Att Köra I En Bensinkniv: Hur Man Kör I En Ny Bensintrimmer Korrekt Och Om Man Ska Köra In Den Eller Inte?

Innehållsförteckning:

Video: Att Köra I En Bensinkniv: Hur Man Kör I En Ny Bensintrimmer Korrekt Och Om Man Ska Köra In Den Eller Inte?

Video: Att Köra I En Bensinkniv: Hur Man Kör I En Ny Bensintrimmer Korrekt Och Om Man Ska Köra In Den Eller Inte?
Video: Järnvägskorsning - Hur du korsar en järnvägskorsning (drönarbilder). 2024, Maj
Att Köra I En Bensinkniv: Hur Man Kör I En Ny Bensintrimmer Korrekt Och Om Man Ska Köra In Den Eller Inte?
Att Köra I En Bensinkniv: Hur Man Kör I En Ny Bensintrimmer Korrekt Och Om Man Ska Köra In Den Eller Inte?
Anonim

Motorcykel trimmare, eller trimmare, är populära. Dessa billiga maskiner kan användas i sommarstugor, i personliga jordbruksföretag, gårdar och allmännyttiga tjänster. Men det praktiska med sådana anordningar kan uppskattas endast av dem som kan starta sin drift korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det bör noteras att bensinflätan är mycket enkel att använda. Det räcker att se hur andra användare använder den här enheten för att börja använda den fullt ut. Att utföra grundläggande tekniska funktioner är intuitivt och kräver inga svårigheter i praktiken . Att köra korrekt i en bensintrimmer är inte heller svårt. Dessutom är det nästan ingen skillnad mellan hushållsapparater och yrkeskategorier.

Den viktigaste skillnaden är typ av motor. På professionell utrustning är den kraftfullare och ger ut fler varv. Tvåtaktsmotorn används mer vanligt i hushållsmodeller. Fyrtaktsenheter är mer pålitliga och ger mer kraft, därför är de lämpliga för speciella förhållanden, svåra och övervuxna områden.

Dessutom måste det beaktas om en skärutrustning ingår i leveransen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man kommer igång?

Hur bensinsilen kommer att visa sig under fortsatt drift beror till stor del på läskunnigheten i den första uppstarten. Fel kan förkorta enhetens livslängd. Faktum är att arbetsmaskinens rörliga mekanismer gnider mot varandra efter start. Dessutom bildas färdigheterna att använda trimmern. Detta är mycket viktigt i fall där denna teknik används för första gången.

Börja med att inspektera växellådan och kvaliteten på dess beläggning med fett . Sedan bereds bränsleblandningen enligt instruktionerna.

Viktigt: en sådan inkörning kommer att vara användbar inte bara när du behärskar ny utrustning, utan också när du förbereder spetsen för arbete efter vinterförvaring. Om det inte finns någon eller mycket liten smörjning på växellådan kommer växeltåget att utsättas för mycket hög friktion. På grund av detta börjar växlarna värmas upp och slits av.

När du märker brist på smörjning eller dess frånvaro måste du lägga till en portion "Litola ". Proceduren är mycket enkel: skruva loss skruven som sitter på böjningen på växelhuset. Tillsätt 1-2 ml smörjmedel med en teknisk spruta genom den frigjorda kanalen. I det dagliga arbetet med trimmern måste du smörja bommens växellåda var 8-10: e timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men att köra i en bensinkniv är inte begränsat till att bara fylla på olja.

Tvåtaktsmotorer kräver en brännbar blandning av tvåtaktsolja och bensin. Den är beredd i den andel som anges i instruktionsboken för instrumentet eller på smörjmedelsetiketten. Bränsleberedning bör göras så småningom, så att det bara räcker med en klippning. Du måste placera bränsletillförseln i följande behållare:

  • behållare av plast;
  • glas;
  • metallbehållare.

Det rekommenderas att ta olja med en medicinsk spruta. Detta gör att du mer exakt kan observera dosen. Ibland uppstår en annan fråga - tillverkaren av verktyget och tillverkaren av motoroljor anger olika proportioner av den brännbara blandningen, så det är svårt att bestämma vilka instruktioner som ska följas.

Lösningen är enkel: du måste köra i bensintrimmer med minsta möjliga mängd olja. Fettet brinner inte helt ut och dess överskott bildar koks, som täpper kolven och cylindern.

Bild
Bild

Efter avslutade tester och påfyllning av bränsleblandningen bör följande manipulationer göras:

  • lägg trimmern på en plan yta;
  • flytta spaken till "stängt" läge;
  • pumpa bränsle i förgasaren;
  • starta tändsystemet;
  • dra i startsnöret med mjuka rörelser, vänta motstånd;
  • omedelbart efter det, gör 3 eller 4 starka ryck;
  • så snart som motorn börjar gå, öppna choken.
Bild
Bild

Hur uppnår man inkörningsdelar?

Uppstartstekniken som just beskrivits är ganska lämplig även för kinesisk teknik. Men ibland misslyckas den första starten eller så stannar trimmern direkt. I detta fall utförs samma manipulationer med det något öppna luftkanaldämparen. Om inget fungerar, måste du kontakta en specialist. Om systemet fungerar korrekt ska du fortfarande inte köra i enheten direkt.

Först ska motorn värmas upp vid tomgång i 5 minuter. Viktigt: om instruktionerna anger en annan tid är det nödvändigt att följa dess instruktioner . Under uppvärmningsperioden är det nödvändigt att justera lufttillförseln. Genom att ställa in chokerspakens olika lägen säkerställer de att skärdelen inte rör sig. Efter att ha väntat på uppvärmning, öppna spjället helt och ställ in effekten på 50% av maxvärdet.

I detta läge hålls spaken i 20 till 30 sekunder. Tappa gas till ett minimum, låt streamern gå i 30-40 sekunder. Sedan ställer de in effekten på 20%och väntar 10-15 minuter. Efter det stängs motorn av och lämnas ensam i ¼ timme. När trimmern svalnar körs motorn in enligt det redan beskrivna schemat, men med det initialt öppna spjället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att överge den långa gasfördröjningen, eftersom dåligt inkörande delar kan skadas. Lång tomgång är också kontraindicerat - det kommer att leda till överhettning. Detta avslutar inkörningen av motorn, då är det nödvändigt att köra i växellådan. Denna procedur utförs i ett öppet område där det växer mjukt, friskt gräs. Den klipps i 5 till 10 minuter utan avbrott, med regelbundna steg till en effekt på 50-75%.

Efter en sådan session stoppas penselklipparen i 20 eller 25 minuter . Vanligtvis räcker det med 3-4 cykler för att trimmerutrustningen ska fungera korrekt i många år. Oftast försöker de köra i enheten tills den första bränslepåfyllningen är slut.

Men du måste också övervaka temperaturen på växeln och motorenheterna. Efter inkörning måste oljan bytas.

Rekommenderad: