Gör-det-själv Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor: En Hemmagjord Gräsklippare. Hur Gör Man En Segmentgräsklippare Från En Ritning?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor: En Hemmagjord Gräsklippare. Hur Gör Man En Segmentgräsklippare Från En Ritning?

Video: Gör-det-själv Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor: En Hemmagjord Gräsklippare. Hur Gör Man En Segmentgräsklippare Från En Ritning?
Video: Visar antons gräsklippare traktor 🚜 2024, Maj
Gör-det-själv Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor: En Hemmagjord Gräsklippare. Hur Gör Man En Segmentgräsklippare Från En Ritning?
Gör-det-själv Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor: En Hemmagjord Gräsklippare. Hur Gör Man En Segmentgräsklippare Från En Ritning?
Anonim

En bakomliggande traktor är en bra hjälpare för alla ägare av en personlig tomt. Du kan utöka funktionaliteten hos sådana hushållsapparater med hjälp av olika tillbehör, inklusive en gräsklippare, men hantverkare bevisar att du inte behöver spendera pengar för detta alls. Om det finns en önskan och några enkla material till hands kan du göra utrustningen själv.

Nödvändiga verktyg och material

Med tanke på att scheman för tillverkning av gräsklippare, som kommer att ges i vår artikel nedan, uppfanns med hänsyn till användningen av skrotmaterial, kan någon av de namngivna komponenterna bytas ut. Om du inte har möjlighet att få något av det angivna materialet, men har en idé om hur du byter ut det, är du fri att göra ändringar i vårt erbjudande.

Vi erbjuder endast en vägledande lista över vad som kan komma till nytta:

  • svetsning;
  • fästelement;
  • metallhörn;
  • botten av en onödig järntunna eller någon annan metallbit med liknande form;
  • flera skärplattor;
  • axel för hjul;
  • hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner för att skapa

En gräsklippare för en gående traktor är inte så komplicerad, men även den kan monteras med olika metoder. Oftast är den fortfarande inte gjord från grunden - bilagor, det vill säga själva gräsklipparen är tillverkad med fabriksmetoden på fabriken, medan folkhantverkarens uppgifter är mer benägna att skapa en lämplig vagn. Uppgiften verkar inte svår även med tanke på att ritningar av sådana strukturer går fritt på Internet, och om du vill kan du till och med hitta träningsvideor om hur du utrustar en sådan mekanism med dina egna händer.

Den resulterande enheten kommer att tillhöra en av minst tre typer av gräsklippare, som var och en har sina egna designfunktioner, liksom sina egna fördelar och nackdelar. Var och en av dessa gräsklippare är värd att titta närmare på - det är vad vi ska göra.

Bild
Bild

Roterande

Denna gräsklippare används huvudsakligen för underhåll av gräsmattor och hötillverkning. Enheten är avsedd att användas i områden med relativt låg vegetation och ett litet antal små buskar. Konstruktionens prestanda uppskattas mycket hög, men det är nyckfullt för förekomsten av sluttningar - 10-20 grader för det är redan gränsen, och sidovalsning är tillåten och högst 8 grader. Med enhetens enkelhet och minsta möjliga risk för haveri, är enhetens förmåga att fälla gräset i rader tillfredsställande, men man bör inte glömma att just den här typen av gräsklippare är en traumatisk sådan.

Vi föreslår att du gör knivar från en vanlig motorsågskedja och skär den i bitar med lika lång längd.

Bild
Bild

Sådana improviserade knivar är vanligtvis fästa 4 stycken på var och en av de roterande cirklarna .- oftast tillverkas de 2 med hjälp av skivor från en spannmålssåmaskin. Fragment av kedjan fästs på skivorna med jämna mellanrum, medan de inte fixeras perfekt tätt, men med ett litet mellanrum på bara ett par millimeter. Det senare är nödvändigt så att knivarna maximalt utsätts för centrifugalkraft, vilket gör att de alltid kan befinna sig i ett horisontellt läge. Det är inte värt att fixa dem mer stabilt, och helt enkelt för att när de möter något fast bör de helt enkelt kunna studsa tillbaka, annars kan enheten inte skadas.

Bild
Bild

Alla redskap för roterande delar måste vara gjorda av höghållfast stål med högt kolinnehåll, tapparnas tjocklek bör inte vara mindre än 8 eller till och med 10 millimeter för att undvika skador på enheten och personskador. Efter det återstår bara att montera ramen. Ramen är vanligtvis gjord av en förberedd axel och två hjul, på vilka metallhörn är svetsade. Rotorkroppen kan tillverkas med samma botten från ett metallrör, det är då axlarna för att rotera skivorna kommer att svetsas till den.

När du installerar ramen är det nödvändigt att tillhandahålla möjligheten att ansluta skivorna med kraftuttagsdriften på den bakomliggande traktorn - för detta ändamål kan växlar från en växellåda från en gammal sovjetisk bil som en VAZ användas.

Bild
Bild

Överföringen av vridmoment måste organiseras på ett sådant sätt att skivorna roterar i motsatt riktning i förhållande till varandra .- det här är lösningen som gör att det klippta gräset kan vikas i snygga rader. Det sista steget är att installera något slags skyddskåpa över ramen för att säkerställa att en knivbit som lossnar av misstag inte flyger mot operatören.

Bild
Bild

Segmentell

En sådan självtillverkad design är dock redan märkbart mer komplicerad i sin struktur, och den har också sina fördelar. Till skillnad från roterande modeller rör sig knivarna här inte i en cirkel, utan ömsesidigt, eftersom de är fixerade på en axel. Denna enhet ger extremt låg beskärning av växter, tar bort dem vid roten, och även en sådan enhet kommer inte att kunna hugga redan klippt gräs, eftersom det kan hända med en roterande gräsklippare. Mekanismen är bekväm även under arbetsförhållanden på ojämn mark, och att slå på och av är inte på något sätt anslutet till den bakomliggande traktorn, vilket gör att du snabbt kan reagera på potentiella nödsituationer. Slutligen vibrerar en sådan enhet knappast, vilket också är användbart för dess säkerhet.

Bild
Bild

Som huvuddel tar de ett rektangulärt rör med parametrarna 120x5x1, 5 cm, eller till och med bara en bit av en lieblad. I detta arbetsstycke görs 12 hål med jämna mellanrum, var och en med en diameter på en centimeter, i vilken M8 -bultar kommer att skruvas in. Uppdraget för den senare är att hålla styrremsan av metall, vars längd är 89 cm - tänderna och knivarna är fästa på den, vilket kommer att säkerställa gräsklippning av vegetationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridmomentet levereras till segmentenhetens huvudenheter från kraftuttagsaxeln på den använda kraftenheten . Med detta i åtanke tillagas ett stödchassi, på vilket den ovan beskrivna mekanismen med klämmor är installerad, vilket förhindrar icke-riktad rörelse av knivar och tänder. Chassidesignen innefattar vanligtvis installation av endast 1 hjul för en segmentklippare, därför visar sig hela enheten, inklusive den bakomliggande traktorn, vara trehjulig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare

Det är något svårare att göra en sådan design än en roterande, även om de i allmänhet är väldigt lika. Denna version av gräsklipparen har förbättrats något, den kallas ofta även för trumma, eftersom mekanismen är baserad på roterande trummor . Den förstärkta enheten förvärvar förmågan att motstå mer hållbara hinder, därför klarar den inte bara tjocka växter, men som ett resultat av byte av munstycken på vintern kan den användas som en liten snöplog, även is är inte rädd för den.

Den ökade komplexiteten hos aggregatet ligger i det faktum att om de ovanstående konstruktionerna hade ett ganska enkelt chassischema med två eller till och med ett hjul, kommer det i detta fall vara nödvändigt att montera en fullfjädrad fyrhjulig vagn, som är monterad från metallhörn och förberedda axlar och hjul.

De sista detaljerna kan tas till exempel från en gammal barnvagn, botten av strukturen är gjord av metallplåt, men i extrema fall kan du också använda pålitlig plywood. De rekommenderade måtten för en sådan vagn är vanligtvis 80x40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cylindrar, eller trummor, kan tillverkas på två olika sätt . I den enklaste versionen används vanliga burkar utan botten och lock för detta ändamål, läggs på trärundor, men om det inte finns några till hands är deras analoga gjorda av plåt. Metallskivor är tillverkade i en diameter på 20 cm (yttre) och 17 cm (invändigt), fästa ihop med en tjock metallnål och är också fästa på vagnen från undersidan. Mellan dessa skivor fästs knivarna enligt samma regler som för en roterande gräsklippare - ett litet gap lämnas så att klippelementet kan rotera fritt i vilken riktning som helst utan att hota att fly från en oavsiktlig kollision med ett oöverstigligt hinder.

Bild
Bild

Efter att cylindrarna är ordentligt fästa vid vagnens struktur, är de anslutna tillsammans med ett gummiband . Den används också för att ansluta till kraftuttagsaxeln på den bakomliggande traktorn, varifrån vridmomentet överförs till trummorna. Knivarna är utformade för bearbetning av gräs på sommaren, men andra tillbehör behövs för att ta bort snö - i form av stjärnor, skarpa på alla sidor. Om möjligt är det nödvändigt att försöka göra designen så enkel som möjligt att demontera så att säsongsbytet av ett munstycke för ett annat inte blir till en fullskalig montering av en ny enhet från den gamla vraket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

En av de största fallgroparna för att göra en gör-det-själv-gräsklippare är inte ens att mekanismen till följd av hårt arbete kanske aldrig fungerar, men i den potentiella faran för en enhet som görs med uppenbara misstag.

Skaderisken för sådana konstruktioner är ofta ganska hög på grund av felaktigt utvalda material eller opålitliga svetsarbeten, därför är det i många fall mer lämpligt att köpa färdig utrustning eller åtminstone beställa svetsning till en professionell inom sitt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå fick eld med tanken på att göra din egen gräsklippare för en bakomliggande traktor, var uppmärksam på att även en korrekt monterad enhet inte fungerar om den är felaktigt ansluten till den bakomliggande traktorn. Här är några uppenbara tips för att undvika vanliga misstag.

  • Alla anslutningsmanipulationer utförs med omvänd läge påslagen, och när de är anslutna till kraftuttaget, genom att installera anslutningsenheten i draguttaget.
  • Dragkroken ska nästan alltid vara utrustad med en extra fjäderbelastad kungnål. Praktiken visar att en så enkel del vanligtvis förlänger fästelementets livslängd avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid anslutning av knutarna på den framtida gräsklipparen med den bakomliggande traktorn måste knivarna skyddas av ett hölje. Tyvärr är fall av oavsiktlig start av utrustning under installationen inte så ovanligt, och om en olycklig mästare, utan att följa detta råd, är för nära dem just i det ögonblicket, kan det sluta mycket sorgligt för honom.
  • Kom ihåg att klippning vanligtvis görs vid låga motorvarvtal, för annars kommer maskinen att förvandla det gröna materialet till damm och bli mycket svårare att samla. Kopplingen måste kopplas in innan processen påbörjas

Rekommenderad: