Tillbehör För Kultivatorn: Valet Av Redskap För Kultivatorn. Snöblåsaregenskaper. Tips För Användning

Innehållsförteckning:

Video: Tillbehör För Kultivatorn: Valet Av Redskap För Kultivatorn. Snöblåsaregenskaper. Tips För Användning

Video: Tillbehör För Kultivatorn: Valet Av Redskap För Kultivatorn. Snöblåsaregenskaper. Tips För Användning
Video: Glyfosatfritt vallbrott 2024, Maj
Tillbehör För Kultivatorn: Valet Av Redskap För Kultivatorn. Snöblåsaregenskaper. Tips För Användning
Tillbehör För Kultivatorn: Valet Av Redskap För Kultivatorn. Snöblåsaregenskaper. Tips För Användning
Anonim

En motorodlare är en nödvändig sak för en sommarboende, genom vilken du idag kan förenkla arbetsarbetet. Med den här enheten lossar de jorden, ogräs den, blir av med skadliga ogräs. Det är oumbärligt när familjens ägare har hälsoproblem, eftersom det baserat på funktionaliteten och tillgängliga bilagor kan avsevärt minska belastningen i samband med hårt arbete. Låt oss titta på funktionerna för att välja tillbehör för motorodlare, och notera några av nyanserna i deras användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagetyper

Idag finns många redskap för odlingsanordningar. Ytterligare utrustning har ett annat syfte.

Trailer

Faktum är att det här är en vagn som behövs för att transportera någon form av last. Denna utrustning, beroende på typ av modell, tål en vikt i intervallet 250-500 kg. För ytterligare bekvämlighet kan släpvagnen utrustas med ett säte, vilket minskar belastningen för användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plog

Syftet med ett sådant munstycke är att plöja jorden i ett stort område. Erfarna sommarboende har idag lärt sig att använda en plog för att plantera och skörda potatis. Om du förstår inställningarna kan du bearbeta marken på olika djup utan mycket ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hiller

Denna bilaga skiljer sig åt beroende på modell. Idag kan du köpa både dubbel- och enkelradsprodukter till salu. Syftet med enheten är inte bara att koka odlade potatisar.

De kan förenkla processen att så grönsaker genom att skapa fåror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adapter

Detta är en ganska efterfrågad utrustning, som inte är något annat än en sätesanordning. Med den kan du förvandla din rototiller till en minitraktor. Detta är en bakaxel med ett befintligt säte för användaren. Dessutom är utrustningen utrustad med en dragkrok.

Följande bilagor kallas extra tillbehör:

  • en potatisgrävare, som underlättar insamlingen av potatis;
  • gräsklippare som hjälper till att bli av med ogräs;
  • en potatisplanterare, tack vare vilken det blir lättare att plantera potatis;
  • ogräs, med vilken du snabbt kan bli av med ogräs i gångarna;
  • en snöslunga som effektivt tar bort snö;
  • en mekanisk borste för att ta bort skräp;
  • en pump som bevattnar de önskade områdena i jorden.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är viktigt att förstå att bilagor inte är universella och väljs individuellt för varje odlare. Till exempel anses en klack vara ett måsteköp, eftersom kultivatorns hjul ofta glider när de arbetar med jorden. För att välja rätt alternativ måste du gå från den bakomliggande traktormodellen.

Bild
Bild

Fräsar

När det gäller fräsarna är de indelade i två typer: sabel och kråkfötter. Tillverkare lägger till den första sorten till den bakomliggande traktorn. Det skiljer sig åt i olika antal sektioner, på grund av vilka arbetsbredden ändras, vilket kan nå 135 cm. I allmänhet är sådana fräsar bra för arbete och praktiska för demontering.

Detta är viktigt vid en haveri, eftersom det låter dig ersätta den problematiska delen, och inte hela strukturen . Dessa skär kan skärpas, men nackdelen med redskapen är att de fungerar bra och länge bara på mjuk jord. Om jorden är tät och komplex är det mer lämpligt att köpa "kråkfötter". De ingår vanligtvis inte i grundpaketet, men de förbereder jorden för att plantera potatis ganska bra.

Nackdelen med sådana skär är att de inte kan demonteras. Om någon del går sönder i dem måste de ändras helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plog

När du väljer en plog är det viktigt att överväga jordtypen. Till exempel är varianten med en andel av enfårstypen bra när jorden är lätt. Om jorden är svår är det värt att titta på en produkt av roterande typ med två delar. Det kommer att plöja marken i exakt en riktning.

När det gäller att förbereda jorden för plantering och kullning måste du ta alternativet med en V-formad andel . Det är också viktigt att överväga enhetens kraft. Till exempel är enradiga kullar med fast bredd lämpliga för en bakomliggande traktor med en kapacitet på 4 liter. med. Den roterande enheten behöver ingen dragkrok, eftersom den är installerad istället för hjulen på den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild

Grävare

Potatisgrävaren väljs utifrån den typ av skördade rotfrukter. Med tanke på att den kan vara fläktformad och skramlande är det värt att notera: den förra är billigare och mindre effektiv, eftersom lite mer än 10% av grödan är kvar i marken efter det. Detta är inte skrämmande på en liten gård, eftersom du också kan samla de återstående rotgrödorna manuellt. Varianten av vibrationstypen kännetecknas av lägre förluster (högst 2%), den fungerar genom vibrationer och skakar ut allt utom frukterna.

Bild
Bild

Gräsklippare och adaptrar

När det gäller gräsklippare måste du välja mellan roterande och segmenterade. De förra är lättare att underhålla, de senare är renare än deras roterande motsvarigheter. Adaptern finns för ratt och ratt. Det första alternativet är utrustat med ett säte, en lyftspak och en broms, det är billigare, men styrmekanismens arbetsförmåga är betydligt större. Den kan utföra funktionerna för en väghyvel, minitraktor, dumper och jordbruksenhet.

Bild
Bild

Snöslunga

Det är viktigt att bestämma vilken typ av enhet här. Detta kan vara en spade av spånskivor, en borstmekanism eller en roterande kastare. Det första alternativet är billigare än alla sorter, och dess bredd kan variera i intervallet 80-150 cm. Samtidigt är det för en större storlek värt att köpa en enhet med högre effekt.

Skovlarnas effektivitet är dock sämre än roterande motsvarigheter. Augerrotorprodukterna är mycket produktiva och klarar avlägsnande av snötäcke upp till en halv meter. Gångjärn av borsttyp behövs där det är nödvändigt att rengöra den behandlade ytan så skonsamt som möjligt. Till exempel vid behandling av en dyr dekorativ beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorpumpar

När du köper sådan utrustning måste du ta hänsyn till dess prestanda. Till exempel kan medelområdet vara 20 eller till och med 30 kubikmeter per timme. Huvudet som kommer att skapas under drift kan vara 4-5 m med ett sugdjup på cirka 10 m.

Bild
Bild

Tips för användning

För att odlaren ska fungera korrekt och länge måste den användas korrekt. Färsk olja bör hällas i den i början av säsongen. Innan arbetet påbörjas måste du värma upp förbränningsmotorn. När motorn är varm kan du börja gräva jorden. Detta görs som regel i 2 pass. Om enheten själv är utrustad med en omvänd funktion, används den för att undvika vändning och snabbare grävning av jorden. Om det inte finns någon backväxel måste du vrida kultivatorn med transporthjulen. Naturligtvis påverkar detta bearbetningshastigheten.

Det är viktigt att slipa fräsarna i tid, eftersom kvaliteten på jordlossningen direkt beror på detta. Slipade skärare går lättare in i jorden. För att de inte ska hoppa ur det under arbetet är det nödvändigt att använda en bromsklo under jordodlingen. Det är viktigt att justera låshöjden på bromskloen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man odlar jorden mekaniskt kan man plöja och gödsla marken samtidigt . För ett mer effektivt arbete är det dock nödvändigt att justera tekniken, justera plöjningsbredden och lossningsdjupet. Detta bestäms utifrån jordtypen och det tillgängliga området. Om du till exempel behöver ploga hård och svår jord är det värt att justera arbetsdjupet till 20-25 cm. Om det är ljust räcker det med 15 cm.

För att justera djupet till ett större värde, uppnå en position där enheten vilar på marken med hela basen. I en annan position sjunker den i onödan i marken eller skjuts ut ur marken. För att fästa harven på enheten, lyft den 15 cm över marken. För att förenkla detta arbete, använd specialiserade stativ.

Innan du gräver upp platsen, förbered jorden . För att inte förkorta kultivatorns livslängd måste du bli av med stenar och olika skräp i förväg. Därefter kan du dra i sladden, som kommer att vara riktlinjen för den första plöjningsraden. Det är lättare och smidigare att bearbeta jorden på detta sätt. Efter - kontrollera enhetens beredskap i ett litet område. Därefter kan du placera kultivatorn på huvudplatsen i början av furen.

Bild
Bild

Inledningsvis fördjupas det bara något i marken, något pressas nedåt. Efter - plöjer de längs landmärket och håller i handtaget på kultivatorn med händerna. Det är viktigt att se till att enheten går i en rak linje och inte går för långt ner i jorden. I slutet av raden gör du en U-sväng och fortsätter att plöja i motsatt riktning.

I detta fall bör en nyans beaktas: mekanismens rörelsehastighet måste vara liten och rotorns rotationshastighet måste vara hög . Detta kommer att bidra till en mer enhetlig jordodling. När du plöjer kan du flytta inte bara i rader utan också i en cirkel och öka dess diameter. Om tomten liknar en kvadrat kan den också plöjas i ett sicksackmönster. Genom att använda rätt munstycke kan parallella sängar bildas.

Rekommenderad: