationen, och inte bara lossningen av operatörens muskler.

Justering av strukturen krävs. Trots allt kan jorden vara annorlunda, och det kan helt enkelt inte finnas en enda standard för penetration.

Att röra sig på marken kommer att förenklas mycket om du utrustar enheten med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

En manuell borr för att borra hål i marken är mycket användbar när du behöver förbereda ett hål för en hög eller staketstöd. Men oavsett hur erfarna användarna är, oavsett hur de försöker göra allt rätt, kommer det fortfarande att bli ett slag mot handen. Lite av, Om jordborrningsutrustningen går djupt in i formationen, över hela skruven, blir dess extraktion mycket svår . Hemmagjorda enklaste stället löser effektivt alla dessa problem. Uppstigning och nedstigning görs enklare även om tjocka klumpar av tät lera fastnar på skruven, allt som krävs är att en vinsch läggs till stället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Efter att ha tagit stativet till rätt plats, bör du omedelbart ställa in den exakta höjden genom att justera bakmätaren och frambenen. Tändernas lutning kan justeras flexibelt i båda riktningarna, vilket gör det lättare att kratta jorden . Det första steget i arbetet är att höja stället, varefter borren placeras. Allt måste ställas in på hydraulnivå, och sedan börjar de fungera. Om rackets höjd är 2 m kan du omedelbart borra marken med 1, 6 m när du använder munstycken.

Om du använder ett annat munstycke på den andra körningen kan du lägga till 60 cm djup . En liknande andel av det första passdjupet (80%) gäller för andra rackhöjder. Du kan koppla bort och skaka ur en igensatt spets utan att ens stänga av motorn. Ju djupare du borrar, desto svårare är det att ta bort spetsen - du måste bara vara förberedd för denna händelse. Det finns inga fler speciella "knep".

Hur gör man det själv?

Enheten är så enkel att en specialritning inte behövs för några utbildade personer. Styrelementen är rör med tunna väggar med ett tvärsnitt på 5 cm . Längden på sådana rör är 1,3 mA stålvinkel är lämplig som bas för ett hemlagat rack, vars längd är 0,57 m, och hyllans storlek bör vara 5 cm. Vagnen är förberedd på grundval av två tum rör, deras längd är 0,25 m …

Bild
Bild

Viktigt: vagnen måste glida fritt längs styrelementen . Den motoriserade borrmaskinen för borrning av brunnar är fäst vid både det övre och nedre segmentet av vagnen. I det första fallet används ett fragment av en 20/20 profil, och i det andra används ett ¾ tum rör som är skuret i längsplanet. På en fyrkantig valsad metall fästs hängslen från en stålremsa ovanifrån. Detta gör att du kan fixera ramen ordentligt: ena kanten hålls av en säng gjord av ett rör och bultar, och de diagonala elementen ger grepp på ytterligare två ställen - även med bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kan säga att vagnen sätts på en kedja . Själva kedjan är dock också fast. Vid installationen dras plattorna dessutom åt med M8 -bultar. Den första plattan är svetsad på vagnens baksida. Den andra används för att pressa ner kedjan där.

Bild
Bild

Det är värt att ta hand om att korrigera instrumentets lutning . För detta ändamål tas två profiler och en fock bildas. Rackets böjningsvinkel bestäms av fockens längd. Som ett resultat kan till och med ett avviket borrhål borras. Dessutom, för att underlätta transport, bär verktyget.

Bild
Bild

Kedjehjulets rörelse, och därefter drivaxeln, tillhandahålls av ett speciellt handtag . Hur man gör det kan vilken mästare som helst enkelt räkna ut det själv. Drivaxeln kan tas från motorerna på inhemska motorcyklar (tillsammans med splines). En motorcykelkedja kan också användas, men vanligtvis måste den förlängas till 2,5 m. Ett driven kedjehjul placeras på botten av stället, kompletterat med en konsol och en justeringsbult. Ett par löstagbara tassar förhindrar att det välter.

Rekommenderad: