Vad är En Odlare? 15 Foton Kultivatorns Egenskaper Och Egenskaper För Att Odla Marken

Innehållsförteckning:

Video: Vad är En Odlare? 15 Foton Kultivatorns Egenskaper Och Egenskaper För Att Odla Marken

Video: Vad är En Odlare? 15 Foton Kultivatorns Egenskaper Och Egenskaper För Att Odla Marken
Video: Konsten att odla ekologiskt 2024, Maj
Vad är En Odlare? 15 Foton Kultivatorns Egenskaper Och Egenskaper För Att Odla Marken
Vad är En Odlare? 15 Foton Kultivatorns Egenskaper Och Egenskaper För Att Odla Marken
Anonim

Trädgårdsutrustningssegmentet innehåller många olika enheter. En av de vanligaste typerna av utrustning är kultivatorer. De används för att arbeta med både små områden och stora landområden.

Experter noterar att de första odlarna dök upp på marknaden i början av 1900 -talet . Sedan dess har tekniken förändrats avsevärt. Maskinens struktur, dess kapacitet och funktionsprincipen förbättrades. Konstruktörerna ägnade särskild uppmärksamhet åt motorn. På grund av tekniska framsteg har stora och skrymmande enheter förvandlats till kompakt utrustning som kan användas av alla trädgårdsmästare. Mobila odlare har underlättat sommarinvånarnas arbete kraftigt.

Bild
Bild

generella egenskaper

Odlare används för att odla marken. För närvarande är de oumbärliga när du arbetar på personliga tomter, särskilt om du behöver bearbeta en stor tomt på kortast möjliga tid.

Bild
Bild

Maskinen utför ett visst antal funktioner . Med hjälp av kultivatorer kan du plöja, krama och lossa jorden, denna teknik används när du behöver göra fåror och harv.

Bild
Bild

Enkel och enkel användning har säkerställt en omfattande användning av teknik . Även en nybörjare inom trädgårdsodling kommer att kunna behärska utrustningen genom att känna till grunderna och följa instruktionerna. Specialaffärer erbjuder en mängd olika odlingsmodeller. De skiljer sig åt i utseende, funktioner och andra faktorer.

Enhet

Motorn kan köras på två energislag (el och bränsle). Denna egenskap är en av de viktigaste när du väljer en teknik. Varje tillverkare introducerar sina egna egenskaper när enheten utvecklas.

Bild
Bild

Huvudkomponenterna i alla typer av odlare:

  • Stålbjälkar;
  • hjul;
  • ram;
  • manöverspak;
  • bränsletank;
  • motor;
  • anslutande rotor;
  • odlingsanordning;
  • uppsättning fästen.
Bild
Bild

Andra komponenter beror på möjligheterna hos en viss modell.

Motoblock eller kultivator?

Många nybörjare och sommarboende som väljer utrustning för bearbetning av tomter undrar hur en odlare skiljer sig från en bakomliggande traktor. Det andra alternativet är ett stort självgående fordon. Den är kraftfullare än en kultivator och har mer mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för den bakomliggande traktorn inkluderar nödvändigtvis närvaron av en kontrollpanel, växellåda och chassi. Kultivatorer, inklusive motorodlare, är mycket lättare att använda och har en begränsad uppsättning funktioner.

Mått och vikt

Lungor

Vikten av sådana modeller varierar från 9 till 30 kg. Strömindikatorn för enheterna är från 1 till 3,5 liter. med. Sådana modeller är perfekta för att arbeta med små tomter, högst 14 tunnland.

Den största fördelen med en teknik som passar in i kategorin ovan är rörlighet . Med dess hjälp kan du utföra bearbetning på svåråtkomliga platser. Och det är också värt att markera ett överkomligt pris, som varierar från 10 till 35 tusen rubel.

Bild
Bild

Medelstor teknik

Aggregat med en vikt från 40 och slutande med 65 kg faller under denna sort. Med denna storlek är den genomsnittliga motoreffekten 5,5 liter. med. Större och mer effektiva modeller kan bearbeta jorden till ett maximalt djup av 35 cm, med en passagerbredd på cirka 85 cm. Maskinerna är utrustade med tre växlar och är konstruerade för arbete i medelstora områden. Sådana odlare väljs oftast av halvprofessionella sommarboende och ägare till små gårdar. Priset varierar från 13 till 45 tusen rubel, beroende på den specifika modellen och tillverkaren.

Bild
Bild

Tunga maskiner

Funktionen hos tunga kultivatorer liknar mycket walk-behind-traktorer, men det finns vissa skillnader. Denna typ av utrustning har en vikt på mer än 70 kg, minsta motoreffekt är 5,5 liter. med. Enheter av denna typ är utformade för att fungera på stora jordbruksmarker.

Tung utrustning gör att du kan arbeta med svåra och hårda jordar. Maskinen kan odla upp till 2 hektar mark. Priset för sådan utrustning börjar vid 20 tusen rubel.

Bild
Bild

Motorer

Elektrisk motor

Odlare började utrustas med motorer av denna typ i början av förra seklet. Modellerna som presenteras på den moderna marknaden skiljer sig dock avsevärt från de första proverna vad gäller kompakthet och rörlighet. De flesta enheter med elmotorer är små i storlek.

Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med sådana motorer är miljövänlighet och säkerhet. Under drift producerar utrustningen inte skadliga ämnen och utsläpp som påverkar miljön negativt. Det finns också negativa sidor, de är kopplade till besvär när du använder enheten. Utrustningen måste anslutas till elnätet, vilket innebär att en tråd följer maskinen, dess längd inför vissa begränsningar.

Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att övervaka sladdens läge för att inte skada den. Strömförbrukningen är låg, kultivatorn behöver 3 kW (det optimala värdet för utrustning med en effekt på 4 hästkrafter).

Bensinmotor

Till salu finns modeller av kultivatorer som körs på flytande bränsle. Utrustning utrustad med bensinmotorer är mycket efterfrågad bland moderna köpare. Motorer av denna typ är utrustade med kraftfullare utrustning. Kostnaden för utrustning är högre jämfört med modeller med elmotorer.

Bild
Bild

Trots deras höga prestanda är dessa enheter svårare att underhålla. För normal och problemfri drift är det nödvändigt att regelbundet rengöra motorn med oljor och speciella föreningar. Du kan inte använda bensinodlare på grundval av slutna utrymmen, i växthus. Under drift genereras avgaser som är hälsofarliga för människor och växter.

Rekommenderad: