Tillbehör För Gående Traktorer: Vi Väljer Redskap Och Munstycken, Redskap Och Grävmaskin, Plattskärare Och En Borste. Vad Ingår Mer?

Innehållsförteckning:

Tillbehör För Gående Traktorer: Vi Väljer Redskap Och Munstycken, Redskap Och Grävmaskin, Plattskärare Och En Borste. Vad Ingår Mer?
Tillbehör För Gående Traktorer: Vi Väljer Redskap Och Munstycken, Redskap Och Grävmaskin, Plattskärare Och En Borste. Vad Ingår Mer?
Anonim

Själva den bakomliggande traktorn är en motor, dragkraft. Det blir användbart i hushållet tack vare bilagor. Denna teknik kan fungera året runt: på våren för att plöja marken och plantera frön, potatis och på sommaren för att krama, vattna plantorna. Maskinen kan skörda på hösten och ta bort snö på vintern. Den bakomliggande traktorn används också för att förbereda ved, vid gräsklippning, som en liten lastbil för transport av tung last. Varje år dyker det upp nya modeller av utrustning för universalarbetaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En bakomliggande traktor liknar en minitraktor; dess verkliga engagemang i arbetet börjar med att utrusta med redskap. Motors "symbios" och alla typer av redskap gör att du kan ploga, lossa, hugga ved, transportera last, klippa gräs, rengöra snö . Alla dessa enheter kan sättas på en bakomliggande traktor och få en minigrävare, traktor eller gräsklippare.

En bakomliggande traktor förväxlas ofta med en jordfräs, och båda utför förplanteringsarbete på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det bör förstås att kapaciteten hos den första är mycket bredare än den andra, även om de helt beror på bilagorna. En bakomliggande traktor är kraftfullare än en jordfräs, dess dragkraft kommer från hjulen. Den har också en motor, ofta en förbränningsmotor, en växellåda som reglerar hastighet och en växellåda och en ratt (fjärrkontroll). Som du kan se är enheten enkel och självreparabel.

Tillbehör av olika typer köps till den bakomliggande traktorn, till exempel monteras en stationär på en adapter . Aktivatorn beror på växellådans rotationseffekt. På den axiella utrustningen roterar munstyckena under vikten av den bakomliggande traktorn. Landningsredskapstillbehör hänvisar till adapterfästen.

Bild
Bild

Typiska komponenter

Branschen producerar enkel och komplex utrustning för motoblock. Typiska tillbehör inkluderar de enklaste tillbehören som medföljer enheten vid försäljningsstället. Eller så kan de köpas vid köpet av utrustningen mot en extra avgift. Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Grousers är ett obligatoriskt tillägg till den bakomliggande traktorn. Dessa är speciella järnhjul med dubbade element som ger utrustningen stabilitet under fältarbete. Med hjälp av klackar kan den bakomliggande traktorn enkelt röra sig på vilken som helst, även svår jord. Dessutom bidrar de till bättre markodling.
  • En helårsutrustning för en bakomliggande traktor säkerställer att den fungerar på en larvbana. Tack vare dess ökade dragkraft förbättrar den flytet på svår terräng och snötäcke.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Typiska komponenter inkluderar en lyftlänk. Det är i alla lägen för att lyfta lasten horisontellt mot ytan. Kraften på dragpedalen överstiger inte 10 kg per 100 kg last.
  • Plattskärare är monterade på en bakomliggande traktor för slipning av ogräs i marken. Det klippta ogräset blir så småningom till humus (organiskt gödningsmedel).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klipparen för en bakomliggande traktor klarar sig bra med toppar, ogräs, svag underväxt, men den kan inte bearbeta hårda majsstammar eller solros.
  • En ogräs eller ogräsodlare kan köpas i butiker för jordbruksutrustning, de finns i olika former och storlekar. Detta är en av de mest populära fältarbeten.
  • Balpressen för den bakomliggande traktorn (balpress) bildar balbriketter med hö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En trepunktshak är installerad på den bakomliggande traktorn, men det är viktigt att känna till konstruktionstypen (plog, harv etc.).
  • Igelkottar är skivor med spikar i olika storlekar; de används för kullning och ogräspotatis.
  • Motoblock utrustade med borstar används för att rengöra trottoarer, vägar från fallande löv och snödrev.

Dessa redskap är användbara under hela året.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sofistikerade bilagor

Kompositfästen är en typ av stationär utrustning för motoblock. De köps för bearbetning av mark, säsongsbetonad vård av växtgrödor, skörd och andra ekonomiska behov. Tack vare dem sker sådd på kortast möjliga tid, när räkningen sker på några dagar. Motoblock är utrustade inte bara med såmaskiner, utan också med potatisplanterare. Dessutom är ett stort antal utrustningar konstruerade för annan användning. Efter att ha bekantat oss med de enkla munstyckena kommer vi att försöka hantera de som klassificeras som komplexa.

Bild
Bild

Plog

Plogen är kanske den mest populära redskapen för en bakomliggande traktor. Det kan uppskattas fullt ut av dem som var tvungna att gräva upp en tomt manuellt under långa dagar. Utrustning utrustad med en plog plöjer fältet snabbt och tar helt fysiskt arbete. Plogen kan plöja marken till ett djup av 15-25 cm. Samtidigt ser den ganska enkel ut, i form av en stålplåt på en metallarm, med ett skimmerelement. Enkelheten i designen gör att många hantverkare kan göra det på egen hand. Denna mekanism är tvetydig, den har sina egna sorter.

  • Plogen är standard . Utrustad med en bred plogdel (kniv) och ett krökt blad, vilket ger den möjlighet att klippa ogräs och vända jordlager.
  • Vändbar plog . En mer komplex struktur, som består av två plogar, fixerade i en viss vinkel på ramen, med soptippar som "tittar" i motsatta riktningar. Medan en plöjer marken är den andra i reservtillstånd, plogen byts på nästa fåra, detta förenklar plogmannens arbete avsevärt.
  • Zykovs plog . Denna anordning vänder och smular jordskiktet mer effektivt på grund av den förbättrade formen på formplattan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Harv

Med denna konstruktion jämnas den plöjda ytan. Utrustningen ser ut som ett stålgitter med vassa spikar, tack vare vilken harven kallas tandharv. Det finns en annan typ av harv - skivharv. Den skiljer sig från tanden genom närvaron av roterande knivar gjorda i form av skivor.

Denna modell är en rippare av bättre kvalitet, den klarar sig bättre med att smula och jämna ut jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hillers

Utrustningens namn talar för sig själv, det är en design som hjälper till att krama växter. Förutom att lägga till jord under plantorna bildar kullaren fåror och täcker dem till och med med fröna. Det finns olika typer av hillers.

  • Lister - den enklaste modellen med två fasta vingar och en konstant jordgripsbredd, skapar ett radavstånd på 20-30 cm. Det är klart att en sådan enhet inte reglerar arbetsbredden, så du måste nöja dig med radavståndet som kullen kan. Listerutrustning hängs på lätta typer av utrustning.
  • Variabel bredd har rörliga skärmar och är justerbar, så radavståndet kan ändras efter eget gottfinnande. Ett sådant munstycke används på utrustning som har en effekt på minst fyra hästkrafter. Tyvärr är detta ett energikrävande arbete, eftersom en del av jorden från de bildade stötarna hälls tillbaka i hålen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skivhyllaren är mer genomtänkt . Det är enkelt, effektivt att arbeta med det och de utvecklade åsarna visar sig vara mycket högre. När du köper en hiller är det värt att välja tjocka, stora diskar av legerat stål. Ett sådant köp kommer att kosta mer än liknande modeller, men efter det är det svårt att byta till annan utrustning.
  • Efter kvalitet nederländsk hiller underlägsen skivan, men överträffar den vanliga genom att dess vingar kan röra sig uppåt och åt sidorna vid kurvtagning. Designen gör att du inte kan göra onödigt arbete och minskar energiförbrukningen för hilling.
  • Propeller (aktiv) kvaliteten är inte sämre än disken. Dess driftsprincip är annorlunda: med hjälp av blad krossar den jorden tillsammans med ogräs och gör lossna högar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsar

Den vanligaste typen av utrustning avsedd för fältarbete. Kutarna plöjer lätt, lossar jorden och rensar det från ogräs. Med deras hjälp kan du applicera gödningsmedel och specialgödsel. Denna utrustning varierar i form, antal och placering av knivar. Det ser ut som en axel med plattknivar fästa på den i olika vinklar, som, när de roteras, i sin tur kommer in i marken. Om block med fräsar placeras på sidorna på den bakomliggande traktorn kommer de att byta ut hjulen.

Det finns två typer av skärare: sabel (aktiv) och kråkfot

  • Aktiv kniv tillverkad av legerat stål, har formen av ändar böjda i olika riktningar, de används för arbete på mjuk jord.
  • kråkfötter tillverkad av mjukt stål. De är effektiva på grund av sin form, som verkligen liknar benen på gäss. Smala långsträckta metallplattor med trianglar i ändarna, fixerade på en stav och vänd åt olika håll.

Sådan utrustning används för hårda jordar, den behöver inte slipas på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning för arbete med potatis

  • Potatisplanter . De som planterade potatis för hand drömde nog om att automatisera sitt arbete. Med hjälp av en bakomliggande traktor och specialutrustning (potatisplanterare) uppstod en sådan möjlighet. Utrustningen är utrustad med en plog som skapar en fåra för att plantera potatisknölar. En speciell behållare med potatis är fixerad på ramen, från vilken, efter lika lång tid, faller knölarna i furen. Ramen är utrustad med hillers, som omedelbart fyller den planterade potatisen.
  • Potatisgrävare . Att gräva upp potatis för hand är inte heller en lätt uppgift. En tekniker utrustad med utrustning för att samla knölar (potatisgrävare) kommer till undsättning. De ser annorlunda ut (fläkt, vibration, transportör), men handlingsprincipen är densamma för alla: skarpa stift sticker i marken och drar ut busken med rötterna, varefter det återstår att samla dem. Det finns utrustning tillsammans med bunkrar där potatis som extraheras från jorden hälls. Denna typ av skörd är ännu bekvämare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängformande filmlager

Med hjälp av sådan utrustning läggs en film med sådd av frön. Tekniken bildar en ås på marken som redan förberetts av skärare. Samtidigt läggs filmen, dess kanter förseglas och filmmaterialet genomborras för sådd och växttillväxt. Denna planteringsmetod kommer ytterligare att hjälpa till att behålla fukt i jorden och påverka ogräsets tillväxt negativt, vilket inte lätt kommer överens under filmen. Oftast används sängformen för att plantera jordgubbar och jordgubbar.

Bild
Bild

Trencher

Tillbehör av denna typ gör den bakomliggande traktorn till en minigrävare. Det är ganska manövrerbart och kan användas i icke-standardiserade situationer, i områden mellan byggnader och träd. Grävmaskiner är tillverkade på grundval av hjul eller spår, de är utrustade med olika typer av utrustning (knivar, formbrädor, skärare) och kan producera skyttegravar upp till två meter djupa. De används för olika ändamål: grävning av diken, när man bygger en grund, planterar träd, för att ordna ett dräneringssystem.

Dykare kan korsa både frusen mark och instabil mark och lämna efter sig snygga komprimerade dikeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korn tröskare

Utrustningen består av en behållare för spannmål, en trumkammare, en transportör och en anordning för att separera och tröska korn. Från behållaren kommer grödan in i halmvandraren, där säden separeras från halmen. Vidare rengörs och blåses spannmålen genom fläktens ansträngningar. Om munstycket inte har en fläkt måste säden bearbetas manuellt (sådd). Med hjälp av denna utrustning slås kornet ur öronen och separeras från dem. Enheten av hög kvalitet ger sädessäkerheten upp till hundra procent. För en effektiv drift av utrustningen är råmaterialets fukthalt cirka 20%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caterpillar "Krutets"

Den är universell och lämplig för installation på inhemska och importerade bakomgående traktorer av vilken effekt och vikt som helst. Med en robust ram tål Krutets alla väderförhållanden, så den är lämplig för alla årstider. Sådan utrustning kan användas för att transportera varor, gå på jakt och fiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande gräsklippare

Denna typ av redskap gör att du kan klippa vegetation med olika nivåer av höjd och tjocklek, samtidigt som bonden befrias från tungt rutinarbete. På grund av gräsklipparens konstruktionsegenskaper kallas den ofta skiva, och enligt metoden för anslutning till den bakomliggande traktorn är den uppdelad i bogserad och monterad. Skärknivarna på gräsklipparen kan placeras framför, bakom eller på sidan i förhållande till den bakomliggande traktorn, i vilket fall som helst fixeras de på en ram med ett stödhjul, så snart det börjar röra sig, skivorna börja klippa vegetation. Förutom den roterande finns en segmentklippare. Det verkar komplicerat, som en hårklippare. Hennes arbete är mer skickligt och används för stora områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning för snöröjning

En snöslunga är en hink som tar tag i snö och kastar den åt sidan av vägen på ett avstånd av 3 till 6 meter, beroende på motoreffekten. För att arbeta med våt snö används ett munstycke - en bladspade, som skottar snö med vatten och is upp till 30 centimeter tjock. Ju kraftfullare motorn och desto större utrustning, desto mer nederbörd och desto större område kan utrustningen ta bort. Trots bra resultat är snöhantering arbetskrävande och energikrävande.

Och snöslungor är dyrare än många andra typer av redskap.

Bild
Bild

Soputrustning

För att ta hand om områden med dyra dekorativa beläggningar finns det borstfästen. Med deras hjälp rengörs trädgårdsvägar, gräsmattor, trottoarkanter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av tillbehör beror till viss del på motorblockmotorns effekt. Denna teknik är av tre klasser: lätt (hushåll), medium (halvprofessionell) och tung (professionell). Axel med kraftuttag ökar lovande utrustningens möjligheter, med hjälp av hjälpredskap är utrustade.

Gångjärnsmunstycken för olika typer av ekonomisk verksamhet kostar ofta mer än själva den bakomliggande traktorn . För att göra ett val bör du tänka på vilka jobb som är de mest tidskrävande. För dem kan du välja mer komplex utrustning. Förenklade munstycken är ganska prisvärda att göra själv.

Bild
Bild

Ibland för jordodling vet de inte vilket som är bättre att välja - fräsar eller en plog. För att välja bör du studera funktionerna i marken på din webbplats. För att plöja ett fält med mjuk jord används fräsar och en plog används för att arbeta på hård jord.

Genom att välja en liten bakomliggande traktor för ett sommarboende vänder sig många till den tjeckiska modellen "MF-70 ". Den kan användas för att klippa gräs i området, ta bort snö, leverera små laster. På grund av sin kompakthet och manövrerbarhet används "MF-70" för arbete på svåråtkomliga platser. För att hjälpa trädgårdsmästare och lastbilsodlare har en ny modell av StavMash BM-15 walk-behind traktor utvecklats. Denna teknik har redan visat sig ganska bra, med hjälp av bilagor utförs allt arbete på trädgårdstomten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brado BD-1600 walk-behind traktorn köps för arbete på små gårdar . Den är utrustad med den mest kraftfulla fyrtaktsbensinmotorn. Utrustningen väger 120 kg, kan ploga djup upp till 30 cm. Självgående bakåtgående traktor SW 360 (SunGarden MF 360 S) är konstruerad för professionellt bruk. Det finns ett stort urval av utrustning för tekniken, vars utbyte sker utan användning av verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bakomliggande traktor med redskap kommer att underlätta arbetet för en sommarboende med en liten tomt och en bonde med en medelstor åker. Mängden arbete som utförs beror direkt på motoreffekten och detaljerna i tillbehören.

Rekommenderad: