Hur Vattnar Man Tomater För Tillväxt? Folkmedicin För Att Få Tomater Att Växa Bättre Och Droger. Hur Vattnar Man Plantorna? Hur Man Matar I Ett Växthus Så Att Frukterna Blir Starka

Innehållsförteckning:

Video: Hur Vattnar Man Tomater För Tillväxt? Folkmedicin För Att Få Tomater Att Växa Bättre Och Droger. Hur Vattnar Man Plantorna? Hur Man Matar I Ett Växthus Så Att Frukterna Blir Starka

Video: Hur Vattnar Man Tomater För Tillväxt? Folkmedicin För Att Få Tomater Att Växa Bättre Och Droger. Hur Vattnar Man Plantorna? Hur Man Matar I Ett Växthus Så Att Frukterna Blir Starka
Video: Odla tomater få fler och få dem mogna snabbare - tomatodlaren tipsar! 2024, April
Hur Vattnar Man Tomater För Tillväxt? Folkmedicin För Att Få Tomater Att Växa Bättre Och Droger. Hur Vattnar Man Plantorna? Hur Man Matar I Ett Växthus Så Att Frukterna Blir Starka
Hur Vattnar Man Tomater För Tillväxt? Folkmedicin För Att Få Tomater Att Växa Bättre Och Droger. Hur Vattnar Man Plantorna? Hur Man Matar I Ett Växthus Så Att Frukterna Blir Starka
Anonim

För att få friska och starka tomatplantor, och i efterföljande deras höga utbyte, måste du utföra ordentlig vattning och utfodring. Sådana procedurer behövs både för växthusvegetation och för de som odlas på det öppna fältet. För närvarande använder trädgårdsmästare många alternativ för att mata tomater, samtidigt som de följer alla regler för vattning och dosering.

Bild
Bild

Läkemedelsöversikt

Om växten torkar, vissnar, växer dåligt och inte bär frukt, kan det tyda på brist på näringsämnen, dålig vattning, otillräcklig belysning och dålig vård. Om befälhavaren har skapat gynnsamma förhållanden för plantorna, men de fortfarande ser oviktiga ut, måste de vattnas med gödningsmedel . För att tomater ska växa bättre är det värt att börja mata dem när de fortfarande är i fröstadiet.

Du kan vattna tomatplantor för tillväxt med kemikalier efter att kulturen planterats i ett växthus eller öppen mark . Ofta börjar befruktningen när de första riktiga bladen dyker upp på tomaterna och innan de första äggstockarna dyker upp.

Gödningsmedlets sammansättning måste förändras. Den sista dressingen appliceras i slutet av juli.

Bild
Bild

Det finns populära läkemedel som kan stimulera tillväxten av tomater

" Epin-extra ". Detta läkemedel har universella egenskaper, eftersom det hjälper växter att anpassa sig till miljöförhållanden. Frömaterial blötläggs vanligtvis i detta verktyg, som därefter gror snabbt. "Epin-extra" används i små doser, 4-6 droppar anses tillräckliga för ett glas vatten. Några dagar före plantering bevattnas fröet med detta preparat. Återanvänd den 12 dagar efter plantering.

Bild
Bild

" Kornevin " fann sin tillämpning för att aktivera rottillväxten av tomater. Före plantering på en permanent plats appliceras ämnet under växten i pulverform. Med hjälp av Kornevin dricker trädgårdsmästare tomatfrön innan de planteras.

Bild
Bild

" Zirkon " - Detta är ett speciellt verktyg, vars insats syftar till att stimulera tillväxten av underjordiska och ovanjordiska delar av kulturen. Dessutom kan detta verktyg stimulera tillväxten av tomatrötter, deras blomning och stärka immunförsvaret. Tomatfrön blötläggs i zirkon i 8 timmar. Dessutom matas tomatlövverk med detta läkemedel. För att göra detta, späd 2 droppar gödselmedel i 500 ml vatten och vattna försiktigt bladen.

Bild
Bild

" Silke " anses vara ett av de mest populära medlen för att påskynda tillväxten av tomatfrön, samt förbättra kvaliteten på plantor. Flytande gödningsmedel för bevattning av växter bör beredas strikt enligt instruktionerna. Du kan också blötlägga tomatfrön i Silka.

Bild
Bild

Natriumhumat får tomater att växa snabbare och ökar också deras produktivitet. Ett sådant giftigt medel bör endast användas om personlig skyddsutrustning finns tillgänglig. Späd natriumhumat i 3 liter varmt vatten i mängden 1 tesked. Denna lösning ska infunderas i cirka 9 timmar.

Bild
Bild

Folkmedicin

Många trädgårdsmästare använder folkmedicin för snabb tillväxt av tomater och deras friska utseende under utveckling och tillväxt av grön massa. Dessutom kan de användas när det inte finns något sätt att vattna tomaterna med köpta kemikalier.

Växter kan sprutas med hemgödsel i tillväxt- och utvecklingsfasen.

Jäst

Jästlösning för att vattna tomater bereds på flera sätt

  1. Ett paket torr snabbjäst späds ut i vatten vid en temperatur av 38 grader Celsius .60 gram socker införs i den flytande substansen. Efter att jästen är helt upplöst kan en hink vatten hällas i blandningen. För att befrukta tomater hälls 2500 ml av det beredda ämnet under varje buske.
  2. Smulat brunt bröd sprids i en kastrull så att det fyller behållaren med 2/3 . Därefter hälls vatten där med 100 gram jäst löst i den. Den resulterande substansen hälls i en burk och skickas för infusion på en varm plats i 4 dagar. Efter att produkten har infunderats ska den filtreras. Innan du börjar vattna tomaterna ska lösningen spädas i vatten i förhållandet 1 till 10. Häll 0,5 liter av det beredda gödningsmedlet under plantorna som nyligen planterats.
  3. Det enklaste sättet att förbereda jästgödsel är ett paket jäst som är upplöst i en hink med uppvärmt vatten . Denna lösning kan användas för att mata plantor omedelbart efter plantering.
Bild
Bild

Aska

Träaska är en av de mest effektiva vegetabiliska gödningsmedlen. Detta verktyg innehåller många mikro- och makroelement, liksom andra ämnen som är nödvändiga för normal tillväxt och utveckling av vegetation . Ofta matas tomater med aska i form av en lösning. För att förbereda toppdressing måste trädgårdsmästaren späda 200 gram aska i 10 liter vatten. Med detta verktyg vattnas tomater vid roten i en mängd av 2 liter för varje buske.

För att förbereda ett medel för att vattna tomater på ett blad, lös upp ett och ett halvt glas aska i 3 liter vätska . Därefter infunderas ämnet i 4, 5 timmar, tvål injiceras i det. Dessutom bör gödningsmedlet filtreras och bringas till en hel hink. Ett sådant ämne kan användas för att bearbeta tomaternas malda delar.

Bild
Bild

Jod

Jod hjälper frukten att mogna snabbt, samt att skydda dem mot senblåsa. För att förbereda en toppdressing för bevattning av en kultur måste du lägga till några droppar av en apoteksprodukt i en hink med vatten och späda ut den.

För att befrukta vegetationen rekommenderas att lägga till 1/5 av en hink lösning under varje tomatbuske.

Bild
Bild

Fågelspillning

Fjäderfäspillning är ett utmärkt gödningsmedel för grönsaksgrödor för att hjälpa dem att växa. Fjäderfagödsel (som gödsel) är rik på fosfor och kväve . Det är förbjudet att lägga detta ämne i sin rena form under tomaterötterna, eftersom det kan bränna växten. Organics förinfunderas i vatten i 7 dagar i förhållandet 1 till 3. Efter beredning späds en liter gödningsmedel med 20 liter vätska och appliceras under tomatbuskarna.

Bild
Bild

Övrig

Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att vattna tomater med örtinfusioner för att förbättra deras tillväxt. Som ett resultat kan du få en produkt med ett högt innehåll av järn, kväve och andra mineraler. För att förbereda en lättsmält toppdressing måste du plocka upp olika örter, inklusive ogräs, och lägga dem i en behållare . Därefter hälls toppdressingen med vatten och inledningen av jäsningsfasen väntas.

Jäsningen fortsätter i ungefär en vecka, varefter lösningen späds med vatten i förhållandet 10 till 1 och vegetationen bevattnas.

Bild
Bild

Funktioner av utfodring under olika förhållanden

Det är möjligt att mata och bearbeta tomater för frukttillväxt efter plantering både i växthusförhållanden och i det öppna fältet. I detta fall kan plantorna vattnas vid roten och sprutas med en sprayflaska. För det för att växterna ska vara starka och bära frukt väl måste de bearbetas regelbundet och endast med hjälp av högkvalitativa preparat.

I växthuset

Innan tomaterna planteras i växthuset måste jorden förberedas. För att göra detta måste trädgårdsmästaren gräva upp marken i växthuset och bilda sängarna . Därefter läggs all nödvändig förband till underlaget. Inomhus befruktas tomater ofta med löst komplext gödningsmedel.

Under den period då den gröna massan växer rekommenderas att införa en lösning av ammoniumnitrat, superfosfat och kalciumklor . Denna toppdressing introduceras 14 dagar efter plantering av plantorna i växthuset. Om den gröna massan växer för aktivt är det värt att minska mängden kvävebaserade ämnen. Enligt experter appliceras gödningsmedel efter vattning av tomaterna, eftersom denna händelse kommer att förhindra möjligheten att bränna rotsystemet.

Bild
Bild

I det öppna fältet

För att den vegetativa massan av tomater ska öka så snabbt som möjligt rekommenderas att gödningsmedel appliceras i kombination. De bör innehålla inte bara kväve, utan också organiska föreningar. Initialt appliceras befruktning under tomaterna efter 14 dagar från det att plantorna transplanterats till sängarna . Efterföljande befruktningsprocedurer bör utföras regelbundet var 10-13 dagar från det ögonblick som föregående applicering av näringsämnen.

Enligt erfarna trädgårdsmästare är flytande organiskt material det bästa alternativet för att mata tomater i det öppna fältet.

Rekommenderad: