Redskap För Neva Walk-behind Traktorer: Välj Redskap Och Redskap, Plattfräs Och Kratta Till Neva MB-2 Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Redskap För Neva Walk-behind Traktorer: Välj Redskap Och Redskap, Plattfräs Och Kratta Till Neva MB-2 Och Andra Modeller

Video: Redskap För Neva Walk-behind Traktorer: Välj Redskap Och Redskap, Plattfräs Och Kratta Till Neva MB-2 Och Andra Modeller
Video: Traktor race 6 sept 2008 V8 sound T24 Volvo 2024, April
Redskap För Neva Walk-behind Traktorer: Välj Redskap Och Redskap, Plattfräs Och Kratta Till Neva MB-2 Och Andra Modeller
Redskap För Neva Walk-behind Traktorer: Välj Redskap Och Redskap, Plattfräs Och Kratta Till Neva MB-2 Och Andra Modeller
Anonim

Tack vare användningen av redskap är det möjligt att avsevärt utöka funktionaliteten hos Neva walk-behind-traktorer. Användningen av ytterligare redskap gör att du kan ploga, plantera frön, gräva upp rötter, ta bort snö och skräp och klippa gräs. Med hjälp av olika tillbehör kan den bakomliggande traktorn enkelt och enkelt förvandlas till en riktig multifunktionell enhet.

Bild
Bild

Särdrag

Huvuduppgiften för alla bakomliggande traktorer är att gräva upp jorden och förbereda jorden för sådd. Installation av redskap gör att du avsevärt kan utöka möjligheterna att använda enheten, alla typer av vikter kan villkorligt delas in i flera kategorier:

  • jordbearbetning - i regel används fräsar för detta ändamål för att öka plöjningsvolymen, liksom klackar, en hiller och en plog;
  • för att förenkla plantering av grönsaks- och spannmålsfrön, liksom potatis, bör speciella såmaskiner användas, till exempel potatisplanterare, gräsklippare och såmaskiner;
  • skörd - i detta fall, med hjälp av ytterligare enheter, gräver de ut potatis, liksom rödbetor, morötter, lök, kålrot och andra rotgrödor;
  • höskörd - olika gräsklippare för gräsklippning, liksom krattor och vändare för skörd av ämnen, kan hjälpa till här;
  • rengöring av närområdet - under den varma årstiden används borstar för detta ändamål, och på vintern - en snöplog eller snöblåsare, som på några minuter gör det arbete som skulle behöva spendera flera timmar om du använder en spade och andra rengöringshandverktyg;
  • den gångjärniga typen av utrustning inkluderar viktmedel av alla typer på kroppen, liksom hjul, de ökar dragkraften på grund av ökningen av enhetens massa - detta bidrar till en djupare och bättre grävning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För motoblock av märket "Neva" har flera typer av sådana enheter utvecklats speciellt, låt oss bo på de mest efterfrågade.

Snöborttagning

På vintern kan bakomliggande traktorer användas för att rensa platsen från snöstopp. För detta används snöplogar och snöslungor.

Den enklaste versionen av en snöslunga är gjord i form av en hink . Förresten, sådana baldakiner kan användas inte bara på vintern, utan också på hösten för att skörda fallna löv. Som regel varierar arbetsbredden här från 80 till 140 cm.

En annan typ är snöplogspadar, som gör att du kan justera lutningsvinkeln på arbetsverktyget, tack vare vilket röjningen av skräp är ännu effektivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare tillverkar snöslungor med borstar, i detta fall är baldakinen fäst vid den rörliga axeln på den bakomliggande traktorn . Enheten är mycket effektiv, så även i ett pass kan du rensa snö från en väg som är mer än en meter bred. Det är anmärkningsvärt att i detta fall är det möjligt att justera längden på snöskyddets grepp, eftersom enheten ger möjlighet att flytta strukturen till höger och vänster.

För rengöring av stora områden är det bättre att använda en kraftfull roterande snöslunga, den här enheten har ökad produktivitet i jämförelse med alla andra baldakiner och fångstdjupet varierar från 25 till 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För plantering och skörd av potatis

En av de mest populära tillbehörstyperna för Neva walk-behind traktorer är en potatisplanterare. En sådan anordning gör det möjligt att plantera fröknölar på erforderligt djup på lika avstånd i förhållande till varandra. Designen innehåller en behållare för förvaring av planteringsmaterial, samt skivlandningsanordningar för plantering. Varje behållare är utrustad med skruvar, som ansvarar för överföring av knölar till planteringsapparaten, och det finns också skakare. Det växande steget kan justeras efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populärt är ett sådant munstycke som en potatisgrävare . Det är ingen hemlighet att skörd av rotgrödor orsakar mycket problem för ägaren av tomten - att gräva upp potatis kräver en betydande investering av tid och ansträngning, därför slutar det ofta med ryggont och värkande leder. Potatisgrävaren förenklar denna uppgift kraftigt. Mekanismen lyfter mycket noggrant och noggrant jorden tillsammans med potatisen och placerar den på speciella galler, där den vidhäftade jorden rensas och trädgårdsmästaren får en full skörd av den grävda och skalade potatisen. Allt som återstår för honom är att höja potatisen från jordens yta. Håller med, det är mycket lättare och snabbare än att gräva ut det för hand.

En standardmonterad potatisgrävare fördjupas med 20-25 cm med en marktäckning på 20-30 cm. Detta munstycke väger bara 5 kg, medan maximala mått på själva enheten motsvarar 56 x 37 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikter

De används vid plöjning av ojämna områden i det odlade området, till exempel på sluttningar, liksom vid arbete med jungfruliga jordar. Vikter representerar ytterligare vikt som ökar den totala massan av hela den bakomliggande traktorn, så mitten är balanserad och den bakomliggande traktorn fungerar mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För plöjning och odling

Ganska många bilagor används för odling av en tomt - plattskärare, ogräsmaskiner, krattor, igelkottar, ogräs och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plogar

Plogbodar är specialutrustning som används för att förbereda jorden för plantering av trädgårds-, grönsaks- och industrigrödor. Plogen tillåter plöjning av tomter av vilken komplexitet och hårdhet som helst i marken.

I processen vänder plogen jorden, vilket gör den mjukare och kan användas för sådd av växter . Dessutom flyttar sådan behandling fröet av ogräs in i markens djupa lager, på grund av vilket ogräsens tillväxt är märkbart suspenderad. Att snabbt gräva upp jorden hjälper också till att förstöra larverna av trädgårdsskadegörare.

Den standardmonterade plogen för motorblock "Neva" har dimensioner på 44x31x53 mm och ger en arbetsbredd på 18 cm, medan jorden grävs med ett djup av 22 cm. Enhetens maximala vikt är 7, 9 kg.

Plogar klamrar sig fast till bakomgående traktorer med hjälp av en universell dragkrok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsar

Som regel innehåller standardsatsen fräsar, som är specialiserade bitar av olika storlekar. Fräsens huvudfunktion är markodling av hög kvalitet före plantering av frö eller plantor, samt förebyggande förberedelse av marken för vintersäsongen. Dessutom är fräsarna utformade för att hacka ogräs och annan markvegetation.

Kuttern består av flera vassa knivar, den är fixerad på den bakomliggande traktorn med hjälp av en speciell stift, en SUPA-överföringsmekanism och en kungstift

Vid behov kan du justera skärarnas position i höjd såväl som rotationsvinkeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men att döma av användarnas feedback är knivar för skärare deras svaga punkt, som regel används dålig metall för deras tillverkning och bristerna gör sig gällande redan under den första säsongen av utrustningsdrift. Om du behöver bearbeta jungfrulig jord eller ett område som är överväxt med ogräs, kommer processen att vara mycket besvärlig och tidskrävande-den bakomliggande traktorn är mycket svår att hålla i dina händer, och lasterna som växellådan upplever är mycket högre än rekommenderat.

Det är därför de flesta sommarinvånare bestämmer sig för att köpa ytterligare enheter, oftast väljer de de så kallade kråkfötterna. En sådan skärare är en konstruktion i ett stycke med en axel, liksom knivar med triangulära spetsar svetsade på den. Det finns bara en nackdel med sådana alternativ - de är oskiljbara, men det finns mycket fler fördelar:

  • du kan själv välja det antal sektioner som krävs för installation på kraftenheten och därmed oberoende justera fräsbredden;
  • det är mycket lättare att bearbeta hårda jordar med sådana munstycken, "kråkfot" slipar växtrester bra, så även den "vildaste" marken kan odlas;
  • belastningen på växellådan minskar, och styrbarheten är tvärtom ganska hög.
Bild
Bild

Konsumenter, utan att tveka eller tveka, påpekar att kråkfotsskäraren är den optimala lösningen på problemet med att odla svåra jordar.

Hillers

Hillers används ofta för att odla en tomt. De ser ut som en vanlig stålram monterad på stödhjul med harvar fästa vid den. Denna enhet kännetecknas av en ganska hög effektivitet, tack vare det bildas spår för plantering. Dessutom används hillers ofta för nödvändig tillsats av jord till växtens rötter, liksom för att lossa och förstöra ogräs.

I vissa fall köps hillers istället för en plog eller fräs. För motoblock "Neva" har flera modifieringar av denna enhet skapats: enradig OH 2/2, tvåradig STV, samt en tvåradig hiller OND utan och med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enradiga kullar är ganska kompakta, deras vikt överstiger inte 4,5 kg, måtten motsvarar 54x14x44,5 cm.

Dubbelradiga kan du justera storleken på radavståndet från 40 till 70 cm. Dessa är mer skrymmande och tunga enheter som väger 12-18 kg.

Både dessa och andra modeller låter dig arbeta på marken på 22-25 cm djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugs

På svåra jordar glider den bakomliggande traktorn ofta, så att detta inte händer, speciella metallhjul med speciella klackar är fästa på enheten. De är nödvändiga för att underlätta rörelse på marken, liksom för större djup av jordodling. Du kan använda sådana klackar när du utför absolut alla arbeten - plöjning, ogräs, kullning och grävning av rotgrödor.

Enhetens design gör att den fungerar ganska effektivt, medan enheten inte blir blöt även vid högsta kapacitet.

Hjul av denna typ väger 12 kg, och diametern motsvarar 46 cm.

Bild
Bild

För gräsklippning

För slåtterhö används gräsklippare, och de är nödvändiga inte bara för beredning av foder för boskap, utan också för bildandet av en idealisk klippt gräsmatta i närområdet. Ett sådant munstycke låter dig justera klipphöjden för gräset manuellt eller med hjälp av en elektrisk drivning.

KO-05 gräsklipparen tillverkas speciellt för Neva motoblock . I ett enda tillvägagångssätt kan den klippa en remsa upp till 55 cm bred. Hastigheten för en sådan installation är 0,3-0,4 km / s, enhetens massa är 30 kg.

Om det behövs kan du använda KN1, 1 gräsklippare - enheten klipper en gräsremsa 1, 1 meter, medan klipphöjden motsvarar 4 cm. En sådan klippare rör sig med en hastighet av 3,6 km / s, och dess vikt motsvarar till 45 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare enheter

Om det behövs kan annan utrustning anslutas till Neva MB-2 walk-behind traktor.

  • Roterande borste - ett gångjärnsmunstycke, tack vare vilket du snabbt kan sopa smuts från vägen, samt ta bort nyfallet snö från trottoarer och gräsmattor.
  • Bladkniv - fäste endast för tunga redskap. Det används för transport av bulkmaterial (krossad sten, sand, grus) i stora volymer.
  • Jordborr - nödvändigt för att borra upp till 200 cm djup för olika stöd för växter och landskapskompositioner.
  • Rivare - avsedd för att rensa området efter klippning av träd och buskar. Förresten kan avfallet som erhålls på detta sätt användas som kompost eller som mulch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vedklyva - det här är ett bekvämt tillbehör för ägarna till det ryska badhuset på platsen. Enheten låter dig hugga ved till kaminen eller eldstaden ganska snabbt och utan ansträngning.
  • Matarkutter - används för beredning av foder för nötkreatur och andra husdjur, gör det möjligt att uppnå malning av spannmål, rotfrukter, toppar, halm och gräs.
  • Hösvädare - underlättar arbetet i samband med beredning av hö. Optimal för ett litet hus eller en gård.
  • Motorpump - används för effektiv pumpning av vatten från tankar, reservoarer och källare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För arrangemang av skyttegravar kan du använda en speciell grävmaskin, den köps vanligtvis av ägare till sina egna tomter, liksom av bruksarbetare för att ordna fundament, leda underjordiska rör, kablar och elnät, samt för dränering och ordna stiftelser.

Bland ägarna till lanthus efterfrågas sådana bilagor som en släde med löpare och en balpress

Dessa enheter används ofta på grund av deras höga funktionalitet. Förutom huvudarbetet kan du med hjälp av en grävare lossa jorden, klippa ut jordbitar när du tar bort det gamla gårdskyddet på lokalområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eventuella bilagor för motoblock kan köpas i järnaffärer, men många hantverkare föredrar att göra det med egna händer från improviserade medel. Under alla omständigheter underlättar dessa enheter kraftigt trädgårdsmästarens liv och anses därför vara ett nödvändigt verktyg i varje dacha eller gård.

Rekommenderad: