Tunga Motorblock: 10 Bästa Diesel- Och Bensinmodeller I Klassens Klass, "MB-12DEL" -enhet Med Kraftuttag

Innehållsförteckning:

Video: Tunga Motorblock: 10 Bästa Diesel- Och Bensinmodeller I Klassens Klass, "MB-12DEL" -enhet Med Kraftuttag

Video: Tunga Motorblock: 10 Bästa Diesel- Och Bensinmodeller I Klassens Klass,
Video: "Klassens...." 2024, Maj
Tunga Motorblock: 10 Bästa Diesel- Och Bensinmodeller I Klassens Klass, "MB-12DEL" -enhet Med Kraftuttag
Tunga Motorblock: 10 Bästa Diesel- Och Bensinmodeller I Klassens Klass, "MB-12DEL" -enhet Med Kraftuttag
Anonim

Motoblock gick relativt nyligen in i moderna företagsledares vardag, men de har redan lyckats befästa sin ledande ställning i förhållandena i sommarstugor och små jordbruksgårdar. När man odlar marken och höjer djur är mekaniska drivkrafter verkligen inte ersättbara. Under lång tid använde kollektivgårdarna traktorer för plantering och skörd.

I det moderna samhället har det kvantitativa förhållandet mellan små och medelstora privata bönder vuxit, som inte alltid har råd med så dyr och överdimensionerad utrustning. Förutom det höga priset innebär det faktiskt ytterligare servicekostnader. Motoblock i denna mening är mycket mer lönsamma att förvärva. Deras bensinförbrukning är låg och reparationer kan ofta göras oberoende. Dessutom finns det en mängd olika val på marknaden, inte bara när det gäller pris, utan också i kvalitet och prestanda.

Bild
Bild

Utnämning

Tunga bakåtgående traktorer har de största möjligheterna. Oftast har de kraftfulla dieselmotorer som kan arbeta med släputrustning. Huvudsyftet med denna transport är jordbearbetning. Hastighetsdata och kvaliteten på arbetet med denna enhet är flera gånger högre än med ljusmodifieringar. Denna fördel ges av den höga effekten, vilket ger möjlighet att flytta tung utrustning. Denna enhet har också ett antal fördelar.

En tung bakomliggande traktor är utrustad med en ökad växel, vilket ger hög toppfart

Sådana maskiner kan användas som ett fullvärdigt fordon. Om det finns en släpvagn kan den bakomliggande traktorn användas för att transportera olika varor.

Bild
Bild

Med den mest kraftfulla motorn på 18 liter. med., kan du transportera upp till 2 ton last. När man plöjer marken förskjuts inte den tunga gående traktorn från riktningen på stötarna, vilket ökar produktiviteten avsevärt. Denna effekt uppnås tack vare en förstärkt och mer stabil ramstruktur. Sådan utrustning används för att höja jungfruliga marker.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kraftfull bakomliggande traktor kan framgångsrikt utföra enklare funktioner:

  • malning av jorden;
  • så frön;
  • bergverk;
  • harrowing webbplatsen;
  • gräva upp potatis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att för att utföra alla ovanstående verk behöver du speciella bilagor.

Till exempel, för fräsning av jorden behöver du utrustningen med samma namn - en fräs . Det är en skruv med flera vinkelräta grenar som roterar för att lossa jorden. Denna typ av arbete är endast lämpligt för ett odlat område och kommer inte att kunna lyfta spadtaget. Sådan utrustning är dock en värdig ersättning för en plog. Efter höstskörden hjälper det att odla marken inte bara effektivt, utan också snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är värt att notera de negativa sidorna i driften av tunga motoblock. Eftersom verktyget manövreras manuellt skapar dess stora massa vissa svårigheter att använda - en tung dieselmotor måste vridas och hållas med hjälp av handkraft.

Sådan utrustning kan endast användas av en ganska stark person.

På grund av det faktum att dessa modeller är praktiskt taget minitraktorer, är underhållet enklare och billigare. Men vändningsförmågan hos en kraftfull bakomliggande traktor lider av detta på grund av bristen på vissa delar i konstruktionen, till exempel en differential på drivaxeln.

Bild
Bild

När du väljer en enhet finns det vissa funktioner

Till exempel måste användaren lyfta maskinen till vertikal position och utföra alla manipulationer under jordodling självständigt, utan hjälp.

Denna regel förklaras av elementära säkerhetsregler. Men för att rätta till denna situation finns det små förbättringar, som allt oftare används av tillverkare. Den viktigaste är trehjulsdriften. Det ökar maskinens stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Trots att dieselmotorer används i tunga motoblock finns det fortfarande ett bensinalternativ. Var och en av dessa typer av motorer har sina egna egenskaper. Bensinmotorer är utrustade med små och medelstora walk-behind traktorer, mindre ofta tunga.

Det ska sägas direkt att den största nackdelen med en sådan enhet är bensin. Dess förbrukning är ofta ganska hög, och bensinkostnaden är högre än diesel.

Följaktligen har ett sådant förvärv en lång återbetalningstid. Även om priserna på själva bensinenheterna är något lägre än diesel.

Bild
Bild

Bensinmotorns vikt är mindre, vilket innebär en lägre vikt för den bakomliggande traktorn med samma effekt . Denna teknik är mer manövrerbar, men själva motorerna fungerar inte bra under långvarig drift vid låga hastigheter. Dessutom är kylsystemet för denna enhet enkelt och inte heller utformat för att utföra arbete under en lång tid.

Odling av stora tomter leder till behovet av att använda maskinen till gränsen för dess kapacitet, vilket har en negativ effekt på deras hållbarhet.

Den optimala lasten för en bensinmotor är ett område på upp till 1 hektar. De tekniska egenskaperna för tunga bensinmotorblock anger dock en yta på 3 hektar med en effekt på 8 liter. med.

Bild
Bild

Det finns också betydande fördelar med denna teknik . För personer som inte har körkort och är långt ifrån att växla och behovet av att klämma på kopplingen, finns det modifieringar med en automatisk växellåda.

Dieselmotorn på den bakomliggande traktorn talar omedelbart om bränslebesparingar, eftersom dess prisklass är en av de lägsta.

Och bränsleförbrukningen med modern teknik är ganska låg. Men den viktigaste kvaliteten på en sådan bakomliggande traktor är uthållighet. Maskinen klarar stora landområden utan överbelastning. Kylsystemet på en sådan enhet är stort, hästkrafterna är också glädjande. Kraften hos sådana motorer når 18 liter. med. Samtidigt säger experter att enheternas hastighet inte är liten - upp till 20 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med denna maskin. Och det viktigaste är bränslet, som fryser vid minusgrader.

För ägare av privata gårdar är möjligheten till drift året runt viktig, till skillnad från sommarboende . De senare är begränsade till plantering och skörd under den varma årstiden. Och bönder kan rådas att skaffa ett uppvärmt förråd för sådan utrustning. Tillverkare utrustar också ofta tunga dieselmotorer med en kraftuttagsaxel, vilket gör det enkelt att köra en bogserad. Komplett uppsättning stora enheter på 10-12 liter. med. innebär också installation av en adapter för en bekväm åktur och arbete.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att avgöra vilken bakomliggande traktor som är lämplig är det nödvändigt att analysera alla typer av arbeten som den måste utföra och ägarens tekniska kunskaper. För att göra detta, överväga de främsta fördelarna och nackdelarna med varje typ av teknik.

Fördelarna med bensinmotorer:

  • lägsta ljudnivå och vibration;
  • start utan elektrisk start;
  • enkelt byte av tändstift;
  • stor manövrerbarhet.
Bild
Bild

Brister:

  • enkel kylning;
  • svagt arbete vid låga hastigheter;
  • hög bränslekostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plus av en dieselenhet:

  • lågt bränslepris;
  • hög kraft;
  • stor motorresurs;
  • bra vidhäftning till jorden på grund av dess stora dimensioner;
  • möjligheten att installera ytterligare utrustning.

Minus:

  • frysning av bränsle;
  • tung vikt;
  • separat elektrisk start;
  • låg manövrerbarhet;
  • hög kostnad för enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på dessa indikatorer kan vi dra slutsatsen att en bakomliggande traktor med bensinmotor endast är lönsam för ägare till små gårdar.

Dess kapacitet begränsas främst av motorresursen. Och bensinen i sig, med en stor mängd arbete, kommer att få dig att spendera mycket. Dieselmotorn på den bakomliggande traktorn har naturligtvis vissa nackdelar, men detta kompenseras av mångsidigheten i användningen med olika tillbehör med hög effekt och betydande motorresurser. Det rekommenderas att välja en sådan enhet för ägare av privata gårdar och bönder med territorier över 1-2 hektar.

Bild
Bild

Modellbetyg

För jordbruket är inte bara maskinens pris viktigt, utan också dess tillförlitlighet. Här är de 10 bästa representanterna för tunga motoblock:

  • Benassi MC4300 (Italien, 10 hk);
  • Garden Scout GS 101 DE (Kina, 12 hk);
  • Crosser CR-M12E (Kina, 12 hk);
  • ZUBR JR Q12E (Kina och Ryssland, 12 hk);
  • "MB-12DEL" (Ryssland, 12 hk);
  • "Ugra" med "Agro Motor 178FG" -motorn (Ryssland, 9 hk);
  • Kipor KDT 910 E (Kina, 8,5 hk);
  • "Centaur MB 1081d" med den japanska TOYOKAWA -motorn (Kina, 8, 5 hk);
  • "Vitryssland 08 MT" (Vitryssland, 8 hk);
  • "Agro" (Ryssland, 8 hk).

Det bör noteras att tyska tillverkare inte ingår i betyget, eftersom denna typ av utrustning, som tillverkas i Tyskland, har en hög kostnad. Därför har denna teknik en liten cirkel av köpare. De flesta modellerna är antingen kinesiska eller ryska. På grund av deras låga kostnad, tillförlitlighet och kraft är dessa maskiner efterfrågade bland bönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift, underhåll och eventuella problem

När du använder kraftfulla dieselmotorblock måste du komma ihåg hur frost påverkar diesel och försök att inte lämna enheten utan uppvärmning på vintern.

Det är också nödvändigt att när som helst övervaka förekomsten av fett på alla anslutningar och rotationsmekanismer i enheten.

Om den bakomliggande traktorn leder till höger, särskilt när du kör med en vagn, oroa dig inte, detta är ett av de vanligaste problemen med dessa enheter. Orsaken ligger inte i själva enheten, utan i däcken. Tillverkarna ställer inte höga krav på dem. Av denna anledning skiljer de sig åt i diameter och styvhet. Lite luft som blöder från hjulet mittemot vårdens sida hjälper till att fastställa processen. Det idealiska resultatet kommer bara under experimentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock av märket Zubr syndar genom att kasta vatten ur kylaren. Detta kan tyda på ett överflöde eller ett fel på huvudet.

När huvudbrottet är uppenbart är det nödvändigt att byta packningen under den . I detta fall måste själva delen slipas. När det gäller rätt vattennivå bör den endast täcka bikakan. Brytning av bilagor är också ett vanligt problem. Vid arbete med tung jord kan till exempel en spricka utvecklas i skärkroppen. Om detta hände, är restaurering oumbärlig. Men för denna reparation, liksom för att byta ut vevaxelns lager, installera injektionspumpen och byta cylinderhuvudspackningen, behövs inte bara specialverktyg utan också teknisk kunskap. Annars kan du hamna i en situation där både nya delar och den bakomliggande traktorn skadas.

Rekommenderad: