Hoe (32 Foton): Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Zholobovs Hacka, Hacka Och Ogräs? Att Välja En Hacka För Ogräs Och Odla Marken

Innehållsförteckning:

Video: Hoe (32 Foton): Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Zholobovs Hacka, Hacka Och Ogräs? Att Välja En Hacka För Ogräs Och Odla Marken

Video: Hoe (32 Foton): Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Zholobovs Hacka, Hacka Och Ogräs? Att Välja En Hacka För Ogräs Och Odla Marken
Video: Плоскорез маятниковый (дятел) Oscillating Hoe 2024, Maj
Hoe (32 Foton): Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Zholobovs Hacka, Hacka Och Ogräs? Att Välja En Hacka För Ogräs Och Odla Marken
Hoe (32 Foton): Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Zholobovs Hacka, Hacka Och Ogräs? Att Välja En Hacka För Ogräs Och Odla Marken
Anonim

Sortimentet av trädgårdsredskap är imponerande i sin variation. Varje sommarbo väljer sin egen uppsättning favoritverktyg som underlättar arbetet med webbplatsen. Men även de mest kraftfulla och moderna enheterna kan vara outtagna i en ladugård eller garage. De klassiska verktygen för markarbeten i form av en hack kommer säkert att användas av både trädgårdsmästare och sommarboende. Inte en enda sommarsäsong klarar sig utan en sådan enhet.

Bild
Bild

Vad det är?

Sedan antiken har människor använt olika anordningar för att odla marken. Verktygsbyten och förbättringar var mycket långsamma. Utrustningen var mycket tung, krånglig och komplicerade ibland bara processen att odla marken . Frågan om att uppfinna ett mer perfekt verktyg för att odla marken var under bryggning. Så att han snabbt hjälper till att klara arbetet, vara ganska bekväm och inte tung. Sedan uppfanns hackan, som var en av de första anordningarna för att odla jorden. Det såg väldigt intressant ut och var en lång pinne med en kniv vässad i slutet, och i stället för en sten kunde mammutstänger, skal eller horn av stora djur användas.

Bild
Bild

Numera ser en trädgård eller landhack mycket standard ut . Detta är ett praktiskt verktyg eftersom du kan arbeta med alla tre sidorna av det. Medan den är i jorden bearbetar verktyget det översta lagret och skapar också spår. Dessa fåror är då mycket nödvändiga för sådd. Metall av hög kvalitet måste ha en speciell skärpning. Under drift utförs självslipning. På grund av sin låga vikt kan den skära täta tjocklekar, men inte vidröra jorden.

Bild
Bild

Viktig! Designprincipen för detta handverktyg användes för att designa kultivatorn.

Varje expert vet att ett mångsidigt triangulärt verktyg är idealiskt för markodling . Denna modell har vassa hörn, på grund av vilka det är mycket lätt att göra fästingformade fåror. För gräsmattan, använd en hacka med ett tunt blad. Bekvämligheten med att använda verktyget beror på lutningsvinkeln. För att ta bort gräs måste du också utföra alla åtgärder i en viss vinkel. Många trädgårdsmästare gillar att använda en hacka med ett böjt, konkavt blad. Innan du köper ett verktyg måste du välja för vilka ändamål det ska användas.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Det verkar som att hackan för att odla marken är extremt enkel. Det kallas ofta också för hackan. På grund av de olika storlekarna på tomter behöver många sommarstugägare få arbetet gjort snabbt. För trädgården är det mycket bekvämt på grund av det långa handtaget. Dess längd ska vara proportionell mot ägarens höjd. Det är mycket bekvämt och mångsidigt. På grund av sin design har den en solid arbetsyta.

Bild
Bild

Mängden hål innebär olika tillämpningar, nämligen:

  • ett nederländskt verktyg i ett metallfäste har ett hål som gör hacken mycket lättare, men på grund av ett sådant hål sållas jorden i ogräs eller kullning;
  • en hacka med en bred bas är mycket nödvändig för trädgården; om marken är ganska mjuk, är ett sådant verktyg perfekt för trädgården;
Bild
Bild
  • för stenig mark behöver du ett verktyg med ett smalt blad;
  • för att ta bort ogräs bör du vara uppmärksam på alternativet med en smal arbetsyta;
Bild
Bild

en hacka med en rundad yta har större styrka och är mycket bekvämare under drift

Bild
Bild
  • om så önskas kan du göra några uppgraderingar av detta handverktyg; vissa ingenjörer föreslår att man gör en speciell böj eller en rund knopp;
  • med hjälp av en hack är det mycket enkelt att rensa vägen från gräset, vilket är möjligt på grund av de spetsiga kanterna på sidorna;
Bild
Bild
  • hackens lilla format i form av en plogpinnar är nödvändigt när man lossar jorden, kullar grönsaker eller samlar ogräs med rötter;
  • för att göra en vacker gräsmatta bör du vara uppmärksam på verktyget med en oval spets;
Bild
Bild

en liten hacka, som inte överstiger 7 cm i bredd, är extremt nödvändig för arbete mellan raderna vid deras första uppkomst

Bild
Bild

Ett handverktyg kan ha två arbetsändar, men av olika former och bredder . Det hjälper till att odla jorden i vingårdarna. Enkelhet och enkelhet med sådant arbete tillhandahålls av ett kompakt och bekvämt handtag. Vissa trädgårdsmästare kan göra verktyget själva. För att göra detta behöver du en klassisk bajonett eller med en rektangulär brickspade. Det måste justeras och trimmas i 45 graders vinkel och sedan skärpas runt kanterna. På grund av det tunga handtaget blir verktyget ganska effektivt.

Bild
Bild

Med lite erfarenhet och kunskap är det mycket enkelt och effektivt att använda en hacka för att utföra mycket arbete på marken. Arbetsmetoderna beror på typen av odlad jord. Om sängens område är mycket smalt bör alla åtgärder vara abrupta och riktade. I områden med ett stort område är det värt att göra smidiga rörelser som när man arbetar med en plog.

Bild
Bild

Visningar

Hoes har en mängd olika egenskaper, eftersom arbetet i trädgården är helt annorlunda. Det finns flera typer i specialaffärer.

En hacka för olika typer av arbete . Hon har en arbetsdel i form av en droppe, ett blad eller en trapets. Skärytans storlek kan variera från 70 till 200 mm. Det är mycket enkelt att arbeta med sådan utrustning på mjuka och bördiga marker. Hon klarar perfekt avståndet mellan sängarna.

Bild
Bild

Den holländska hackan har ett hål i mitten . Denna design är mycket lätt och siktar marken snabbt. Detta verktyg kan ersätta en kultivator. Det tar helt enkelt bort allt ogräs och skapar också utsädesfåror.

Bild
Bild

En liten hacka som kombinerar två verktyg i ett . Liten i utseende, å ena sidan, fungerar den som en hacka, och å andra sidan - en kratta. På grund av närvaron av tre stift krattar det lätt marken och lämnar.

Bild
Bild

Gräsklippningsverktyg har en halvmåneformad arbetsyta och tränger mycket lätt in även i djupa jordlager. På grund av denna struktur skapar hackan en tydlig kant och en jämn kant.

Bild
Bild

Uppladdningsbar elektrisk spade är en av sorterna av markodlingsutrustning. Du behöver inte tänka på en speciell kabel och bärning. Tryck bara på en knapp och börja arbeta. Detta är ett mycket bekvämt alternativ för de utrymmen där det inte finns några uttag eller el. Av nackdelarna med sådan utrustning kan man notera deras betydande vikt på grund av närvaron av ett tungt litiumjonbatteri, som måste bäras med utrustningen. Den elektriska hackan måste laddas från batteriet, och den kan laddas ur när som helst.

Bild
Bild

Elektrisk hacka med fräs skiljer sig från den klassiska versionen i sin arbetsyta. På grund av motorns funktion appliceras tryck på trippelskäraren och jorden odlas. Sådan utrustning tränger djupare ner i jorden tack vare ett ovanligt munstycke. Bland nackdelarna med denna modell är det möjligt att notera den längre tid som används för att bearbeta webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern hacka kan vara självslipande, vilket underlättar processen att arbeta på en sommarstuga. I formen finns en rak, nål- eller kilformad modell. Alla hemlagade hakar har ett handtag.

Bild
Bild

En sådan trähack är ganska bekväm att använda, det viktigaste är att välja rätt storlek på verktyget. På lanthuset finns också en järn- eller smidd hacka.

Skillnader från andra verktyg

Verktyg med flera olika syften har bara blivit populärare på sistone. Alla trädgårdsmästare och trädgårdsmästare lockas av tanken på att ha ett litet men multifunktionellt antal sommarstugverktyg. Det är värt att överväga mer detaljerat de viktigaste sorterna av landsverktyg.

Progressiv odlare . Denna enhet lossnar jorden, ogräs sängarna med hjälp av speciella, roterande kugghjul.

Bild
Bild

Brandmanens yxa eller verktyg . Denna design har en lång livslängd och kan tack vare sin kompakta storlek tas med överallt. Detta är ett bra verktyg som kommer till nytta både hemma och i landet. Med dess hjälp kan du inte bara hugga, utan också lossa jorden.

Bild
Bild
  • Kombisystem väljs för ägarens dimensioner och nödvändiga bilagor väljs dessutom. Sådan utrustning tar lite plats och är mycket billigare än att köpa några nya verktyg.
  • Fokins platta skärare representerar utrustning för odling och bearbetning av jord. Den är gjord i form av en böjd platta, vars alla tre kanter är kraftigt vässade. Uppfinnaren försäkrar att ett sådant verktyg kan ersätta en höjd, hacka, kratta och till och med en kultivator. Verktyget blir ganska ytligt och lossar matjorden.
Bild
Bild
  • Tyapka Zholobov brukade döda lågt ogräs och gräs. Det är väldigt enkelt och enkelt att arbeta med ett sådant verktyg. Det är bara nödvändigt att göra fram- och återgående rörelser, under vilka jorden lossas och ogräset avlägsnas med en kniv. Det är ett budget och lätt att tillverka verktyg. Tack vare det bekvämt utformade handtaget fördelas lasten jämnt på båda händerna. Trädgårdsmästaren lägger mycket mindre energi på att göra samma arbete med en hacka. Verktyget utmärks av sin höga arbetshastighet. Under användning behöver du inte böja för mycket, ryggen kan förbli upprätt. En sådan hacka är dock mycket tung och kan väga upp till 10 kg, den kan bara användas på plana ytor, och det är extremt obekvämt att arbeta mellan sängar med växter. På grund av dessa nackdelar är utrustningen mycket sämre än hoes och hoes.
  • Hacka är ett verktyg som är lämpligt för att koka potatis eller tomater. Han gör kammar och stötfångare bra. För resten av sommarstugan är detta verktyg ineffektivt.
Bild
Bild

Hackaren är en hacka kompakt storlek för att lossa jord eller dumpa ogräs. Detta namn på hackan används ofta i de södra regionerna i före detta Sovjetunionen.

Bild
Bild

Manuell ogräs har en smal och vass arbetskant. Den är lämplig för bekämpning av små ogräs och ogräs på mycket trånga platser.

Bild
Bild

Viktig! Om vi jämför en hacka med en hacka eller hacka, vinner den avsevärt i ett antal fördelar.

Subtletter av val

När du väljer utrustning för jordbruksarbete är det nödvändigt att följa ett antal regler och uppmärksamma viktiga detaljer. Urvalsfunktionerna är följande:

  • Verktygssatsen måste vara pålitlig och skarpkantad;
  • arbetsdelen måste vara tillverkad av högkvalitativt stål;
  • det är lämpligt att välja alternativ i butiker med ett ergonomiskt handtag, för under arbetets gång utövas konstant tryck på händerna; det är värt att välja sticklingar från hickory eller aska, och basen ska vara mycket slät så att det inte blir några skador på händerna;
  • munstycket måste gjutas tillsammans med fästdonen;
  • skärytans tjocklek bör inte vara mindre än 3 mm.
Bild
Bild

När du köper ett sommarstugverktyg är det viktigt att bestämma syftet med dess efterföljande drift. För att arbeta mellan små luckor i sängarna bör du välja ett verktyg med ett smalt blad. För att skapa en vacker gräsmatta bör du titta på alternativen med en oval bladform. Om en hacka köps för hilling eller för att skapa fåror, är det värt att titta på utrustning med en halvcirkelformad eller trapetsformad spets. Dessa hakar arbetar jorden perfekt till ett djup av 60–80 mm. För arbete på lera eller stenig mark är det värt att titta på alternativen med en smal kniv. För mjuka jordar kan alternativ med en stor arbetsyta användas.

Bild
Bild

Viktig! En väl vald typ av hack kommer att fungera som en trogen assistent under lång tid, kommer att glädja trädgårdsmästare med kvalitet och effektiva arbetsresultat.

Bild
Bild

Drift och vård

Det är viktigt att välja och förbereda rätt verktyg. Ofta är sommarstugverktyg gjorda av kolstål, eftersom de kan slipas hemma. Det viktigaste är att skärpa verktyget ordentligt innan arbetet påbörjas. Ett skarpt verktyg kommer att förenkla arbetsprocessen och skydda dina händer mot blåsor och förhårdnader. Erfarenhet och en tydlig sekvens av rörelser är grunden för en snabb och effektiv jordbearbetning. Verktyget lämnar mycket snabbt till rost, därför måste följande regler för vård av sommarstugverktyg följas:

  • efter att allt arbete är avslutat måste bladet rengöras väl från mark och gräs;
  • sedan oljan baseras och förvaras på en torr plats;
  • Före användning är det nödvändigt att undersöka instrumentet för integritet och skärpa; vid behov måste den skärpas med hjälp av specialverktyg;
  • rostfria hål är ganska lätta att ta hand om, så de köps oftast av trädgårdsmästare och sommarboende.

Rekommenderad: